DWANGMATIG DENKEN!

Screenshot_91

(Door: “Henk V.”)

Psychisch belast tienermeisje Greta wekt de woede op bij velen, omdat haar boodschap op foutieve gegevens berust en in haar aangeleerde, ingestudeerde manier van spreken een enorme mate van fixatie en destructieve intenties schuilgaat. Wij zien een kind in actie dat psychisch niet goed in elkaar steekt en door haar ultralinkse ouders systematisch is gehersenspoeld. Zij wordt continu gecoacht en de zinnen die zij met aanbevolen intonatie, mimiek en stemverheffingen uitspreekt, zijn er stuk voor stuk in gehamerd. Dit kind, dat een gekwelde jeugd had, is tot een robot vervormd, aangestuurd door een ultra Groenlinkse kliek. De hemel zij ons genadig wanneer zij volwassen geworden, op ons zou worden  losgelaten. Haar ouders, de Thunbergs, sympathiseren met de links-fascistische Antifa beweging. Dat zegt al genoeg.

Onder het discussiestuk over dit – in zekere zin – door haar ouders geestelijk mishandelde onderdeurtje plaatste ons gewaardeerde panel lid “Droevige Mof” een inzicht verstrekkende link.

Ziet u waar deze voorvader van Greta zich onder andere mee inliet? Hij wilde het aantal mensen op aarde terugdringen door rassenverbeteringen toe te passen. Nu is dat na de Tweede Wereldoorlog een lange tijd een zeer ongewenst thema geweest, omdat de nazi’s zich van precies die gedachte hebben bediend en op gruwelijke wijze ongewenste mensensoorten, “Untermenschen”, zoals Joden, zigeuners, homo’s, lesbiennes en vijanden van het regime, hebben vermoord, in grote aantallen! Het achterliggende idee was daarbij dat deze onnutte mensen dienden plaats te maken voor veredelde mensen die geschikt waren het Derde Rijk op te bouwen.

En denk nu niet dat de opvatting dat er geen probleem van “onnutte mensen” meer bestaat in de huidige EU. Zo zei toekomstige directeur van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, dat het probleem van het snel in omvang toenemende  aantal bejaarden “haar zorgen baarde. Daar moeten we iets aan doen”… En herinneren jullie je oud –agent Joop van Riesen nog, die in een vraaggesprek op de televisie opperde dat Wilders eigenlijk “moest worden gemold” en zijn volgelingen moesten worden gedeporteerd? Wij hebben “niet veel vrienden” in de politiek correcte hoek.

Dat Greta’s boodschap aanslaat en een rage veroorzaakt onder geestelijk nog instabiele, jeugdige ecologische opstandelingen, mag alarmerend zijn. Die weten immers feitelijk van toeten noch blazen! Zij bauwen anderen na. Wat echter ronduit schrikbarend is, is dat in de politieke wereld van de volwassenen haar woorden inmiddels tot onverdedigbare, en dus schandelijke voornemens en besluiten, leiden die pure afbraak inhouden van hoog ontwikkelde economische sectoren in ons land die tot dusverre zeer goed rendeerden. Deze ogenschijnlijk onbedwingbare drang tot nationale zelfdestructie moeten wij beslist nader verklaren, omdat die het gevolg is van het karakter van het zogenaamd hoogstaande politiek correcte denken dat van zichzelf vindt dat alles waartoe men besluit moreel hoogstaand is en dus altijd noodzakelijk, wenselijk en verdedigbaar…

Het hebben van waardevolle idealen die ons mens-zijn willen verbeteren is altijd goed, MITS die maar voortvloeien uit een in alle rust vastgesteld doel en een innerlijk afweging van allerlei zaken, die men in acht moet nemen om tot dat doel te komen! Het najagen van goede, volwassen doelen is dus doorgaans tijdrovend! Op z´n minst zou iedereen die zegt idealen te koesteren met zichzelf in discussie moeten gaan, of openstaan voor een eerlijke discussie met anderen over de materie waarop een ideaal zich toespitst. Er bestaat niet zoiets als idealen die door impulsen worden aangestuurd.  En dat laatste is nu precies de manier waarop onze overheden ons leven onophoudelijk verzieken. De vorige eeuw was er een ernstig probleem dat onze bossen massaal zou ruïneren: De ZURE REGEN… Dat probleem verdween vrij snel op mysterieuze wijze. Zo is er ook een kort moment geweest waarop de burgers werd gewezen op wormpjes in haringen. En nu volgt plotseling de ene crisis op de andere en naar men zegt is het einde van de wereld daar.

