Een open brief aan Greta Thunberg

Screenshot_58

(Door: Jason D. Hill – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Je bent geen moreel leider. Maar ik zal je vertellen wat je wel bent.

Greta Thunberg:

Je hebt jezelf tot leider verklaard en gezegd dat jouw generatie een revolutie zal beginnen. Je hebt je gedragen als een gekwalificeerde volwassene en klimaatveranderingsactivist die politici en wereldleiders onverschrokken heeft aangesproken. Je bent gestopt met school en hebt verklaard dat er geen enkele reden is om naar school te gaan of om te studeren, omdat er geen toekomst is om voor te leven. Je hebt, in plaats van je lessen bij te wonen Friday Climate Strikes [klimaatstakingen op vrijdag] geleid voor alle studenten van jouw generatie over de hele wereld. Jouw aanwezigheid bij oliepijpleidingen is opvallend geweest. Daar verklaar je ondubbelzinnig dat alle olie in de grond moet blijven waar die hoort.

Daarom zal ik jou, met het oog op je activisme, als een volwassene in plaats van als een kind aanspreken.

In september 2019 stak u de Atlantische Oceaan over in een ‘zero carbon’-racejacht [stoot geen koolstofgassen uit]. De zeilboot is uitgerust met zonnepanelen en onderwaterturbines, die de nodige elektriciteit opwekken. Er is geen toilet en elektrisch licht aan boord. U hield een hartstochtelijk pleidooi bij de Verenigde Naties waarin u beweerde dat “wij uw dromen en onze kindertijd met onze lege woorden hebben gestolen”. U zei dat volwassenen en wereldleiders naar jongeren komen voor antwoorden en u zei woedend: “Hoe durven jullie”. U beweerde dat we ten opzichte van u  tekort schieten en dat jonge mensen ons verraad beginnen te begrijpen. U zei verder dat, als we doorgaan met het in de steek laten van uw generatie,”wij jullie dat nooit zullen vergeven”.

U hebt aangegeven dat u wilt dat wij in paniek raken en doen alsof onze huizen in brand staan. U staat erop dat rijke landen de uitstoot onmiddellijk moeten verminderen tot nul. In uw toespraken valt u de economische groei aan en hebt u verklaard dat onze huidige klimaatcrisis wordt veroorzaakt doordat wij ‘dingen  kopen en bouwen’. U roept op tot klimaat-rechtvaardigheid en gerechtigheid zonder dat u China, de ergste vervuiler op de planeet, aanspreekt; het land dat economisch een groot deel van Afrika en Latijns-Amerika annexeert. U durft Iran niet de les te lezen over zijn uraniumprojecten – want dat staat toch niet op de agenda van de VN, nietwaar?

U verkondigt dat we moeten leven binnen de grenzen die de planeet ons stelt, dat we ons moeten richten op wat billijk is en “een paar stappen terug moeten doen” omwille van alle levende soorten. U hebt een hekel aan het hiërarchische onderscheid tussen mens en dier en maakt geen kwalitatief onderscheid tussen een aap, een door malaria aangetaste mug en een grommende hyena. U gebruikt slogans als: “We hebben een onomkeerbare kettingreactie in gang gezet” en u pleit in de show van Ellen DeGeneres voor veganisme dat over de hele wereld geldend is. U koopt geen nieuwe kleding en u wilt ook niet dat de rest van ons dat doet. U wilt dat wij allemaal stoppen met vliegen in vliegtuigen zonder dat u ons een alternatief geeft hoe we onze financiële en handelssystemen opnieuw zouden moeten omzetten – om nog maar te zwijgen over ons persoonlijk genieten van de wereld – zonder dat we terug vallen in een oertijdperk. Weinigen kunnen het zich veroorloven om de Atlantische Oceaan over te steken in een zero carbon-jacht dat zes miljoen kost en wordt gefinancierd door rijke mensen die hun rijkdom hebben verdiend met dezelfde middelen die u als walgelijk veroordeelt.

Er zijn een paar dingen die wij, de rationele volwassenen van de wereld die niet voor u buigen alsof zij door schuld geteisterde, slaafse/onderworpen  bekrompen mensen zijn, tegen u moeten zeggen, Greta.

