Na bloedbad in Texas: Trump voor meer veiligheid op Amerikaanse scholen i.p.v. militaire interventies in het buitenland

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse president Trump eiste na het dodelijke bloedbad op een basisschool in Texas om de veiligheid van Amerika´s kinderen boven de Oekraïne-hulp en buitenlands militaire interventies te stellen. Bovendien pleit Trump voor bewapende beveiligers op Amerikaanse scholen.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft op het bloedbad van dinsdag in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas gereageerd door ertoe op te roepen de veiligheid van Amerikaanse kinderen boven de financiering van de oorlogshandelingen in de Oekraïne evenals boven de investeringen in mislukte projecten betreffende de reorganisatie van naties overzee te stellen.

Trump sprak vrijdagavond (plaatselijke tijd) in Houston in de staat Texas bij de jaarvergadering van de machtige lobbyorganisatie van voorstanders van wapens, de NRA. Zo zei de 75-jarige op de bijeenkomst:

Als de Verenigde Staten $ 40 miljard in de Oekraïne kunnen steken, dan zouden we in staat moeten zijn om alles te doen om onze kinderen thuis te beschermen.”

De VS zouden, aldus Trump, “miljarden in Irak en miljarden in Afghanistan” uitgegeven hebben en hier “niets” mee bereikt hebben. Hij vulde aan:

Voordat we in de rest van de wereld de opbouw van naties ter hand nemen, zouden we veilige scholen voor onze eigen kinderen in ons eigen land moeten opbouwen.”

Trump werd er door de Democraten fel voor bekritiseerd dat hij slechts drie dagen na het bloedbad op de Robb-basisschool in het Texaanse Uvalde, waarbij 19 kinderen en twee leraren werden doodgeschoten, op een bijeenkomst van de landelijk grootste lobbygroep voor wapenrechten sprak. Hij argumenteerde echter dat zijn critici zouden proberen het bloedbad voor politieke doelen te instrumentaliseren, zonder echter hervormingen in te voeren of voor te stellen die zo´n tragedie zouden hebben kunnen verhinderen.

Nu zou het tijd zijn om “gemeenschappelijke basis te vinden”, zei de miljardair, die na zijn ambtsperiode als president in Palm Beach in de staat Florida woont. Trump zei verder:

Nog voordat de zon boven de verschrikkelijke dag van de tragedie was ondergegaan, werden we getuigen van een inmiddels welbekende parade van politici, die de tranen van huilende families wilden misbruiken om hun eigen macht te versterken en onze grondwettelijke rechten te beperken.”

Trump beschuldigde zijn opvolger, de Amerikaanse president Joe Biden, en andere politici van de Democratische Partij ervan dat zij op “schaamteloze wijze” geprobeerd zouden hebben politiek te willen scoren door ten onrechte te beweren dat vertegenwoordigers van de Republikeinse Partij “het ermee eens zouden zijn dat er schietpartijen op scholen plaatsvinden”. Hij voegde er letterlijk aan toe: “Deze retoriek is uiterst splijtend en gevaarlijk, en ze is vooral fout. Ze heeft geen plaats in onze politiek.”

Biden zou ook de dodelijke gebeurtenissen in Texas verdraaien doordat hij de schuld gegeven zou hebben aan voorstanders van wapenrechten, aldus Trump. Hij voegde er aan toe:

Elke keer waneer een psychisch gestoorde of geestesziek persoon zo´n afschuwelijke misdaad pleegt, is er altijd een groteske poging van enkelen in onze samenleving om het lijden van anderen te gebruiken om hun eigen extreme politieke agenda te bespoedigen.”

Nog stuitender zou hun streven zijn, aldus Trump verder, om de schuld van de daders af te leiden, die deze massamisdaden begaan, en deze schuld op de schouders van miljoenen vreedzame, wetsgetrouwe burgers te schuiven, die behoren tot organisaties zoals onze fantastische NRA>”

Trump noemde de schietpartij in Uvalde een “wrede en barbaarse gruweldaad, die het geweten van elke individuele Amerikaan diep aangrijpt”. Hij las de namen van elk slachtoffer voor tijdens een “wondermooie minuut stilte voor iets, waaraan nooit ook maar in gedachten gedacht zou hebben mogen worden, laat staan had mogen gebeuren”.

