LONGREAD – Andy Ngo: “De voorouders van de Antifa effenden de weg voor de opkomst van Hitler”

Een bijeenkomst van de Antifascistische Actie in Duitsland, 1932.

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

In de straten van Portland en op veel andere plaatsen in de VS woedt het geweld nog steeds, zegt Andy Ngo, onafhankelijk journalist. Ngo is een expert op het gebied van de Antifa. Al jarenlang observeert hij de links-extreme organisatie in de VS – onder levensbedreigende omstandigheden. In een toespraak vertelt hij over de actuele situatie, het ware gezicht van de geweldplegers en de geschiedenis van de Antifa.

“We moesten maandenlang geweld uithouden, dat continu meer dan 120 dagen heeft geduurd”, zegt Andy Ngo in zijn toespraak op het Hillsdale College. De serie gewelddaden zou nog steeds niet voorbij zijn, zou echter “vier of vijf keer per week plaatsvinden in plaats van elke nacht”.

Ngo spreekt over de onlusten vorig jaar in Portland, waarvan hij deels undercover verslag gedaan heeft. Hij zou meegemaakt hebben hoe zijn stad langzaam “sterft”, omdat “georganiseerde meutes brand gesticht en met messen bewapend de straten geterroriseerd” zouden hebben.

Daarbij zouden ze meedogenloze, maar “eenvoudige wapens zoals messen, die aan de uiteinden van paraplu´s vastgelijmd” waren, “molotovcocktails, andere zelfgemaakte wapens, kleine messen of stenen gebruikt hebben. Ze zouden ook lasers gebruikt hebben om de politie mee te verblinden.

In een serie seminars van het Hillsdale College heeft Andy Ngo eind april een toespraak over de tactieken en de geschiedenis van de Antifa gehouden en daarbij onverbloemd de meedogenloze realiteit van de Antifa-demonstraties en onlusten aangetoond. “Ik doe dit niet om sensationeel te zijn of om te choqueren”, zegt Ngo, “maar er is geen andere mogelijkheid om eerlijk over de Antifa te berichten zonder te laten zien wat ze daadwerkelijk doen, wat tot verminkte lichamen en gedode mensen leidt.”

Ngo bericht sinds enkele jaren over de Antifa-activiteiten in de VS. Hij heeft meermaals zijn leven geriskeerd – in juni 2019 zelfs een hersenbloeding gekregen, nadat hij werd geslagen – om de structuren en achtergronden van de anarchistische organisatie te onthullen.

Antifa = communisme + anarchisme

Op 29 juni 2019, zegt hij, zouden veel meer mensen door de onlusten gewond zijn geraakt dan de lokale of internationale media bericht hadden. “Denkt u vooraal hierom: dit was een opstand, die van tevoren aangekondigd werd door de Antifa en waarvoor reclame werd gemaakt. En de stad kon of wilde niet reageren om het geweld te stoppen”, aldus Ngo. Uiteindelijk escaleerde de situatie toen een Trump-aanhanger door een Antifa-lid werd doodgeschoten – de politie kon niet meer helpen.

Ngo zegt tijdens het seminar dit geweld te willen laten zien, opdat de toeschouwers begrijpen dat de Antifa geen idee of iets theoretisch zou zijn. “Hun ideologie en militante optreden hebben reële consequenties voor het leven van anderen”, aldus Ngo. “Het heeft tot de vernietiging van levensexistenties geleid, waarbij winkels steeds opnieuw gemold en verwoest werden. Het heeft zelfs tot de dood geleid.”

“De organisatie is over de hele wereld verspreid”, zegt Ngo. Er zou geen centrale bestaan. “Ze reizen overal naartoe om hun activiteiten uit te voeren.” Van de linkerkant zou men horen hoe zij als nobele antifascisten omschreven worden, die zich opstellen tegenover rassenhaat en rechts-extreme neonazi´s. In werkelijkheid zou de Antifa echter een transnationale beweging zijn, “die een extremistische, communistische, anarchistische ideologie vertegenwoordigt”, aldus Ngo.

