VIDEO Prager University: “Wat is inflatie?”

(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO Prager University: “Wat is inflatie?”

 1. Boike zegt:

  Wat is inflatie ???
  Ik zal het de dummies even uitleggen.
  Inflatie wil zeggen, dat de spullen, die jij in de winkel gewend bent te kopen, steeds duurder kosten.
  Inflatie komt erop neer, dat je voor je dagelijkse boodschappen alsmaar meer geld mee moet nemen naar de winkel.
  Inflatie is terminologie, waarmee wordt aangegeven dat je euro’s alsmaar minder waard wordt.
  Inflatie betekent, dat je steeds meer maand overhoudt aan het einde van de loon, pensioen of uitkering.
  Inflatie zorgt ervoor, dat je met je geld alsmaar minder kunt kopen.
  Inflatie is een truc om Henk en Ingrid van hun welvaart te beroeven en ze de armoe in te drijven.
  Heb je het nou gesnopen ???

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   Inflatie is gelegaliseerde diefstal gepleegd door Overheden, Banken en Corporaties de 3 grote “gemene” delers in een fascistische wereld
   Inflatie is vaak het voorspel tot Hongersnood een van de favoriete manipulaties, om het volk op de knieën te krijgen, van fascistoïde systemen…. onafhankelijk of zij zichzelf marxistisch, communistisch of nationaal socialistisch noemen. Je herkent hen door hun daden niet hun woorden!!!

   Geliked door 2 people

   • Boike zegt:

    @ LUCIA 13 juli 2022 om 00:34

    Het effect van Inflatie is als een bal die een berg afrolt. Die gaat alsmaar harder en harder en komt pas onder in het dal tot stilstand. Die bal gaat op een gegeven moment zo hard, dat die niet meer is bij te benen. Die bal kiest ook zijn eigen weg.

    De grote “lichten”, die zichzelf de “illuminati” noemen, en de inflatie gecreëerd hebben, hebben een monster gecreëerd, dat niet onder controle gehouden kan worden. En dat kunnen ook zij niet. Zij hebben zelf heel veel te verliezen. Het monster zal een eigen leven gaan leiden en ook de illuminati verslinden.

    Kennelijk zijn de illuminati de weelde, de welvaart, de vrede en het goede leven beu. Zij laten zich leiden door de satanische obsessie, “de absolute macht en heerschappij over de aarde voor de duivel”. Maar wat heb je aan die macht en heerrschappij, als de aarde een onbewoonbare woestijn is geworden ???

    Like

 2. Ravian zegt:

  Het hele “inflatie” is net zo simpel als “economie”.
  Als je hele geldvoorraad uit één bankbiljet “X” bestaat wat een waarde “Y” vertegenwoordigt, en je drukt er nog een zo’n zelfde bankbiljet bij, dan zijn daarna beide bankbiljetten een halve “Y” waard.
  Je schiet daar dus niets mee op, tenzij je dat eerste bankbiljet al uitgegeven had, in welk geval je met het bijdrukken dan een halve “Y” terug steelt zonder dat de nieuwe eigenaar van dat eerste biljet daar wat tegen kan doen.

  Dat is ook de hele truc met de “petrodollar”.
  Als de USA 25% van alle dollarbiljetten bezit, en het buitenland de andere 75% , en de USA drukt daarna 100% aan biljetten bij, dan betaald het buitenland vervolgens 75% van de daar uit voortkomende inflatie.
  De USA heeft daarna vijf keer zoveel dollarbiljetten die allemaal 50% minder waard zijn, waarmee ze dan hun kapitaal toch effectief met een factor twee en een half vermenigvuldigen, rechtstreeks gestolen uit de zakken van het buitenland.
  Met dat geld financieren ze dan vervolgens een defensie budget dat groter is dan de eerstvolgende vijf “big spenders” op de lijst samen, wat dan in een leger resulteert dat de “status quo” kan handhaven.

  Maar de US defensie industrie is door al dit gemakkelijke geld inmiddels zo corrupt geworden dat ze wapens aan tienmaal de waarde verkopen, en de legers van de US bondgenoten, met hun door de petrodollar uitgeklede defensie budgetten, kopen veelal bij diezelfde corrupte wapenindustrie.
  Het resultaat is een NAVO die effectief niet meer dan een papieren tijger is.
  En nu dachten de aan die NAVO verbonden politici, die er geen flauw benul van hebben hoe zij door de defensie industrie uitgekleed zijn, dat ze met hun duur betaalde nep legers Rusland wel eventjes een toontje lager konden laten zingen.

  Nu slaan hun machtsdromen dan in Oekraïne te pletter, op de realiteit van het leger van een land met een weliswaar veel kleiner defensie budget, maar met een defensie industrie die wel waar voor het geld levert.
  Tevens een mooie maatstaf wat betreft de westerse corruptie ten opzicht van die in Rusland overigens.
  Maar deze westerse politici zijn dus gewoon niet in staat de realiteit te bevatten, en fantaseren er momenteel dan ook lustig op los wat zij, nadat Rusland verslagen is (LOL), allemaal met Oekraïne gaan doen.

  Het spreekwoord over het verkopen van de huid van de (Russische) beer alvorens deze geschoten is, dat spreekwoord is nog nooit eerder zo toepasselijk geweest als in dit geval.
  En de overeenkomsten met “Der Untergang” liggen er inmiddels meters dik bovenop.
  Hitler maakte vanuit zijn bunker ook nog plannen om Moskou te veroveren terwijl Berlijn boven zijn hoofd tegelijkertijd door de USAF/RAF plat gebombardeerd en door het rode leger plat geschoten werd.
  Maar het einde ligt dus al vast, het is enkel nog maar de vraag hoelang de westerse bevolkingen deze imbeciele waanzinnigen nog aan de top gaan dulden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s