Hernieuwde nederlaag: Ook een “totale economische oorlog” tegen Rusland zal mislukken

(Vertaling: E.J. Bron)

Willen jullie de totale oorlog?” Deze vraag stelde Goebbels in zijn beroemde sportpaleisrede aan het Duitse volk. Het ging erom de afzienbare nederlaag aan het oostelijk front door een totale mobilisatie van alle maatschappelijke krachten af te wenden. Elk dochtertje van gegoede komaf zou in plaats van pianoles te nemen naar de fabriek moeten gaan om te werken en zodoende haar bijdrage te leveren aan de eindoverwinning.

De heersende machtselites willen ons nu, bijna 80 jaar later, opnieuw ophitsen in een totale oorlog tegen Rusland. Zoals bekend vonden na Karl Marx alle grote gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis zogezegd tweemaal plaats: de ene keer als tragedie, de andere keer als farce. Deze keer zijn we weer bij de laatste: de politieke mainstream is bij de poging, net zoals ooit Adolf Hitler, om Rusland kapot te slaan, in de Oekraïne volledig vastgelopen.

Ook westelijke militaire experts zien langzamerhand in dat de Oekraïne de oorlog tegen Rusland niet kan winnen met ondersteuning van de NAVO, hoewel Rusland deze oorlog quasi alleen maar met twee vingers van de linkerhand voert.

De situatie is gewoon zo dat de Oekraïense troepen weliswaar getalsmatig superieur zijn aan de Russische troepen. Zelensky fantaseert op dit moment van een miljoen man, waarmee hij het Russische leger wil verdrijven. Hierbij gaat het echter om een soort “Volkssturm”, dus de laatste reserve zoals in het Derde Rijk in de eindfase. Waarschijnlijk is hij een soort Oekraïens Ardennenoffensief van plan. Het Russische leger daarentegen beschikt bij de artillerie over een superioriteit in de verhouding 1:10. Om maar te zwijgen over de soevereiniteit in de lucht, waarbij de Oekraïense luchtmacht zo goed als niet meer bestaat. Zelfs wanneer de NAVO haar volledige bestand aan artillerie zou overdragen aan de Oekraïne, is er nog het eclatante tekort aan munitie.

De oorlog is voor de NAVO en de Oekraïne dus niet te winnen. Omdat Rusland zijn troepen in de Oekraïne niet uitbreidt om de ontwikkeling te versnellen, is de ondergang van het Oekraïense leger een langzame, pijnlijke, niet een snelle dood.

In deze situatie klampen de westelijke elites zich vast aan het waanzinnige idee Rusland door sancties economisch op de knieën te dwingen. Weliswaar hebben deze sancties inderdaad het effect dat de Russische middenklasse zich bijvoorbeeld niet de nieuwste smartphone en andere westelijke blingbling kan veroorloven, dat leidt echter niet tot de gewenste opstand tegen Poetin.

De hoop van de westelijke elites is er daarom op gevestigd Rusland de inkomsten uit de gasexport te onthouden. Dat lukt alleen maar door het eigen gasverbruik te reduceren of gas via andere leveranciers betrekt, dat echter wezenlijk duurder is. Men neemt dus goedkeurend op de koop toe dat de Ruslandsancties het eigen, nu al zeer hoge, inflatiepercentage nog meer de hoogte in drijft.

Het historische voorbeeld daarvoor is de instorting van de Sovjet-Unie en het complete Pact van Warschau. De Sovjet-Unie werd destijds daardoor in het bankroet gedreven, omdat Saoedi-Arabië op aandringen van de VS de oliemarkten overspoelde en zodoende de olieprijzen ruïneerde. Wat daarbij over het hoofd wordt gezien, is dat intussen de globale machtsverhoudingen fundamenteel veranderd zijn. De export van gas naar West-Europa is nu voor Rusland niet meer van vitaal belang. Integendeel. De sancties hebben de prijzen voor olie en gas opgedreven en zorgen zodoende voor nog meer geld in de Russische staatskas.

Hoewel deze feiten inmiddels allang algemeen bekend zijn, houden d eVS en de EU bij gebrek aan een andere strategie vast aan de onzinnige sancties, die in de eerste plaats de eigen economie ruïneren. Daartoe worden steeds weer zogenaamde “experts” gemobiliseerd, die aan deze zwakzinnigheid academische ondersteuning verlenen.