En daarbij zouden ze de slechtste eigenschappen van communisme en anarchisme in zich verenigen om “een wereldbeschouwing te vormen, die eigendom criminaliseert”. Ze zouden zich ook goed camoufleren en in hun talrijke andere organisaties de naam Antifa niet gebruiken. Bijvoorbeeld het “Young Liberation Front”, die lokale groepen in heel Amerika heeft. Deze subgroep van de Antifa nam aan de westkust aan de maandenlange organisatie van de onlusten in het jaar 2020 deel.

Haat tegen Amerika, haat tegen rechtsstatelijkheid

“Ze haten vooral Amerika, omdat ze dit land als de imperialistische kop van de slang zien, die het fascisme over de hele wereld verbreid heeft en in stand houdt”. Ze zouden echter niet alleen symbolen zoals vlaggen, gerechtsgebouwen of strafvervolging haten, omdat ze de rechtsstatelijkheid vertegenwoordigen, “ze verachten werkelijk de Amerikaanse filosofie, dat wil zeggen de individuele rechten, de rechtsstatelijkheid en de vrijheid van meningsuiting”, aldus de Antifa-expert.

Men zou zich de Antifa in zekere zin “analoog aan het wereldwijde jihadisme in extreme islamitische groepen kunnen voorstellen”, zegt Ngo. Zij zouden individuele personen inspireren of aanzetten tot geweld tegen de “ongelovigen”. Deels zouden het voormalige leden van groepen zoals de Islamitische Staat zijn, “maar vaker zijn het gewoon aanhangers van de ideologie, die tot geweld oproepen”. De Antifa zou haar martelaars net zo vereren als de jihadisten hun zelfmoorddaders.

Ongeacht het feit dat zelfs de FBI de criminele activiteiten van de Antifa erkent en de links-radicale beweging door de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump en de procureur-generaal William P. Barr bekritiseerd werd, verklaarde de “New York Times” dat er voor de deelname van de Antifa aan de onlusten – met hun “losjes georganiseerde antifascistische activiteiten” – nauwelijks bewijzen zouden zijn.

Daarop heeft Andy Ngo als zelfstandig journalist zelf onderzoek gedaan en vier ernstige voorbeelden van misdaden gevonden.

Vier concrete voorbeelden van geweldplegers

In het geval van een transseksuele persoon heeft Ngo in de gerechtelijke stukken gevonden dat zij in mei 2020 werd gearresteerd, toen de George Floyd/Black Lives Mater-protesten in Portland begonnen. De persoon werd wegens de volgende halsmisdaden aangeklaagd: brandstichting, p[roer, crimineel gedrag, aanzetten tot samenzwering eerste klas.

De desbetreffende persoon had tegenover een medebewoner gezegd dat ze met een molotovcocktail een brand veroorzaakt zou hebben en zou hopen dat “politieagenten bij de onlusten gedood worden en gewond raken”. Haar verhaal stond niet in de lokale media in Portland en “het Openbaar Ministerie liet alle aanklachten vallen”, bericht Ngo.

Een andere persoon uit Rochester, New York, werd in september 2020 wegens aanzetting tot en organisatie van een oproer aangeklaagd. Zij zou een handleiding voor de productie van een onconventionele bom- of brandinstallatie op haar sociale media gepost hebben. Daarover zou men eveneens niets hebben gelezen in de media, aldus Ngo.

Brittany Austin is nog een persoon op de lijst van Ngo, eveneens een transseksuele persoon, die tot de islam bekeerd zou zijn. Ze werd in 2020 bij de gewelddadige protesten in Phoenix, Arizona, gearresteerd. Tijdens haar arrestatie had ze een geweer van het type AR-15 bij zich. Ze werd aangeklaagd voor misdaden in de eerste graad wegens belemmering van strafvervolging, illegale bijeenkomst en ondersteuning van een crimineel straatprotest. Enkele lokale nieuwszenders noemden haar als deel van een protestgroep. Geen enkel medium noemde echter dat ze een vlag met het Antifa-logo droeg en zich tot de groepering bekende.

Terug naar Portland: Jared de Ferrari, nog een ander transseksueel persoon, heeft volgens de gerechtelijke stukken een katholieke kerk in de binnenstad van Portland beschadigd. De kerk biedt bescherming en eten aan de daklozen – “een zeer grote en bedreigde bevolkingsgroep”.

