Kwart van Nederlanders bereid geweld te gebruiken tegen overheid

Screenshot_69

(Door: “Danny”)

In 2016 heeft het WODC (Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum) de Groningse Universiteit verzocht een onderzoek te doen naar “attitude ontwikkelingen” over de komst van asielzoeker.

Men wil dus weten hoe de Nederlanders tegenover de komst van asielzoekers staan. Het resultaat is een 147 pagina´s dik rapport vol met cijfers en statistieken.

De centrale vragen in het onderzoek zijn:

Lees verder>>>
commonsenseTV

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Kwart van Nederlanders bereid geweld te gebruiken tegen overheid

  1. koddebeier zegt:

    De regenten in Den Haag negeren al jaren de mening van de bevolking, dus ze vragen er zelf om !!

    Geliked door 4 people

  2. Wim Vreeswijk zegt:

    Ik zet alleen vraagtekens bij de fysieke weerbaarheid van de boze burger. Zo heeft men bijvoorbeeld in Rotterdam 50% overgewicht, dus feitelijk niet weerbaar is. Ik kan me overigens wel heel goed voorstellen dat je vanwege stress en ergernis over alles wat er gebeurt met ons land en je jezelf eindeloos verwend en vlucht in dik makers. Dus als je jezelf serieus neemt zal je flink aan de fitness moeten.

    Geliked door 1 persoon

  3. M.A.L. Sion zegt:

    Het is dus zo gek nog niet om serieus te praten over REVOLUTIE. Uit dit onderzoek blijkt dus dat een meerderheid van de bevolking van mening is dat de regering een beleid voert waar die meerderheid het niet mee eens is. Als we wachten op een volgende verkiezing, dat wil zeggen wachten op de kans om op democratische wijze te zorgen dat bijvoorbeeld een combinatie van PVV en FvD de meerderheid krijgt en de zaak over kan nemen, dan kan het gajes dat nu de macht heeft nog zoveel verpesten voor de burgers dat het niet meer terug te draaien is.
    Ik vermoed dat die bedoelde meerderheid ook van mening zal zijn dat die klimaatonzin berust op verzonnen en vervalste berekeningen, dat het helemaal niet nodig is om allemaal elektrisch te gaan koken en autorijden.
    We hebben veel te lang de politiek verwaarloosd. Daardoor is het zootje dat nu in de Tweede Kamer zit niet te vertrouwen. Die moeten weg. En niet door verkiezingen maar door REVOLUTIE.

    Geliked door 4 people

  4. Tistochwat zegt:

    Dat noem ik geen ‘geweld gebruiken’.
    Ik noem het ZELFVERDEDIGING.

    Geliked door 4 people

  5. karton zegt:

    Mij is niks gevraagd !! Mij is nog nóóit iets gevraagd , alleen tegen verkiezingstijd willen de vragenstellers je wel in je k.nt kruipen !

    Geliked door 5 people

  6. Rensk. zegt:

    Ik heb er geen hoop op dat dit kabinet andere maatregelen gaat nemen. Er zijn mensen en dat zijn er best veel die als ze weten dat ze fout zitten die fout nog eens extra aan gaan dikken. Dus nog meer asielzoekers. Nog meer EUlanden erbij .Alles wat fout gaat moet nog fouter.

    Het is raar, maar ik heb uit eigen ervaring gezien dat zulke mensen bestaan. Hoe dat werkt bij deze mensen? Zeg het maar. Ik weet het niet. Het zijn in ieder geval geen geestelijk gezonde mensen. Dat is zo klaar als een klont.

    Geliked door 1 persoon

  7. Rensk. zegt:

    En dan ook nog roepen dat het populisme opkomt. Niet in staat tot zelfrelfectie en te denken dat het door hun eigen gedrag komt. Ook die Rutte rat heeft geen enkel stukje zelfrelfectie. Nul nada/In principe ben ik tegen geweld. Maar er zijn situaties dat je niet meer anders kunt dan dat. Als er jaar in jaar uit niet geluisterd word en ze zitten over de rug van de burger geld uit te geven aan niet burgers en andere duivelse hobbies als Hamas (in dat boek van van Rooy staat dat in het handvest Hamas artikel 7 staat dat de dag des oordeels voor de Moslims pas komt als er geen ene jood meer in leven is. En Kaag brent daar ons geld heen. Ja dan mag men haar kaalscheren en in de stront gooien en zo door de stad laten lopen. En buigen zal ze net zo diep als voor die Iranees. Zij is immers een misdadiger. Op een gegeven moment komt men zover. Je kunt geduld niet levenslang op de proef stellen. Ik hoor de elite al. Ooooooooooow wat ordinair. Zo zijn wij niet.. Nee zij hebben woorden en andere daden. Vieze stiekemerds

    Geliked door 1 persoon

  8. M. zegt:

    Dat krijg je als je moedwillig je volk naar het leven staat.
    Het volk verdedigd zich slechts tegen smeerlappen die het volk naar het leven staan als hoer van het EU tuig.

    Bedenkt u goed met u arrogante zooi dat men oorlog voert tegen het volk en niet andersom.

