Het zijn immers maar Grieken

Dreigend gebaar: Turkije toonde met een grootscheeps opgezette marineoefening met de naam “Blauw Vaderland” tot welke stappen het in de strijd met Griekenland om territoriale rechten in de Egeïsche Zee in staat is.

(Door: W. Schmitt – Vertaling: E.J. Bron)

Territoriale agressie van Turkije

Met zijn nieuwe strategie “Blauw Vaderland” (“mavi matan”) verklaart Turkije grote delen van de Griekse en Cypriotische Middellandse Zee tot Turks territorium – en het maakt de EU helemaal niets uit. Als het echter om Frankrijk of Spanje zou gaan, wanneer bijvoorbeeld Marokko delen van de Spaanse zee tot Marokkaans territorium zou verklaren, dan zou het antwoord van de EU vast en zeker anders zijn: Spanje of Frankrijk zouden heel snel op de solidariteit van alle EU-lidstaten kunnen rekenen, zelfs het luie Duitsland zou een klein fregat naar de Spaanse of Franse wateren sturen om kleur te bekennen, en het zou snel afgelopen zijn met de Marokkaanse expansie.

De actuele agressie van Turkije tegen Cyprus en Griekenland maakt daarom weer een keer duidelijk: in de EU is sprake van twee klassen lidstaten. Enerzijds de volwaardige lidstaten van het oude Avondland van West-Europa: Frankrijk als chef-land van de EU op de eerste plaats, gevolgd door Italië, Duitsland, Spanje, België, Luxemburg en Nederland. Deze landen beslissen min of meer onder elkaar wat er in de EU gebeurt. Alleen deze landen zijn echt belangrijk, alle andere landen zijn van ondergeschikt belang.

Deze andere tweederangs landen zijn vanuit Brussels oogpunt nog weer in twee subgroepen onder te verdelen: enerzijds de periferielanden van het klassieke Avondland, dus Portugal, Ierland, Zweden, Oostenrijk, Malta, Finland en de Baltische landen. Deze landen gelden nog als enigszins overeenkomstig haar stand, daarom luistert men in Brussel beleefd naar hen als ze het woord nemen, men laat ze altijd uitspreken.

De rest van de EU echter behoort tot de subgroep die in Brussel aan de kindertafel wordt geduld: alle Slavische landen, Hongarije en de landen van de orthodoxie, dus Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Cyprus. Deze landen waren voor het westelijke Avondland altijd al verdacht en zijn dat nu ook in de EU. Tegen deze landen schreeuwt men, men brult ze neer en men bedekt ze met aanklachten als ze opstandig worden of hun mening geven.

Deze fundamentele tweeklassen heerschappij van de EU verklaart daarom ook waarom de actuele territoriale uitbreiding van Turkije ten koste van Griekenland en Cyprus de EU-elite in Brussel helemaal niets kan schelen. Per slot van rekening zijn het de Grieken maar. Grieken gelden in de West-Europese EU-elite maar als een halfgeciviliseerd randvolk. Men gaat naar de Grieken op vakantie, men drinkt ouzo met hen en danst de sirtaki, maar men ziet ze niet voor vol aan. Als men weer thuis is, zit men in Brussel weer in de chique Franse restaurants, prijst de Franse oesters en lachen om frites met souflaki.

We zien dus: niets veranderd in Europa, het oude spelletje herhaalt zich ook nu weer. In 1453 heeft men de Grieken in Constantinopel in de steek gelaten, omdat het immers maar Grieken waren en het Avondland in principe geen poot uitsteekt voor Grieken. Ook later in de 19e eeuw heeft in de Griekse bevrijdingsstrijd tegen de Turken geen enkel Europees land de Grieken geholpen.

En zo ging het steeds maar door: in 1923 heeft West-Europa – zeer verwerpelijk – er zelfs krachtig aan meegeholpen om miljoenen Grieken uit hun vaderland in het huidige West-Turkije, waar de Grieken al 3500 jaar gewoond hadden, weg te sturen, opdat de Turken in dit oude Griekse vaderland meer plaats hadden. In 1955 heeft na de Turkse pogroms op de Grieken van Istanboel geen enkel West-Europees land consequenties getrokken toen de Grieken in Istanboel massaal door de Turken afgeslacht en daarna – na 3000 jaar! – uit Constantinopel/Istanboel moesten vluchten.

In 1974 marcheerde Turkije Cyprus binnen en houdt Noord-Cyprus nu al 46 jaar illegaal bezet. Dat boeit niemand in Brussel. Dit zorgt nog niet eens voor hele kleine sancties. Maar bij de Russische “bezetting” van de Krim deed de EU onmiddellijk heel stoer. En nu pakt Turkije opnieuw een stuk van de Griekse taart, en West-Europa doet opnieuw niets. Ook de Griekse eilanden Lesbos en Samos staan al op de Turkse menukaart. In Brussel zal niemand dat boeien wanneer Turkije daar zijn vlag wil hijsen. Het belangrijkste is dat de Franse oesters smaken.