Antifa heeft Duitse wortels

“De organisatie Antifa heeft haar oorsprong in Duitsland”, zegt Ngo. De oorspronkelijke Antifascistische Actie werd in 1932 als gewelddadige paramilitairen van de Communistische Partij van Duitsland opgericht. Ze waren in extreem gewelddadige straatgevechten verwikkeld en werkten er systematisch aan om de sociaaldemocratische Republiek van Weimar te ondermijnen.

“De Antifa zal het nu niet toegeven, maar haar voorouders effenden in werkelijkheid de weg voor de opkomst van Hitler, doordat die een klimaat van extreme politieke polarisatie en instabiliteit creëerden”, aldus de journalist. Na de Tweede Wereldoorlog werd de ideologie van de communisten in de officiële staatsideologie van de DDR overgenomen.

In naam van het zogenaamde antifascisme bouwde het Oost-Duitse regime de Stasi (Ministerie voor Staatsveiligheid) op, waarin de burgers door een enorm spionageapparaat gecontroleerd en bespioneerd werden. “Ze hebben alle aspecten van het leven in de burgersamenleving geïnfiltreerd”, aldus Ngo.

De Berlijnse Muur, die gebouwd werd om de eigen burgers eraan te hinderen om uit de tirannie van het oosten te vluchten, werd officieel “antifascistische beschermingswal” genoemd – een feit dat niet veel mensen zouden weten, zegt Ngo. Antifascisme of de Antifa hebben er niets mee te maken daadwerkelijk tegen het fascisme te zijn. “Ze is een dekmantel voor een duidelijk links gerichte communistische agenda”.

De meeste mensen zouden dat helemaal niet weten en er daarom intrappen “wanneer CNN de Antifa met de Amerikaanse soldaten vergelijkt die destijds Europa van het fascisme bevrijd hadden”, zegt Ngo.

Evenzo zou Black Lives Matter niets met rassenrechtvaardigheid te maken hebben. Het zou alleen maar een nieuwe versie van het zwarte revolutionaire marxisme in Amerika van enkele decennia geleden zijn. De links gerichte theorie en ideologie zou door Europeanen naar Amerika zijn gebracht. Deze zouden in Amerika´s academische wereld een nieuw thuis hebben gevonden en zich in de instituties hebben genesteld. De resultaten daarvan zou men nu kunnen zien, “ze hollen zo´n beetje alles uit wat ze aanraken”, aldus Ngo.

Geen zwakke jongens en meisjes

Er zouden geen typische Antifa-leden bestaan, zegt Ngo, wel enkele kenmerken. Ze zouden meestal jong zijn, in de regel nemen er meer mannen dan vrouwen aan deel en buitenproportioneel velen die zichzelf identificeren als transgender. Waarschijnlijk daarom, omdat de transgender-ideologie een radicale politieke ideologie zou zijn, aldus Ngo. “Dat is de reden waarom men een oververtegenwoordiging bij diegenen ziet die in links-radicale activiteiten verwikkeld zijn.”

Enkelen van hen zouden een normaal beroep uitoefenen, zoals advocaat of verpleegster. Tijdens de protestactie werd er zelfs een medewerker van de woordvoerder van het Huis van Afgevaardigden voor de staat Oregon gearresteerd. Er zouden echte rook veel studenten bij zijn. Ngo betreurt hen, “want dat zijn mensen die naar gemeenschap verlangen en deze ideologie van de anti-extremistische beweging geeft hen deze gemeenschap, ze geeft hen zin en doel. […] Ze doet veel van datgene wat religie traditioneel zou doen”, aldus de expert.

Maar het zou hen ook op een weg in richting geweld leiden en enkelen van hen raakten daarbij zwaargewond. Antifa zou een zeer kwaadaardige en verwoestende ideologie zijn, aldus Ngo. Hij zou echter niet zeker weten wat er nog nodig is om de VS wakker te maken en de bedreiging voor het hele land ziet. Vaak zou men zien dat het alleen maar “zwakke jongens en meisjes (…) op straat” zouden zijn, maar men zou niet sterk hoeven zijn om een pistool te trekken en iemand te doden. Daarom onderschatten velen de Antifa.

Ngo werd bedreigd

Andy Ngo en zijn familie werden meermaals bedreigd. Hij moest vertrekken uit Portland, omdat zijn adres bekendgemaakt werd. Hij heeft meerdere keren aangifte gedaan bij de politie, maar tot nu toe werd er niemand gearresteerd of aangeklaagd.