En zij die vraagtekens zetten bij de ernst van die problemen en bij die vraagtekens zaken kunnen aangeven die de crisistheorieën onderuit halen, worden naar politiek correct gebruik weer verketterd en als een nutteloos en onbelangrijke categorie mensen aan de kant geschoven en genegeerd. Het voeren van open discussies , waarbij men argumenten met tegenargumenten laat duelleren is niet meer een onderdeel van een volwassen debat waarin voor- en tegenstanders nader tot elkaar kunnen komen.  Het was in het verleden een onderdeel van een volwassen geworden democratische samenleving.

Maar wie sluit hier het voeren van een open en eerlijk debat uit? Wij mensen die ons graag zelf als realistisch zien, zijn niet bang voor een open gedachten uitwisseling.

————————————————————

Even een totaal onvoorzien intermezzo: “Wachteres” bericht mij zojuist dat de Paus heeft gesteld dat het ontkennen van de klimaatcrisis vanaf nu als een zonde moet worden beschouwd. Tja, daar zit ik dan. Die Franciscus toch. Wijwater maakt meer stuk dan je denkt. Wel, hobbel maar rustig voort op je linkse stokpaardjes, jongen, ik ga al zondigend met mijn artikel verder hoor.)

————————————————————-

Deze pauselijke inbreuk in mijn privacy  illustreert precies waar ik op doel in mijn schrijven. We zijn beland in de wereld van het zeer dwangmatige denken. Ons wordt opgelegd wat wij moeten denken, zeggen en schrijven. Alle beslissingen die nu van hogerhand komen, beginnen steeds meer het stempel van DWANG te dragen. Maar één ding is zeker: het onophoudelijk uitoefenen van dwang op mensen is een teken van innerlijke dwangmatigheid bij de bedenkers van de beslissingen.  Onze overheden lijden allemaal aan vormen van verregaande dwangmatigheid.

Het is riskant om bestuurd te worden door mensen die het afwegen van Voors en Tegens hebben verleerd. Het houdt gewoon in dat wij allang geen democratie meer zijn. Maar bedenk dit: Verstarring bestrijdt men niet met verstarring. Paniek bestrijdt men niet met paniek. Paniekzaaiers zijn nooit goede bestuurders.

Wij zullen met alle nodige rust in ons hoofd ons voorbereiden om datgene te doen wat redelijk en rechtvaardigheid is. Kortom: Wij moeten leren onze eigen peultjes te doppen op alle mogelijke manieren, op elk terrein. “Ik wil niet in een bus zitten die bestuurd wordt door een doorgedraaide chauffeur”. Ik verzet mij tegen een politiek correcte overheid die mij uitlevert aan dwangmatige lieden in Brussel.

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op DWANGMATIG DENKEN!

 1. simon borgerss zegt:

  Linkse rot hond

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  als de mens toch eens echt zou nadenken — wat zouden we dan in een mooie wereld kunnen leven
  MAAR helaas– heel veel mensen denken dat ze denken en daarmee is het grote probleem geboren immeres we denken alleen nog maar– hoe kan I K meer krijgen met minder/niets doen
  desnoods vermoordt ik zelfs mijn eigen moeder

  We hebben het over de mens- en die is nu zelfs in staat zichzelf uit ter roeien — goed he

  vlug aan beginnen- want toekomst– als je daarover nadenkt met die miljarden grethas of nog erger== die ouders

  Geliked door 2 people

 3. Tistochwat zegt:

  “Wachteres” bericht mij zojuist dat de Paus heeft gesteld dat het ontkennen van de klimaatcrisis vanaf nu als een zonde moet worden beschouwd.

  Oh, dus die vrome kloot heeft er nog een afgod bij: de ‘klimaatgekte’.
  Allah was zeker nog niet genoeg?

  Geliked door 5 people

  • Wachteres zegt:

   Wat wil je, Tistochwat; links en de islam … dikke mik.

   Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Wat die eikel in Rome ook nog mag uitkramen “het interesseert me geen reet” en hoop die eikel nooit tegen te komen. Wie islam knuffelt zal door islam vernietigt worden.
   Ik zet me in voor onze veiligheid en bescherming van onze kinderen w.w.z. nooit islam toelaten in de samenleving.

   Like

 4. aad zegt:

  Beste vrienden van deze site. Ik heb een bijzonder moeilijke jeugd gehad, geen detail hier over, ik ben niet de enige. Misschien schrale troost zal de een zeggen, de ander, er is overal wel eens wat. Dat is waar, het legt er aan waar je vertrekpunt in discussie ligt, maar het heeft mij tot iemand gemaakt die bijna iedere geest kan doorgronden en inschatten wie ik tegenover mij hebt. In een van de internaten waar ik vroeger woonde was een leraar Nederlands en algemene ontwikkeling, hield van klassieke muziek, Veronica was een vloek, vertelde veel over niet foute politiek getinte geschiedenis, terwijl het zo krom was als het maar kon zijn. Over het accent waarmee de leraar sprak zeg ik niet veel. Ik ben geboren aan de kant van Haarlem en het internaat was in de Achterhoek van Gelderland. Ik herinner mij nog goed, Hij vertelde een verhaal over de tweede wereld oorlog, de bezetting, de honger en de vele doden. Maar ook vol trots hoeveel Europa te danken had gehad aan Adolf Hitler, de ontwikkeling van de industrie, de geneeskunst, luchtvaart. En dat terwijl er mij mij thuis als kind geen woord Duits gesproken mocht worden, tweestrijd. Ik mis deze woorden vandaag de dag nog steeds bij links, Want hij, die leraar, behoorde bij het zelfde linkse tuig als vandaag de dag. Als je van de echte waarheid van deze wereld houd kies je voor, en volg je Robert Jensen op de voet.

  Geliked door 6 people

 5. martinelrey1965 zegt:

  Duidelijk weer een zaak van Judeofobie van onze islam knuffelaars en hun islamitische Judeofoben! Adolfje , het grote voorbeeld schijnbaar voor de thunbergjes , was ook zo’n knuffelaar? En we weten allemaal wat daar de gevolgen van waren.

  Geliked door 1 persoon

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Ja, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met hersenspoelen .
   Schandalig !

   Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Frans Timmermans doet Donald Duck ? Ach, we weten al veel langer dat hij kinds is geworden. Nu gaat hij met zijn demente kop ook nog onze kinderen lastigvallen. Dat ze deze ouwe sik nog niet opgesloten hebben op een gesloten afdeling van een psychiatrisch centrum is ronduit schandalig te noemen !

   Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   E n. hoeveel uitvindingen worden er niet gedaan. in ISRAEL? daar hoort men bijna nooit iets over, , maar…. men merkt af. en. toe toch, dat. diverse uitvindingen het Europees. continent. hebben. ‘bereikt’, en. wat men kan noemen soms. : ‘plagiaat. gepleegd.?????!!!!!’

   Like

 7. Hovawart zegt:

  Gekke Greta zeilt op dit moment per kleine catamaran zeilschip van Virginia in de VS naar Spanje, nu in het midden op de Atlantische oceaan tussen drie zware stormdepressies door, maar wel klimaatvriendelijk en milieubewust…….om maar niet te hoeven vliegen…..of te studeren op school.

  Geliked door 2 people

 8. M.A.L. Sion zegt:

  STIKSTOFCRISIS
  VRAAG: Wie heeft er last van stikstof? De mens?
  Nee, enkele door uiterst links denkende fanatici gekozen plantjes op door links denkende dwazen gekozen natuurgebiedjes die overigens NIETS noodzakelijks (nuttigs) bijdragen aan het wel en wee van de mensheid.
  Maak een eind aan deze hysterie door die plantjes de plantjes te laten en deftig door te gaan met ons leven zonder STIKSTOF-BOMBARIE !!!!!
  Iedereen gelukkig.

  Like

 9. Doornroosje zegt:

  t’Ja wat moet ik hier aan toevoegen. Het artikel van Henk. V had ik zelf kunnen schrijven als ik dat gekund had en daarvoor mijn dank.
  Maar ik ben bang dat er nog een hoop ellende op ons afkomt voordat we kunnen puinruimen.
  Wat kan ik doen behalve op de PVV stemmen.

