Poetin waarschuwt Duitsland en Frankrijk voor meer wapenleveringen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron spreken 80 minuten lang met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in de Oekraïne. Poetin toont zich daarbij open voor dialoog – en spreekt tegelijkertijd een waarschuwing uit.

De Russische president Vladmir Poetin heeft Duitsland en Frankrijk voor meer wapenleveringen aan de Oekraïne gewaarschuwd. In een telefoongesprek met bondskansleier Olaf Scholz (SPD) en president Emmanuel Macron zei de chef van het Kremlin vandaag volgens Russische informatie dat nog meer wapenleveringen “gevaarlijk” zouden zijn. Daardoor zou het risico bestaan dat in de Oekraïne “de situatie verder destabiliseert en de humanitaire crisis verscherpt”.

Het telefoongesprek duurde volgens informatie van de Duitse regering 80 minuten en ging uit van Scholz en Macron. “De bondskanselier en de Franse president drongen daarbij aan op een onmiddellijke wapenstilstand en een terugtrekking van de Russische troepen”, deelde de woordvoerder van de Duitse regering, Steffen Hebestreit, mee. “Ze riepen de Russische president op tot serieuze rechtstreekse onderhandelingen met de Oekraïense president en een diplomatieke oplossing.”

Poetin benadrukte volgens het Kremlin de bereidheid van Moskou om de “door de schuld van Kiev” bevroren onderhandelingen over een oplossing van het conflict weer op te nemen.

Macron en Scholz eisen vrijlating van Azovstal-strijders

Macron en Scholz zouden bovendien de vrijlating van ongeveer 2500 strijders hebben verlangd, die de staalfabriek in de havenstad Marioepol verdedigd hadden, deelde het Elysée-paleis in Parijs mee.

Het Russische leger had de havenstad maandenlang belegerd en uiteindelijk op 20 mei diens volledige verovering verkondigd. Oekraïense strijders hadden zich in de Azov-staalfabriek van de stad verschanst en wekenlang standgehouden tegen de Russische aanvallen.

In de verklaring van de Duitse regering over het telefoongesprek met Poetin werd gezegd dat Scholz en Macron “positief nota hadden genomen” van de toezegging van Poetin om krijgsgevangenen volgens de Conventie van Genève te behandelen.

Poetin: Hulp bij uitvoer van graan bij versoepeling van sancties mogelijk

Tijdens het telefoongesprek zou het ook uitvoerig om de levensmiddelenzekerheid in de wereld zijn gegaan, deelde het Kremlin mee. Het Westen, waaronder Duitsland en Frankrijk, eist van Rusland de blokkade van de Oekraïense havens aan de Zwarte Zee te beëindigen, opdat het land weer tarwe zou kunnen exporteren.

Poetin stelde in het vooruitzicht bij versoepelingen van de westelijke sancties tegen zijn land de uitvoer van graan uit de Oekraïne mogelijk te maken. Rusland zou “bereid” zijn om mogelijkheden “voor een graanexport zonder belemmeringen te vinden”, zei de de Russische president vandaag volgens informatie van het Kremlin. Dit zou ook Oekraïens graan in Zwarte Zeehavens betreffen, voegde Poetin er volgens de informatie aan toe.

“Een verhoging van de leveringen van kunstmest en landbouwproducten zal er ook aan bijdragen de spanningen op de globale voedingsmiddelenmarkt te verminderen”, stond er in de verklaring van het Kremlin over het telefoongesprek. Dit zou “natuurlijk het schrappen van de dienovereenkomstige sancties” noodzakelijk maken. De “anti-Russische sancties” evenals een “mislukte economische en financiële politiek van de westelijke landen” zouden de oorzaak voor de levensmiddelencrisis zijn.

De Duitse regering bevestigde het telefoongesprek van Scholz en Macron met Poetin. Zij maakten bijgevolg Rusland voor de bijzonder gespannen situatie bij de globale levensmiddelenvoorziening verantwoordelijk en riepen Poetin op om “voor een verbetering van de humanitaire situatie van de burgerbevolking te zorgen”.

Poetin verzekerde volgens informatie van de Duitse regering de graanexport uit de Oekraïne vooral overzee mogelijk te willen maken. De chef van het Kremlin zou bovendien gezegd hebben dat het door Rusland “niet voor aanvalshandelingen misbruikt” zou worden wanneer de ter bescherming van Oekraïense havens gelegde mijnengordel voor de graanexport geopend zou worden.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Poetin waarschuwt Duitsland en Frankrijk voor meer wapenleveringen

 1. Fred zegt:

  Waarom eisen Macron en Scholz de vrijlating vande Azoz troepen?

  Like

  • Blaffertje zegt:

   @Fred.
   Het zijn zelf nazi’s, net als Azov.