Ten eerste hebben we je niet beroofd van je jeugd of van je dromen. Je bent de erfgenaam van een prachtige technologische beschaving die mijn generatie en die ervoor en verschillende generaties die eraan voorafgingen tot aan de industriële revolutie en de Renaissance, je hebben nagelaten. Die door groei aangedreven, kapitalistische technologische beschaving heeft voor jou de voorwaarden geschapen om ons heftig toe te spreken over ons verraad. Het is een beschaving die ziekten zoals pokken heeft uitgeroeid en die miljoenen uit een miserabele armoede heeft opgetild in een universum waarvan jij denkt dat ze sterft en in verval raakt. Die beschaving verzekerde jou van een levensverwachting die die van je voorouders overtrof. Hoogstwaarschijnlijk door zich te concentreren op economische groei die jij demoniseert en op wetenschappelijke vooruitgang, zal die beschaving de robuuste kwaliteit van leven en gezondheid voor jouw nakomelingen verder verbeteren.

Hier is een harde waarheid om over na te denken, Greta: Als producenten van deze wereld, die jij afbreekt, hun productiviteit, rijkdom en talenten – kortom – hun verstand/hersens zich van de hedendaagse wereld zouden terugtrekken, zou je generatie gewoon ten onder gaan. Waarom? Omdat je als kinderen, naast geboren worden, nog niets hebt gedaan met je leven. Dit is wat we van kinderen verwachten totdat ze producenten kunnen worden door van hun ouderen te leren. Je bent begrijpelijkerwijs sociale en ecologische bagage. Je bent qua kennis nog niet ver genoeg gevorderd om de overlevingsstructuren te kopiëren waarvan jullie de vruchtgebruikers zijn.

Kinderen zijn belangrijke investeringen in de toekomst. We hebben in jou geïnvesteerd. Jij en je zelfgenoegzame generatie denken dat ze niets te leren hebben van ouderen die zelf tekort schieten. Wie van de meesten van jullie verwacht je in dienst te kunnen nemen als je niet beschikt over de kwalificaties of de competentievaardigheden om de weg te vinden in de wereld? De toekomstige werkloze kinderen die op vrijdag de school overslaan?

De waarheid is, zoals een anonieme blogger treffend zei, dat jullie generatie niet in staat is om veertig uur per week te werken zonder chronisch depressief en bezorgd te zijn. De leden van jouw generatie kunnen niet eens beslissen of ze een jongen of een meisje willen zijn, of beiden, of geen van beiden, of een ‘zij’. Ze kunnen geen vlees eten zonder te huilen. Ik zou eraan kunnen toevoegen dat jouw generatie “trigger-waarschuwingen” [die jullie activeren] en “veilige ruimtes” nodig heeft als voorwaarden om op school te leren. De leden van je generatie hebben een pathologische behoefte om te worden vertroeteld en beschermd tegen de uitdagende realiteit van het leven. Jullie generatie is de grootste eiser en consument van technologische speeltjes en apparaten die CO2 uitstoten. Een uur zonder één van die dingen en teveel van jullie bezwijken aan verlammende lethargie. Jullie generatie is de minst nieuwsgierige en meest geïsoleerde groep individuen die men ooit is tegengekomen. Jullie overmoed gaat zo ver dat je denkt dat jullie niets te leren hebben van jullie ouders.

Ja, we hebben jullie verraden: Door het leiderschap in de wereld over te geven aan verveelde kinderen, die aandacht te kort hebben gekregen, afgezaagde onbenulligheden, platitudes en slogans spuien die een stuurloze en moreel relativistische cultuur accepteren, omdat een aanzienlijk aantal van haar bewoners intellectueel bankroet en moreel lui is geworden.

