Opnieuw honderdduizend mensen verwacht: megademonstratie tegen corona-maatregelen morgen in Wenen!

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een korte kerstpauze keren de bezorgde burgers met een nieuwe megademonstratie morgen, zaterdag 8 januari, naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen terug. Behalve inwoners van Wenen worden worden er weer tienduizenden fatsoenlijke mensen uit de deelstaten en afvaardigingen uit het buitenland verwacht. De vorige keer waren er vrienden uit Zwitserland, Italië, de Tsjechische Republiek en uit Kroatië aanwezig.

Ondertussen gingen in veel steden en dorpen in Oostenrijk – van Vorarlberg tot het Burgenland – ook met kerstmis, de feestdagen en Nieuwjaar tienduizenden mensen de straat op om vreedzaam tegen vaccinatiedwang en andere dictatoriale maatregelen van de regering te demonstreren. Geen politiegeweld, geen mediale en politieke dreigingen en geen nog zo absurde verscherping van de maatregelen kunnen de wil van de steeds groter wordende protestbeweging meer breken. Dat maakt ook het corona-regime zichtbaar steeds nerveuzer.

Het voelt net als voor de ineenstorting van de Sovjet-Unie”

Er worden meer dan 100.000 mensen in de straten van Wenen verwacht, die tegenstand bieden aan de corona-dictatuur. De demonstratie begint om 12.00 uur op de Heldenplatz in Wenen.

Een “veteraan” van de protestbeweging in Oostenrijk benadrukte tegenover “Unser Mitteleuropa” dat de situatie steeds meer op die in de Sovjet-Unie voor haar ineenstorting zou lijken. De regering zou steeds absurdere en elke basis en rationaliteit ontberende dwangmaatregelen (onlangs een FFP2-mondkapjesplicht in de buitenlucht evenals toegangscontroles tot winkels!) besluiten, gedraagt zich al openlijk in de stijl van een militaire dictatuur met dreigingen en martiale taal, en maakt zichzelf daarmee steeds belachelijker. Want ondertussen zouden steeds grotere delen van de bevolking (ook “geboosterden” en mensen die tot nu toe voorstander waren van de maatregelen) hun geduld en begrip verliezen en de voorschriften gewoon ignoreren.

“Zodra de mensen beseffen welke macht ze hebben, is het voorbij”, citeert “report24.news” bovendien een agent van de mobiele eenheid over het actuele demonstratiegebeuren in Oostenrijk.

Blijft te hopen dat het uiteindelijk net zo afloopt als met de DDR, namelijk grotendeels vreedzaam, en niet zoals in Roemenië, waar de communisten en Nicolae Ceaușescu tot het laatste moment dachten het volk naar believen te kunnen onderdrukken zonder bang te hoeven zijn voor consequenties.

Ook politieagenten in verzet

Onlangs nog berichtten wij ook over het toenemend verzet van de kant van de politie tegen de toestanden in Oostenrijk. Steeds meer politieagenten durven openlijk een standpunt in te nemen tegen de corona-dictatuur.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Opnieuw honderdduizend mensen verwacht: megademonstratie tegen corona-maatregelen morgen in Wenen!

 1. Ravian zegt:

  “Blijft te hopen dat het uiteindelijk net zo afloopt als met de DDR, namelijk grotendeels vreedzaam, en niet zoals in Roemenië, waar de communisten en Nicolae Ceaușescu tot het laatste moment dachten het volk naar believen te kunnen onderdrukken zonder bang te hoeven zijn voor consequenties.”

  Nee hoor, dat is helemaal niet te hopen, omdat dan het linkse crapuul de dans ontspringt, en je een paar decennia later weer met dezelfde gebakken DDR peren zit.
  De enige manier om definitief van dat zooitje af te geraken is zoals de Roemenen van Ceaușescu afgeraakt zijn.
  En dat doen we dan voor de toekomst van onze kinderen, een goed doel dat werkelijk eens de middelen heiligt…

  Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Ikben bang dat ook in Wenen de mensen voor nope de straat op gaan, want de farmatrein moet doordenderen

  Like

 3. Jan zegt:

  Heeft deze gek vorig jaar het nieuws gehaald? IK kan mij niet herinneren

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s