Sinds de schietpartij op de Columbine Highschool – een bloedbad in Colorado in het jaar 1999, waarbij 13 mensen om het leven kwamen – zou Amerika door een “besmetting van schietpartijen zijn getroffen, die door enorm slechte, gewelddadige en geestelijk gestoorde jonge mannen gepleegd worden”, zei Trump. Hij eiste stappen, die er daadwerkelijk aan zouden bijdragen om zulke gewelddaden te verhinderen, zoals een verbeterde toegang tot klinieken of praktijken voor psychische gezondheid evenals effectieve reacties op de waarschuwingssignalen, die in de regel voor zulke daden zouden optreden.

Tegelijkertijd eiste de voormalige Amerikaanse president voor elke school in Amerika metaaldetectoren en een bewapende beveiliger. Met “nieuwe technologieën” zou gegarandeerd moeten worden dat geen enkel onbevoegd persoon met een wapen de school zou kunnen betreden. Ook leerkrachten, die daarvoor zouden zijn opgeleid, zouden toestemming moeten krijgen om wapens te dragen, zei Trump.

Er bestaat geen uitnodigender teken voor een massamoordenaar dan een bordje dat een wapenvrije zone aangeeft.”

Dit zouden de “gevaarlijkste plekken” zijn, vulde de 75-jarige aan.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Na bloedbad in Texas: Trump voor meer veiligheid op Amerikaanse scholen i.p.v. militaire interventies in het buitenland

 1. Ravian zegt:

  “De voormalige Amerikaanse president Trump”

  Yeah, maar niet echt hè.
  Laten we gewoon eens afspreken dat we Trump de Amerikaanse president noemen, en Biden de demente bedrieger of zoiets.
  Verder heeft Trump weer eens gelijk natuurlijk.
  Dit soort massamoordenaars ga je ook echt niet stoppen met strengere wapenwetten, dit soort mafkezen stop je lang voordat ze echt gevaarlijk worden, omdat dit nooit hun eerste gevalletje is.
  Dit soort mafkezen heeft voor ze aan hun finale slachtpartij beginnen altijd al diverse malen voor de een of andere D66 stijl rechter gestaan, die meer geïnteresseerd was in de rechten van de crimineel dan in de rechten van zijn slachtoffers.
  En tot slot zorg je dan voor een “last line of defense”, door enkel leraren aan te nemen met een NRA lidmaatschapskaart en een Concealed Carry Permit.
  Dat komt dan het politieke gehalte van de lessen ook nog eens stevig ten goede; win win…

  Geliked door 1 persoon

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Daar heeft Trump wel gelijk in en brengt EIGEN VOLK EERST in de praktijk.

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Het zijn de wapens van de burgers waar men af wil, wat de TwinTowers overkwam, overkomt nu de schoolkinderen. De massa moet geloven dat wapens het gedaan hebben. Maar het zijn de personen erachter die het misbruiken. En misschien wel goed georkestreerd , net als de TwinTowers.
  Doden zijn niet belangrijk, we moeten de wapen lobby slopen, en het volk ontwapenen. Dat is het plan van de LINKSE SCHIJT HUIZEN.

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   koosv8.Goed gezien,voordat dictators aan de macht komen doen ze altijd eerst de bevolking ontwapenen.Ik volg die massa schietpartijen in amerika al langer,de CIA gebruikt MK ultra,ze kunnen hiermee iemand hersenspoelen om met een semi automatisch wapen een hoop mensen dood te schieten.

   Like

   • koosv8 zegt:

    Inderdaad, en de CIA, en andere van deze organisaties zijn eigenlijk de eerste waar de wereld vanaf zou moeten. te veel macht, corrupt en ondemocratisch.
    maar ja, wat niet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s