Corona – de stemming zal weldra omslaan

Screenshot_54

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland en de EU glijden op dit moment af in de grootste economische crisis sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Duizenden ondernemingen vechten om te overleven. Miljoenen mensen zijn werkloos geworden of dreigen dit te worden als er niet snel wordt bijgestuurd. Levensplannen worden verwoest, hypotheken kunnen niet afgelost worden, eigen gezinswoningen zullen openbaar verkocht moeten worden. Opgesloten tussen de eigen vier muren en met steeds meer onbegrijpelijke regels in de eigen vrijheid beperkt, moeten de Duitse burgers met de “nieuwe normaliteit” klaarkomen. Bijeenkomsten zijn verboden of strikt beperkt, demonstraties worden door de politie ontbonden. Er kunnen dus helemaal geen protesten tegen de maatregelen plaatsvinden, terwijl kritische geluiden, die vraagtekens plaatsen bij de evenredigheid van de getroffen maatregelen, op de Duitse televisie maar zelden aan het woord komen.

Jonge Duitser

Deze nieuwe normaliteit houdt het nog sneller wegsmelten van hun financiële reserves in. Want wat de Duitse regering aan de burgers in nood belooft, moet ze hen van de andere kant weer afpakken. Tegelijkertijd geeft ze het geld met handenvol tegelijk uit aan zaken, waarop eigenlijk bezuinigd zou kunnen worden. De AfD had al vroeg kritiek op de maatregelen, eiste hun begrenzing qua duur en krijgt met haar catalogus eisen desondanks geen aandacht van de media. Mediamakers gaan gezamenlijk achter de bondskanselier staan, die hoogdravende beloftes doet en de rekening doorschuift naar toekomstige generaties.

De corona-pandemie lijkt het tegen elkaar afwegen van twee kwaden te zijn. Maar wat wanneer men verkeerd beoordeeld heeft en de verwoesting van democratische rechten, vrijheden en van de economie ergere gevolgen op de lange termijn zal hebben dan vele doden met een gemiddelde leeftijd van ver boven de 70 jaar? Absurde verordeningen, die het openbare leven lamleggen en waarvan overtreding met een absurd hoge boete wordt bestraft, zorgen voor steeds meer onvrede in de bevolking. Sowieso worden bijna uitsluitend bevolkingsgroepen gecontroleerd waarvan nauwelijks verzet tegen de corona-regels te verwachten is. In Berlin-Neukölln, Duisburg en elders is op straat nauwelijks enig verschil met daarvoor merkbaar. Berlin-Prenzlauer Berg daarentegen en andere toevluchtsoorden van de gemiddelde Duitse burger beleven een aanwezigheid van de politie zoals anders alleen maar in oorlogstijd, waar men met de meetlat kijkt of de mensen zich wel aan de minimumafstand tot elkaar houden. Krankzinniger is nauwelijks mogelijk.

Wie in januari een krediet opnam om een restaurant te openen, ziet nu hoe zijn levenswerk respectievelijk droom voor zijn ogen in brand gestoken en vertrapt wordt. De financiële hulp van de deelstaatregeringen is met het oog op de grote verliezen, die hotels en gastronomen dagelijks binnenhalen, slechts een druppel op een gloeiende plaat. Wat op dit moment in deze branche niet verdiend wordt, komt ook over de rest van het jaar niet meer binnen. Datzelfde geldt voor de Lufthansa en andere luchtvaartmaatschappijen in de crisis – miljoenen banen worden acuut bedreigd, het verlies van welvaart zal voor de Duitsers op de lange termijn pijnlijker worden dan de bedreiging door het virus.

Hoe lang zijn Merkel en haar ministers van plan de lock-down in stand te houden? Hoe lang dienen alleen enkele virologen het lot van complete continenten te bepalen? Hoeveel mensen in de bejaardentehuizen lijden er nu eigenlijk aan een nog grotere vereenzaming en sterven eerder, alleen niet vanwege corona, maar aan een tiental andere ziektes die sowieso om zich heen grijpen?