   Geliked door 2 people

  • Chris Dirick zegt:

   Als er in de Azovstal fabrieken enkel Oekrainers zaten zou het Westen niet zoveel druk op Rusland uitgeoefend hebben. Het “Westen” verdedigd dit land immers tot de laatste Oekrainer! Inclusief die in Azovstal.
   Er spelen dus andere belangen. Belangen die het daglicht niet verdragen. Belangen die het Westerse publiek niet mag vernemen want dan vallen de maskers af.
   Stel dat het inderdaad waar is dat er zich in deze catacomben leden van amerikaanse, britse, franse, duitse legereenheden bevinden/bevonden. Stel dat deze personen op de hoogte zijn van de (intussen getorpedeerde) plannen van het Westen tegen Rusland. Stel dat deze personen beginnen praten! The horror!!!
   Niet alleen de Oekraine is aan het verliezen, het Westen ook, maar dan op grotere schaal.

   Geliked door 3 people

 2. BosscheBol zegt:

  Nounounou. Of Putin even zijn leger terug wil trekken en als een kleine jongen met de zelensky de grote, de heilige en de heldhaftige wil gaan praten. Vermoedelijk moet hij ook eerst de Krim opgeven?
  Of hij ook nog even alle nazi’s vrij wil laten?
  En natuurlijk zijn blokkade op het Oekraïense graan wil opheffen?
  Dan zullen de magistrale heersers Scholz en Macron misschien in welwillende overweging nemen om enige van hun sancties tegen de duivelse staat Rusland te verlichten.

  Je moet maar durven …

  Geliked door 6 people

 3. Léon van Duren zegt:

  De WEF pharma maffia psychopaten zoals Emmanuel Macron en Olaf Scholz horen thuis in de gevangenis i.p.v. het verder destabiliseren van de wereldvrede!! Deze (WEF)nep wereldleiders zijn absoluut geen knip voor de de neus waard !! Poetin verdedigt simpel de rechten van de Russisch sprekende en gezindten!! Alleen betrouwbare wereldleiders los van het collaborerende corrupte WEF kunnen voor Vladimir Poetin nog serieuze gesprekspartners kunnen zijn!!

  Geliked door 4 people

 4. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHA
  DUS ZEUREN EN BLIJVEN ZEIKEN

  MIJNE LOMPE HEREN ALLEN FAMILIE VAN TIJL ?? ONZE HUIS MONGOOL

  U PRAAT TEGEN DE MAN DIE NA 2 JAAR SCHAAK LESSENEN PLANNEN MAKEN NU DUS ALLE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT

  DUS STOP UW GELUL EN DOE WAT DE BAAS U VRAAGT.

  WHAHAHAHA

  NOT BAD HE ??/ FOR SUCH AN OLD TAXIDRIVER FROM KGB

  THE RULER OF THE WORLD

  IN BRUSSEL OOKWEL DIE “”PLEURIS PUTIN “” GENOEMD . !!!

  HALL0 VARAWAY JE MAG WEER . !!! OUWE LANDVERRADER TEVENS BARABAS LOVER

  LEUK HE OOMBOB KENT AL ZIJN KLASSIEKERS WHAHAHAHAHA

  Geliked door 2 people

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Die Poetin blijft zich ten volle bewust van zijn chantagemogelijkheden en speelt dit eindeloos uit.

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  HALLO NSNBers en landverraders

  tijl rennen je kan nog net een dagie meedoen
  heil hitler

  heil zelenski . GLORY to ukraine .

  ik hoop dat babouska nog even een dagie wacht met de RUSSISCHE VLAG
  AAN HET BALCON TE HANGEN

  WHAHAHAHAHAHA

  De bijdrage van Oostenrijk-Hongarije aan de Oekraïne. Oekraïne. Hoofdstuk III
  Mening van een Franse politicoloog: oorlog tussen twee systemen is aan de gang in Oekraïne

  Confrontatie tussen Rusland en de Verenigde Staten
  Olga Skopina © Rossa Primavera Persbureau

  28.05.2022, Parijs.

  De trans-Atlantische alliantie is klaar om de laatste Oekraïner te gebruiken om zijn vijand Rusland op de knieën te krijgen, zei politicoloog en voorzitter van de humanitaire vereniging Urgence Enfants du Donbass Emmanuel Leroy in een interview met FranceSoir op 25 mei.

  Volgens hem is de hele wereld vandaag getuige van “de laatste oorlog tussen de NAVO en Rusland, als een oorlog tussen twee systemen die tegenover elkaar staan”.

  Begin mei 2022 ging Emmanuel Leroy met een groep Fransen naar Marioepol in het kader van de missie van hun vereniging.

