De “Great Reset” is alleen voor de elites goed

(Door: Alma van Hees)

Duurzaam Utopia voor machtigen en miljardairs

De covid-pandemie biedt unieke kansen om de nieuwe wereldorde in de vorm van The Great Reset versneld te realiseren, stelt Klaus Schwab van het World Economic Forum. Dat resetten is op allerlei terreinen al volop gaande onder de hoede van de EU, VN en NGO’s. Maar wie worden er eigenlijk beter van die Great Reset? Het volk: you’ll own nothing, and you’ll be happy? Nee, vooral The Great Elite spint er garen bij. De gewone burger wordt op kosten gejaagd en heeft geen enkele inspraak.

Lees verder>>>
(h/t “Bas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De “Great Reset” is alleen voor de elites goed

 1. Didier buelens zegt:

  Dan zal het volk hen moeten DODEN

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Jammer dat al die fascisten zo oud worden. Ik weet zeker dat dit soort elitaire fascistische machtswellustelingen nimmer deel nemen aan het experimenteel vaccin die zijn gereserveerd voor het klootjesvolk. Ik ben er helemaal klaar mee en kan die koppen niet meer zien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  The internet of bodies…

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Waarom zoveel mensen hun baan opzeggen of al opgezegd hebben

  The Great Resignation ofwel de gevolgen van de ‘pandemie’

  Geliked door 1 persoon

 5. Ben zegt:

  Perfide en uiterst manipulatief peroon

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De term The Great Reset roept veel weerstand op maar eigenlijk is het voor iedereen zichtbaar dat het huidige kapitalisme tegen zijn grenzen aanloopt, multinationals hebben het leeuwendeel van het MKB opgeslokt en zijn bijna almachtig.
  Kijk om je heen, elk winkelcentrum heeft exact dezelfde winkelketens, particuliere ondernemers zijn daar niet tegen opgewassen.
  Werkgevers en werknemers hebben geen enkele binding meer met elkaar terwijl steeds meer arbeid wordt geautomatiseerd.
  Kleine ondernemers worden verplicht om te groeien om het hoofd boven water te houden, de menselijke maat is ver te zoeken, binding met een bedrijf is iets uit het verleden.
  Het is echter niet eenvoudig die trend te doorbreken.
  Wat niet helpt is om geleerden weg te zetten als fascisten we zouden juist blij moeten zijn dat erover wordt gedacht over een manier om het tij te keren.

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  The great reset en build back better zijn afkomstig uit de communistische NWO agenda.

  Like

 8. Jan zegt:

  COP26 belooft een grotesk spektakel van decadentie en hypocrisie te worden.
  Brendan O’Neill

  COP26 maakt zich op om een grotesk spektakel te worden. We staan op het punt getuige te zijn van de mate van extravagantie en hypocrisie van Versailles. De rijken, de machtigen en de vol van opgeblazen deugd zullen zich in Glasgow verzamelen om de rest van ons te vertellen hoeveel we de planeet schaden met al onze afval en overmoed. Ze komen aan in hun privéjets om te klagen over de plaag van de uitstoot van de luchtindustrie. Ze zullen tussendoor vijfsterrenmaaltijden eten en zich hardop afvragen of de kleine mensen minder vlees moeten eten. Ze zullen hun vermoeide, deugdzame hoofden op dikke zijden kussens laten rusten na lange dagen van discussiëren over hoe ze de materiële aspiraties van de massa kunnen beteugelen. Het belooft een van de meest misselijkmakende vertoningen van oligarchische verwaandheid van de afgelopen tijd te worden.

  Het voelt alsof de elites ons nu gewoon in het gezicht uitlachen. Dus onlangs hadden we de belangrijkste wetenschappelijke adviseur van het VK, Patrick Vallance, die zei dat iedereen minder vlees zal moeten eten en minder zal vliegen als we greep willen krijgen op deze klimaatverandering. Even later werd gemeld dat ongeveer 400 privéjets COP26 zullen binnenvliegen en wereldleiders en grootzakelijke execs naar de zachte omgeving zullen vervoeren waarin ze hun gemanicuurde handen zullen wringen over de koolstofcriminaliteit van de mensheid. Gewone mensen voelen zich schuldig omdat ze één keer per jaar een vlucht nemen om een paar weken te ontsnappen aan de beproevingen en grillen van het leven in de kapitalistische samenleving, terwijl degenen die champagne drinken in vliegtuigen die $ 10.000 per uur kosten om te verhuren, zich voordoen als hyperbewuste verdedigers van de arme moeder natuur.

