Spontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken van oorlog

(Vertaling: E.J. Bron)

“Het werk van criminelen”

In het Italiaanse Napels demonstreerden honderden mensen tegen de nieuwe lockdown van de regio. Daarvoor kondigde de president van de regio Campania, Vincenzo De Luca, ´s middags de nieuwe lockdown aan. Het protest ontstond spontaan via internet. Italiaanse politici spreken al van “stedelijke oorlog” en kondigden aan op te treden tegen “criminele groepen”.

Het protest tegen de lockdown werd in de vorm van een “Flash-Mob” op de sociale media uitgeroepen. Een Flash-Mob is een spontane bijeenkomst, waartoe via internetkanalen wordt opgeroepen. De beelden van de demonstratie laten zien: vooral jonge Napolitanen gingen tegen de nieuw uitgeroepen lockdown de straat op. Ze zijn de beperking van hun vrijheid zat. De Italiaanse politiek heeft daar weinig begrip voor. Die ziet in de protesten het werk van criminelen en spreekt zelfs van oorlog.

Spontaan georganiseerd via sociale media

Na eerste pogingen door de politie om de protesten tegen te gaan, verplaatsten de jongeren het protest spontaan naar andere delen van de stad en zetten de demonstratie voort. Daarvoor gebruikten ze de sociale media. De protesten verliepen deels met geweld. Enkele demonstranten bekogelden de politie met vuurwerk en rookbommen. Die moest uitrukken in gevechtsuitrusting.

Guerrillaoorlog

De viceminister van Binnenlandse Zaken, Matteo Mauri, sprak van een guerrillaoorlog. Wat hem betreft zouden de protesten het werk zijn van “criminele groepen”. Hij verklaarde: “De agressie tegen de politie en in de straten van de stad en in de regio komen overeen met een stedelijke oorlogsvoering en zijn zodoende criminele handelingen. En zo worden ze behandeld.”

Volg deze link voor video´s van de protesten!

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië, Verzet, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Spontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken van oorlog

 1. Fran zegt:

  Een oorlog tegen de eigen bevolking zullen die pedo’s van de overheid bedoelen. Wie oorlog zoekt, zal het vinden. Forza Italia, Forza.

  Geliked door 4 people

 2. koosv8 zegt:

  Er wordt meteen weer gezegd dat het criminele zijn , en dat er zo gehandeld zal worden. Terwijl dat in de tijd voor deze p(l)andemie helemaal geen prioriteit had, maar de gewone burgers MOETEN alles, maar MOGEN NIETS MEER. ZE HEBBEN GELIJK, ALLE BURGERS MOETEN DE STRAAT OP. DE CRIMINELEN ZITTEN BIJ DE HUIDIGE MACHTHEBBERS.

  Geliked door 3 people

 3. Harry Willemse zegt:

  Het moeten wel criminelen zijn. De bevolking kan dit huisarrest nooit zelf zat worden. Hoe ver denken deze idioten nog dat zij het volk kunnen knechten? Je hoeft tegenwoordig maar corona te roepen en de lemmingen springen weer zoals de politie wil.

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Terecht ons is de oorlog verklaard ja dan kun je tegenstand verwachten. Nu Nederland en de rest van de EU lidstaten.

  Geliked door 3 people

 5. Feniks zegt:

  Politici zijn de echte oorlogszoekers.

  Politici bedenken maatregelen TEGEN het volk.
  Zoals nu deze idiote ‘lockdown’ …
  Welk doel dient die?

  Nou niet de ziekenhuisopnamen of zgn ‘besmettingen’…
  Besmettingen…hoezo?
  Elke normale verkoudheid wordt gemeten als…”besmetting”!

  Zie het maar als…”HOERA ” er is weer een persoon immuun!
  Waarschijnlijk zijn we in Europa allemaal allang immuun tegen deze nare griep.

