Verkiezingen Verenigd Koninkrijk: Britten opnieuw ‘baas in eigen land’

Screenshot_81

Tom Van Grieken: ‘De wil van het volk nu eindelijk eens respecteren. Niet alleen in London, maar ook in Brussel’

Gisteren trokken de Britten naar de stembus. Een belangrijke stembusgang: nog meer dan over de traditionele tegenstelling tussen ‘Tories’ en ‘Labour’ gingen deze verkiezingen over de Brexit. En de Britten kozen, opnieuw, overtuigend voor een Brexit. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert tevreden en feliciteert Boris Johnson met zijn verpletterende overwinning.

De resultaten van de Britse stembusslag gisteren zijn duidelijk: met rond de 360 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis hebben de Conservatieven de parlementaire meerderheid stevig in handen. Zonder meer een overwinning voor premier Boris Johnson en vooral ook voor de democratie in het algemeen. Want hoewel de bevolking zich reeds in 2016 pro-Brexit uitsprak in een grootschalig referendum, hebben tegenstanders er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de democratische gang van zaken tegen te werken. Tot vandaag.

Met de nieuwe ruime Conservatieve meerderheid in het Lagerhuis weet Johnson zich nu immens geruggensteund. De verpletterende nederlaag voor Labour betekent dat de partij onvoldoende zetels heeft om het Brexit-akkoord nog tegen te houden.

Tom Van Grieken: “De linkse EU-elite oogst wat ze gezaaid heeft. Steeds meer Europeanen laten zich niet intimideren en nemen hun toekomst in eigen handen. Ook in het Verenigd Koninkrijk werden de politieke kaarten democratisch door elkaar geschud. De stem van de bevolking is nu opnieuw gehoord. Ik wens Boris Johnson te feliciteren met zijn verpletterende overwinning die niet alleen een overwinning voor hem is, maar vooral voor het Britse volk en de democratie. Dat de EU-elite hieruit haar lessen trekt en de wil van het volk nu eindelijk eens respecteert. ook in Brussel!”

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang
Screenshot_4

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Verkiezingen Verenigd Koninkrijk: Britten opnieuw ‘baas in eigen land’

 1. HenK zegt:

  Geweldig , geen slaaf meer van Brussel ! Ik wens de Britten rijkdom en een hoog besteedbaar inkomen zoals de ander ook niet EU landen zoals Noorwegen en Zwitserland ook hebben. En…… als er EEN schaap over de brug is volgen er meer !! wat mij betreft NEXIT morgen

  Liked by 2 people

 2. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  De WIL van het volk is sterker als je denkt!

  Liked by 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Het is te hopen dat Nederland en mogelijk ook andere landen dit voorbeeld volgen. Weg met de dictatuur van Brussel. NEXIT ! NEXIT !

  Liked by 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Dat het ze meer dan goed zal gaan en dan maar hopen op een sneeuwbal effect. Zonder volledige vrijheid is het leven uiterst onaangenaam. Hopelijk nog voordat D66 daar een stokje voor gaat steken. De griezels. Ze zullen intussen wel in de gaten hebben dat het volk die megalomane EU uitkotst, vandaar dat we maatregelen kunnen verwachten van de griezels uit Den Haag.

  Liked by 1 persoon

 5. Freddy zegt:

  Willen ze in de UK echt baas in huis worden zullen ze toch de identificatie-plicht moieten invoeren. Zonder dit kunnen alle migranten vrijelijk hun weg gaan.

  Like

 6. Pingback: Verkiezingen Verenigd Koninkrijk: Britten opnieuw ‘baas is eigen land’ | eunmask

 7. Blaffertje zegt:

  En nu wij.

  Like

 8. Marc zegt:

  Engeland! Engeland! Engeland!

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Gelet op de stemuitslag willen de Britten weer baas worden in eigen land. Dat men veel vreemd volk hun land uit zal schoppen ligt dan ook voor de hand.

  Liked by 1 persoon

 10. theoprinse zegt:

  Er bestaat maar één Europese Unie en dat is een linkse EU of er bestaat geen EU.

  De Europese Unie is een links idee. De sterkste ideologische stroming in Europa is die van het katholicisme … maar de rechtse katholieken zijn een minderheid geworden t.o.v de linkse katholieken en de linkse katholieken hebben met de Nederlandse kardinaal Alfrink een naief duivelspact gesloten met de gewelddadige en supremacistische islam.

  Daarom wil de PVV van Geert Wilders, de FvD van Thierry Baudet en Rassemblement National van Marine le Pen uit de EU.

  Maar heel België van Waal tot Vlaming, Links of rechts rijk of arm wil in de EU blijven. Het Vlaams Belang wil afscheiden van het ooit oud-Nederlands talige Franse Wallonië en provincie worden in de Europese Unie en staat daarom sympathiek naar de Catalaanse afscheidingsbeweging die in de dertiger jaren door Moskou en nog steeds wordt geleid door links.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s