  Emmanuel Leroy vertelde France Soire over wat de lokale bevolking moest doorstaan: bombardementen, gebrek aan elektriciteit, gebrek aan voedsel en drinkwater. Onvoorstelbare levensomstandigheden.

  De politiek analist bracht ook een bezoek aan het kraamkliniek Mariupol, dat de aandacht trok van de internationale media. Leroy kon spreken met het hoofd van de kraamkliniek, die bevestigde dat er geen slachtoffers waren, in tegenstelling tot berichten in westerse bronnen.

  Volgens hem zal de transatlantische alliantie niet aarzelen om elke laatste Oekraïner in te zetten om zijn vijand op de knieën te krijgen.

  EFFE WACHTEN EERST KIJKEN OF WE ZELENSKI OP KUNNEN PAKKEN

  Geliked door 2 people

 7. Met andere woorden Ik heb jullie bij je kloten doe zoals Ik wil of fuck up

  Geliked door 4 people

 8. Ravian zegt:

  “de toezegging van Poetin om krijgsgevangenen volgens de Conventie van Genève te behandelen.”

  LOL, Rusland behandelt, in tegenstelling tot Oekraïne, al vanaf het begin van deze interventie Oekraïense krijgsgevangenen volgens de voorschriften van de Geneefse conventie.
  Rusland heeft zich tot nog toe, in tegenstelling tot Oekraïne en het Westen, in deze hele gelegenheid aan de regels gehouden.

  Verder ziet het er naar uit dat een “diplomatieke oplossing” volgens het Westen een terugkeer naar de situatie van voor 24 februari inhoud, waarbij Rusland dan alle duur behaalde winst inlevert en Oekraïne met een lang gezicht, en met acht jaar vertraging, de Minsk akkoorden uitvoert, waarna het hele gesodemieter dan binnen nu en een paar jaar gewoon weer opnieuw begint..
  En fuck de 15.000 al voor deze interventie vermoorde etnisch Russische burgers van de Donbass, en fuck alle Russische militairen, alle LPR en DPR militairen, en alle burgers van de Donbass die na 24 februari door Oekraïne gedood dan wel vermoord zijn.
  En fuck alle schade die ze met hun illegale “sancties” aangericht hebben.
  En al die Azov nazi oorlogsmisdadigers moeten de Russen als gewone krijgsgevangenen behandelen en maar gauw weer op vrije voeten stellen.
  De “westerse leiders” leven in een alternatieve realiteit waarin je, gelijk in een computer game nadat je “game over” op het scherm hebt zien verschijnen, je laatste “goede save” opstart en het nog een keertje probeert.
  Zal ik eens voorspellen hoe de Russen hier op gaan reageren?
  LOL
  Ik neem aan dat eenieder hier, behalve Tijl & Co dan, deze voorspelling ook zelf kan maken…

  Geliked door 4 people

 9. jungleelephant zegt:

  Logisch dat het 2 kanten op werkt!Het stomme westen moet stoppen met olie op het vuur te gooien!

  Geliked door 5 people

 10. BosscheBol zegt:

  Frankrijk en Duitsland zetten een grote mond op en doen alsof zij Rusland al overwonnen hebben. Dat zou wel eens tegen kunnen vallen.

  Beide landen hebben daar slechte ervaringen mee. Napoleon werd het land uitgeflikkerd en achtervolgd tot in Parijs. De Russen staken Parijs niet in brand, hoewel Moskou eerder wél afrgebrand was.
  Adolf versloeg de Russen tot vlak bij Moskou waar hij het geniale idee kreeg eerst naar Stalingrad te gaan waar de Duitsers genadeloos werden afgestraft en het land werden uitgeflikkerd.
  Dus ja, Duitsland en Frankrijk zijn experts op Rusland-gebied.

  Nu gaan Amerika en de navo Oekraïene volstouwen met Harpoon-raketten. Ik vraag me af wanneer Putin zijn geduld verliest …

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/513318932/live-harpoon-raketten-in-oekraine-genoeg-om-hele-zwarte-zeevloot-te-laten-zinken

  Geliked door 2 people

 11. koosv8 zegt:

  Hoe kan het toch dat die arrogante kwasten het idee hebben, ook maar IETS te kunnen eisen, of onderhandelen. HAHA , OMDAT ZE VERLIEZEN, EN ZWAAR OOK.

  Geliked door 2 people

 12. BosscheBol zegt:

  @ Koosv8. Dit soort klootzakken is al 50 jaar gewend om hun eigen volkeren onder de duim te houden. Ze spugen op het volk, kijken er op neer en zuigen het leeg. Iemand niet mee eens? Belachelijk maken, uitschelden en uitsluiten.
  Ze menen met hun volgevreten en doorgesnoven rotkoppen dat ze Rusland precies zo onder de duim kunnen krijgen.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s