Door demonstranten doodgeschoten bewaker bewijst: het gaat helemaal niet om racisme

Screenshot_97

Black Lives Matter? Patrick Underwood. Doodgeschoten bij de demonstratie in Oakland.

(Door: Björn Höcke – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd – vermoedelijk door politiegeweld – bevinden de VS zich in een op een burgeroorlog lijkende toestand. Protesten, plundering van winkels, geweld van alle kanten. Linksextremisten proberen uit de emotionele zaak politiek kapitaal te slaan, ze definiëren in welk verband de gebeurtenis moet worden gezien en in de sociale netwerken wordt met agressieve campagnes druk op gebruikers en ondernemingen uitgeoefend: Oh wee diegene die hier niet aan meedoet!

journalistenwatch

In de mainstream media is in dit verband de anders zo beklaagde “instrumentalisering van slachtoffers” geen thema. Ook hier is weer sprake van een ideologische slachtofferhiërarchie. Veel minder aandacht dan de dood van de crimineel George Floyd kreeg het feit dat op 29 mei te midden van een “Black Lives Matter”-protest een bewaker van de rechtbank in Oakland werd doodgeschoten. De 53-jarige Patrick Underwood overleed aan zijn verwondingen. Patrick Underwood was zelf een zwarte, stond echter in zijn functie als veiligheidsambtenaar model voor de “overheid”, waartegen zich de woede van de demonstranten richt.

Als je kritisch kijkt, wordt echter duidelijk: het gaat helemaal niet in de eerste plaats om “racisme”, dat is alleen maar een morele smoes. Ook al voor de moord in Oakland was het de vraag wat het plunderen van winkels met de eigenlijke morele doelen van de protesten te maken heeft. Dit fenomeen is niet nieuw. Al tijdens de onlusten in Los Angeles in 1992 werd de mishandeling van een Afro-Amerikaan tot aanleiding genomen om winkels te plunderen. Nieuw zijn echter de onderdanige reacties van veel blanke Amerikanen. Zelfs door de plunderingen getroffen winkeliers vrezen niets zozeer als de beschuldiging van racisme en laten zich in vooruitsnellende gehoorzaamheid tot bizarre solidariteitsverklaringen meeslepen.

Vanzelfsprekend willen linksextremisten deze campagne ook naar Duitsland brengen. Deze protesten zullen vast en zeker niet bijdragen aan een vreedzaam en respectvol met elkaar. Ze zullen ook de maatschappij niet verbeteren. Nee, integendeel, ze zullen de kloven alleen maar dieper maken.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Björn Höcke

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", anarchisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Door demonstranten doodgeschoten bewaker bewijst: het gaat helemaal niet om racisme

 1. Gienekehado zegt:

  Floyd was een crimineel die een gevaar voor de samenleving was, net als 10.000en soortgenoten! De 100en sociale-media video’s laten genoeg zien, waar niet over gepraat mag worden!! (er is ook genoeg White-Trash!!!!!)

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Weet niet wat die Floyd uitgevreten uitgevreten had, doch hij had al handboeien om en werd daarna pas de knie in de nek gelegd dus volkomen overbodig, temeer daar er meer ‘agenten’ aanwezig waren.
   Zelfs toen Floyd buiten westen was (ja toen hij z’n zeik liet lopen) bleef de moor.. of wat voor agent door moet gaan, doordrukken.
   Ow ja, als een blanke iets doet is het bij voorbaat racistisch…

   Geliked door 1 persoon

 2. Hendrik M. zegt:

  Door (xdxexmxoxnxsxtxrxaxnxtxexnx) terroristen doodgeschoten bewaker bewijst: het gaat helemaal niet om racisme.
  Demonstranten demonstreren, heb ik wel respect voor.
  Terroristen terroriseren, past dus beter in de kop van het artikel…

  Like

 3. Gienekehado zegt:

  Amsterdam, Rotterdam hebben samen meer dan 1,5 miljoen inwoners. Bij de demo’s waren nog geen 20.000 deelnemers. Hoe duidelijk wil je het hebben! De (alweer) Zwijgende Meerderheid keurt de “behandeling” van Floyd af, maar kijkt ook naar ‘Opsporing Verzocht’! (ik trouwens zelden… geeft alleen maar nog meer onrust in de kop)

  Like

 4. Heniusz zegt:

  Hoogste tijd dat ook in Europa Antifa op de terroristenlijst wordt geplaatst, naast “vreedzame” clubjes als Hamas en vergelijkbaar tuig.

  Geliked door 5 people

 5. Jan zegt:

  Het gaat om ‘free stuff’, gestolen van werkenden. Typerend voor socialisten.

