EU-bankenunie: allemaal garant voor Zuid-Europese banken, maar ook Deutsche Bank

Screenshot_123

(Door: Gerrit Welbergen)

Noodfonds

Het jaar 2020 wordt een belangrijk jaar voor de Europese Unie. Of iets nauwkeuriger gezegd, de EU-bankenunie. Vrijwel niemand in ons kleine kikkerlandje die deze ontwikkelingen volgt. Voor de massa is het de “ver van mijn bed show.” Als kritisch volger van de gebeurtenissen binnen onze Europese Unie vind ik deze bankenunie een gedrocht. Een gevaarlijk monster waar de massa geen idee van heeft. Heel begrijpelijk overigens. Je wordt er niet vrolijk van als je deze ontwikkelingen volgt, die overigens in een zeer traag tempo verlopen. De bijdragen van de lidstaten aan deze bankenunie schijnt nogal een dingetje te zijn. Er wordt een noodfonds opgetuigd, het Single Resolution Fund, dat in 2023 klaar moet zijn. Alle banken moeten bijdragen aan dit fonds. Vreemd genoeg blijven de ontwikkelingen rondom dit fonds buiten beeld. Het is zelfs zeer de vraag in hoeverre de huidige stortingen op peil zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, ECB, euro, EUSSR, Graaien, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU-bankenunie: allemaal garant voor Zuid-Europese banken, maar ook Deutsche Bank

 1. Steven zegt:

  En straks gaat daar ook al uw pensioengeld in….
  Dag mooie centjes.. daaagggg… daaagggg…

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Deutsche Bank, de ramp in cijfers.
  Wat we hier niet zien zijn de rotte derivaten in de portefeuille.
  https://www.finanzen.net/bilanz_guv/deutsche_bank

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Had het al gezien op Café Weltschmerz. De Deutsche Bank is de facto al failliet en wordt alleen in de lucht gehouden met doen alsof en de lage rente politiek. Overigens die lage rente gaat niet meer omhoog (eerder lager richting negatief) zolang de EU en met haar de ECB zieltogend in leven gehouden wordt. Gaat de rente stijgen volgt de kladeradatsch. Dus dat gaat niet gebeuren. Die kladeradatsch komt toch dat houden ze niet tegen alleen het duurt nog even. Onverwacht zal hij op onze deur kloppen en ons de rekening presenteren van 30 jaar fout stemgedrag.

  Geliked door 2 people

 4. Tineke zegt:

  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden allemaal….
  Ze doen maar …en ze doen maar…
  Alles in het geniep.
  En als het er dan door is,mogen wij het ook weten.

  1 monetair stelsel was altijd al de opzet.
  Zodat wij hier de pensioenen kunnen betalen voor de Grieken ,die al met 55 met pensioen mogen!

  Hoezo,eerlijk zullen we alles delen ….

  Hier moeten we in de toekomst tot 71 aan de bak.
  Denk daar maar aan als moeders de vrouw je broodtrommel gevuld heeft,en je voor dag en dauw u nest uit moet !
  Meer als een Burger Slaven Nummer zijn we niet !

  Stelletje graaiende struikrovers zijn het in Brussel!

  Geliked door 2 people

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Ver van mijn bed show”
  “Een gevaarlijk monster waar de massa geen idee van heeft.”
  “Het interesseert ons niet.”
  Dat klinkt niet vriendelijk en suggereert dat het niemand iets interesseert. het tegendeel is waar denk ik alleen het gaat de gemiddelde Nederlander ver boven de pet.
  Natuurlijk er zullen best mensen zijn die het piekfijn uit kunnen leggen maar helaas zijn er dan weer anderen met dezelfde economische kwaliteiten die op precies het tegenovergestelde uitkomen.
  Het is geen desinteresse maar het onvoldoende hebben van parate kennis op gebied van economie om je er een gedegen mening van te vormen.

  Geliked door 1 persoon

 6. vangie1206j zegt:

  Ik ben blij dat ik geen rekening meer heb in EURABIA.

  Like

 7. R Thomasson zegt:

  Zoveel mogelijk mensen – ook lui die weinig verstand hebben van bankieren – moeten deze video zien. Het is aardig om te weten op welke smerige wijze mevrouw Merkel en haar consorten hun best doen ons in de stront te laten zakken https://youtu.be/5He-opu-nFk Op de 75 jubileum jaar voor het einde van de 2de Wereldoorlog, komt naar voren dat wij WEER DOOR DE DUITSERS ZIJN BEZET. Dit keer niet door de Wehrmacht, Waffen SS en de Luftwaffe, maar door de slinkse wijze waarin ze de machtigste posities binnen de EU hebben ingenomen; vooral binnen de Europa Raad, waar Pinnokio Rutte tekent met bevende knieën op ieder bevel die deze oude rotwijf naar hem toe blaft; ook een bevel die op een WC-papier wordt geschreven. Het gaat hierom dat de Deutsche Bank en Kommerz Bank op hun laatste benen lopen en zijn zo goed als bankroet. WIJ hebben een bevel deze banken VAN ONS BELASTINGGELD te redden. Toen ABN AMRO-bank, ING, SVB Bank plus paar grote verzekeringsmaatschappijen in dezelfde positie zaten, heeft Duitsland op geen enkele wijze laten weten dat de Duitse belastingbetalers ging, uit solidariteit, deze NL banken redden. De Nederlanders hebben hun eigen bankenwezen gesaneerd. Nu de Duitsers in de problemen zitten, willen ze een “Bankunie” om hun eigen banken van ons geld te redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s