Aan Mona Keijzer

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Mona,

Ik hou ervan als mensen zelf de regie houden over hun leven. Heel goed dus dat je via een interview in De Telegraaf de achterkamertjes verliet om zelf je onvermijdelijke vertrek uit Rutte 3 te ensceneren. Dat je niet zelf ontslag nam, maar je líet ontslaan, was zelfs een geniale zet.

Nu weten we dat niet alleen Mark Rutte een hoofdrol speelde in je ontslag op staande voet, maar ook je partijgenoten Hugo de Jonge, Ferd Grapperhaus én Wopke Hoekstra.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Aan Mona Keijzer

 1. aquarius4422 zegt:

  De vierschaar heeft recht gesproken.
  De tijden van de inquisitie lijken teruggekeerd.

  Like

 2. karton zegt:

  Grapperhaus, Hoekstra en prof. Bloemschoen, verraders van de ergste soort, achterbaks stelletje. Omtzigt en Keijzer weten er alles van.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Het gajes van het CDA goed dat zij nu enorm veel zetels verliezen. Wie stemt nog op dit huichelachtig hypocriet zooitje. Ik hoop maar één ding dat deze partij morgen voor goed is uitgerangeerd.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hans M zegt:

  Zogauw je het niet eens bent met het regime moet je het veld ruimen net zoals in een dictatuur. Wordt vervolgd.

  Geliked door 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  Ze heeft dit expres gezegd om uit het cda te stappen het blijft een volledamer met een grote mond wel Regt door zee.

  Like

 5. Boike zegt:

  Beste Jan.

  Het is inderdaad heel erg goed, dat Mona Keijer niet zelf ontslag genomen heeft, maar zich heeft laten ontslaan. Daarmee heeft ze de psychopaten van de demissionaire coalitie en het CDA echt ontmaskerd en goed te kakken gezet. Iedereen weet nu, uit wat voor vlees dat demissionaire kabinet bestaat.

  Als Mon Keijer haar zetel in de Tweede Kamer opeist, is ook dat een hele goede zet. Het verzwakt de demissionaire coalitie en bemoeilijkt de formatie van een eventueel Rutte-4.

  Aansluiting zoeken bij Pieter Omtzigt lijkt mij niet zo verstandig. Sinds zijn recente terugkeer op eigen naam in de Tweede Kamer, na zijn herstel van zijn burn out, en exit bij het CDA, heeft hij met zijn stemgedrag helaas duidelijk aangegeven, niet uit het hout gesneden te zijn, dat wij in ons achterhoofd hadden.

  Lobbyist worden voor de Koninklijke Horeca Nederland lijkt me ook niet zo verstandig. De horeca heeft al kleur bekend en accepteert de QR-code. De horeca heeft blijkbaar geen enkel probleem met discriminatie en apartheid. Laat ze rustig hun eigen graf graven en aan hun eigen faillissement meewerken. Mona Keijer kan daar alleen maar haar eigen vingers branden aan koud water.

  Laat Mona Keijer rustig op eigen naam haar zetel in de Tweede Kamer opeisen. Daar kan zij een luis in de pels zijn van de ruttige satanische dictatuur. Zij kan als eenling in de Tweede Kamer een ander geluid laten horen, haar eigen mening ventileren en echte oppositie voeren. Er staat haar nu niets meer in de weg, om de psychopaten als zodanig te ontmaskeren. Zij kan veel profijt behalen, door stelselmatig tegen de zere schenen van het ruttige demissionaire kabinet te schoppen. Telkens weer de ruttige leugens en bedrog aan de kaak stellen. De onmenselijkheid van de ruttige dwang en gecreëerde angst en de onzin en waan van het corona-gedoe ventileren. En uiteraard ook tegen stemmen bij elk voorstel van de ruttige dictatuur. Als zij zich opwerpt als spreekbuis voor de niet geïnjecteerden, kan dat voor haar politiek heel profijtelijk zijn. Dan kan zij ongetwijfeld rekenen op de steun van heel veel wakkere Nederlanders. Het is nu voor haar vooral een kwestie van profileren.

  Gegroet,

  Boike.