  Volgens een rapport zullen de privéjets die in Glasgow landen ongeveer 13.000 ton koolstof uitspuwen. Dat is dezelfde hoeveelheid CO2 die 1.600 Schotten in een jaar verwerken. ‘Get tae fuck’ zal een heel redelijk antwoord zijn op deze rijke jetsetters die de Schotten, of wie dan ook, vertellen om minder te vliegen, minder te rijden en minder te eten. John Kerry, de klimaatgezant van Joe Biden, zal in Glasgow zijn om gepijnigde gezichten te trekken voor de camera’s over de mogelijke hittedood van de planeet. Drie maanden geleden vloog hij in een privéjet naar Martha’s Vineyard voor de uitbundige viering van de 60ste verjaardag van Barack Obama. Het was de 16e vlucht met een privéjet die zijn familie dit jaar maakte. Prins Charles, vanuit een van zijn paleizen, zegt dat COP26 de ‘laatste kans’ voor de planeet is. De koninklijke familie heeft de afgelopen vijf jaar gezamenlijk genoeg airmiles gevlogen om naar de maan en terug te gaan. En dan drie keer rond de evenaar van de aarde. Kortom: 545.161 mijl. Lezers, zij nemen jullie allemaal in de zeik.

  Dan zijn er alle auto’s. Autorijden wordt door groenen en door milieuvriendelijke politieke leiders als Sadiq Khan gezien als een van de domste, meest Gaia-vernietigende activiteiten waaraan het plebs zich overgeeft. De ergernissen van de Home Counties van Insulate Britain hebben de afgelopen weken lovende kritieken gekregen van het commentaar voor het blokkeren van de paden van zulke verschrikkelijke eco-criminelen als moeders die hun kinderen naar school brengen en bezorgers die voedsel en andere benodigdheden proberen te bezorgen. En toch is er Joe Biden in Rome voor de G20 die wordt rondgesleept in een konvooi van 85 auto’s. Zijn eigen gepantserde limousine, en zijn lokversie, genereert 8,75 pond koolstof per gereden mijl – 10 keer meer dan normale auto’s. En de groenen willen dat we boos worden over de arbeidersklasse die in een vrachtwagen vol boodschappen en brandstof rijdt? Het is krankzinnig.

  Als hij klaar is met Rome, zal Biden in Air Force One naar Glasgow vliegen. Vier jets zullen hem vergezellen. Gecombineerd zullen ze in vijf dagen naar schatting 2,16 miljoen pond koolstof uitstoten. Dit wordt belachelijk. Mensen zullen de komende dagen volkomen in hun recht zijn om zich af te vragen waarom degenen die in luxe leven, die naar alle uithoeken van de wereld vliegen, die in een week meer luxe ervaren dan de meesten van ons kunnen verwachten in een decennium zou moeten volhouden over de vermeende verstikking van de planeet door de mensheid door koolstof en vervuiling. Zoals Joanna Lumley, de beroemde, goedbetaalde reiziger van de planeet, zegt dat reizen gerantsoeneerd moet worden. Of Dame Emma Thompson vliegt letterlijk eersteklas van LA naar Londen om deel te nemen aan een Extinction Rebellion-protest over het kwaad van CO2. Of Harry en Meghan die een concert bijwonen waarin de ‘dringende behoefte’ aan klimaatactie centraal staat en vervolgens met een privéjet vertrekken. De groene oligarchie meent anderen de les te moeten lezen maar begrijpen niet dat hun gedrag onaanvaardbaar is in de ogen van hen die zij menen de les te moeten lezen

  Maar laten wij wel zijn – het is altijd zo geweest. Al jaren is het duidelijk dat de milieubeweging in wezen een spel van rijken is, bestaande uit mensen die een luxe leven leiden en klagen over de destructieve gewoonten van de massa. Wie kan het vergeten dat David de Rothschild – ja, hij komt uit de bankiersfamilie – het Global Warming Survival Handbook schreef dat prachtige adviezen bevat zoals ‘Draag een trui’ (zodat je de verwarming in je huis kunt uitzetten Joop den Uyl zemelde op dezelfde wijze tijden de Yom Kippur-oorlog) en ‘Kweek je eigen tomaten’ (zodat u minder hoeft te winkelen)? Of toen George Monbiot – Stowe, Brasenose College, afstammeling van cake-en-thee-miljonairs – piepte dat milieuactivisme een ‘campagne is, niet voor overvloed, maar voor bezuinigingen’? Of toen de plompe activisten van Plane Stupid opriepen tot een verbod op goedkope vluchten omdat ze alleen maar toestaan ​​dat het grauw naar ‘Oost-Europese bestemmingen vliegen die niet zijn gekozen vanwege hun architectuur of cultuur, maar omdat mensen daar voor 99 pence kunnen vliegen en lazerus kunnen worden voor een tientje’?

