EU-buitenlandchef Josep Borrell wil ‘Europese troepen’ naar Libië sturen

Screenshot_10

Wil dat EU ‘eindelijk eens de taal van de macht leert te spreken’

De buitenlandchef van de Europese Unie, Josep Borrell (foto), heeft kort voor een internationale conferentie over de situatie in Libië betoogd dat Europa zijn belangen desnoods met het sturen van troepen moet verdedigen. “Wij moeten onze belangen veel sterker behartigen, desnoods met robuuste middelen” zei de voormalige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken tegen het Duitse weekblad Der Spiegel.

Eerder in de week riep Borrell in het Europees Parlement Europa op “eindelijk eens de taal van de macht te leren spreken”. Sinds de door westerse mogendheden veroorzaakte val van dictator Muammar Kaddafi in 2011 heerst er chaos in het olierijke Libië. Het is een “springplank” voor illegale migratie naar de EU. Ondertussen proberen Egypte, Turkije en Rusland er militair voet aan wal te krijgen.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid, Libië, machtswellust, Rotzakken, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

12 reacties op EU-buitenlandchef Josep Borrell wil ‘Europese troepen’ naar Libië sturen

  1. bobzelf zegt:

    JA ALS JE ERGENS ,,,,,
    in de wereld ,,,,,,
    er een pleuris zooi van wilt maken ,,,,,
    het goud meenemen ,,,,,,,
    HET VOLK ZICH ONDERLING DOOD WIL LATEN VECHTEN ,,,,
    een kanjer de dood injaagd ,,,
    die het land ,, het beste landje van afrika had gemaakt ,,,,,

    SENT IN THE USA ,,,,,,,,,

    en nu liggen er honderduizenden te wachten op de oversteek , ,,,,,,,,

    blijf lekker welkom welkom zingen ,

    vraag of Adolfa dagelijks vliegtuigen stuurt om ze op te halen ,,,,,,,

    dus blijf in de EU,,,,

    ooit zal het gaan bevallen ,,,,

    whahahahahahahahahahaha

    BURKA HIER, BURKA DAAR , JA JE ZIET ER VEEL DIT JAAR !!!

    Boerka bob

    Geliked door 3 people

  2. Dus toch maar een versnelde opbouw van een Europees leger en tegelijk het veilig stellen van oliebelangen.
    Bijna niet doorzichtig.

    Geliked door 2 people

    • Nemesis zegt:

      Ja bijna, voor die, die hun gezond verstand nog niet hebben verloren, de rest blijft slapen en vindt het allemaal wel goed, is voor hen een ver van mijn bed aangelegenheid, dat er dochters, zonen, vaders en moeders van ons de dood ingejaagd worden, daar wordt niet over nagedacht. Die lamlul moet maar zelf gaan en z’n hele familie meenemen om daar te gaan vechten.

      Geliked door 1 persoon

  3. karton zegt:

    Ik “smeek” de USA : stuur a.u.b. een drone richting de EU-“leiding”.

    Geliked door 2 people

  4. Mary zegt:

    Hij bedoeld de belangen van de elite veiligstellen zeker niet de belangen van het Europese volk maar die kunnen ze er natuurlijk mooi voor inzetten………..

    Geliked door 1 persoon

  5. sir piet zegt:

    TISTOGWAT: Word het niet eens tijd dat deze mafketels die het hele land verpest ,verziekt ,en bestolen hebben voor een internationaal recht komen waar de landen die hebben mee gedaan niet mogen deel nemen maar wel vervolgt kunnen worden Nou graag !

    Geliked door 1 persoon

  6. Hovawart zegt:

    Het gaat er niet om wat zich boven de grond in die landen bevind, maar wat eronder ligt…..olie.

    Like

  7. Jan zegt:

    Maar eh, niks vliegt en rijdt in NL en Germania en kleding was er ook al niet, net als munitie.

    Like

  8. Hovawart zegt:

    De Europese Commissie heeft ook een plan om binnen de EU naast zo’n 21.387 bestaande elektriciteitscentrales, ook nog 8785 nieuwe waterkrachtcentrales te bouwen, met name in de Alpenlanden en de Balkan, en bijna allemaal in Natura 2000 gebieden…..iets dat wettelijk niet mogelijk is, waar onze veeteelt voor moet wijken, waarom gaan bouwen wanneer men in Scandinavië al genoeg schone energie opwekt……..ach laat ook maar.
    De onvoorstelbare plannen voor het bouwen van enorme dammen zijn al ondergebracht in het ‘Green Dealtje’ van het koddige EU-duo Timmermans&Samsom……de rekening weer bij ons.

    Like

  9. scherpschutter1943 zegt:

    En dan zijn er ook nog lieden die beroepsmilitair worden in 1 van de europese legers. Mij niet gezien. Ik weiger tot kanonnenvoer te worden gedegradeerd voor de belangen van wie dan ook. Laten we het bij nederland houden. Nederland behoeft niet verdedigd te worden want de vijand is al binnen. Dat is de islam en alles wat daarvoor staat. en wie daarin gelooft.

    Like

  10. oudmarinier zegt:

    WAT als men van te voren EERST eens NADENKT (qua gevolgen) alvorens een zgn “dictator” ten val te brengen ??? Hoeft men naderhand ook GEEN militair machtsvertoon , ten toon te stellen om bepaalde “EU-belangen” veilig te stellen. IDIOOT …. !!! Ga lekker ZELF er naar toe . En niks geen EU-leger … EU-leger zou absoluut NIET mogen worden opgezet . Indien ik nog actief zou zijn en bijv zou weten dat Het Korps Mariniers zou worden ingedeeld in een EU-leger , ik met onmiddelijke ingang ontslag zou nemen.

    Like

Plaats een reactie