FOTO . . .

De kerncentrale te Cattenom in Frankrijk. Deze ene kerncentrale produceerde in 2020 evenveel elektriciteit als alle Nederlandse windmolens, zonnepanelen en biomassacentrales bij elkaar, in datzelfde jaar.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op FOTO . . .

 1. Hovawart zegt:

  In Brussel blijken ze al decennia met molentjes te lopen, want een klap van de molen of iemand die met molentjes loopt, wordt beschouwd als een persoon die niet helemaal goed bij zijn of haar hoofd is. Mensen die met molentjes lopen zijn dus een beetje gek, in de war, niet goed snik of gewoon compleet gestoord, sommige door verslaving………en beschikken over ongelimiteerde steun en belastinggeld….Wat kan er nog verkeerd gaan…..

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Nou die centrale ligt ’n beetje te ver van hier.
  Ik zal m’n stroom wel van de atomer uit Agen krijgen.
  Maar à-propos: Het schijnt dat Robbie Jetten er al is gesignaleerd om die Fransen terecht te wijzen op hun vieze, vuile, smerige, het milieu belastende centrale en die de grond in te boren.
  Hij gaat ’t met mederegeerder Frans Timmermans aankaarten in Brusselles.
  Nadat hij enkele weken terug tot z’n blamage moest erkennen niet zoveel van stikstof te weten ( onder luid gelach aan de tafel bij een-of-ander TV.klets programm ) “stikstof schijnt ’n stofje te zijn dat ronddwarrelt en als je daar teveel van hebt, dan etc, etc “[ lulti-multi…]
  Hij kon zich nog wel herinneren dat zijn oma een leuk jurkje van “stikstof” voor hem had willen naaien, maar dat was lang geleden.
  (( zou hij weten dat die witte walm uit de koeltorens gewoon waterdamp is. Je kunt niet alles weten als bestuurder tenslotte……….))

  Geliked door 4 people

 3. Ravian zegt:

  Yeah, en voor de kernenergie analfabeten onder u; die “rook” is schone waterdamp…

  Geliked door 3 people

 4. droevige mof zegt:

  Elke week rijd ik op de A4 langs de bruinkoolcentrale van Eschweiler en zie tot mijn grote vreugde de stoom uit de drie koeltorens opstijgen. Genoeg elektriciteit voor Aken, Herzogenrath, Heerlen, Kerkrade en Brunsum. Er is nog genoeg bruinkool tot de volgende eeuw. We horen of zien niets meer van de “activisten” (Duitse en Nederlandse klimaatidioten) die zich in de bossen hadden verschanst om de bruinkoolwinning tegen te houden. Soros is waarschijnlijk gestopt hen te betalen, en de Groenen zijn onlangs klimaatrevisionisten geworden.

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Robbie Jetten is voor het openen vanwege de klimaatverandering voor kolencentrales. Hoe hypocriet. Denk erom minder douchen, verwarming lager vanwege klimaat, koeien weg vanwege stikstof uitstoot en nu moeten de Haagse lamzakken overgaan op het heropenen van kolencentrales. Ben benieuwd waar ze al die kolen vandaan gaan halen. De voorgenomen ban van de Europese Unie op steenkool uit Rusland gaat gevolgen hebben voor Nederland. Een groot deel van de kolen die we importeren voor eigen gebruik, komt uit Russische kolenmijnen.
  De Europese Commissie maakte dinsdag bekend te streven naar een invoerverbod voor Russische kolen. Dat zou onderdeel moeten worden van een groter pakket van nieuwe sancties, waaronder ook een transactieverbod voor nog eens vier Russische banken moet vallen. Volgens voorzitter Ursula von der Leyen wordt nog nagedacht over een olie-invoerverbod.
  ‘Behoorlijk afhankelijk’ van Russische steenkool. Een nieuw sanctiepakket kan pas worden doorgevoerd als alle lidstaten er eensgezind mee instemmen. Dat was woensdagavond nog niet gebeurd. Nederland is ‘behoorlijk afhankelijk’ van Russische steenkool en olie, zegt Marjolijn Jaarsma, econoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2020 was 43 procent van de steenkool en bruinkool die Nederland importeerde voor eigen gebruik afkomstig uit Rusland, ofwel 3,3 miljard kilogram. Voor ruwe olie gaat het om 29 procent, voor aardolieproducten zoals benzine om 14 procent. Maar ja we gaan van het gas af wat mij betreft kunnen die ongekozen EU lamzakken en de politieke idioten hier Nederland aan het gas waarom one way or another way de burgers zullen de hoofdprijs betalen door de intens stommiteiten en onverantwoorde sancties. Maar ja volgens onze oorlogshitser Rutte is de oorlog in de Oekraïne van ons allemaal maar laat mij er a.u.b. buiten het is onze oorlog het een onbezonnen oorlog van ziekelijke machtswellustelingen binnen de EU, NAVO en VS die Zelensky gebruiken om de oorlog in stand te houden om de great reset te realiseren.

  Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   ER WORDT HELEMAAL NIET NAGEDACHT IN DE “EVIL UNION” HET IS VAN HET BEGIN AF EEN “SLOOP BEDRIJF” ER IS ECHT HELEMAAL NIETS WAT IETS OPGELEVERD HEEFT, ALLEEN MAAR GEKOST. EN WE ZOUDEN GEEN OORLOGEN MEER KRIJGEN……TOCH???
   EN WAT DOEN DE LINKSE IDIOTEN, ALLEEN MAAR STAMPIJ MAKEN MET RUSLAND, OMDAT AMERIKA DAT WIL, WAT WAS TRUMP TOCH SLECHT VOLGENS HEN, ZE MOETEN WEG DAAR MET DIE OORLOG HITSERS. DE NATO MOET ZIJN KOP HOUDEN, AMERIKA OOK, EN PRATEN MET RUSLAND, NIET STOKEN, MAAR HANDELDRIJVEN. RUSLAND WIL WEL, MAAR DE LINKSE NAZI’S NIET, EN DAT ZIJN DE MACHTHEBBERS VAN NU!!!

   Like

   • Julia zegt:

    koosv8 Helemaal mee eens. Rat Zelensky wordt gebruikt c.q. misbruikt om de idealen van de smerige globalisten te verwezenlijken. Ondertussen is Zelensky geen haar bete dan wie dan ook en is een oorlogsmisdadiger die eigen burgers opoffert en zijn leger als kanonnenvoer gebruikt. Hopen dat één dezer dagen met deze rat flink wordt afgerekend. De rotzak vertikt te onderhandelen en houdt in opdracht van de westerse machtswellustelingen bewust de oorlog in stand ondertussen zijn miljoenen Europese burgers de pineut en wordt er zelfs nog geëist dat we achter het NAZI en corrupt land de Oekraïne te staan waarvoor wij maar moeten tolereren allemaal flink armer te worden. Het is onze oorlog niet en de westerse machtswellustelingen hadden zich hier nimmer mee moeten bemoeien door achter de VS aan te hobbelen. Overal waar de Amerikanen zich in mengen loopt op een grote bak ellende uit voorbeelden meer dan genoeg.

    Like

 6. duinsnip zegt:

  De afgelopen drie mooie zomermaanden is het vrijwel windstil geweest. Wat een dus een nul opbrengst heeft geleverd van al die zeer dure nutteloze windturbines. Tel uit je winst.

  Geliked door 1 persoon

 7. Alphons Mantel zegt:

  windmolens zijn massamoordenaars van vogels en insecten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s