Alle geld, dat nu in de stervende branches wordt gepompt, zal de inflatie doen toenemen. Nog gaan de burgers niet met een volle kar met bankbiljetten naar de bakker. Maar weldra zullen ze vaststellen dat van de geschonken euro niet veel is overgebleven. Al deze problemen en nog duizenden anderen zullen de komende weken alleen nog maar erger worden en ervoor zorgen dat de stemming zal omslaan. De geweldige resultaten voor de CDU in de peilingen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer de corona-tsunami voorbij is en men ziet wat er nog over is van het mooie eiland.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Corona – de stemming zal weldra omslaan

 1. karton zegt:

  Zal het in ons landje anders gaan ?

  Geliked door 4 people

 2. Monalisa zegt:

  Kan mij niet groot genoeg zijn, hoe eerder zijn we van die EU af.

  Like

 3. M. Devrindt zegt:

  Het was de WHO dat de regeringen adviseerde om hun economieën op slot te gooien.
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/huge-pushed-draconian-lockdown-rules-followed-dr-fauci-dr-birx-ruin-western-economies
  De WHO wordt gecontroleerd door China. De vorige Directeur-Generaal van de WHO was de Chinese Margaret Chan. Je hebt er geen tekeningetje voor nodig om te concluderen dat zij de WHO heeft geïnfiltreerd met pro-China mensen, waaronder de huidige Directeur-Generaal Tedros Adhanom Ghebreyesu, een lakei van de CCP {Communistische Chinese Partij).
  Dezelfde man die China al deze tijd beschermd heeft en nog in januari zei, dat er niets aan de hand was.

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Wat kómt dat virus de ‘elite’ toch schitterend van pas!
  De ‘leiders’ kunnen nu doen wat ze willen. Ze jagen al zakkenvullend alles en iedereen in een razend tempo naar de bliksem.

  Die griezelige, tegennatuurlijke anderhalve-meter-waanzin is bedacht door krankzinnigen.
  Schiet hen toch in een baan rond de aarde!
  Tegelijk met de ‘nuttige idioten’. Kunnen ze lekker blijven zweven.

  Geliked door 5 people

  • LUCIA zegt:

   @tistochwat
   We leven in een madurodam landje en dan een 1.5 meter economie-idee van een Wiebes, een blik op die vent en je weet praktische zaken moet je niet van hem verwachten, is een wereldvreemd stuk vreten. Ziet er uit als een schele kraai klinkt als een schorre kraai.

   Geliked door 5 people

 5. Edwin Vissers zegt:

  orde uit chaos en de belofte van transformatie
  Toen ik indertijd de chaostheorie eind jaren tachtig begin negentiger jaren bestudeerde was ik niet bekend met de vrijmetselarij en hun beroemde dan wel beruchte lijfspreuk Ordo ab Chao. Orde uit chaos dus.
  ” Ik denk dat de losse verbanden steeds gevaarlijker worden vanwege de schaal van onze samenlevingen en de voortschrijdende techniek.

  We hebben te maken met allerlei gevaren zoals de dreiging van een nucleaire oorlog, biologische oorlog, de chemische oorlog, de vernietiging van de natuur en zo zijn nog wel zo’n 4 of 5 gevaren te noemen, die zijn voortgekomen uit macht.

  Naarmate we meer macht hebben, hebben we meer samenhang nodig. Wat mij zorgen baart is of de mens in staat is om hier mee om te gaan, met de problemen die hijzelf heeft geproduceerd.”

  Precies, want al worden er nog zoveel boeken en wetenschappelijke verhandelingen geschreven, over hoe je onze georganiseerde leefwereld kunt transformeren, een soort van halleluja-concept met succes als toverwoord en financiële rijkdom als aanlokkelijk perspectief, het resultaat is afbraak en destructie van het bestaande en intellectuele armoede. Ik persoonlijk kijk al heel lang niet meer naar TV.