  Like

  • D.G.M.Holland zegt:

   Weleens gehoord van: Verdeel en heers ???
   Baudet is een ijdeltuit en laat zich helemaal inpalmen door de V.V.D.,
   de partij van mooie praatjes en een hoop gelieg.
   N.L. Uit de E.U. ? Vergeet het…
   Islamisering stoppen ? Vergeet het…
   Aanpakken criminaliteit ? Vergeet het…
   Uit de Euro ? Vergeet het…
   We blijven het betaalgekkie voor Europa.

   Daarom…Blijf trouw aan de PVV
   Hoe groter de P.V.V. wordt, hoe beter. Dat Wilders zich niet laat inpakken door Rutte heeft hij al bewezen door te stoppen met het gedoogaccoord.

   En nog wat… Kijk naar het afgelopen stemgedrag van Forum t.o.v. P.V.V. en V.V.D.
   Forum is bijwagen van VVD

   Geliked door 1 persoon

 10. Henk.V zegt:

  Er staat een klein schoonheidsfoutje in de tekst: ”Zij bouwen anderen na. Dat moet natuurlijk zijn : ”Zij bauwen anderen na” .:-)

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  Zo lees je maar weer dat wat er vanaf de geboorte erin gelepeld in de familiekring/opvoeding wordt, wellicht genetisch bepaalt, maar bovendien ook nog in de westerse politiek wordt gesteund, er een nieuw totaal gelovige zal ontstaan.

  Dit moet minstens een teken zijn voor ons zijn dat de duizend-miljoenen moslimkinderen die de islam vanaf de geboorte “dwangmatig” ontvangen en zonder westerse publiekinfo uiteindelijk als zelfstandig individu de koranopdracht als wereldkalifaat zullen bewerkstelligen/nastreven.

  Onvoorstelbaar wat opvoeding kan bewerkstelligen!

  Like

 12. Hans van Straaten zegt:

  Weer een verhaal waar ik het mee eens ben, ik put nog enige hoop uit het feit dat ik steeds meer verschillende lezersreacies zie op de “alternatieve” nieuws sites. Hoop dt snel meer mensen “wakker” worden.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Het eerste deel is geplaatst op de telegraaf.

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/environment/2019/11/22/former-prime-minister-of-iceland-melting-glaciers-are-nothing-to-panic-about/

  Former Prime Minister of Iceland: ‘Melting Glaciers Are Nothing to Panic About’
  Voormalig premier van IJsland: ‘Smeltende gletsjers zijn niets om in paniek te raken’

  Climate is always changing and humans are always adapting, writes Iceland’s former prime minister, so people should stop panicking over global warming.
  Despite the stories delivered by “teary-eyed reporters” about the tragedy of melting glaciers, the fact is that some glaciers melt while others grow and it has been this way for all of history, says David Gunnlaugsson, who served as Iceland’s prime minister from 2013 to 2016.

  “Our climate changes, but humans adapt. Instead of scaremongering, we should approach this situation on a scientific and rational basis,” Gunnlaugsson writes in the latest issue of the Spectator
  While distancing himself from the label of climate change “denier,” Gunnlaugsson insists that it is “nonsense” to suggest that humans need to “sacrifice the achievements of modern civilisation if we are to save the planet.”

  Het klimaat verandert altijd en mensen passen zich altijd aan, schrijft de voormalige premier van IJsland, dus mensen moeten stoppen met paniek over de opwarming van de aarde.
  Ondanks de verhalen van “betraande verslaggevers” over de tragedie van smeltende gletsjers, is het feit dat sommige gletsjers smelten terwijl anderen groeien en het is zo geweest voor de hele geschiedenis, zegt David Gunnlaugsson, die als premier van IJsland diende 2013 tot 2016.

  “Ons klimaat verandert, maar mensen passen zich aan. In plaats van scaremongering zouden we deze situatie op een wetenschappelijke en rationele basis moeten benaderen ”, schrijft Gunnlaugsson in het laatste nummer van de Spectator
  Terwijl hij afstand neemt van het label van ‘ontkenner’, houdt Gunnlaugsson vol dat het ‘onzin’ is om te suggereren dat mensen ‘de verworvenheden van de moderne beschaving moeten opofferen als we de planeet willen redden’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s