Bron:
pi-news.net
Door: W. Schmitt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het zijn immers maar Grieken

 1. Bob Fleumer zegt:

  Een klein droontje op erdogan misschien gaat erdo dan?

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  Wat een Hardstikke goed artikel, het wachten is op Ome Bob.
  Meer dan 100% gelijk dit artikel.
  Verraden worden ze de Grieken, net als de Armeniërs die door de loop der eeuwen heel wat te verdragen hebben gehad.
  Tot in begin vorige eeuw e MASSA-MOORDEN op hem.
  Grieken werden ook uit N-Turkije langs de Zwarte Zee kust verdreven.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Paar keer weer vallen m’n ogen op de titel van artikel. “HET ZIJN IMMERS MAAR GRIEKEN”…………

   Dan denke we ook aan de grote denkert Erdo-tiran……

   Geliked door 5 people

   • karton zegt:

    @ delamontagne.
    Niet iedereen met een waterhoofd is een “grote denkert” !!
    Zie bijv. Grapperhaus, prof.Bloemschoen en Adolfina Merkel.

    Geliked door 3 people

 3. Harry zegt:

  Turken zijn het meest hardnekkige , onbegrijpbare , ongelikte volk van het ” westen ” .
  Onbegrijpelijk , dat we eerst de Grieken met enorme bedragen hebben moeten steunen en nu deze ” investeringen ” door die barbaarse turken weer op laat vreten .
  Het zal in Brussel wellicht het verhaal vestzak-broekzak worden , want die idioten willen de turken nog steeds opnemen in de boevenclub .
  In die zin passen ze daar prima !

  Ongelikt tuig , dat maar voortdondert en zich niks van anderen aantrekt !
  En te stom is om zich ook maar enigszins in te leven , in de situatie van een ander .
  Dankzij de islam-doctrine , waarschijnlijk .
  Of waren het altijd al van die varkens ?

  Ik zou met plezier gadeslaan dat de Grieken die vijf boten op de foto af laten borrelen !
  Dat is het enige dat die turken begrijpen .

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Persoonlijk zou ik Turkije niet willen rangschikken onder het Westen maar onder het Midden-Oosten.
   Dat gezegd hebbende moet een mens willen zien dat Turkije 82 miljoen inwoners telt tegen Duitsland 80 miljoen waarvan een deel Turks is.
   Tel daar Frankrijk met 60 miljoen bij op dan zijn we qua inwonertal sterker ware het niet dat de EU landen de afgelopen decennia alleen maar hebben bezuinigd op defensie terwijl Turkije dat alleen maar verhoogde.
   Het is maar zeer de vraag of een verenigd Europa militair is opgewassen tegen de Turken.

   Like

 4. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  De EU is een bende laffe jakhalzen !

  Geliked door 2 people

 6. koosv8 zegt:

  Het is inderdaad walgelijk om te zien hoe dat in het EUROPA van nu, en toen, altijd al is misgegaan. Maar nu hebben we de EU, niet dat er ook maar iets goeds van te verwachten zou zijn, maar toch……..NEE dus. Maar wat nu, gaan ze echt niets doen? Dat zou toch heel beschamend zijn, dat vind ik althans. Ik vond het ook beschamend zoals Obama Libië aanviel, en niets tegen IS ondernam. En de sancties tegen Rusland ook. Maar nu laten de LAFFE EU BONZEN WEER DUIDELIJK ZIEN WAAR ZIJ VAN AF STAMMEN. DE ZELFDE PRAATJES MAKERS VAN WELEER, EN DAN HEB IK HET NIET OVER DE BUGERS IN DE EU LANDEN. MAAR DE MACHTHEBBERS, OP HET SCHAVOT MET DIE LAFFE LINKSE APEN.
  EN BINNENKORT IS HET OOK NOG ZOVER, IK VOEL HET AAN MIJN WATER.

  Geliked door 3 people

 7. Bob zegt:

  De Serviers hebben de Turken(Osmanen)
  bij Wenen tegen gehouden en moesten dat
  in de 20e eeuw ontgelden via de Westerse Landen.
  Dit is niet genoeg nu moet eerst geheel Europa
  het ontgelden, weer met behulp van de Europese Landen.
  Landje pik met behulp van de EU komt sterk tot
  uiting in de VN.
  DE oudste bewoners van bepaalde gebieden
  worden als niet ingezetenen aangemerkt.
  Ken UW geschiedenis!!!

  Geliked door 4 people

 8. ronjaspers zegt:

  De E.U. is een uitvoerend kantoor van de (nazi) bilderberg groep,alles voor een N.W.O.

  Geliked door 1 persoon

 9. Svalbard zegt:

  Hoi Klaas, die landkaart die je plaatste bevat onjuistheden. De Turkse invasie op Noord Cyprus was niet in 1978 maar 30 juli 1974.
  Ik weet dat echt nog heel goed omdat ik destijds in Griekenland was en de grenzen toen korte tijd gesloten waren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s