Het logische eindpunt van jullie ecologische visie zou zijn dat we in primitieve omstandigheden moeten leven en een bestaan ​​moeten zoeken in jungle-moerassen waarin we giftige slangen en mensetende tijgers zouden beschouwen als onze morele gelijken. We zouden ons moeten aanpassen aan de natuur in plaats dat we de natuur aanpassen aan onze behoeften, zoals alle leden van geciviliseerde beschavingen doen. Jullie visie zou ons laten zoeken naar paddenstoelen en planten zonder te weten welke nadelig zouden zijn voor onze spijsvertering. Onder jullie systeem zouden we geteisterd worden door de hitte, sterven aan ongebreidelde plagen en uithongeren omdat er geen airco-units zijn, geen geavanceerd sanitair en irrigaties en rioolsystemen, geen antibacteriële zeep gemaakt van dierlijke materie, geen pesticiden en chemicaliën om onze voedsel- en drinkvoorraden te zuiveren: Er zou slechts één primordiaal [oer] moeras van menselijke verrotting zijn.

Als de beschaving in de handen van jullie eco-fascistische aanhangers blijft, dan zullen we in grashutten leven, uitwerpselen van dieren drinken en krimpen van angst voor ijsberen in plaats van dat wij hen doden voor voedsel wanneer ze ons aanvallen.

Greta, leven in volledige harmonie met de natuur doodt de creativiteit. Begrijp dit. Alle grote beschavingen werden gesmeed in de smeltkroezen van de juiste exploitatie van de aarde. Degenen die op het land leefden met olie en er niets mee deden, hadden er in de eerste plaats nooit recht op. Het niet gebruiken van Gods middelen is de hoofdzonde, omdat het resulteert in het niet ontwikkelen van onze menselijke vermogens en maakt dat we ons niet onderscheiden van de beesten.

Jouw generatie moet de moraliteit van het scheppen van rijkdom leren in plaats van er slechts parasitair van te profiteren. De enige revolutie die je zult leiden, is er een in nihilisme en achteruitgang van de beschaving. Je moet leren wat de morele argumenten voor het gebruik van fossiele brandstoffen zijn. Je bent het aan jezelf verschuldigd om te begrijpen hoe, zoals Kathleen Hartnett White uitvoerig heeft uiteengezet, de uitputting van de enorme voorraad geconcentreerde energie in fossiele brandstoffen de mensheid voor het eerst in de menselijke geschiedenis heeft toegestaan om te ontsnappen aan hardnekkige beperkingen en energielimieten die zijn vastgelegd in levende planten voor elementaire behoeften zoals voedsel, brandstof en onderdak.

Maar wij, de creatieve ondernemers, gaan niet terug naar de middeleeuwen. Jullie filosofie kan als volgt worden samengevat:

Wat goed was voor mijn antropoïde voorouders is goed voor mij. Veroorzaak geen opschudding oftewel: Breng de boot niet aan het schommelen of nog beter bouw geen boot, want daarvoor moet een boom worden gekapt. Verstoor de natuur niet. Durf de aarde niet te zien als rechtmatig behorend aan ons. We hebben niet het recht om onze hersenen te gebruiken op een manier die onze behoeften in een materiële vorm kan transformeren. Laten we gemakshalve vergeten dat produceren de toepassing van het gezond verstand is om de problemen van overleven op te lossen. Laten we allemaal de grootsheid van de mens en zijn vermogen tot verlichting verminderen. Verpletter de Thomas Edisons van deze wereld.

De apocalyptische wereldvisie die je hebt, is een landingsbaan voor degenen die door de hele geschiedenis heen vooruitgang hebben gehaat. Je apocalyptische voorspellingen zijn al millennia lang gedaan en we zijn er nog steeds. We zullen hier nog lang, nadat je volwassen bent geworden, zijn en we hebben je vergeven dat je de lessen niet hebt gevolgd, waardoor het intelligentiequotiënt van een hele generatie wordt verlaagd.

(Jason D. Hill is hoogleraar filosofie aan DePaul University in Chicago, en een Shillman Journalism Fellow aan het David Horowitz Freedom Center. Zijn specialisaties zijn ethiek, sociale en politieke filosofie, Amerikaans buitenlands beleid en Amerikaanse politiek. Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder “We Have Overcome: An Immigrant’s Letter to the American People” (Bombardier Books / Post Hill Press). Volg hem op Twitter @JasonDhill6)

Bron:
www.frontpagemag.com
Door: Jason D. Hill

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, klimaatfascisme. Bookmark de permalink .