  Het is al jaren duidelijk dat de groene beweging een neo-aristocratie is die haar luidste stemmen haalt uit de oude aristocratie en ook uit de middenklasse-bestuurlijke elites en het nieuwe technocratische establishment. Dit is een beweging die de afstammelingen van ongelooflijk rijke bankiersfamilies in staat stelt de rest van ons te vertellen een wollen vest te dragen in plaats van de centrale verwarming aan te zetten en die prinsen uitnodigt om droevige gezichten te trekken over al het vliegende en vleesetende plebs. Ik zei dat het een moderne versie van Versailles was, maar eigenlijk is het erger dan dat. De gekke meid Marie Antoinette wilde tenminste dat de lagere ordes cake aten (ze realiseerde zich gewoon niet dat ze er geen hadden). Dit nieuwe kliek voert actief campagne tegen de consumptie van het 21e-eeuwse equivalent van cake – vlees, hitte, gemakkelijk reizen. ‘Laat ze geen taart eten’ is de kreet van de eco-aristocraat.

  Het probleem hier is niet de hypocrisie, hoewel die ongetwijfeld in overvloed aanwezig is. Het is het feit dat milieubewustzijn nu de kernideologie is van de nieuwe heersende klasse. De vergroening van de elites is een van de meest buitengewone ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia. In het hele Westen is groen denken omarmd door vrijwel elke vleugel van het establishment, van de politieke elites tot de mediaklasse, van het onderwijs tot de wereld van de populaire cultuur.

  En het is niet moeilijk in te zien waarom. Het is de perfecte ideologie voor onze afstandelijke elites. Het stelt hen in staat om een ​​gevoel van urgent moreel doel op te roepen – ze redden de planeet, niet minder! Het leent zich prachtig, of beter gezegd angstaanjagend, voor het project van social engineering: verlaag je horizon, leer leven met minder, zie jezelf als een destructief wezen dat behoefte heeft aan controle van bovenaf in plaats van een creatief wezen dat zou kunnen helpen om de mensheid vooruit te helpen. Het naturaliseert de beperkingen van het kapitalisme en moedigt mensen aan om vrede te sluiten met bezuinigingen en neergang op basis van het feit dat economische groei een slecht idee is dat de natuur uitbuit. En het is een zeer moeilijke ideologie om aan te vechten. Het bijeenroepen van The Science om deze ideologie van de heersende klasse kracht bij te zetten, betekent dat iedereen die haar in twijfel trekt – iedereen die meer groei, meer ambitie, een grotere menselijke voetafdruk eist – snel kan worden afgeschreven als een anti-wetenschappelijke plaag, als een ‘ontkenner’. ‘ van de geopenbaarde waarheden van de klimatologie. Haar social engineering, haar sociale controle en haar strikte, censuur beheer van sociale aspiraties maken de groene ideologie zo aantrekkelijk voor de nieuwe elites.

  COP26 zal helpen om deze neo-aristocratie te consolideren. En, bizar genoeg, zal links het toejuichen. Links zei ooit: ‘We prediken geen evangelie van gebrek en schaarste, maar van overvloed… We roepen niet op tot een beperking van geboorten, tot armzalige spaarzaamheid en zelfverloochening. We roepen op tot een geweldige productie die alles zal leveren, en meer dan alle mensen kunnen consumeren.’ (Sylvia Pankhurst.) Nu pleit het bij de superrijken om met steeds creatievere ideeën te komen om de smerige gedragingen en dromen van de massa in toom te houden. Wat een ramp. Het is niet de klimaatverandering die de grootste bedreiging vormt voor de mensheid in het begin van de 21e eeuw. Het is het verlies van vertrouwen van de bourgeoisie in haar historische project, en haar arrogantie dat wij voor hun ‘groene’ ideologie moeten buigen.
  https://www.spiked-online.com/2021/11/01/the-elites-are-laughing-in-our-faces/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s