In een omvangrijke oproep in de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bijvoorbeeld heeft een serie militairen en wetenschappers – vooral die aan de hoge scholen van het Duitse leger – een standpunt ingenomen. De ondertekenaars van de tekst wijzen uitdrukkelijk een onderhandelingsoplossing af. In plaats daarvan spreken ze zich voor een omvattende economisch en – via de verdere bewapening van de Oekraïne – militair offensief tegen Rusland uit. Aangezien Moskou een snel succes in de Oekraïne niet gelukt is, staat er in de tekst:

De huidige Russische zwakte biedt de westelijke politiek opties, waarvan het nalatig zou zijn om deze niet te gebruiken.”

Zo zou “de enorme slijtage van het Russische beroepsleger… pas na enkele jaren weer hersteld zijn.” Dit proces zou men “door de strikte handhaving van westelijke sancties kunnen vertragen”. Dat zou vooral gelden voor alle “export van technologieën en materialen die belangrijk zijn voor de wapenindustrie van Rusland”. Die zou koste wat het kost verhinderd moeten worden.

Deze onzin moet echter eerst aan de eigen bevolking “verkocht” worden. Daartoe werd het narratief “Poetin sluit ons van het gas af” bedacht. Deze propaganda is echt brutaal, omdat immers het tegendeel het geval is: het was de EU op aandringen van de VS, die de technisch volledig functionerende pijpleiding Nordstream II puur administratief nog voor de Oekraïne-oorlog blokkeerde, omdat men dacht daarmee Rusland te kunnen schaden. Het pure bestaan van Nordstream II word top dit moment door alle westelijke media en politici letterlijk geïgnoreerd. Men doet alsof deze gasleiding niet zou bestaan! Alleen op basis van deze leugen kan de propaganda van de gasnoodtoestand vanwege Poetin in stand gehouden worden. Men probeert de mensen wijs te maken dat Poetin ons wil ruïneren, alleen maar om zijn doelen in de Oekraïne te behalen. Poetin heeft echter meermaals gezegd dat hij niet willens en wetens de gaskraan naar Europa wil dichtdraaien.

Dat dit narratief door alle media en politici het publiek wordt aangedaan, toont aan hoe gelijkgeschakeld alle media en politici zijn en hoe ze allemaal aan onzichtbare draden van de machtselites hangen. Uit pure Poetin-haat is men bereid zichzelf tegelijk in beide knieën te schieten, alleen maar om te kunnen beweren dat Poetin schuldig zou zijn aan de economische crisis.

Net zoals destijds Goebbels wil de mainstream de burgers van Europa dus op een winter vol ontberingen voorbereiden. Een ieder moet zijn steentje bijdragen in de strijd tegen Poetin. Het enige verschil is dat Goebbels in ieder geval pro forma propagandistisch vroeg of het Duitse volk totale oorlog zou willen. Ons wordt de totale oorlog door de westelijke elites ongevraagd in de maag gesplitst!

Men schaamt zich er niet voor om leuzen als “Kou lijden voor de vrede” of “Met truien tegen Poetin” onder het volk te brengen en wie kou lijdt moet zoals bekend ook honger lijden, waar de stijgende levensmiddelenprijzen al zorgen.

Mocht het jarenlange, criminele gelddrukken van de ECB tot hyperinflatie en economische collaps leiden, dan zou Poetin natuurlijk de zondebok zijn. Exact om deze reden benadrukt Poetin steeds weer de gasvoorziening niet als wapen te willen inzetten, omdat de collaps van de Europese economie sowieso onvermijdelijk is. Het dichtdraaien van de gaskraan zou vanuit dit oogpunt gezien net zoiets zijn alsof men een dode in het graf zou duwen!

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hernieuwde nederlaag: Ook een “totale economische oorlog” tegen Rusland zal mislukken

 1. BosscheBol zegt:

  De inflatie die we nu beginnen te zien (en die waarschijnlijk nog veel erger wordt) is een gevolg van het bijdrukken van geld na de laatste financiële crisis en na de coronacrisis. “Verruiming van het monetaire beleid” spraken de corrupte schurken deftig. En het volk geloofde het.

