Waar wetenschap eindigt en politieke waanzin begint

(Door: Tom McCaffrey – Vertaling: “Malpaso”)

Als het gaat om brandstofprijzen, gaan we door een ongelooflijke transitie die plaatsvindt en, als God het wil, zullen we sterker zijn en de wereld sterker en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen als dit voorbij is”, zo zei president Biden het tenminste afgelopen 23 mei.

We moeten daarmee geloven dat de astronomische brandstofprijzen van nu aan de pomp maar tijdelijk zijn en dat de prijzen zullen terugkeren naar lagere niveaus nadat de overgang naar wind- en zonne-energie is voltooid. Maar dat is pure fantasie. Wind- en zonne-energie zijn veel duurdere energiebronnen dan fossiele brandstoffen. Dáárom wérden kolen, olie en gas onze belangrijkste energiebronnen. De énige reden waarom er sprake is van wind- en zonne-energie is dat de overheid die subsidieert met heel veel van ons belastinggeld.

Maar waarom zouden milieuactivisten wíllen dat mensen méér gaan uitgeven aan energie? Omdat zij geloven dat rijkdom de grote vijand is van het milieu. Mensen in echt arme landen ontsieren het natuurlijke landschap niet met snelwegen en fabrieken en winkelcentra en wolkenkrabbers en huizen. In feite zou het geven van goedkope, overvloedige energie aan de wereld het equivalent zijn van het geven van een machinegeweer aan een idioot kind, schreef Stanford-professor Paul Ehrlich al in 1975.

De wensen van milieuactivisten om íedere verandering van het landschap te stoppen, is duidelijk zichtbaar in hun beperkingen van de watervoorziening van heel de staat Californië. Sinds 1970 is de bevolking van Californië met 100% toegenomen, maar het volume water in reservoirs maar met 26%. De laatste grote dam in Californië werd 42 jaar geleden gebouwd. Milieuactivisten vechten er tegen de bouw van elk nieuw waterproject voor de mensen, inclusief zélfs ontziltingsinstallaties van zeewater, die een bron van vrijwel onbeperkt water voor de Californiërs zou zijn. Maar meer goedkoop water zou daar meer welvaart betekenen.

Klimaat-doemdenkers zeggen ook nooit wat een ‘ideaal’ temperatuurniveau is voor de mens. Toch is dit een interessante vraag, gezien het feit dat de gemiddelde temperaturen op de wereld altijd al dramatisch zijn veranderd, zelfs tijdens de korte tijd van de mens op Aarde. Maar het uitgangspunt achter de inspanningen om fossiele brandstoffen te elimineren – en economische groei in het algemeen – is dat ‘de natuur het het beste weet’. Dat uitgangspunt dat de natuur het zou ‘weten’, brengt diepgaande implicaties met zich mee voor elk land dat dit als leidraad voor beleid aanneemt. Het impliceert dat de overheid de vrijheid van alle individuen flink móet beperken om land, water en atmosfeer te veranderen, als dat al zóu kunnen. En inderdaad, de noodzaak om die vrijheid drastisch in te perken ís een bepalend uitgangspunt van het hele tegenwoordige milieu-activisme.

In Californië bijvoorbeeld moet, om ook maar iets op privéterrein te kunnen bouwen, een eigenaar voldoen aan pagina’s lange gedetailleerde milieubeperkingen, voordat hij ook maar een schep grond mag verplaatsen. In El Dorado County, waar ik woon, heeft een landeigenaar toestemming van de County nodig om elke boom met een doorsnee van meer dan zes cm. te verwijderen. Voor elk project met 80% bladerdak aan “boshabitat” moet een landeigenaar 60% van het bladerdak behouden. Elke grond- of tuineigenaar, die toestemming van de overheid moet vragen om wijzigingen in zijn eigendom aan te brengen, is er alleen in naam eigenaar. Zouden we ons nog steeds een vrij land vinden als schrijvers goedkeuring van de overheid moesten vragen voordat ze hun teksten mochten publiceren? Zo’n censuur op landgebruik is net zo schadelijk als elke andere vorm van censuur. Probeert u zich die vrijheid eens voor te stellen als de overheid al het land controleert, óf heeft u weleens geprobeerd een kerststal op een openbaar plein te bouwen? Het eerste deel van Marx’ Communistisch Manifest pleitte voor afschaffing van élk en íeder individueel grondbezit. De afwezigheid van individuele rechten in marxistische landen als de Sovjet-Unie, China en het Cuba van Castro was niet zomaar een vreemde eigenaardigheid van die regimes, maar een logisch gevolg van het staatseigendom van álle land en íedere vorm van geld of kapitaal.

