Joden, verraad en de toorn van Allah

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnen zetten uiteen waarom ze nooit oprecht over vrede met Israël hebben gesproken.

 

De normalisatieakkoorden van Israël met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein stellen nog steeds de Palestijnse Autoriteit als de ware hindernis voor de vrede in de regio voor.

Vanuit hun oogpunt bekeken, is het begrijpelijk waarom de Palestijnen deze akkoorden afwijzen, die de invloed, die de Palestijnse Autoriteit tot nu toe heeft uitgeoefend, sterk beperken. Tot nu toe konden zij de mogelijkheid van een normalisatie met de rest van de Arabische wereld als suikerbrood voor Israëlische concessies gebruiken en als middel om de internationale gemeenschap aan te moedigen om in het belang van de regionale stabiliteit meer druk op Israël uit te oefenen.

Maar de absolutistische religieuze retoriek van de Palestijnen laat zien dat zij nooit werkelijk vrede wilden. Zoals zij het uitdrukken, verbiedt Allah zo´n toenadering tot de Joden en hun staat.

Verleden week gaf het ministerie voor Religieuze Aangelegenheden van de Palestijnse Autoriteit een memo uit, waarin toegestane vrijdagspreken voor moskeeën in de door haar gecontroleerde gebieden werden geschetst.

Ernaar verwijzend dat er in het islamitische Midden-Oosten geen scheiding tussen religie en staat bestaat, concentreerden deze toegestane preken zich bijna uitsluitend op de politieke kwestie van vredesakkoorden met Joden en Zionisten. Wanneer een islamitische regering bij haar volk een bedoeling naar voren wil brengen, dan doet zij dit via de moskeeën.

Het bewuste memo werd door “Palestinian Media Watch” vertaald en informeerde de plaatselijke imams als volgt:

 • Er bestaat niets wat Palestina en zijn heilige plaatsen meer schade berokkent dan het aangaan van een bondgenootschap met de Joden, met hen verbonden te zijn en hen te vertrouwen.
 • Een normalisatie met de zionistische entiteit is hoogverraad aan Palestina, Jeruzalem, het bloed van de martelaars en het lijden van de gevangenen.
 • Gehoorzaamheid tegenover de Joden en achter hen aangesleept te worden, zal de natie tot zwakte, wetteloosheid, vernedering en schande leiden.
 • Bundeling van alle energieën om de normalisatie en de betrekkingen met de zionistische gemeenschap af te wijzen.
 • Het ministerie voor Religieuze Aangelegenheden van de Palestijnse Autoriteit voegde meerdere versies uit de koran en de Hadith toe om deze punten te onderbouwen, waaronder ook dit juweeltje:

 “En de Joden en de christenen zullen je nooit welgezind zijn, tenzij je hun godsdienst belijdt. Zeg: “Voorzeker, Allah’s leiding is de Merkelijke leiding”. En, indien je hun wensen volgt, nadat de kennis tot je is gekomen, zul je aan Allah Vriend noch Helper hebben.” Soera 2, vers 120

Hieruit kunnen we dus afleiden dat de Palestijnse Autoriteit van mening is dat elk mens die een “verbinding” tot de Joden (niet alleen tot de staat Israël, maar ook tot de Joden) heeft, een weg in de ondergang is. En in deze wereld zullen diegenen die zo´n weg gaan als verraders behandeld worden. In de toekomstige wereld zullen zij tegenover de toorn van Allah komen te staan.

Het memo werd door de viceminister voor Religieuze Aangelegenheden van de Palestijnse Autoriteit, Husam Abu Al-Rub, ondertekend, wat betekent dat het helemaal van boven kwam.

Dit zijn waarschijnlijk nauwelijks de verkondigingen van een echte vredespartner. En erger nog, ze dwingen de plaatselijke moskeeën om de Palestijnse bevolking aan nog een hersenspoeling te onderwerpen om elke soort van verzoening met het joodse Israël als schending van hun islamitisch geloof te beschouwen. Dat is de manier van vredesbelemmering die noch door internationale bemiddeling noch door Israëlische concessies ooit overwonnen kan worden.

Bron:
www.israelheute.com
Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", Allah, antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Rotzakken. Bookmark de permalink .

5 reacties op Joden, verraad en de toorn van Allah

 1. guusvelraeds zegt:

  Mijn bek valt open van verbazing. Weten we nu wat nieuws? Helemaal niet. Dit weten we al 1400 jaar. Iedereen die serieus gekeken heeft naar de islamitische geschriften en hun opdracht de staat te vervlechten met de Koran, de Hadieth en de Soenah weet dat vrede met moslims niet mogelijk is. Tijdelijk wel maar niet eeuwig. Tenzij de islam bij het grofvuil gezet wordt alleen dan is vrede voor de lange termijn haalbaar.

  Geliked door 2 people

 2. jantjeuitnl zegt:

  De machthebbers van Gaza en de Westbank zijn tegen omdat dat hun verdienmodel is. Zij krijgen immers zeer veel geld van de EU, waarmee ze het prima hebben.
  EUers, het zijn stomme idioten.

  Geliked door 2 people

 3. Henk zegt:

  palestijnen wonen in geestelijk gestorde huizen.

  Like

 4. verwardeman zegt:

  Voorlopig hebben wij Christenen en Joden onze zaakjes toch echt VEEL beter voor
  elkaar dan jullie moSSels , daarom komen jullie ook zo graag hierheen he , vuile
  hypocriete strontvlekken met je taqqija en je korannetje !
  Als je achterlijk wilt blijven vind ik dat prima , maar doe dat dan wel in
  je EIGEN ZANDBAK , strontvlekken .

  Like

 5. Bob zegt:

  Wiens brood men eet(van de VN en EU en de een groot
  deel van de Christelijke gemeenschappen) diens woord
  men spreekt. Amen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s