44 reacties op Een open brief aan Greta Thunberg

 1. koosv8 zegt:

  Ze is alléén maar bewust NIET naar school in Zweden. Want daar loopt ze de kans om verkracht te worden door die alleraardigste nieuwkomers. Ze gaat de geschiedenis in als DOM GEBOREN NOOIT WAT BIJGELEERD EN IN EENZAAMHEID GESTORVEN. Het had zo leuk kunnen zijn, het is de schuld van haar ouders, En niemand anders..

  Geliked door 3 people

  • har zegt:

   een ieder die denkt dat greta persoonlijk die zogenaamde “revolutie” in gang heeft gezet is wel erg dom !
   ze is niet meer dan een puppet van de vn, de vn misbruikt dit kind !
   vn is verantwoordelijk voor alle gekte die we de laatste 2 decennia mee maken, inc de immigratie.
   verdiep je eens in agenda 21 en 2030….

   Like

 2. Scarface zegt:

  Die snapt het helemaal. Uitstekend verwoord!

  Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Knappe vertaling van een heel beleefd verhaal voor een pokkenkind dat een enorm pak op d’r sodemieter zou moeten krijgen !
  Sluit “ gas en licht “ maar af bij haar ouders. Geen auto , geen uitkering .
  Kijken hoe ze er na de winter over denken .

  Geliked door 6 people

  • Richard zegt:

   Nachtje alleen op straat in Malmö zal haar mores leren.

   Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Dank je Harry: Bloed, zweet en tranen heeft het ons gekost. 😛

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   Greta Thunberg is natuurlijk een oververwend nest die van haar vreselijke snertouders vast geen normen en waarden meekreeg, alles maar mocht of kreeg en totaal geen dankbaarheid kent, iets wat trouwens ook geregeld gebeurd in het Oude Testament met een deel van het joodse volk!
   Het gebeurde namelijk maar al te vaak dat veel joden in de Bijbel, uitzonderingen daargelaten, constant hun geloof gingen verloochenen en valse afgoden (die totaal NIETS kunnen!) aanbaden omdat die joden namelijk ook veel te verwend waren! Ze probeerden toen ook met heidense volkeren vriendschap te sluiten, een groot deel daarvan was echter ten tijden van Jozua al verjaagd of gedood, die daar geen bal van aantrokken daar die, gelijk aan de islam, alleen gigantisch antisemitisch waren ingesteld!
   En wat mij betreft mag Greta inderdaad eens een keer een flink pak voor haar broek krijgen daar ze bijna al net zo erg was als het “zeilmeisje” Laura die jaren geleden met een zeilboot de halve wereld ging opvaren in gevaarlijke geboden en zij toen evenmin naar school ging!

   Like

 4. bobzelf zegt:

  ZE GAAT EEN REVOLUTIE BEGINNEN ??
  ZE KAN GLOENENDE GLOEIENDE NOG GEEN GRASMAAIER AAN DE PRAAT KRIJGEN .

  MET DAT LELIJKE VERTROKKEN PIJNLIJKE GEZICHT VAN EEN DEBIELE KLEUTER

  DIE VADER EN MOEDER MOETEN ZE OOK OPHANGEN

  DAT IS DE MENING VAN OOM BOB EN DAAR ZULT U HET MEE MOETEN DOEN .

  38 JAAR DAG EN NACHT MIJN BALLEN ER AF GEDRAAID , OM MIJN OOIT MOOISTE LANDJE TER WERELD UIT HET MOERAS TE TREKKEN

  6 WEKEN VAKANTIE EN EEN BAL VAN DFL 0.25 VAN MIJN MOEDER VOOR MIJN RAPPORT
  ALLE VADERS OP DE FIETS VAN EN NAAR HUN WERK , 5,5 DAG IN DE WEEK

  MIJN EERSTE LANGE BROEK WAS EEN BROEK VAN MIJN IETS OUDERE ZUSSIE

  MIJN VOETBAL HISTORY BEGON MET GELEEND GELD VAN MIJN MOEDERS BROER OME HENK , waar een paar ETES VOETBALSCHOENEN VAN WERDEN GEKOCHT

