Corona-perversiteit van Duitse ordebewaarders: € 400,- boete voor een ijsje

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

Aken – Een nieuw hoofdstuk in het oneindige verhaal van de in Duitsland geldende dubbele standaards betreffende de handhaving van recht en wet: In Würselen (Nordrhein-Westfalen) betrapte de ordedienst een stel, dat zichzelf bij het mooie weer een ijsje veroorloofde en dit op een openbare bank oppeuzelde – en werd verrast met € 400,- boete wegens het overtreden van de corona-regels.

journalistenwatch

Terwijl drugsdealers, jeugdbendes, georganiseerde criminaliteit en seksuele misdadigers in Duitsland maar al te vaak zonder straf blijven en de politie überhaupt niet meer in No-Go-Areas durft te komen, pakt ze bij de brave Duitse burger des te harder door. Het geval uit Würselen, waarover de “Bild-Zeitung” gisteren berichtte, is helaas een paradevoorbeeld: het stel zou bij een ijssalon voor ieder “twee bolletjes ijs”gekocht hebben en er daarna mee op een bankje zijn gaan zitten.

Korte tijd later verschenen twee medewerkers van de ordedienst van de stad, die hen een waarschuwingsprotocol lieten zien – afgezien van € 200,- boete per persoon. Zowel de ijsverkoop, het eten van het ijs en het zitten op de bank waren op zich legaal (ijssalons mogen in Nordrhein-Westfalen sinds maandag weer geopend zijn).

Bespotting van de gewone burgers

Echter: de bank waarop het stel zijn ijsjes zat te eten, had op grond van de geldende corona-bepalingen “minstens 50 meter van de ijssalon” moeten staan. Dat stond nergens aangegeven, eveneens is aan te nemen dat Duitse burgers bekend zijn met deze details van de Duitse verbodsbureaucratie. Maar onwetendheid beschermt niet tegen straf – daarom moet het stel de geldboete gewoon betalen.

Het zijn exact zulke excessen van een ambtelijke schimmel, van een bekrompen willekeur van de autoriteiten, die ervoor zorgen dat de acceptatie van de bevolking voor de pandemie-restricties langzaam maar zeker afneemt. De onzinnigheid van zulke verboden wordt alleen maar door de willekeur en onevenredigheid bij de vervolging en bestraffing van verschillende delicten verhoogd.

Terwijl Arabische clans rechtsvrije ruimtes kunnen vestigen, terwijl agressieve migranten-bendes  vrouwen in de openbare ruimte als loslopend wild behandelen, terwijl rockers en misdaadorganisaties plunderend de rechtsstaat bruuskeren, druipt de staatsmacht met de staart tussen de benen af – en grijpt in plaats daarvan des te onverbiddelijker in bij bagatelle delicten door normale en in zich principieel aan de wet houdende burgers.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Corona-perversiteit van Duitse ordebewaarders: € 400,- boete voor een ijsje

 1. Matthias zegt:

  Nog even en dan hebben we meer corona boetes in Europa dan “Corona-doden”

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Lui die dit soort boetes geven zijn voor mij compleet debiel,precies die geven ze een boekje en plots voelen ze zich heel wat,kan het begrijpen dat sommige mensen compleet uit hun dak gaan tegen dit soort ordebewakers ,die horen niet op straat maar in een inrichting ,samen met hun opdrachtgevers .

  Geliked door 5 people

 3. droevige mof zegt:

  Würselen heeft duidelijk een slecht karma. Martin Schulz, het genie van de EU was hier burgemeester en heeft toen al veel schade aangericht.
  En nu dit.

  Geliked door 2 people

 4. Johan zegt:

  Wurselen, dat is de woonplaats van die Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz, de “kapo” van het Europese parlement indertijd.
  Geen wonder, dat die ambtenaren in Wurselen zo slaafs handelen, wanneer mensen een ijsje eten.

