Maidenspeech

(Door: Sylvain Ephimenco)

Vandaag is het precies één jaar geleden dat George Floyd door een Amerikaanse politieagent werd gedood. Om dit drama te herdenken, publiceerde zaterdag de Volkskrant een bijlage over racisme. Wat opviel was dat de krant opende met een nogal kritisch interview met de (zwarte) Amerikaanse hoogleraar Glenn Loury (72). Deze man die zich als een ‘wokebuster’ presenteert, vindt het hameren op racisme door de beweging Black Lives Matter (BLM) verkeerd: “De manier waarop we nu over ras praten, de voortwoekerende identiteitspolitiek, vergroot de vervreemding en afstand tot elkaar”. Loury is juist van mening dat BLM-activisten van zwarte mensen ‘willoze slachtoffers van hun omstandigheden’ maken.

Ook in Nederland is wokisme, identiteitspolitiek en intersectionaliteit (verschillende factoren die samenkomen om onderdrukking en discriminatie te verklaren) nauw verbonden met het cultiveren van je (vermeende) slachtofferschap. GroenLinks Kamerlid Kauthar Bouchallikht gaf daar een voorbeeld van in het begin van haar maidenspeech, afgelopen donderdag in de Kamer. Helaas heeft deze eerste toespraak van het nieuwe Kamerlid de kranten niet gehaald, wat toch leerzaam was geweest voor het lezerspubliek.

Als geen ander zich het adagium ‘het persoonlijke is politiek’ eigen makend, presenteert Bouchallikht zich als slachtoffer van het Nederlands ‘institutioneel en structureel’ racisme: “Het voelt ook vreemd om hier te staan. Ongemakkelijk. Want met dit hart van onze democratie klopt iets niet. Hoewel dit parlement het hele Nederlandse volk vertegenwoordigt is het niet vanzelfsprekend dat ook ik hier sta.”

Waarom, vraag je je verschrikt af. Het vers gekozen Kamerlid geeft het droevige antwoord: “Mij wordt gezegd, keer op keer: jij hoort hier niet. Dat overkomt niet alleen mij. Structureel en institutioneel is ‘De Ander’ het probleem. In deze zaal, Kamer, en samenleving. Dit uitsluiten gebeurt al generaties lang. Ik ben ermee opgegroeid, mijn broertje weet ook niet beter.” Haar broertje dat maar 11 is, wacht dus ook de gang naar de Nederlandse hel.

Nu wil ik niemand zijn sessie slachtofferschap verpesten, maar als ik de kruisgang van de jonge (27) politica overzie, krijg ik niet de indruk van een parcours van bloed, zweet en tranen. Toegelaten tot het bestuur van belangenbehartiger Laks als scholier, studeerde ze publiek management aan de Universiteit Utrecht en haalde daar haar mastergraad, vervolgens publiceerde ze onder andere in Het Parool en De Correspondent, OneWorld en Nieuw Wij, werd spreker en trainer, en werd ook genomineerd voor de Duurzame Jonge 100. Ondanks haar controversiële aandeel bij oerconservatieve moslimorganisaties werd ze toch op de kieslijst van GroenLinks gezet en met voorkeurstemmen in de Kamer gekozen. Kan toch slechter voor een gepersecuteerde? Maar Bouchallikht heeft toch meer redenen tot klagen over Nederland: “Dat we ons maar moeten invechten, aanpassen, dankbaar zijn, niet zo zeuren, harder werken, netjes praten”. Bouchallikht praat inderdaad netjes maar kan ook zeuren als geen ander.

Bron:
“Trouw”
(Abonnee-artikel)

h/t W.C.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Maidenspeech

 1. A. de Koning zegt:

  Bouchallikht hoort niet in de Tweede Kamer thuis omdat ze deel uitmaakt van de islam, ze draagt niet voor niets een hoofddoek en ook die hoort niet thuis in het Nederlandse parlement. Dus stem niet meer op Groen Links als u van Nederland houd.

  Geliked door 5 people

  • Julia zegt:

   A. de Koning vergeet ook niet dat kakmadam en Palestina lover Kaag het hoofddoekje niet zal mis staan. Die gevaarlijk links is het gif voor de Nederlandse samenleving waar we nog heel veel ellende de komende vier jaar van kunnen verwachten. We kunnen maar één ding hopen dat het komende kabinet binnen not time valt zodat er snel nieuwe verkiezingen kunnen komen. Het is toch abnormaal dat dit soort pluimage huist binnen onze Nederlandse politiek. .

   Like

 2. Rien E zegt:

  Een hoofdoekje binnenshuis, ik kan het nog steeds moeilijk verkroppen, des te meer omdat het hier om ons parlement gaat, hoe verrot ook. Het zou verboden moeten worden

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Bouchallikht is een strategisch ingezette pion die past binnen het Great Reset raamwerk en het build back better beleid dat vanaf 2025 van start gaat. Op dit moment zitten we nog in de afbraak fase van de oude cultuur en oude economie uitgaande van agenda 2030. Covid 19 is het geplande en uitgevoerde breekijzer voor afbraak. Rutte weet dat de Jonge weet dat. We werden verraden door onze politici. Vanmorgen groot in de krant energieprijzen rijzen door het dak. Ja wat dacht je de economie slopende windmolens en zonnepanelen moeten betaald worden. Dubbel gepakt. De windmolen en zonneparken betalen voor zogenaamde duurzaamheid en dan ook opdraaien voor de energieprijzen die door het dak gaan. De grote meerderheid ziet het nog steeds niet.