  Like

 6. Jan zegt:

  Burgemeester van Washington: Wij zwarte terroristen zijn superieur

  Washington DC Mayor Paints Giant ‘Black Lives Matter’ Message on Road to White House with Taxpayer Money — But Can’t Stop Rioting

  https://mobile.twitter.com/learyreports/status/1268920101312569347

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/washington-dc-mayor-paints-giant-black-lives-matter-message-road-white-house-taxpayer-money/

  Like

 7. John van antwerpen zegt:

  En dan hebben we het nog niet over tribalisme, wat in Afrika en het midden oosten welig tiert
  compleet met stam oudsten. Drugsbende,s die elkaar bekampen is net zo goed een vorm van tribalisme.
  Overal waar mensen zijn klitten gelijkgestemden aan elkaar, dat was in de prehistorie al
  en over 100.000 jaar nog. Wat me wel irriteert is dat het andere racisme (allochtonen die
  witte politieagenten in elkaar slaan in Parijs of Brussel) bestempelt wordt als criminaliteit.
  Wanneer komt er eens een demonstratie tegen het andere racisme ?
  Zolang hele volksstammen aan het syndroom van Stockholm leiden niet dus, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Niets over gehoord of gelezen in de ‘qualiteitsmedia’

  A Retired Black Police Officer Was Shot Dead Guarding A Shop From Looters

  A black retired St. Louis police captain was shot and killed while attempting to protect a neighborhood store early on Tuesday, as residents joined in the protests and unrest sweeping the nation, unhappy at their own city’s targeting of black people.

  Police found David Dorn, 77, dead outside of Lee’s Pawn and Jewelry store in North City around 2:30 a.m. local time.


  https://www.buzzfeednews.com/article/amberjamieson/st-louis-police-officer-killed-protecting-store-looters

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik had ’t hier gisteren al gelezen in de krant……..

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Nou is de Telegraaf niet bepaald “qualiteitsmedia”.
   Maar het stond er wel in dit bericht.
   Ik heb het ook nog ergens anders gelezen.
   Niet gezien hebben is niet hetzelfde als dat het er niet in stond.

   Like

 9. Gienekehado zegt:

  Demo’s in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Groningen… Huh, steden waar MILJARDEN nodig zijn voor “JEUGDZORG” en waar je na zonsondergang beter niet op straat kunt zijn!! Kan geen toeval zijn!!

  Like

 10. Astrid zegt:

  Het is al lang burgeroorlog in de V.S. Vandaar vorig jaar ineens de massale toeloop van de Amerikaanse burger naar de wapenwinkels. De vele ‘preppers’ zijn al jeren voorbereid. Men verwacht kennelijk het een en het ander, helaas.
  Aanstaande burgeroorlog in Europa: de Balkan. De geschiedenis herhaalt zich. De mens heeft in tegenstelling tot de dieren naast intelligentie ook intellect meegekregen, maar de vraag is wat doet men ermee? De eeuwige strijd der alles verstikkende ego’s.

  Geliked door 1 persoon

 11. malsion zegt:

  Trump heeft een duidelijke verhelderende stap gezet door ANTIFA op de terroristenlijst te zetten.
  Het zou goed zijn als dat in Europa en zeker in Nederland ook zou gebeuren.
  Dat zou zeer doen omdat ANTIFA de strijdkracht is van LINKS Nederland.
  Links heeft zich jarenlang in belangrijke functies gedrongen. In ieder geval in de besturen van gemeenten, provincies, waterschappen en dergelijke. Ondanks dat kunnen ze naar hun zin onvoldoende greep krijgen op de samenleving. Dus vond men het nodig om de samenleving angst aan te jagen door het inzetten van ANTIFA.
  ANTIFA kost geld en dat wordt gehaald uit de belastingpot. De samenleving wordt dus op eigen kosten aangevallen door het tuig van LINKS.
  Dit is natuurlijk bekend maar de media zwijgt hierover. Daarom is het van belang dat WIJ via onze kanalen op de sociale media dit voor de massa verduidelijken.

  Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Die linkse propaganda idioten op NPO en de rest van de linkse media hebben de moed en de domheid om met een vinger naar Trump te wijzen maar beseffen niet dat deze man meer leiderschap en intelligentie heeff dan die gehele linkse kliek in Den Haag die zelfs dit links tuig financieel steunt en alle vrijheden geeft. Ook bij die demonstratie in Utrecht door dat links terrorisme werd geen afstand gehouden maar die linkse schijters binnen onze Overheid hebben het lef en de macht niet om deze linkse terroristen uit elkaar te drijven. Als men ontkent dat ANTIFA geen terroristische groepering is heeft men toch wel flink zand in de ogen. Ik blijf het herhalen een weldenkend mens ziet en ervaart dat ANTIFA en haar linkse mede veelal zielige zwarten (er zijn gelukkig ook genoeg mensen onder de zwarte bevolking die totaal niet achter deze terreurgroep staan) en de verraders van eigen ras onder de blanke relschoppers en haatzaaiers het grootste gif binnen onze samenleving is vele malen erger dan welke virus ook.

  Like

 13. Julia zegt:

  Bekijk nu al de beelden van een vreedzame demonstratie vandaag op het Malieveld in Den Haag tegen ongelijkheid en ontnemen van vrijheden. Tussen een niet al te groot aantal demonstranten heeft de politie zich al gemengd. Waar waren die lafbekken op De Dam en in Utrecht ik heb werkelijk geen enkele agent tussen al die linkse haatzaaiers gezien. Op De Dam stonden ze zoetjes naast de linkse activiste mevrouw Halsema. Moeten wij nu nog respect opbrengen als je constateert dat ons falend rechtssysteem discrimineert. Al deze onrechtmatige en onrechtvaardige handelingen halen alleen maar meer woede en weerstand naar boven omdat deze linkse praktijken binnen een democratie (die inmiddels langzaamaan wordt vermoord) niet te tolereren zijn.

  Like

 14. Pingback: Door demonstranten doodgeschoten bewaker bewijst: het gaat helemaal niet om racisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s