“Ik denk dat steden zoals Portland, Seattle en Minneapolis niet meer te redden zijn”, geeft hij te bedenken. Dit deel van zijn toespraak zou hij het moeilijkst vinden, zegt hij. Er zou een kritieke massa ondersteuning voor het linkse extremisme bestaan, in deze terreinen gecamoufleerd als rassengerechtigheid. Er is echter geen meerderheid nodig – slechts genoeg mensen in de politiek. En die zou daar al zijn.

“Ik heb onlangs gesproken over mijn besluit om uit de VS te vluchten”, zegt Ngo. Dat zou hem enorm pijn gedaan hebben, omdat zijn familie als vluchtelingen op de vlucht voor communisten asiel had gevonden in Amerika. “Mijn beide ouders werden in d ejaren-70 naar een gevangenenkamp gestuurd.”

“Ik ga met mijn berichtgeving door vanuit het buitenland, berustend in het geloof dat mijn geboortestad op sterven ligt en dat d eziekte die haar doodt zich verder zal uitbreiden”, zegt Ngo tot slot. Een tegenmiddel zou hij niet5 hebben, . maar hij zou hopen dat “conferenties zoals deze er aan bijdragen om het publiek erover te informeren waarop het moet letten, voordat het te laat is.”

Bron:
epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op LONGREAD – Andy Ngo: “De voorouders van de Antifa effenden de weg voor de opkomst van Hitler”

 1. Sinyo zegt:

  Kort en krachtig.
  Situatie is Huiveringwekkend . . . .

  Like

 2. Bas zegt:

  VN: De VS mag terroristen niet aanmerken als terroristen.
  Antifa en andere anti-facistische activisten mogen niet als domestic terrorists beschreven worden
  Als de VN zich met binnenlands beleid bemoeit, weet je zeker dat ze een dubieuze dubbele agenda volgen.

  https://pbs.twimg.com/media/E24BSuBX0AADiIw?format=jpg&name=900×900

  De VN is al héél lang geen remedie meer tegen het kwaad, maar een voedingsbodem daarvan

  Geliked door 2 people

 3. Andre zegt:

  Een geradicaliseerde trans seksueel die tot de islam is bekeerd???? Dit verzin je toch niet.

  Bij deze voorbeelden de eerste 2 lees je heel duidelijk weer de rol van de overheid hierin. Voorbeeld 1 wordt de verdachte door het OM van de haak gehaald en de media strijkt het al dan juist niet weer glad en voorbeeld 2 hetzelfde maar dan ook nog eens de rol van social media erbij.

  Like

 4. Adriaan W zegt:

  Feitelijk komt het op neer dat het verhaal van Andy Ngo indrukwekend gevolgen achterlaat bij de lezer, nergens wordt duidelijkheid geschept over de beschemers van Antifa, welke natuurlijk achter de schermen blijven naar mijn mening.

  Men kan alleen zijn vermoedens uiten over de werkelijke belanghebbende (CIA & Mossd?) die deze Antifa-meute hun communisme, anarchisme en nihilisme gedachtegoed doen botvieren in de straten van veel democratische steden in de VS.

  Bijvoorbeeld werd het linksetuig (krakersbeweging) in Amsterdam toch na véél getreuzel van de bekende lokale driehoek of bovenlokale driehoek waar de burgemeester, de politiechef en de officier van justitie zitting in hebben uitelkaar werden geslagen,zelfs het gebruik van politie tanks werden toen niet geschuwd.

  Feitelijk denk ik dat de Amerikaanse democratische partij deze ernstige onrusten en schemutselingen best een aardig idee vinden om de republikeinse partij in al zijn gelederen doen ondermijnen.

  Like

 5. Bas zegt:

  https://rumble.com/vhwlk5-nc-lt-governor-compares-critical-race-theory-to-what-the-kkk-taught.html

  NC Luitenant-gouverneur vergelijkt kritische rassentheorie met de leer van de KKK
  VIDEO
  Rumble – Luitenant-gouverneur Mark Robinson van North Carolina vertelt de waarheid over de kritische rassentheorie

  Like

 6. Bas zegt:

  Andy Ngo mishandeld in Portland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s