  Geliked door 6 people

  • bobzelf zegt:

   HEEE GUUS ??

   IS RUSSISCH GAZZZ NIKS ??? ALS OPLOSSING ?? WHAHAHAHAHA

   OF WORDR HET AAN HET EIND VAN HET LIEDJE, KOLEN ZOEKEN

   TUSSEN DE SPOORRAILS ??

   IGELUKKIG ….IK HEB DE FOTOOS NOG

   OOM BEETJE HEET VANDAAG

   Like

   • Yoshidepossi zegt:

    Bob, ik weet niet of je het beseft maar je gebruikt steeds hoofdletters en hoofdletters is in e-mails hetzelfde als schreeuwen….zou de caps maar unlocken….

    Like

   • Monalisa zegt:

    Yoshidepossi Dat doet hij al jaren u komt daar een beetje te laat achter. Is zijn handelsmerk

    Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    Yoshidepossi zegt:
    25 mei 2021 om 20:32

    GODVERDEGODEVER, IK ZIE HET OOK NET ?? TERINGGGG

    ONGELOFELIJK TOCH ,

    IK HAAL DE PLIESIE ER GELIJK BIJ !!

    WHAHAHA, U BENT VAST NET NIEUW HIER
    NOU BEN IK IN EEN UITMUNTENDE STEMMIJNG

    DUS DANK U WEL, BEDANKT VOOR DE TIP ,

    IK ZAL ER ZEKER GELIJK OPLETTEN ,

    GOED PLAN , DANK U WEL

    OOM DE NAAM IS AL NIKS … OMHOOG GEVALLEN ?? IK GOK OOK MAAR ??

    Like

   • bobzelf zegt:

    Yoshidepossi zegt:
    25 mei 2021 om 20:32

    HEEE GRAPJAS, WAAR HEB JE DAT GELEZEN ???

    BIJ WELKE STUDIE IS DAT BEHANDELD ???

    HAVO ??
    MAVO ?
    MULO ??
    ULO ?
    OLO ??
    HUISHOUDSCHOOL ?
    DANWEL DESPINAZIE ACCADEMIE ?

    DE UNIVERSITEIT IN ????

    AD ??
    TELEGRAAF ??
    NRC ?
    VOLKSKRANT ??
    PAROOL ?
    ELSEVIER ??

    DUS VERTEL HET EVEN , EN NIET GELIJK WEGKRUIPEN , JIJ BEGON

    EN IK BIJT NIET !!

    NIET GELIJK IN IEDER GEVAL . WHAHAHAHA

    VERTEL NIEUW BINNEN GEKOMEN, EN GELIJK GAAN ZEIKEN ??

    JE SNAPT ER DUS NIKS VAN , MAAR

    LEG HET EVEN UIT… MISSCHIEN KOMT HET DAN NOG GOED, ??

    WHAHAHAHAHAHAHAH

    OOM GROSSE BUCHSTABEN

    Like

 4. Monalisa zegt:

  Wat doet dit in de kamer

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Monalisa op 25-5-2021 om 17.40 u.
   “Wat doet dit in de kamer”? Goeie vraag, Moon.
   Ik denk : helemaal niks ; want dat soort imbecielen kan niks.
   Ze worden uit hun grot in ’t Rifgebergte getrokken, krijgen een lesje in “geleerd kijken”, iemand trekt een vod over hun kop en ze zijn helemaal gereed voor de NL-“politiek”.

   Like

 5. Johan zegt:

  Toch grappig, dat zo een extreemlinkse flutkrant als ‘Trouw’ dit soort columns van Ephimenco publiceert. Hoe lang nog ? Of doen ze het speciaal om de schijn op te houden, dat ze ‘evenwichtige’ journalistiek brengen ?

  Geliked door 2 people

 6. Wim zegt:

  “Als geen ander zich het adagium ‘het persoonlijke is politiek’ eigen makend”. De schrijver van dit overigens prima stuk, had even de walgelijke ‘kijk mij eens zielig zijn’ – maiden speech van ene mevrouw Simons niet paraat. Nog walgelijker was dat Kamerleden elkaar probeerden te overtroeven in obligate lof voor die ego-speech.

  Like

 7. Marc zegt:

  Islam = Fascisme.

  Daarom hoort zij niet in de Tweede Kamer!

  Geliked door 2 people

 8. Willem zegt:

  Algerijnse President over Europa: Met jullie wetten zullen wij jullie veroveren en met onze wetten zullen wij jullie bekeren.

  Geliked door 2 people

 9. Johan zegt:

  De eerste zin klopt niet. George werd niet door een politieagent gedood. Na autopsie bllek hij te zijn overleden aan een overdosis drugs.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s