  MIJN KOUSEN WAREN GEBREID VAN WOL , DE KLEUR MOEST ZIJN BLAUW MET EEN RANDJE WIT, MAAR VAN ALLE GEKREGN BOLLETJES WOL , WERDEN DUS KOUSEN GEBREID WIT MET EEN BLAUW RANDJE !!
  EN NA 2 X HEET WASSEN WAREN HET KNELFINGEN OM MIJN ENKELS GEWORDEN

  MIJN VOETBALBROEK HEEFT MIJN MOEDER GEMAAKT VAN EEN 6 X GEBLEEKTE MEELZAK , SCHITTEREND WIT HOOR

  DUS SODEMIETER EFFE OP , MET

  HOW DARE YOU , POKKENJONG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  OP VAKANTIE ?? JA EEN ZONDAG OP DE FIETS NAAR HOEK VAN HOLLAND 2 X 28 KM EN VERBRANDT ALS EEN ROOIE KROOT OOK DAT NOG , TERUG
  BIDONS MET GROLSH SLUITING MEE MET MELK
  EN BOTERHAMMEN MET EEN GEBAKKEN EITJE EROP HEERLIK

  6 WEKEN PENALTY SCHIETEN , ,EN ALS JE PECH HAD KWAM OOM AGENT DE STRAAT IN FIETSEN OMDAT1 OF ANDERE OUWE PAARDENLUL GEBELD HAD , DAT DIE POKKENJONG AAN HET VOETBALLEN WAREN

  OP ZATERDAG BIJ DE GROENTEBOER OM DE HOEK BIJ REGEN BELLEN OF HET VOETBALLEN DOOR GING , VOOR EEN DUBBELTJE

  IK BEN WEL KLAAR MET DATMONGOLEN KOPPIE VAN DAT ZIEKE TYPHUSJONG

  GEGROET , OME BOB

  Geliked door 8 people

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 18 november 2019 om 21:36

   Applaus voor uw verrukkelijke woede, heer Vladibob!

   Geliked door 4 people

   • Wachteres zegt:

    Mee eens, Tistochwat. In feite heb ik medelijden met het kind; waardeloze ouders!

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    whahahahaha
    ja dat komt dan zo naar boven
    en
    ik ?? armoe ?? ik heb geen idee wat dat is en was !
    als iedereen net als vroeger NIETS heeft , ben je allemaal rijk .
    NIEMAND IN DE STRAAT EEN AUTO
    HEERLIJK , DAG EN NACHT VOETBALLEN
    PROBLEEM ??
    DE SCHILLENBOER ,
    DE EIKEL KWAM DUS LANGS MET ZIJN HOUTEN KAR, MET EEN LIEF PAARD
    MAAAR SOMS SCHEET DAT BEEST DUS OP “”””ONS VOETBAL VELD “” WHAHAHAHA
    dan ??
    s zomers, in de avonden
    cricket in de straat , mijn vader een cricket -bat gemaakt op zijn werk , ,de lantaarnpaal was het wicket
    alle vaders deden mee met ons
    de moeders zittend op de verhoogde stoepranden ,zingend en juichend
    HOEZO ARMOE, ??
    I KNOW NOTHING ABOUT THE HORSE, MR, FAWLTY ( MANUEL )
    kachel hout hakken van blokken gezaagd hout wat mijn vader mee
    nam van zijn werk in een jute zak
    5 jaar oud gaf mijn moeder mij een bijl en dan buiten op de stoep
    kachel hout hakken
    HOEZO , SLA NIET OP JE VINGERS.
    NEE , IK KLAAG NIET, IK HEB EEN GEWELLLLLLLLLLLLLLLLLLDIGE JEUGD GEHAD
    MAAR DAT SCHELE MONGOOLTJE MOET GEWOON NIET ZO ZEIKEN
    iK HEB 25 JAAR IN DE MEEST VERVUILDE STREEK VAN EUROPA GEWOOND
    SCHIEDAM !!!!!!!!!!!!!!
    MET DE BOTLEK , PERNIS, EUROPOORT, SHELL ,MOBIL OIL
    DE OLIE RAFFINADERIJEN , MOERDIJK , SHELL PERNIS, INCL GAS AFFAKKELEN EN OM HET AF TE MAKEN ??
    PLEURDEN ZE EEN RONDWEG OM ROTTERDAM EN SCHIEDAM , GEWOON TUSSEN DE WOONWIJKEN DOOR
    HOEZO STOFLONGEN WHAHAHA