  Politici dienen niet langer de belangen van de bevolking (zie de instemming van de tweede kamer voor de coronawet (onze vrijheid afgenomen) politici nemen volksvijandige besluiten.
  Dat is niets meer of minder dan volksverraad.
  Volksverraad (is,..handelen TEGEN het welzijn van de bevolking) dit zien we momenteel alle regeringen wereldwijd bedrijven tegen hun eigen volkeren.

  NB
  Er zijn natie overstijgende vergaderingen (Davos, Bilderberg, VN, EMF.. enzz )
  Enge clubjes van zgn elite die deze vrijheid beperkende maatregelen bedenken.
  ZiJ , zijn de echte psychiatrische patiënten.
  Niet wij…het nuchtere down to earth volk.

  Wake up..

  1.5 meter…belachelijk en heeft geen enkele wetenschappelijke grond.
  Mondkapjes…belachelijk en heeft geen enkele wetenschappelijke grond.
  Vaccin tegen corona….belachelijk en heeft geen enkele wetenschappelijke grond, en is bovendien zeer gevaarlijk voor de gezondheid.
  Vaccinschade is groot en wordt ontkend door regeringen en door de farmaceutische fabrieken.
  Het gaat om het grote verdienmodel, niet om onze kinderen en babies.
  Het is om misselijk van te worden als je eenmaal door hebt hoe besluiten worden genomen en wie daarvan profiteert.

  Geliked door 2 people

 6. Julia zegt:

  Al die onderdanige Nederlanders zouden nu ook eens massaal moeten opstaan. Het is een grof schandaal dat vrachtwagenchauffeurs nergens meer mogen douchen of naar toilet kunnen gaan en bij dagen lang onderweg uit een plastic bakje mogen eten. De verantwoordelijke minister vertik hier wat aan te doen. Vergeten al die domme Nederlanders dat als vrachtwagenchauffeurs een week massaal het werk plat gooien er geen voorraden meer worden aangevuld en de schappen leeg staan. Wij laf onderdanig volk staan nergens achter uitsluitend als achter het feit als we zelf maar van alles hebben en ons mondje vol kunnen stoppen en van fatsoenlijke sanitaire voorzieningen kunnen genieten. Ik mag hopen dat alle vrachtwagenchauffeurs de handen in een klappen als hier niet direct een verandering in komt maar dan helaas wel het massaal gejank moet aanhoren dat er niet veel meer is in te kopen. Want dat vinden de egoïstische onderdanige Nederlanders dan stijlloos en staan zij er niet achter net als zij niet achter de protesterende zorgmedewerkers en boeren stonden. Nee hun heilig huisje valt dan omver. Het zou eens goed zijn om al die onderdanige Nederlanders een flinke les te leren zodat zij eindelijk eens wakker worden.

  Geliked door 2 people

  • Corrie Bruin zegt:

   Hoop dat het gaat gebeuren stoppen chauffeurs die zorgen voor onze totalen behoeftes laat niet over jullie heen walsen zoals zoveel gekken in Nederland dat goed vinden, kijken of zij dan nog zo bang zijn van die corona. Ik heb altijd waardering voor deze mensen die de hele dag met het drukke en gekke verkeer moeten omgaan en dan niet eens fatsoenlijk naar een WC of DOUCHE kunnen gaan omdat er een stelletje KRANKZINGEN in Den Haag dat besloten hebben. DUS CHAUFFEURS ZET DAT DING STIL EN BEVOORRAAD TOTAAL NIKS MEER DAN GAAN WIJ KIJKEN OF DE MENSEN DAN NOG ZO BANG ZIJN VAN DIE CORONA OF ZULLEN ZIJ BANG WORDEN DAT ER GEEN VRETEN MEER OP HUN BORD LEGT.

   Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Verzet – Demonstraties in Londen tegen coronapolitiek: “Wij willen de mensenrechten terug!” | E.J. Bron

 8. Pingback: Verzet – Demonstraties in Londen tegen coronapolitiek: “Wij willen de mensenrechten terug!” | eunmask

 9. Pingback: Verzet – Demonstraties in Londen tegen coronapolitiek: “Wij willen de mensenrechten terug!” | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s