Zuid-Afrika – Corruptie: arrestatiebevel tegen de secretaris-generaal van de regeringspartij ANC

(Vertaling: E.J. Bron)

De hevige beschuldigingen van corruptie tegen de Zuid-Afrikaanse regeringspartij African National Congress (ANC) zijn nog krachtiger geworden. Op dit moment heeft een speciale onderzoekscommissie een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de secretaris-generaal van het ANC, Ace Magashule. Zoals de Zuid-Afrikaanse justitieautoriteiten berichten, wordt de vooraanstaande politicus beschuldigd van zware corruptie.

Magashule zou er als voormalig minister-president van de Region Free State bij betrokken zijn geweest om openbare opdrachten te vergeven aan zijn bondgenoten in het ANC. Dit arrestatiebevel is de eerste handeling van Justitie tegen een hoge ANC-functionaris sinds president Cyril Ramaphosa bij zijn ambtsaanvaarding drie jaar geleden de strijd tegen de corruptie had aangekondigd.

Ex-president Zuma´s politieke netwerken nog steeds actief

Ramaphosa heeft ermee te maken dat de netwerken van zijn voorganger als president, Jacob Zuma, nog steeds uitermate actief zijn binnen het ANC. Magashule kreeg toestemming om vrijwillig voor de rechter te verschijnen, voordat hij gedwongen voorgeleid zou worden.

De secretaris-generaal van het ANC zou volgens de statuten van het ANC nu eigenlijk moeten aftreden, maar hij heeft al aangekondigd dit niet te doen. Integendeel. Hij wil heel graag als topfunctionaris binnen het ANC aan de touwtjes blijven trekken.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zuid-Afrika – Corruptie: arrestatiebevel tegen de secretaris-generaal van de regeringspartij ANC

  1. Jan zegt:

    En alles wat corrupt is daar is de PvdA

    CITAAT Joop den Uyl (PvdA) . . .

    Je kon 100x waarschuwen voor deze communistische moordenaarsbende het interesseerde de PvdA-maffia niets, overigens al het linkse volk dweepte met deze bende

    Like

Plaats een reactie