  Het geloof in transformatie naar een betere wereld, de belofte van the new world order profeten en adepten, laat op alle vlakken een verarming en vernietiging zien. De hoeveelheid geprogrammeerde rotzooi is niet meer te overzien in supermarkten en mediamarkten en weet ik waar nog meer. Black Friday wordt nu ook in ons land geïntroduceerd en gepromoot om het volkse geld te laten rollen.

  Bohm zegt: “Heelheid is geen doel maar een houding ten opzichte van het leven.” En daar legt hij precies de vinger op de zere plek, immers het respect voor het leven mankeert op allerlei manieren. Hij geeft precies het verschil aan tussen de wijze waarop de machthebbers dit invullen met hun monsterverbonden en monstermaatschappijen en multiculturele inspanningen en de heelheid als een wijze waarop je met de wereld en al wat leeft omgaat.

  De heelheid die de machthebbers en overheden voor ogen hebben is niet de heelheid waar het de gewone mens om gaat, namelijk de ervaring daarvan in het dagelijks bestaan. Ergens bij horen, verbindingen kunnen aangaan. Zelfs moeder-kind binding wordt tegengewerkt. Vertrouwen opbouwen, veiligheid. Al die zaken die samengaan met kleinschaligheid en contact, niet in de laatste plaats het contact met de natuur.

  Het is zo langzamerhand out of order. Met dank aan donquijotte een blik in de wereld waarin wij ‘geciviliseerd’ leven, want of je nu in Engeland, Amerika, Zweden, Denemarken of Nederland bent. De mensen beleven hetzelfde.

  Geliked door 3 people

 6. bozeoudeman zegt:

  Welkom in de herrezen DDR, voor eenieder een partijbegeleider zodat u doet wat u moet doen!

  Geliked door 4 people

 7. Harry . zegt:

  Wel grappig .
  Was vrijdagavond in mijn vaste groentewinkel .
  Had de nodige dingen al zelf bij elkaar gesprokkeld .
  Wilde ik dat op de toonbank leggen , begon een lange fraaie blondine tegen me te schelden , dat ik op meer afstand moest blijven .
  Moet ik dan al die tijd met al die spullen in mijn armen hier blijven staan ?
  Zij had ook een stapje opzij kunnen doen , was er niks aan de hand geweest .
  Maar dat verdomde zij .
  Ze werd steeds feller .
  Ook mijn opmerking , dat als je acht minuten je adem inhoudt , dat er dan ook niks kan gebeuren , stelde haar niet gerust .
  Opeen gegeven moment zei de groenteboer , dat ze moest dimmen , omdat ze er “ anders uit zou gaan “ !
  Er is dus gewoon ook nog normaal verstand , buiten die hysterische idioten !
  Maar zie , hoe de mensheid beïnvloed wordt !

  Geliked door 7 people

 8. Trucker zegt:

  klopt als een bus, de rust die er nu heerst is binnenkort vervlogen en wordt het weer racen tegen de klok in alles wat ze doen (sommigen doen dat op straat letterlijk).

  Geliked door 4 people

 9. BigLJohn zegt:

  Rutte; Dit word het nieuwe normaal, zoals we gewend waren zal nooit meer terug keren….De 1,5 meter regel word blijvend, evenals de 3 personen maatregel. Mondkapjes zullen verplicht worden, kliklijnen geopend….Er word weer een tweede Corona uitbraak verwacht, ja, ja. Net de Maffia, of anders ? Honderden Euro’s boete per persoon, in Duitsland zelfs duizenden Euro’s boete per persoon. Word dit alles het nieuwe normaal, en blijven burgers dit alles maar pikken ? Ook die 100 Km maatregel op de snelwegen. Ook zou deze 100 km per uur wel eens verder verlaagd kunnen worden naar 80 km per uur. Wat zijn dit in hemelsnaam voor rare burgers, die Rutte en Merkel de hemel in prijzen vanwege hun “leidinggevende” kwaliteiten…Zoals de uitspraak; Ik ben niet voor Rutte, maar nu toont hij zich als een groots staatsman.