We zien nu al een voorproefje van de groene toekomst. De torenhoge kosten van benzine, gas en elektriciteit; de daaruit voortvloeiende hoge prijzen van ál het andere dat u moet kopen; de voedseltekorten en economische recessies zullen allemaal permanente kenmerken zijn van een ‘groene’ toekomst. Heeft u de laatste tijd nog geprobeerd te vliegen? Bedenk dan dat de uitfasering van vliegreizen voor de gewone man al bezig is. Leveringsproblemen waardoor lege schappen in de winkel ontstaan? Niet getreurd; wanneer “koop lokaal” nog maar uw enige keuze is, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over toeleveringsketens, behalve als u in de grote stad woont, tja. En u houdt niet van willekeurige overheidsmacht? En wat de Covid-lockdowns met uw burgerrechten deden? En om vóór uw ogen te zien hoe de rechtsstaat langzaam maar zeker verlaten wordt? Beschouw dit alles nog maar als een introductie tot uw volledig communistische bestuur.

Afgezien van dat alles is een land zonder fossiele brandstoffen nog maar in staat om véél minder mensen te ondersteunen dan die er nu gedijen. De alarmisten beweren dat het gebruik van fossiele brandstoffen talloze mensenlevens zal kosten. Maar hoe zit het met al diegenen die zullen omkomen als voedsel, onderdak en kleding steeds schaarser en dus duurder worden onder het groene communisme? Hoe zit het met alle levens die verloren gaan als onze moderne gezondheidszorg drastisch gaat ineenschrompelen? En hoe zit het met de veiligheid tegen buitenlandse acties en aanvallen? De wereld is een onrustige en gevaarlijke plek en welvaart is ook het fundament waarop onze bescherming rust.

Toch zegt de wetenschap dat we geen andere keuze hebben dan het gebruik van fossiele brandstoffen te verbieden – tenminste volgens de milieuactivisten. De wetenschap zou zeggen dat we geen andere keuze hebben dan onze vrijheid en onze welvaart op te geven. Maar de keuze voor het uitbannen van fossiele brandstoffen is geen wetenschappelijke, net zomin als de keuze dat ‘alle mensen gelijk of hetzelfde’ zijn een wetenschappelijke is. Het is louter een politieke keuze, géén wetenschappelijke. Het is de keuze of we leven in een wereld die altíjd risico’s heeft gehad en zal hebben, of onszelf afschermen van echte of ingebeelde risico’s en langzaam afsterven. Dit is puur een morele kwestie en geen wetenschappelijke.

Milieuactivisten zeggen dat de keuze voor fossiele brandstoffen óf alleen nog maar de hernieuwbare energiebronnen, een keuze op leven en dood is. Ze hebben helemaal gelijk.

Bron:
americanthinker.com
Door: Tom McCaffrey

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Waar wetenschap eindigt en politieke waanzin begint

 1. Andre zegt:

  100% mee eens. Het spelletje van fossiele brandstoffen wat met kolen begon. Heeft Rockefeller met standard oil omgebogen naar olie en pas ergens rond 50 jaar later kwam het gas verhaal erbij. De psychopaten hadden hier dus even vergeten dat Rusland vol zit met gas. Nu de hele wereld dit spelletje wel door heeft moet er weer naar een nieuwe standaard toegewerkt worden wat ze doen met hun groene natte droom. Het draait maar op 1 ding en dat is de totale macht grijpen door links.

  control oil you control nations, control food you control people.

  Het groene leger van Klaus/Soros gaat nog veel verder want zij willen ook bepalen hoe wij wonen en hoe lang we mogen leven met hun nep en fop gezondheid.

  Geliked door 10 people

 2. Léon van Duren zegt:

  De meerderheid van de goddeloze politieke partijen hebben zich vervreemd van de Nederlandse bevolking,en zijn het niet meer waard zich volksvertegenwoordiger te noemen,behalve de moedige helden van FvD en de PVV!!Stop de criminele schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R, en z’n zeer vele medeplichtige geïnstitutionaliseerde pharma maffia veelplegers!!

  Geliked door 3 people

 3. BosscheBol zegt:

  Ik heb ruim 25 jaar geleden een lezing van prof. Priem bijgewoond. Deze kon toen al voorrekenen dat de energieplannen met windmolens, zonne-energie en biomassa slechts voldoende waren voor ca 10% van de bevolking. “Dat vertellen ze er niet bij” zei hij geschokt.