  Like

  • Tineke zegt:

   Wie zegt dat zij in de kamer blijft?
   Misschien gaat zij wel totaal iets anders doen.
   En gezien het stemgedrag van Pieter Omtzigt die loyaal blijft aan het kartel verwacht ik echt niet dat zij zich gaat aansluiten bij FVD of JA21 wat sommige suggereren.
   En zij gaat zeker niet ageren tegen het CDA wanneer ze in de kamer blijft!

   Like

   • Tineke zegt:

    Trouwens u weet als geen ander hoe het spel gespeeld wordt.

    Like

   • Bert zegt:

    Ze heeft wel een zetel.
    Dus waarom niet.
    Misschien sluit ze zich wel aan bij een andere partij.

    Like

   • Boike zegt:

    @ Tineke 26 september 2021 om 15:22

    Ik regeerde op de brief van Jan Dijkgraaf aan Mona Keijzer, waarin hij haar bepaalde zaken suggereert. ik heb mijn visie gegeven over die suggesties.

    Door gebruik te maken van het momentum en de juiste keuzes te maken, zou Mona politiek gewin kunnen oogsten. Wat zij nu gaat doen, is uiteraard aan haar.

    Mona Keijzer was een prominent van het CDA. Het CDA heeft haar toch wel vreselijk laten vallen. Als zij, net als Pieter Omtzigt, de principes van het CDA trouw blijft, heeft zij, volgens mij, niet veel politieke toekomst meer te verwachten.

    Geliked door 2 people

   • Bert zegt:

    Tineke, ze houd er toch mee gaat niet met een zetel of zich ergens nog aansluiten.

    Mona Keijzer heeft zojuist aangekondigd dat ze de politiek helemaal verlaat. Ze stapt dus niet over naar de fractie van Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer. Ze houdt ermee op. Volledig. Maar ze doet dat wel with a bang. Want in een lange brief die ze geschreven heeft legt ze uit waarom ze dit besluit heeft genomen. En nee, ze laat geen spaan heel van het kabinetsbeleid. “Op de huidige weg doorgaan is wat mij betreft geen optie” schrijft ze. “We hameren namelijk niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief zijn geweest.”

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/09/mona-keijzer-stapt-helemaal-uit-de-politiek-we-hameren-niet-het-virus-kapot-maar-wel-andere-zaken-die-ons-lief-zijn/

    Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Ze zullen het wel merken , bij het cda !
  Mona Keijzer was het enige leuke sympathieke kamerlid , dat het cda nog had .
  De reactie van die achterlijke Rutte en zijn drie vice minister presidenten was wel héél erg reactionair .
  En alleen omdat ze het met één aspect niet eens was ?

  Wat heeft Kaag allemaal niet op haar geweten en die kan gewoon doorgaan ?
  En die lilliputter van defensie , dan ?

  Heeft ie dat trouwens zélf besloten , dat Mona weg moest of is dat ook weer zo’n opdracht van die maffia bende waar Adolf Claus aan de touwtjes trekt ?
  Hopelijk blijft Mona in de kamer om die rotbende , die nu aan de macht is , nóg verder te slopen .

  Hoekstra , Rutte en Kaag ; ALLEMAAL FUNCTIE ELDERS , GRAAG !
  Oftewel , donder het tuig er uit en begin met een schone lei .
  Want dat die zélf op stappen , kan ik me niet voorstellen .

  Geliked door 1 persoon

 7. john van antwerpen zegt:

  En de inquisitie gaan nog wel even door, steeds doortrapter en wachelijker.
  Dat dit Baudet en Wilders weer stemmen op gaat leveren is meegenomen,
  maar dat staat in schril contrast t.o.v het nieuwe totalitaire apartheidsregime NL.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  En dan komen er weer mensen aan tafel op de buis, die zeggen dat Mona met 1 mond had moeten spreken. Dat ze dat allemaal eerder in besloten kring had moeten aangeven deze kritiek op het coronabeleid. Natuurlijk had ze dat al keer op keer gedaan. Maar je weet toch: bij Rutte heb je te luisteren en luisteren naar anderen is er niet bij. Kuddegedrag met Rutte als de grote leider dat is de bedoeling. Het heeft geen zin kritiek te uiten binnen besloten kring bij Rutte. Omdat kritiek op het stompzinnige beleid van dit kabinet niet gewenst is. Kennelijk denken zulke mensen aan tafel gewoon niet door en zijn ontzettend kortzichtig in hun analyses. Het is toch intussen volkomen duidelijk wie Rutte en zijn criminele maatjes zijn en waar hun belangen liggen. In ieder geval niet bij het volk. Dan die dikzak van een burgemeester uit Nijmegen in de krant: in feite wat deze dikzak zegt komt op het volgende neer: dat Mona dit naar buiten heeft gebracht is erg vervelend net nu de ondernemers aan de leiband begonnen te lopen. Zo zei hij het niet, maar het komt er wel degelijk op neer. Mooi voorbeeld trouwens voor de volksgezondheid die vette hap. Net als die minister van Volksgezondheid Maggie Block van Belgie. De regeringsleiders van West-Europa zijn gevaarlijk stompzinnig.