    Geliked door 1 persoon

  9. Roeland zegt:

    “Onderzoek van de Groningse universiteit”. Laat me niet lachen. “Groningen” is politiek wellicht nog erger dan Amsterdam of Nijmegen. “Groningen” is de kweekvijver voor bijna alles, wat in politiek Den Haag en aanverwante steden fout is. Dus een flut onderzoek. Leuker kan ik het niet maken.
    Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar daar heb ik geen zin in en de tijd niet voor.
    Immers, ik heb een onbetaalde verzorgende functie voor een hoogbejaard familielid. De politiek helpt me niet en heeft ook geen enkele waardering voor mijn werk ( 7 dagen per week, al jaren lang). Ondanks alle tegenwerking , ik zorg graag voor mijn familielid! Maar wat een asociaal flutland is dit geworden! In EU Frankrijk (Parijs) was vandaag 24-1-2020 een grote demonstratie vanwege de verhoging van de AOW leeftijd aldaar van 62 naar 64! Hier EU Nederland? Werken tot 68.
    Op onze “kwaliteitsmedia” media geen enkel bericht hierover. NEXIT !

    Geliked door 1 persoon

  10. Trucker zegt:

    laat me toe om eens te glimlachen bij dit wishful thinking staaltje.
    DE lakmoesproef was voor mij de bereidheid van Jan Modaal (Nederlander) om de moordenaar van Pim Fortuyn op te ruimen.
    Half tot driekwart van Nederland ging “hem pakken als hij vrijkwam”, tot op vandaag loopt die vent vrolijk fluitend (en provocerend) door heel Nederland.
    En dan neuzelen ze in een rondvraag over “kwart van de Nederlandse bevolking bereid geweld te gebruiken tegen de overheid”
    Ik glimlach nu niet meer maar laat een bulderlach horen
    HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Geliked door 2 people

  11. Klaas zegt:

    Like

  12. Tineke zegt:

    Zeggen, wil niet zeggen dat ze dat ook daadwerkelijk zouden doen als het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt.
    voorlopig gebeurt er nog helemaal niets,en voordat er weer verkiezingen zijn is het hier afgeladen vol.
    Dan hebben de struikrovers in Den-Haag hun opdracht vervuld,en wordt het stokje doorgegeven aan de volgende acteurs van amateurclub “De graaiende zetelklever”

    Geliked door 1 persoon

  13. Perception zegt:

    Ze gaan dit jaar ruim 500 biomassa centrales bouwen in Nederland alleen.
    Alle bomen in Nederland moeten om.
    Alleen hiervoor zou Nederland al in opstand moeten komen.!
    Maar Nederland slaapt gewoon door tot dat er geen boom meer staat en tot in de verste uithoek van Nederland 5g is aangelegd.

    Like

  14. leefbarbaar zegt:

    Als de democratie niet meer werkt, als je met je stem geen invloed meer hebt op je regering, wat moet je dan?? Brieven schrijven? Inspreken in vergaderingen? Bij een partij aansluiten?
    Als dit allemaal geen effect meer heeft, wat moet je dan?

    Like

  15. Monique roest zegt:

    Omdat het ongecontroleerd gaat het gaat niet om alleen vluchtelingen het gaat erom dat de burgers van Nederland gevaar lopen ik noem het ook zelfverdediging we willen gewoon ons land verdedigen en we willen niet door de EU geleid worden maar dat er naar de Nederlandse burger geluisterd wordt waar dienen de verkiezingen voor dan ?? Wij hebben niet op de EU gestemd,, zoveel huizen tekort ook waarom dan nog steeds zoveel mensen binnen halen mensen die nooit meer terug keren,, groetjes de bezorgde Nederlander

    Like

  16. Blaffertje zegt:

    Word er in Groningen ook niet prettiger op.
    In mijn buurt is dit gebeurt:
    https://www.rtvnoord.nl/nieuws/218075/Meerdere-politie-eenheden-uitgerukt-naar-woning-Kometenstraat-in-Stad

    https://www.rtvnoord.nl/nieuws/218075/Zes-verdachten-aangehouden-in-woning-Kometenstraat-in-Stad

    Dit pand is een z.g.n. studentenhuis, maar de studenten die er in wonen zijn allen getint, spreken geen woord Nederlands en hebben nog nooit een universiteit of wat voor school van binnen gezien, ik durf zelfs te twijfelen of ze een letter kunnen lezen.
    Wel stonden er waterpijpen in de vensterbank, stonk het naar Cannabis, liep een van de bewoners verward midden op de straat schietgebaren te maken of deed hij alsof hij een keel doorsneed.
    Ik heb er toen een melding van gemaakt vorig jaar en wat deed men?
    Men zou het in de gaten houden.
    Er is omtrent dit pand is altijd wat te doen, de buren wilden zelf verhuizen vanwege de overlast.
    Ik hoop dat de vergunning ingetrokken word.

    Like

  17. vangie1206j zegt:

    Ik heb de getallen niet maar hoeveel zijn alle belastingen heffingen accijnzen verhoogt in de 3 kabinetten Rutte.
    Il denk dat men zich een hoedje schrikt wanneer de bevolking deze getallen ziet/hoort.
    En dat is hier voor het milieu of klimaat maar voor deze asiel ramp want dat kost goud geld.
    Het verhogen van de lasten is het enige waar de bende van Rutte goed in is.

    Like

Plaats een reactie