  Geliked door 3 people

  • Sinyo zegt:

   I Jump for Joy, reading this from Big L Johny Boy.
   Wat zijn dit in hemelsnaam voor rare burgers, die Rutte en Merkel de hemel in prijzen vanwege hun “leidinggevende” kwaliteiten…Zoals de uitspraak; Ik ben niet voor Rutte, maar nu toont hij zich als een groots staatsman.
   Het volk is en blijft verdeeld. Een deel spoort links en dit deel noemt het andere deel “extreem rechts”. Die “rare burgers” zijn de luisteraars/lezers van de Media/NPO/Dagblagen.
   (Op)Rutte een “groot staatsman” zagen we al bij die grote diplomatieke rel (2017) met de Turkse Fatma Kaya (Minister Familiezaken) in Rotterdam VLAK VOOR DE VERKIEZINGEN. De media zette daarom per direct haar TURBO in om “de rare burgers” te beïnvloeden te kiezen voor “de kordaat optredende Tutti Rutti”. Tja . . “ze” hebben er gehoor aan gegeven.

   Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ BigLJohn.
   Uw opmerking over de 100 km. maatregel brengt mij tot een vraag :
   als ik een reis van 1000 km. afleg met 100 km. per uur, constant, dan ben ik 10 uur onderweg. Als ik dezelfde afstand afleg met 125 km. per uur, ben ik 8 uur onderweg.
   Met 100 km. stoot mijn auto dus 2 uur langer stikstof, Co2, koolmonoxide , koolzuurgassen en nog véél meer narigheid via de uitlaat naar buiten.
   Ik vraag mij plots af : wat is beter ?

   Like

 10. Blaffertje zegt:

  Gisteren was ik in een tuincentrum.
  Staat er een vrouw bij een rek met bloempotten om ruimte te bieden aan een andere vrouw met kind van plusminus 8 jaar, drukt zij zich zo dicht mogelijk tegen het rek aan een ik wacht geduldig mijn beurt af om dat gangpad in te gaan en de vrouw met het kind ruimte te geven om te passeren.
  Wat schetst mijn verbazing, de vrouw met haar kind begint tegen ons te schelden dat niemand rekening houd met haar 1,5 meter terwijl zij kiest om bij ons langs te lopen en zij zelf de 1,5m grens niet respecteert.
  Zij had de keuze om een ander pad te nemen waar zij nog geen 3 meter voor om hoefde lopen want zij hoefde niets te hebben uit dat gangpad.
  Ik heb me ingehouden want ze was dusdanig geïrriteerd dat het op een scène was uitgelopen.

  Van dat soort mensen zakt mij de broek af.
  Misschien was zij voor de corona crisis gewend om strak bij mensen langs te lopen en dat zij zich in haar handelen nu gedwongen voelt zich aan te passen aan anderen?
  Ik vond het altijd al de normaalste zaak van de wereld om mensen ruimte te geven.

  De onverdraagzaamheid van velen was al niet geweldig maar het word alleen maar erger.
  Korte lontjes nemen toe, ook al geef je ze alle ruimte en ik verwacht dat de korte lontjes alleen maar verder toenemen naar gelang de maatregelen langer duren.
  Als de korte lontjes het nieuwe normaal gaan worden, word het er niet leuker op want wat is er mis mee om elkaar ruimte te gunnen.

  Geliked door 4 people

  • Julia zegt:

   Dit is het slag mensen dat dagelijks kijkt naar de spotjes van de Rijksoverheid die om de haverklap op de propagandazenders worden uitgezonden o.a. Lief hé of Samen komen we er wel uit, en ga zo maar door. Dit zijn de mensen die zelf overal maling aan hebben en denken het onrecht wat de samenleving is aangedaan op anderen te kunnen overbrengen. Dit zijn de nieuwe Corona verklikkers die foto’s maken (ook onderweg al meegemaakt) en kliklijnen bellen. Dat kleine stukje saamhorigheid is in korte tijd al uit elkaar gevallen omdat er een stel verklikkers het nodig vinden een ander te hangen. Inderdaad de onverdraagzaamheid en het wantrouwen viert hoogtij en is betreurenswaardig dat juist door dit zogenoemde volgzame slag mensen zal verergeren.

