Studie Essen: corona-politiek bevordert zelfmoordpogingen bij kinderen

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een actueel onderzoek van de universiteitskliniek Essen blijkt dat er driemaal zoveel zelfmoordpogingen bij kinderen en jongeren in 2021 werden geteld dan nog in 2019. De reden daarvoor: de onverantwoordelijke lockdown-maatregelen van de regerenden.

In heel Duitsland werden van maart tot mei ongeveer 500 kinderen en jongeren wegens zelfmoordpogingen naar de IC´s gebracht. Dat is driemaal zoveel als voor corona en viermaal meer dan in de eerste lockdown.

In de eerste lockdown zou men volgens de voor het onderzoek verantwoordelijke Prof. Dr. Christian Dohna-Schwake nog hoop hebben gehad op een snelle verbetering van de situatie. De tweede lockdown zou zich echter hebben uitgerekt als kauwgom, voor minder vertrouwen onder kinderen en jongeren gezorgd en zo ook tot de vele zelfmoordpogingen geleid hebben.

De plaatsvervangend landelijk woordvoerder van de AfD, Stephan Brandner, ziet hier een plicht voor de oude partijen: “Schoolsluitingen, eenzaamheid en bangmakerij hebben onze kinderen duurzaam ziek gemaakt. De effecten van deze in verkeerde banen geleide politiek zullen we over vele jaren nog merken.”

Ondertussen discussieert de nieuwe Duitse regering over nieuwe contactbeperkingen. Zelfs schoolsluitingen zijn geen taboe meer. Daarentegen noemt Prof. Dr. Christian Dohna-Schwake het zo lang mogelijk openhouden van de scholen het belangrijkste van de preventieve maatregelen. Eerst moeten de scholen ook openblijven, hadden de ministers van Onderwijs en Cultuur van de deelstaten donderdag op hun conferentie besloten. Eerst…

Brandner hier over: “Dergelijke overwegingen ontberen niet alleen elke wetenschappelijk basis, ze zijn ook onverantwoordelijk. In de laatste week van december werden in heel Duitsland maar 15 kinderen wegens corona in een ziekenhuis behandeld. Dat kan niet de reden zijn om alle kinderen te isoleren, hun onderwijskansen te bederven, hen in een depressie te sturen en hun zelfdoding op de koop toe te nemen. Ik roep de regerenden op om eindelijk, na twee jaar, verstandige politieke beslissingen te nemen in plaats van angst en paniek te bedrijven.”

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Studie Essen: corona-politiek bevordert zelfmoordpogingen bij kinderen

  1. boorzalf zegt:

    Triest 😢😭

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    Yep, de psychologische schade die de jonge generatie wordt toegebracht is enorm.
    En volgens mij is het gewoon onderdeel van het plan.
    Ze willen namelijk de sociale cohesie binnen de westerse samenleving slopen.
    En hoe dit beter te bereiken dan de jongeren van elkaar te isoleren gedurende de periode van hun leven waarin zij normaal hun vermogen sociale contacten te leggen ontwikkelen…
    Ik zal u eens wat vertellen; al die megalomane de menselijke beschaving bedreigende super schurken u wel bekend van een eindeloze rij James Bond films zijn slechts zielige amateurs vergeleken bij het crapuul dat achter deze “great reset” steekt…

    Geliked door 2 people

  3. Rensk. zegt:

    De politici oproepen om vanaf nu verstandige beslissingen te nemen is roepen in een woestijn. Zij steken niet in elkaar om verstandig te zijn. Mensen die overtuigd zijn van hun eigen gelijk zullen er geen haarbreedte vanaf wijken. Ook al zitten ze zo fout als wat. Zullen juist de fouten die ze maken en waar kritiek op is nog extra benadrukken. In hun hoofd denken ze dan dat door zo vastbesloten te zijn hun fouten te herhalen de mensen vanzelf gaan denken dat het toch wel goede beslissingen moeten zijn als ze zo vastbesloten zijn. Het is een vreemde ongezonde denkwijze en ik zou ze niet graag de kost geven, degenen die zo denken. Maar eigenlijk geven we ze met zn allen al de kost zo te zien. Den Haag leeft er goed van.

    Like

  4. Hovawart zegt:

    De enorme psychische schade die men veroorzaakt stijgt boven alle onmenselijkheid uit, dit is met onomstotelijk bewijs de zwaarste vorm van terreur,……en dient zo berecht te worden.

    Geliked door 1 persoon

  5. karton zegt:

    Ik zag juist vanmiddag , in een dorp in Duitsland, een plm. 5 jarig meisje lopen, met een stuk touw in d’r handjes.
    (wij gaan wekelijks naar Duitsland om te tanken en boodschappen in te slaan). Ik sprong uit de auto en griste het kind haar touw uit de hand; “Zo, gelukkig gered voor zelfmoord”, dacht ik nog. Terwijl ik ’t kind “streng” toesprak kwam er een man aan hollen, die al vloekend en tierend mijn kant opkwam, bij mij aangekomen, kreeg ik een trap onder m’n kont én een klap voor m’n kop. “Donnerwetter noch mal”, dacht ik. Bleek het de vader van het kind te zijn en hij dacht dat ik haar springtouw wilde afpakken.
    Rare Duitsers !
    Hangen bij u in de omgeving ook de bomen vol met kindertjes van 4 t/m 12 jaar, bungelend aan een touwtje ?
    Ik wordt toch zó moe van die onzin; tijdens WO-II was er zelfs helemaal geen springtouw en niemand klaagde daarover.

    Like

  6. Bas zegt:

    Zihni Özdil
    Je zal jongere zijn in Nederland. Een land zonder hoop op sociale mobiliteit, waarin verwacht wordt dat je aan je leven begint met 50K studieschuld, zonder vooruitzicht op een vaste baan of betaalbare woning.
    Deprimerend.
    En dan nu ook nog lockdowns en geestdodend digi-onderwijs.

    Geliked door 1 persoon

  7. ronjaspers zegt:

    Verschrikkelijk.

    Geliked door 1 persoon

  8. Pingback: “Wie van kinderen de levensvreugde afpakt, is een sadist, meneer Lauterbach!” | E.J. Bron

  9. Pingback: Lauterbach maakt zich zorgen om kinderen in de Oekraïne | E.J. Bron

Plaats een reactie