  Ik begin al een tijd te begrijpen waarom Groen Links dat verzwijgt: ze vinden dat de mens en de natuur “in balans” moet zijn en dat daarom de wereldbevolking drastisch gereduceerd moet worden. Links verkoopt zijn verhalen als het “redden van moeder aarde” en veel mensen stemmen dan op dat soort partijen. Het zal een massamoord op ongekende schaal worden.

  Wikipedia noemt hem zuur “klimaatscepticus” (Wikipedia deugt een uur tegen de wind)
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Priem

  Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   – Vervolg –
   Het is merkwaardig dat zoveel multimiljardairs hier achter staan.
   Zijn ze werkelijk zo bezorgd om het lot van moeder aarde?
   Of willen ze de productie beschermen waar ze rijk mee zijn geworden? (bijv. elektrische auto’s).
   Of dromen ze van een wereld met zo’n 100 ongelofelijk rijken in hun paleizen, badend in luxe en dan nog over heel de wereld een paar miljoen slaven zonder bezit en zonder rechten die de rot-klusjes mogen doen voor hun heersers (als ze geluk hebben) en waarvan de voortplanting centraal geregeld wordt.

   Willen we zo’n wereld? IK NIET!

   Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   _ Vervolg 2 –
   Een centraal geregelde voortplanting blijkt simpeler te zijn dan de groene communisten en de multimiljardairs vreesden. Ontwikkel een niet zo heel ernstige, zeer besmettelijke ziekte. Ga die te lijf met de meest idiote dwangmaatregelen. Hou dan het volk voor dat ze een beetje meer vrijheid krijgen als ze zich laten inenten. En zie! Daar komen de schapen aanhollen met onblote bovenarm. Ikke eerst, Ikke eerst! Dan mogen ze misschien op vakantie … Een middeltje om het volk te steriliseren is al lang ontwikkeld.

   Geliked door 2 people

 4. Léon van Duren zegt:

  Meerderheid van de tweede kamerleden zijn gecorrumpeerde geconditioneerde ruggengraatloze jaknikkers en zijn voor de meerderheid schuldig aan zeer zware misdaden tegen de menselijkheid!!

  https://niburu.co/lezersbrieven/17580-het-gaat-je-niet-lukken-om-iemand-anders-te-besmetten

  Nog steeds proberen de (WEF) psychopaten en hun zeer vele medeplichtige pharma maffia trawanten hun leugen narratief in stand te houden!!

  Stop de recidiverende schaamteloze nietsontziende pharma maffia psychopaat Mark R.en z’n zeer vele medeplichtige pharma maffia veelplegers!!RIVM = reinste intimidatie van mensen!!!

  Herstel de Nederlandse rechtsstaat voor 17,4 miljoen Nederlanders!!

  Stop de vaccinazi’s!! Stop de vooraf afgesproken machtsbescherming van het geïnstitutionaliseerde pharma maffia syndicaat!!!

  Shalom van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland , Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,JEZUS leeft!!)

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Onze volksverlakker heeft een vakantiereisje geboekt https://www.telegraaf.nl/nieuws/1859549227/rutte-bezoekt-oekraine-en-gaat-langs-bij-president-zelenski De smerige verrader in plaats die lamzak eerst eens de boeren bezoekt in eigen land. Ik mag hopen dat de Russen hem flink in de gaten hebben. Ongelooflijk wat een vreselijke lamzak hij blijft de boel provoceren en vindt een bezoek aan een corrupte clown Zelensky die al heel veel doden op zijn geweten heeft belangrijker dan de puinbak in eigen land. Wanneer zijn we eindelijk eens voor goed af van deze met machtswaanzin bezeten verrader. Het is een schande weer hij blijft eigen volk dolken in de rug steken en laten verrekken.Dan nog te bedenken dat de reisjes betaald worden uit onze belastingpot. Mijn weerzin tegen deze verrader wordt met dag erger en kan geen enkel respect meer voor dit stuk ellende opbrengen. Hij zal zijn grote oorlogsmisdadiger Zelensky wel weer heel wat centjes toezeggen deze vent moet morgen nog met pek en veren uit zijn zetel worden verbannen.

  Geliked door 2 people

 6. jantjeuitnl zegt:

  “Groene” energie gaat nooit werken. NOOIT!!!
  valuejagers.com/blog/reality-check-energievoorziening/
  Alle millieuactivisten uitroeien is de beste oplossing.