    DONDERSTRAAL TOCH ALLEMAAL EFFE OP , MET JE CO -2 ETC
    LULVERHALEN

    DIKKE KUS

    VLADIBOB ( VOOR U DAN )

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Wachteres 19 november 2019 om 10:04

    Gek, hè? Ik kan juist geen enkel gevoel van medelijden opbrengen voor dat kleine serpent.
    De haat straalt uit haar ogen, net als bij de gehersenspoelde mohammedaanse haatlarven. Dat zijn ook neten die luizen worden.
    Wacht maar tot Greta volwassen is en nóg meer steun en macht krijgt; dan doet ze niet onder voor de duivel.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Tistochwat,

    Ik zie haar nu nog als een slachtoffer, maar dat wil niet zeggen dat zij als volwassenen

    niet verantwoordelijk zal zijn voor haar eigen daden, hoe zij ook verpest is.

    Ze schijnt als kind al veel psychische problemen gehad te hebben en dan daar zo mee omgaan/manipuleren? Misdadig.

    Like

   • Wachteres zegt:

    … als volwassene

    Like

 5. fleckie zegt:

  Kort en bondig: waar heeft die snotaap nou verstand van. Zich gewichtig maken, maar WEL van de gemakken, dank zij die vooruitgang, profiteren,!!

  Geliked door 2 people

 6. M.A.L. Sion zegt:

  In een ver verleden zijn de grote zoogdieren, de sauriërs, uitgestorven. Er wordt door geleerden gestecheld over de oorzaak. Vrijwel zeker heeft het te maken met het klimaat van toen.
  Vandaag zag ik op TV een vertegenwoordiger, (employé) van een natuurorganisatie gebukt op een veldje tussen het gras een miniem plantje aanwijzend. Dit plantje liep gevaar van de stikstofcrisis.
  Ik stel me deze functionaris voor 25 keer zo groot die zo’n sauriër optilt en aan de toen nog niet bestaande camera toont en op klagende toon zeggend: Dit dier staat op het punt uit te sterven.
  Onzinnige vergelijking besef ik me. En … stel je voor dat die gigantische dieren nu nog zouden leven. Zou dat kunnen samengaan met onze moderne leefwijze?
  Dat minieme plantje en die reusachtige beesten zijn op hun formaat deel van onze planeet en van ons universum, het melkwegstelsel en zo verder.
  Wat zijn wij toch een hoogmoedige nitwits om te denken dat wij mensjes door de snelheid op de ‘snel’-wegen van 130 naar 100 te verlagen daardoor het klimaat denken te kunnen dwingen.
  In 2019 moeten er door regeringen en parlementen besluiten worden genomen maar niet op de onzinnige manier waarop ze nu bezig zijn.
  De mensheid verdient beter.

  Geliked door 3 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Pol Pot bracht dat wat Greta wenst ten uitvoer. Wat het uiteindelijke resultaat was weten we. Als emotie hoger gewaardeerd wordt als moraal en ratio dan zijn de vernietigingskampen niet meer ver weg.

  Geliked door 3 people

 8. Pistolen-Paultje zegt:

  Hysterisch kind wat door onze narcistische EU leiders een podium krijgt…. de lamme die de blinde leidt….

  Like

 9. Nemesis zegt:

  Een super goede vertaling, met dank aan Wachteres en Henk, van een vlijmscherpe en juiste analyse door Jason D Hill van dat om met Ome Bobzelf te spreken dat pokkenjong met dat mongolen koppie van dat zieke typhusjong.

  ***** ***** ***** ***** ***** *****

  Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   En waar gaan die bomen uiteraard weer heen?
   In de CO2 vervuilende biomassacentrale omdat het resthout in dit land nooit genoeg is om die onrendabele vervuilende krengen aan de praat te houden.
   Lang leve de klimaatidioten.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   De Natuurorganisatie denkt mee over de kap en over aanplanting van nieuwe bomen.