  Als er veel aardappels zijn, worden ze goedkoop, dat weet iedereen. Met geld is het net zo: als je er heel veel van maakt, vermindert de waarde. Dat heet inflatie. Gelukkig kunnen onze dictators Putin daar de schuld van geven. En de schapen geloven het.

  Straks mogen de schapen kou lijden en honger. Voor de goede zaak. Wanneer zullen de schapen eindelijk eens gaan nadenken?

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   ……-wanneer die “schaapjes” eens gaan nadenken ?.
   Geen idee, maar ik zou best weleens willen weten hoeveel deel van bevolking zijn/haar info tot zich neemt alleen via de reguliere, subventionele media-kanalen en niet andere alternatieve.
   Iedereen heeft tegenwoordig toch Internet, dus je kunt allelei informatie tot je nemen en aan elkaar afwegen en zelf concluderen.
   Iets voor Maurice om daar eens onderzoek naar te doen!

   Like

   • BosscheBol zegt:

    delamontagne. Ik vrees het ergste. Ze (meer dan 80% van de bevolking, schat ik) lezen NRC en Volkskrant, dat vinden ze deftige, neutrale en objectieve nieuwsvoorziening. Dat het NSB krantjes zijn, snappen ze niet. Ze kijken Nederlandse Propaganda Omroep en denken dat ze goed voorgelicht worden. Dat ze goed voorgelogen worden door de staatspropaganda, begrijpen ze niet. Het alternatieve nieuws zou “fake news” zijn. Bralt de staatspropaganda. Rusland zit daar achter! Oei, oei. Ze hangen nog maar eens de Oekraïnse vlag uit. Ze zijn best bereid om in de kou te zitten met honger om de heilige held Brezensky te steunen! Samen pakken we Putin aan. De Nederlanders zijn in meerderheid een soort zombie geworden.

    Like

 2. Rensk. zegt:

  Ursula van der Leijen: we hebben nu een zeer betrouwbare partnervoor levering gas. (ze kent deze partner nog maar zeer kort, maar het wensdenken is weer in volle gang bij deze vrouw)
  Iedereen in Europa is gedoemd met deze labiele vrouw aan de top en de rest van haar labiele volgers van de EU.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  MIJN HEMEL WAT EEN HEERLIJK GAAF EN DUIDELIJK STUK !!

  GEWELDIGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

  WAT DAN GELIJK WEER LEUK IS .DAT BIJ ZOVEEL WETENSWAARDIGHEDEN
  WIJSHEDEN EN DE WAARHEID

  ALTIJD DIE OUWE HUMOR BOVENWATER KOMT.. OVER GENEIALE DOMHEID ..

  PILOOT ONTDEKT BRAND IN DE MOTOR
  EN WIL DATVOORZICHTIG BIJ DE VAKANTIE GANGERS OVER BRENGEN
  WANT VAKANTIE STEMMING IS VROLIJK

  DUS DIE ZET DE MICROFOON IN DE COCKPIT WAGENWIJD OPEN ..

  EN ZET DE MEEZINGER IN ….

  EN HET VLIEGTUIG STAAT IN BRAND ..
  EN
  DE BENZINE IS OP .

  HET HELE VLIEGTUIG … HOLLLLADIEEEEE HOLLLLLLLLLADIOOOOOOO

  HET IQ, VAN DE NEDERLANDERS …… … BEETJE HOOGTE CHIMPANSEE

  IK MAG EFFE MEE NAAR DE MARKT . WE HEBBEN EEEN FRUITDAG VANDAAG ?????

  ANDERS ??

  IETS MET 3 WEKEN GEEN SEX ??

  DUS IK NEEM GEEN ENKELE RISICO

  JA LIEVERDJE IK KON ER NU AAN WHAHAHAHAHAHAHAHA

  OOM SEX PISTOL

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Deutschland Deutschland über alles.
  Zo begon het Duitse volkslied in de tijd van Goebbels.
  Ze zingen het zo niet meer, maar …
  het denken is nog niets veranderd.
  Er zijn nog steeds veel te weinig witte rozen in Duitsland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s