  Geliked door 2 people

 7. J.v.d.Heijden zegt:

  Prof. Hermann Harde: Das Klima retten ist eine absolute Wahnvorstellung.
  PDF

  Klik om toegang te krijgen tot Prof-Dr-Hermann-Harde-em–data.pdf

  Daar kunnen alle linkse klimaatdrammers een vette punt aan zuigen.

  Geliked door 2 people

 8. Ravian zegt:

  De zogenaamde duurzame groene energie is niet enkel onbetaalbaar, ze bespaart zelfs geen fossiele brandstoffen.
  En dat heb ik niet zelf bedacht, dat is een conclusie die voortkomt uit gedegen Duits onderzoek, wat uiteraard door de aldaar aan de macht zijnde “Groenen” straal genegeerd wordt.
  Duitsland zit sowieso, met zo’n 20% aan “zon en wind”, aan het maximum van wat technisch realiseerbaar is, omdat nog grotere fluctuaties als degene die deze 20% wiebelstroom momenteel veroorzaken door de conventionele energiecentrales niet meer gecompenseerd kunnen worden.
  Dan heb ik het dus over een eventueel ongecontroleerd instorten van het stroomnet, wat catastrofale schade aan de hardware van dit netwerk zal toebrengen, waardoor het weken zo niet maanden zal duren om het net weer operationeel te krijgen (en bergen geld zal kosten).

  Maar de hoofd conclusie van het onderzoek was dus dat deze 20% aan “zon en wind” netto geen enkele besparing op fossiele brandstoffen hebben opgeleverd.
  De door Duitsland verstookte hoeveelheid fossiele brandstoffen per door de Duitse bevolking geconsumeerde Kilowatt is sinds de start van de zogenaamde “energie wende” NIET gewijzigd.
  En de reden daarvoor is dat de wiebelstroom eigenschap van “zon en wind” het rendement van de conventionele centrales zover omlaag drukt dat er netto geen winst meer overblijft.
  Simpel gezegd; het installeren van “zon en wind” levert energietechnisch NIETS op, maar kost wel bakken met geld, drijft de energieprijzen op, en veroorzaakt op alle vlakken massa’s milieu vervuiling.

  De mensheid kent, buiten waterkrachtcentrales, een aantal methoden om betrouwbaar energie op te wekken; middels benzine/LPG motoren, middels dieselmotoren, middels gasturbines, en middels stoomturbines.
  Al deze machines zetten fossiele brandstoffen om in energie, waarbij elk van deze machine typen een bepaald rendementsbereik heeft.
  Dit zijn respectievelijk; benzine/LPG tot 30%, diesel tot 40%, gasturbine tot 35%, stoomturbine tot 60%.
  Dit maakt dus duidelijk waarom onze energie productie voornamelijk met (gas/olie/kolen/uranium gestookte) stoomturbines gerealiseerd wordt.

  Stoomturbines hebben echter ook nadelen; ze komen langzaam op gang, ze remmen langzaam af, en als ze niet optimaal benut worden dan zakt hun rendement naar ongeveer 50%.
  Daarom zijn er dus ook centrales die met dieselmotoren en gasturbines werken, om fluctuaties in de vraag binnen het netwerk op te vangen.
  Dit type centrales komt namelijk razendsnel op gang, en is ook razendsnel af te remmen, maar dat gaat dus wel ten koste van het rendement (van 60% max. naar 30 of 35% max.).
  En dit is dus de reden dat “zon en wind” effectief niets opleveren; zij veroorzaken continue enorme onvoorspelbare fluctuaties in het netwerk, waardoor het rendement van de stoomturbine centrales terugloopt naar 50%, en er continue diesel en gasturbine centrales, met een rendement van maar 30~35%, bij en afgeschakeld moeten worden om de ergste klappen op te vangen.

  Dit is dus tevens de reden dat “zon en wind” NOOIT de conventionele energie centrales zal kunnen vervangen, omdat dit technisch gewoon niet mogelijk is.
  Het hele “duurzame” en “hernieuwbare” groene energie productie verhaal is enkel milieu vervuilende kapitaalvernietiging op werkelijk astronomische schaal.
  Het is de vernietiging van onze moderne welvaartsmaatschappij, het is een gegarandeerde weg terug naar de middeleeuwen.
  En de reden dat ons deze weg wordt opgedrongen, dames en heren, is omdat socialisme niet floreert in een moderne welvaartsmaatschappij, socialisme floreert enkel op een voedingsbodem van armoede en ellende.
  Dacht u dat het toeval was dat ALLE zogenaamde “groene” partijen, na het grote failliet van het socialisme eind tachtiger jaren, zijn voortgekomen uit “rode” partijen?
  U wordt genaaid waar u bijstaat, door communisten, Maoïsten, en Stalinisten, oftewel door socialisten…