   En die aangeplante sprietjes zijn dan volgend jaar alweer lekker dik en geschikt om er bij wijze van spreken de ark van Noach mee te bouwen.

   KRANKZINNIGEN DIE DIT BEDENKEN!
   Vernietigers van de aarde.

   Geliked door 2 people

 10. Thoth zegt:

  Nu krijg je kinderen wat betreft de ‘klimaatdiscussie’. Overal worden ze vandaan gehaald. Allemaal zijn ze voor het klimaat. En, wat weten ze er vanaf, helemaal geen f*ck. Gvd. Laat die kinderen eens naar school gaan, zonder die linkse leraren. Bah, bah.

  Geliked door 1 persoon

 11. Wachteres zegt:

  https://www.dewereldmorgen.be/community/greta-thunberg-verandert-het-klimaatcrisisdebat-radicaal/

  De toespraak van Greta Thunberg tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties:

  Like

 12. Kees zegt:

  Als ze ooit volwassen wordt zal ze woedend zijn op allen die haar misbruikt hebben.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Kees, zodra Greta volwassen is geworden kan ze niet eens meer voor zichzelf zorgen, gelijk aan alle oververwende kinderen en zal zij haar ouders inderdaad hierom vervloeken!

   Like

 13. henk verhoef zegt:

  ach het is niet greetje maar vooral de ouders-( en de linkse media)- die hadden haar wat meer rotschoppen onder haar klont moeten geven
  MAAR die ouders he en die voorouders ( de opa,s en oma,s)
  Toen ik een 60 jaar geleden uitgezonden werd naar hongkong om daar te werken begonnen daar de rellen van de toen jonge lieden en studenten want zij wilden van die verrotte engelse bezetters af Ze wilden in het chinese paradijs( waar toen een 40 miljoen chinezen de hongersdood stierven en verder een miljoentje of 10 gewoon oMzeep gebracht werdcen door de goede LINKSE chinees)
  nU WILLEN DIE KINDEREN/KLEIN KINDEREN WEeR PRECIES HET TEGENOVERGESTELDE == WAT wel HET ZELFDE gebleven IS IS HET GEWELD EN de vernielzucht op de spullen van een ander
  Wat heeft de mens dan feitelijk geleerd in al die jaren
  we hebben zoveel bemiddelaars en politici voort gebracht maar geen minder geweld en of meer verstqand

  Een dier in het wild zou uitgeroeid zijn als het zich zolang niet aanpast aan de veranderingen
  – hoelang blijft/kan de mens nog vernielen en moorden zonder zelf uitgeroeid te zijn
  \

  Like

 14. bobzelf zegt:

  GOHHH ??
  U heeft ook een Chinese computert met een Russisch toetsenbord ?
  Net als ome Bob ??

  Ik zal het effe doorgeven aan onze zeikende relnicht Ruud Beijer ,
  die had al en paar dagen klachten
  over grosse Buchstaben ???

  huggie ome bob

  Like

 15. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.lc.nl/friesland/Landbouwcollectief-bereikt-akkoord-over-stikstof-25044749.html

  Landbouwcollectief bereikt akkoord over stikstof

  Het Landbouw Collectief heeft maandagavond in Nijkerk een akkoord bereikt over een bijdrage van de veehouderij aan de reductie van de stikstofuitstoot.

  Het akkoord houdt onder meer in dat de veehouderij de uitstoot van stikstof verder wil reduceren via technische maatregelen. Een verplichte reductie van de veestapel kan dan achterwege blijven, zeggen twee bronnen onafhankelijk van elkaar. Voor de investering in de technische maatregelen wordt een bijdrage gevraagd van de overheid.

  Nadere details over het plan genaamd ‘Uit de gecreëerde stikstofimpasse’ worden niet prijsgegeven.

