Wie betaalt dat? Rijscholen registreren grote vraag van “vluchtelingen”

Screenshot_164

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Duitse rijscholen registreren een bestorming door “vluchtelingen” voor rijlessen. De reden zou o.a. zijn om zodoende de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hoe worden de kosten voor de rijopleiding en het rijbewijs gefinancierd, uit belastinggeld? In welke taal zal het theorie-examen afgenomen worden of beschikken deze toekomstige autorijders over voldoende kennis van de Duitse taal? Wordt het rijbewijs ook zonder gewaarborgde vaststelling van de identiteit verstrekt of volstaat de door de kandidaat zelf opgegeven informatie? De klimaat-hysterici zullen dolenthousiast zijn, meer auto´s betekent nog meer CO2-uitstoot.

politikstube

“Welt.de” bericht:

“Na de toestroom van vluchtelingen in de afgelopen jaren worden de rijscholen nu overrompeld”, zei de voorzitter van de landelijke vereniging van Duitse rijscholen, Rainer Zeltwanger, tegenover de “Welt am Sonntag”. “Veel vluchtelingen gaan een rijbewijs halen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en bijvoorbeeld als pakketbode te kunnen werken.”

“De meeste rijscholen zitten op dit moment overvol.” Reden voor de bottleneck is niet alleen de onverwacht grote vraag van de kant van de vluchtelingen, maar ook het steeds groter wordende tekort aan geschoolde rijinstructeurs, dat het aanbod geringer maakt.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Duitsland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Wie betaalt dat? Rijscholen registreren grote vraag van “vluchtelingen”

  1. Kans op arbeidsmarkt vergroten door pakket bezorger te worden???……………Ze bedoelen vasrt om explosieven toe te voegen aan die ‘pakketjes’ en meer kans op aanslagen ipv werk……..

    Geliked door 4 people

  2. Tistochwat zegt:

    Ik moet opeens denken aan het begin van een oud kinderrijmpje:

    ‘Een aap op een fiets, hoe vind je zoiets?’

    Hoe zou ik daar nou bij komen?

    Geliked door 3 people

  3. guusvelraeds zegt:

    Welk rijbewijs willen ze halen? Voor een personenauto of voor een tien tonner.

    Geliked door 4 people

    • delamontagne zegt:

      Toch zijn er al die groot=rijbewijs hebben voor Achterlikistan.
      Nu nog Groot-rijbewijs voor EU ( voor andere doeleinden ? ? )

      Geliked door 5 people

    • BigLJohn zegt:

      guusvelraeds; Ze willen het groot-rijbewijs halen. Dus ook voor kinderwagen, boodschappenwagentje van de supermarkt, en voor een playmobiel.Dat rijbewijs voor een kinderwagen hebben ze hard nodig, want hun vrouwen zetten elk jaar een jong op de wereld !

      Geliked door 3 people

      • guusvelraeds zegt:

        Klopt helemaal. Als je ze ziet lopen hebben ze twee kinderen naast zich een in de kinderwagen en een in de broedmachine. Mischien zit thuis nog een reserve broedmachine die op haar beurt wacht om naar buiten gelaten te worden als de pascha het toestaat.

        Geliked door 3 people

  4. scherpschutter1943 zegt:

    Ik denk dat de moslimthuislanden die rijlessen betalen. Ook zonder rijbewijs leren de jihadisten dan hoe ze grote voertuigen moeten besturen. Daarmee maken ze in 1 keer meer slachtoffers dan met een geweer. De meeste gelukzoekers hebben geen en willen ook niet werken, is mijn idee.

    Geliked door 3 people

  5. Rensk. zegt:

    Nou uiteraard betaald de burgerslaaf. Alles voor de nieuwkomers

    Geliked door 3 people

  6. Hovawart zegt:

    De aliassen (schrijffoutje en andere geboortedatum is genoeg) die men misbruikt om in diverse lidstaten een bijstanduitkering op te strijken, (internationale databanken zijn er nog niet, en de COA’s zijn er ook niet in geslaagd om hun gegevens te delen en op fraude te controleren) het verplicht de asieleisers echter wel om geregeld een lift te vragen om de grens over te rijden, de treinen zitten al zo vol, dus meer rijbewijzen maakt het mogelijk om meer te carpoolen……en dat is beter voor het klimaat…….en het maakt hun opdracht een stuk gemakkelijker, en breder inzetbaar.

    Geliked door 3 people

  7. Monalisa zegt:

    Nou vraag ik mij af zal dit ook in Nederland gebeuren?? een cursus autorijden kost namelijk wat daar werken meestal de kinderen voor met vakkenvullen bij de grootgrutter. Tja een gratis cursus autorijden leren, en een gratis huis met gas en stroom, het kan niet op geen winder dar het fascisme gekweekt word.

    Geliked door 2 people

  8. GL zegt:

    Veel statushouders rijden zonder rijbewijs voor hun ritje naar de supermarkt. Er is namelijk geen controle. Ik weet dit via mijn buitenlandse vrouw die op inburgeringscursus heeft gezeten.
    Toch zijn er ook statushouders die zich aan de wet houden.
    Dit is het verhaal van mijn collega die net als iedereen ook gewoon 60 uur per week werkt.
    https://www.tonmagazine.nl/nieuwe-kans-oud-beroep/

    Geliked door 1 persoon

  9. Cathja zegt:

    Nog meer dodelijke ongevallen zeker? Als die lui zich aan onze normen en waarden (dus ook op de wegen) niet storen, dan zullen ze ook lak hebben aan alle regels in het verkeer.
    Bovendien zijn velen analfabeet, spreken geen Europese taal, dus hoe willen zij hun theorie-examen halen?
    Volstrekt ontoelaatbaar en volkomen idioot om die gasten autorijles te (willen) geven!!

    Like

Plaats een reactie