  Geliked door 3 people

 9. Drs.E.N.Schilder zegt:

  omdat de mensen het spuugzat beginnen te worden die eeuwige racisme en ronduit psychopatische WOKE kaarten die overal voor worden uitgespeeld

  Geliked door 2 people

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Links is op alle fronten de dood in de pot. Links is alleen uit op het verbieden van de individiele vrijheid van mensen. Links zal niet eerder rusten dan alleen nadat wij allen ( de linkse elite uitgezonderd), in een maokiel en een maopetje, met een blikken etensbak in de hand, in lange rijen voor de gaarkeuken staan. ( alleen voedsel als je je goed gedrag kan aantonen middels het electronische surveillancesysteem). Het WEF draait al op volle toeren om dit mogelijk te maken. Rutte doet zijn best om het meester Klausch Schwapp naar de zin te maken. Dat daarbij het nl.volk naar de kloten wordt geholpen is geen onvoorzien gevolg maar daar is de opzet op gericht. De maatschappelijke duimschroeven zover aandraaien dat we zelfs geen fut meer hebben om auw te zeggen.

  Geliked door 2 people

 11. Qvic zegt:

  Je kunt het ook op een andere manier het bekijken, Er is een patroon zichtbaar door de geschiedenis heen. Wat eerst ooit gemeen goed was, dat iedereen min of meer zelfvoorzienend was. Wordt we eerst verleidt door grote bedrijven die het voor ons makkelijker willen maken, door kant en klare producten te bieden. Totdat we afhankelijk ervan zijn geworden van die grote bedrijven en ondertussen is onze kennis verdampt omdat we het uitbesteedt hebben. Daar spelen de landelijke schoolplicht een hoofdrol in. Om de kennisoverdracht van je ouders te niet te doen.

  Die grote bedrijven hebben onze eigen gezondheidszorg afgenomen, onze eigen zelfvoorziening van voedsel afgenomen. Bij de boeren is eigen zaad voor de productie min of meer afgenomen. Door GMO zaad van grote bedrijven te moeten kopen, nu willen ze de familie boeren van hun land af hebben. Zodat er alleen nog maar grote bedrijven onze voeding mogen verbouwen.

  Alles wordt van de gemeenschap afgenomen om het te kunnen privatiseren door de staten en het verkopen aan de hoogste bieder met het monopolie van de markt. Zo worden de bevolkingen steeds meer afhankelijker van de staat en grote bedrijven, die de bevolkingen dan volledig in hun macht krijgen. Zo wordt alles van de ooit vrije mens ontnomen, om als een wegwerp dwangarbeider aan de slag voor die grote bedrijven om zoveel mogelijk winst te maken voor een klein clubje, die zich zelf heel wat vinden.

  Met de grote reset, willen de staat en de grote bedrijven iedereen onteigenen van alle materiële materie wat de individu bezit. Van eigen huis, auto, inboedel, kleding e.d. toe. Zodat de individu alles terug moet huren, want met huren levert veel meer op voor de verhuurder. Dan het te verkopen. Dan bepaald de verhuurder wie waar woont en wat die persoon in dat huis mag hebben en welke kleding die mag dragen. Zo ook zijn complete leven, zoals er extern bepaald kan worden wat jij mag eten of drinken. Wanneer jij stroom mag gebruiken en waarvoor, wanneer jij……………. echt alles wordt dan voor jou bepaald wat jij wel of niet mag. Iedereen zal dan ook ergens te werk worden gesteld, daar heb jij geen keuze meer in. Dat is de richting waar ze ons bevolkingen naar toe willen loodsen. Daar spelen de zogenaamde milieuactivisten een grote rol in om de bevolkingen een bepaalde richting in te stimuleren.

  Met de zogenaamde vaccins wordt iedereen digitaal traceerbaar en kan zo gekoppeld worden aan het internet, zodat er een 24/7/365 controle plaats kan vinden waar jij bent, want je doet en met wie. Waar jij je geld aan uit mag geven zal extern worden bepaald. Zolang jij gehoorzaam alle bevelen stipt opvolgt verdien jij credit punten (deze heeft het dan geld vervangen).

  Geliked door 3 people

 12. ronjaspers zegt:

  Je hebt 2 soorten wetenschappers,diegene die omgekocht of gechanteerd zijn,en diegene die niet omgekocht of gechanteerd zijn.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s