  Like

 16. Lucky zegt:

  Andere mening IST VERBOTEN, óók over het klimaat….
  https://www.breitbart.com/environment/2019/11/19/nh-hotel-group-cancels-alternative-climate-conference-after-protests/

  NH Hotel Group Cancels ‘Alternative Climate Conference’ After Protests
  NH Hotel Group annuleert ‘Alternative Climate Conference’ na protesten

  The NH Hotel Group will no longer host the 13th annual “alternative climate conference” in Munich featuring scientists skeptical of climate change alarmism following protests at its hotel.
  Each year, the Jena-based European Institute for Climate and Energy (EIKE), Germany’s leading private think tank on climate and energy issues, has rented out the NH Congress Center Munich for its alternative climate conference and did so once again this year until the hotel abruptly terminated the agreement this past week.

  The hotel group cited “security” concerns for its cancellation of the event after activists from the “Anti-Capitalist Climate Society,” whose motto is “system change, not climate change,” staged a protest of the conference including the formation of a flash mob in the hotel lobby, causing a disturbance and distributing flyers to hotel guests.

  De NH Hotel Group zal niet langer de 13e jaarlijkse “alternatieve klimaatconferentie” organiseren in München met wetenschappers die sceptisch zijn over alarmen tegen klimaatverandering na protesten in het hotel.
  Elk jaar heeft het in Jena gevestigde Europese Instituut voor Klimaat en Energie (EIKE), de toonaangevende privé-denktank van Duitsland over klimaat- en energiekwesties, het NH Congress Center München verhuurd voor zijn alternatieve klimaatconferentie en deed dit dit jaar opnieuw tot de hotel heeft de overeenkomst de afgelopen week abrupt beëindigd.

  De hotelgroep noemde bezorgdheid over de veiligheid voor de annulering van het evenement nadat activisten van de “Anti-kapitalistische klimaatmaatschappij”, wiens motto “systeemverandering, geen klimaatverandering” was, een protest van de conferentie organiseerden, inclusief de vorming van een flits mob in de lobby van het hotel, wat een overlast veroorzaakt en flyers verspreidt aan hotelgasten.

  Like

 17. Lucky zegt:

  Onbehouden vaart…

  Nog meer Zwaar Weer voor Greta Thunberg
  Golven van VIER METER voor Klimaatmeisje op oceaan

  Waar is klimaatmeisje Greta Thunberg? Nou, HIERRR, op het rode stipje, op volle zee, in de Atlantische Oceaan. Afgelopen nacht werd haar childhood bijna ontnomen door keiharde woei en golven van 4 meter, maar het bootje vaart nog, en we hopen maar dat groengele Greta niet heeft moeten barfen van misselijkheid.

  Like

 18. Janszn zegt:

  Dat uilskuiken mag op een gadget naar de VS varen. Dat is alleen mogelijk geweest door alle uitvindingen, gedaan door blanke mannen.
  Hoe zou dat kind moeten overleven zonder die manipulerende ouders, in haar lievelingswereld?

  Like

 19. kampersrene zegt:

  och geeft dat kind een fopspeen dan kan ze tutteren

  Like

 20. René zegt:

  Mooi stukje proza. Helaas zal dat domme kind dit stuk nooit lezen omdat ze in haar bio bubbel zit.

  Like

 21. Wachteres zegt:

  https://www.hln.be/bizar/-greta-thunberg-is-een-tijdreizigster-120-jaar-oude-foto-leidt-tot-ophef-op-sociale-media~af7c87bc6/

  “Greta Thunberg is een tijdreizigster”: 120 jaar oude foto leidt tot ophef op sociale media

  Als twee druppels water: Greta Thunberg lijkt verbazingwekkend veel op een meisje dat zowat 120 jaar geleden gefotografeerd werd. “De veelbesproken klimaatactiviste moet dus wel een tijdreizigster zijn”, klinkt het met een kwinkslag op sociale media.

  In werkelijkheid gaat het hier om kinderen die aan het werk zijn in een goudmijn in Canada. De foto die opdook uit het archief van de universiteit van Washington toont met andere woorden het diepe leed van kinderarbeid.

  Maar dat kan de pret op sociale media niet drukken. “Greta is een tijdreizigster uit de toekomst. Ze is naar hier gekomen om ons te redden”, klinkt het onder mee

  Like

 22. Pingback: DWANGMATIG DENKEN! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s