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Ontslagen worden door Mark Rutte komt overeen met een goed getuigschrift. Don’t make you druck 🙂 Mona; de aap komt vanzelf een keer uit de mouw en dan zal blijken dat je het goed gezien had.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik kan me anders nog goed herinneren dat Monica Keizer toch o zo blij was dat er een “vaccin” kwam en met het toekomstige in die tijd aankomend vaccinatiepaspoort toch wel blij was omdat ze dan weer aan het sociale leven kon deelnemen.
  Is dit voortschrijdend inzicht of wordt het later gewoon eenvoudig politiek opportunisme.

  Geliked door 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  We kunnen Mona Keijzer nu natuurlijk met zijn allen op het schild hijsen, maar denk ook hier nog eens aan terug;

  Geliked door 1 persoon

 12. Seb zegt:

  https://threadreaderapp.com/thread/1442121365641998336.html

  Kamervragen over de stemmingen over de QR code en het ontslag van Mona Keijzer:
  – waarom stemden de kabinetsleden niet bij de hoofdelijke stemmingen over de QR-code
  – @MinPres kan kennelijk ontslaan zonder kabinetsbesluit! In zijn eentje, per telefoon.

  En het reglement van orde van de ministerraad is heel duidelijk: daar moet een ontslag van een staatssecretaris besproken worden (behalve als het op eigen verzoek is).

  Hier zegt @MinPres: ik heb haar ontslagen
  Maar dat is vreemd!
  Kennelijk kan een @MinPres gewoon de telefoon pakken en ministers en staatssecretarissen ontslaan.
  Dat gaat tegen het reglement van orde van de ministerraad in
  En past alleen in een presidentieel stelsel.

  Onder @MinPres Rutte is het normaal geworden om besluiten buiten de Ministerraad te nemen: Catshuisberaden over Corona, over miljarden compensatie toeslagen en nu dus zelfs een ontslag van een staatssecretaris.
  Alles buiten andere ministers om.
  Dat is tegen de regels.

  Thread by @PieterOmtzigt on Thread Reader App
  Thread by @PieterOmtzigt: Kamervragen over de stemmingen over de QR code en het ontslag van Mona Keijzer: – waarom stemden de kabinetsleden niet bij de hoofdelijke stemmingen over de QR-code -…
  threadreaderapp.com

  Like

 13. Bert zegt:

  Minister president, welterusten.
  Slaap maar lekker in je vrijgezellen huis.
  Denk maar niet te veel aan al die covid protesten
  Waar ME op slaat, voor gezondheid in ziekenhuis.

  Denk vooral niet aan die al wachtlijst doden,
  De media en hun fake news bombardement.
  En negeer vooral de Neurenberg code
  Die u als historicus vast goed kent.

  Denk maar niet aan al het lockdown lijden
  Eenzaam sterven terwijl u weer breeduit lacht.
  Laat die sceptische wappies maar strijden,
  Minister president, slaap zacht.

  Droom maar van uw Rutte IV en de zege,
  Droom maar van uw QR samenlevingsideaal
  Dat met dwang en misleiding wordt verkregen,
  Droom maar van uw gemaskeerde nieuw normaal.

  Denk maar niet aan al die mensen die verrekken,
  Maar haal build back better gewoon aan boord.
  Droom maar dat u aan het langste eind zult trekken
  En geloof van al die tegenstand geen woord.

  Injecties die moeten leiden tot onze vrijheid
  Terwijl Big Pharma ons stelselmatig verkracht
  Dat stemt uw stakeholders vast tot veel blijheid
  Minister president, slaap zacht.

  Hijseenberg, September 2021
  https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/09/welterusten-minister-president/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s