  Geliked door 2 people

 5. ome Henk zegt:

  En zo moet het ook.
  Ze hebben er zelf voor gekozen
  Geen medelijden mee.
  Kan niet hard genoeg gaan.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  Je mag niet gaan zitten waar je wil, je mag niet te lang blijven staan op dezelfde plaats, je mag mensen niet kruisen op minder dan anderhalve meter, mondkapjes gaan verplicht worden op sommige plaatsen en andere niet,..enz. Ik word moe van al die willekeur. Op de lokale niveau’s van de gemeenten moeten dan nog maatregelen worden uitgevaardigd waar de bewoners geen weet van hebben en als de politie je dan verbaliseert, dan weet je niet wat je overkomt. Torenhoge boetes, meteen.

  Die willekeurige boetes dienen schijnbaar enkel en alleen maar om de gederfde inkomsten van de gemeenten mee te aan te vullen en je te laten voelen dat je niks bent als individu. Allemaal verdoken belastingen die een normaal mens weer niet kan ophoesten op tijd. Dat restrictief beleid hangt op die manier natuurlijk steeds meer mensen de keel uit. En de wetteloze ramadan-zones blijven buiten schot. Dan is het maar normaal dat mensen hun voeten vegen aan al die maatregelen.

  Ik kan er met mijn pet niet bij dat de Zweden op dat vlak een veel opener beleid voeren door bijna geen corona dictatuur in te stellen, en dat voor een land dat al jaren bekend staat als een socialistisch wangedrocht. Het is bij ons nu veel erger dan het in Zweden ooit geweest is, krijg ik de indruk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Als het niet zo luguber zou zijn, zou je je kapot lachen vanwege die idioterie.
  Het wordt de mohammedaan daarentegen met de dag makkelijker gemaakt.
  Die lacht zich de slurf onder de soepjurk vandaan.

  Geliked door 2 people

 8. hannah zegt:

  de controleurs van het Ordnungsamt zijn ook het soort dat je altijd wel een oor aannaait ….. ordung muss sein !!!!! die zijn allemaal Obrichkeitshörig ……..

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ hannah.
   Die controleurs zijn de mensen van “Befehl ist Befehl”. Maar zodra ze straks voor een rechter staan zullen zij zeggen: “Wir haben es nicht gewusst”!

   Geliked door 2 people

 9. Julia zegt:

  Binnen onze zogenoemde democratie wordt het verzet in ons land tegen deze waanzinnige economische en maatschappelijk onverantwoorde maatregelen absoluut niet getolereerd. In Nederland schroomt men er niet meer voor dat als men zich niet aan de regels houdt zover te gaan om zelfs tot gevangenisstraf over te gaan terwijl het binnen de gevangenismuren een dermate chaos is die de Overheid niet meer kan handhaven en geen daadkracht heeft om orde te scheppen. De totale economische en maatschappelijke ondergang met een niet meer te begrijpen rechtsstaat die nu luk raak torenhoge boetes uitdeelt tot zelfs gevangenisstraf is in volle gang gezet. Nu al een onverantwoord begrotingstekort van 92 miljard waarvoor wij jaren financieel zijn uitgekleed, op gezondheidszorg, ouderenzorg en publieke sector onverantwoord is bezuinigd om het begrotingstekort tot het minimum te beperken. Onbegrijpelijk waar de Overheid nu mee bezig is. Burgerlijke ongehoorzaamheid zal hierdoor meer en meer toenemen en de tweedeling binnen onze samenleving zal nog meer toenemen en niet te vergeten de criminaliteit en agressie zullen hoogtij vieren. Hoe triest ziet onze toekomst er uit met dank aan………vul zelf maar in.

  Geliked door 1 persoon

 10. Blaffertje zegt:

  Ik had hem het ijsje in zijn smoelwerk gedrukt de boete had ik toch al te pakken, dan had ik tenminste die lol nog gehad.

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Blaffertje ik was veel verder gegaan.
   Had eerst VRIENDELIJK GEVRAAGD alstublieft doe een beetje normaal.
   Zo niet ik was hem aangevlogen en niet te zuinig ook.
   Dit soort terreur zal ik never nooit niet accepteren.

   Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Het zal toch niet een islamitisch paartje geweest zijn met kopvod djellebba en de hele islam vlaggestok van “wij zijn hier”. Vandaag las ik in de Telegraaf dat vanaf nu weer asiel aangevraagd kan worden in Nederland. De autochtoon moet nog thuis blijven koekeloeren maar de Noord Afrikaan mag weer asiel komen aanvragen, iets met mensenrecht en zo. Verder worden de Eurobons ook doorgevoerd onder een andere naam teweten Coronabons. Ik lach me te barsten maar niet lang meer. Nu nog wachten wanneer de pensioenen Europees gemaakt worden want de Fransen moeten toch zeker met 62 met pensioen kunnen. Men noemt dat solidariteit maar ik vind dat hilariteit.

  Like

 12. Lucky zegt:

  In Nederland is het nóg perverser, mensen die in één huis wonen en gezamelijke ruimtes delen worden tóch beboet… à 390 euro per persoon.

  https://www.folia.nl/actueel/137480/studenten-in-grote-complexen-beboet-390-euro-plus-strafblad

  Studenten in grote complexen beboet: 390 euro plus strafblad

  Ze delen een keuken, een wc en een badkamer, maar toch werden studenten op campus Uilenstede beboet omdat ze niet voldoende afstand hielden. Volgens de politie vormen zij geen ‘gezamenlijk huishouden’. Hierdoor moeten zij andere regels volgen dan een gezin. ‘Ik vraag me af of een gezin ook beboet kan worden als ze met mooi weer samen in de voortuin eten.

  Het ging hier om studenten die met meer dan drie mensen buiten aan tafel zaten te eten.

  ‘Ze beroepen zich erop dat ze één huishouden vormen, maar dat is natuurlijk niet zo,’ meldde politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek in NH Nieuws. ‘Ook al woon je op een unit, je hebt toch allemaal je eigen plekje.

  ‘Omdat een studentenhuis in de noodverordening niet valt onder één huishouden, is het strafbaar om groepen te vormen met huisgenoten. Wij zullen hiertegen optreden, maar doen dat vooral in de openbare ruimte,’ meldt een woordvoerder. De politie is bevoegd om binnenshuis in te grijpen, maar meldt dit alleen te doen als er bijeenkomsten binnenshuis of op een balkon worden georganiseerd met teveel aanwezigen.

  ‘Wij kregen aan mail van de verhuurder met de boodschap dat de politie ook binnenshuis controles mag uitvoeren, met wellicht een strafblad tot gevolg’

  Like

 13. LUCIA zegt:

  Ja, mensen dat heb je in een fascistische staat oftewel de EU, we zitten g.v.d. allemaal in een gevangenis met meer regels, dan Mozes naar beneden de berg bracht… het is te gek voor woorden!!

  Geliked door 3 people

 14. delamontagne zegt:

  Het Departement van ( 93) Seine-Saint-Dennis, veroordeelt de Niet aanwezige Burgerzin van de vrouw en…………..de verkrachter wordt veroordeeld omdat hij de quarantaine niet nakwam.
  ????????????????

  Een wandelaarster in een groot park in Parijs
  Aulnay-sous-Bois (Seine-Saint-Denis) wordt op Woensdag 22 April, verkracht.
  Ze heeft ecouteurs in haar oren en hoort de man achter zich niet aankomen.
  Die grijpt haar van achteren bij de keel en dwingt haar op de grond.

  Na deze gewelddadige, agressieve daad, door de Conseil départemental de Seine-Saint-Denis een “Barbaarse-Daad” genoemd, wijst deze op
  de verantwoordelijkheid en burgerzin van ieder.
  De tijden dat men in Park mag zijn, zijn duidelijk op een bord aangegeven.

  Le Parisien.

  Like

 15. Laat Ik het zo stellen.
  Als hier een boa mij komt beboeten voor zo’n halsmisdaad zullen jullie enige tijd noks meer van me lezen want de boa die mij dit geintje probeert te flikken gaat minimaal voor twee weken het ziekenhuis in.
  Klinkt dat als bluf??
  Zal best wel, maar maar het zal toch zeker gebeuren.
  Ik heb een tijd geleden al gezegd Ik laat heel die coronashit mijn leven niet kapot maken en dat zal niet gebeuren ook niet.
  Als mijn leven kapot moet doe Ik dat zelf wel daar heb Ik geen NSB ers voor nodig.

  Geliked door 4 people

 16. Pingback: Corona – de stemming zal weldra omslaan | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s