   Geliked door 4 people

  • Lucky zegt:

   Blaffertje
   Wat een egocentrische bitch was dat mens in het tuincentrum, die denkt dat ze het centrum vh universum is, zoiets komt helaas wel vaker voor.
   Op smalle plekken waar je elkaar moet passeren draai ik meestal gewoon de rug naar de ander, dat lijkt me de makkelijkste manier.

   Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Blijf binnen!

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Nooit een gelegenheid voorbij laten gaan. Joden moeten wij buiten sluiten, zo denkt de SP

  SP wil Israëlische bedrijven uitsluiten van ontwikkeling corona-app
  …..
  De tender* voor het indienen van voorstellen voor de corona-app en andere digitale ideeën voor het bestrijden van het virus werd ook gedeeld door de Nederlandse ambassade in Israël.

  Dit blijkt tegen het zere been van de SP te zijn. De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft bij een schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken bezwaren geuit over de mogelijkheid dat Israëlische bedrijven mee zouden kunnen werken aan de ontwikkeling van een app ter bestrijding van het coronavirus in Nederland. De fractie, wiens buitenlandwoordvoerder Sadet Karabulut is, wil weten waarom de ambassade in Israël de oproep heeft gedeeld.

  Volgens de SP is een aantal Israëlische bedrijven betrokken “bij mensenrechtenschendingen in Palestina en schendingen van de privacy”. De SP vindt daarom dat ten minste een aantal Israëlische bedrijven van samenwerking uitgesloten zou moeten worden. Daarnaast grijpt de fractie de kwestie aan om te vragen hoe in het algemeen “voorkomen wordt dat Nederlandse bedrijven in zee gaan met Israëlische bedrijven die op een of andere manier een rol spelen bij de bezetting van Palestina of repressie tegen ngo’s”.
  ….
  https://www.cidi.nl/sp-wil-israelische-bedrijven-uitsluiten-van-ontwikkeling-corona-app/

  De SP blijft een gore NSB-kliek

  * WAT IS ER IN HEMELSNAAM MIS MET HET WOORD ‘AANBESTEDING’?!

  Geliked door 4 people

 13. Mary zegt:

  Het zogenaamde Corona virus wordt voor multi (Rutte) NWO plannen gebruikt, was het niet Christine Lagarde `van het ECB die zei dat met name Nederlanders en Duitsers blij moesten zijn dat ze nog een baan hadden, ze nam het Duitsland en Nederland ronduit kwalijk dat we te veel financieel middelen hadden, Nederland, als boete, kreeg een forse verhoging plus 60 procent afdracht aan Brussel, ondertussen door met negatieve rente en het verwoesten van de Euro, Nederland en Duitsland u bent te rijk, de burgers hebben dus nog te veel macht, dat mag niet zo zijn……..

  Geliked door 2 people

 14. Jan zegt:

  Katten worden wel erg verwend tijdens de quarantaine
  [video src="https://i.imgur.com/Nw0eohP.mp4" /]

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  Iets stinkt ontzettend

  Geliked door 2 people

 16. Jan zegt:

  Ziekenhuizen, een oorlogsgebied, een complete ground zero

  video

  Geliked door 1 persoon

 17. Heidi zegt:

  Mijn mannetje is vrijdag 24 april opgenomen met koorts en een ontstoken voet , corona getest negatief en nu heeft hij te horen gekregen dat zijn voet waarschijnlijk geamputeerd moet worden ivm suiker en de wond (Hij is al een onderbeen kwijt ) en ik mag niet op bezoek kan hem niet eens bijstaan waarom kunnen wij geen masker en handschoenen aan net als de verpleging die gaan na hun dienst ook gewoon naar huis bij hun gezin

  Like

 18. Joop zegt:

  Duitsers doen er goed aan Heks Mörkel te lozen, goedschiks of kwaadschiks doet er niet meer toe. Die kinderloze engnek heeft Duitsland geruïneerd. Ongelofelijk dat het “wir haben es nicht gewust” volk, dat varken zo lang de gelegenheid laat Duitsland te vernietigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s