G7 wanhopig: Voorstander van anti-Russische maximum olieprijs – aardoliemarkt op punt van instorten

(Vertaling: E.J. Bron)

G7-landen plannen nog meer schoten in de eigen voet om Rusland te verzwakken. Alle desbetreffende pogingen zijn tot nu toe mislukt en bleken contraproductief te zijn. Nu denkt men met een maximumprijs Rusland te treffen. De Russische viceminister-president Alexander Novak reageerde onmiddellijk: “Zulke pogingen destabiliseren alleen maar de olie-industrie en de oliemarkt.”

Voorstel van de Amerikaanse regering-Biden

De ministers van Financiën van de G7-staten, de rijkste industrielanden van de wereld (VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië) overleggen vandaag over een maximumprijs: deze dient de olie-inkomsten van Rusland te verminderen en bij te dragen aan de daling van de wereldwijde energieprijzen. Het idee is uitgerekend afkomstig van de Amerikaanse regering-Biden – zoals Reuters onder verwijzing naar een verklaring van het Witte Huis bericht: dit zou “de meest effectieve manier zijn om de inkomsten van Poetin hard te treffen. En deze stap zal ook zorgen voor de wereldwijde daling van de energieprijzen”, zei de woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, woensdag tijdens een persconferentie.

Anti-Russische embargopolitiek tot nu toe ineffectief

Want hoewel Ruslands olie-export naar de laagste stand sinds augustus vorig jaar zijn gedaald, stegen diens exportinkomsten in juni dankzij hogere prijzen met $ 700 miljoen – zoals het Internationale Energieagentschap vorige maand berekende.

Twijfelachtige invoering

Want het is één ding om een maximumprijs te besluiten, en een heel ander ding om deze door te drukken. Want behalve de G7-landen zouden ook India, Turkije en Zuid-Afrika mee moeten doen. Om maar te zwijgen van China…

Buiten de waard Rusland gerekend

Novak noemde het voorstel van de G7 compleet absurd en waarschuwde ervoor dat deze maatregel de globale oliemarkt volledig zou verwoesten: “Zulke pogingen zullen de olie-industrie en de oliemarkt alleen maar destabiliseren.” Bovendien zou deze maatregel de Europese en Amerikaanse consumenten treffen, die nu al een hoge energieprijzen betalen.

Novak voegde er aan toe: “We zullen niet voor niet-marktvoorwaarden werken.” Want noch de OPEC-landen noch landen zoals India en China zouden deze olieprijsbeperking ondersteunen. Bovendien zouden Russische ondernemingen klaar zijn voor een olie-embargo tegen de EU en bovendien in staat zijn de Russische aardolieproductie op het huidige niveau te handhaven – namelijk dit jaar 520-525 miljoen ton, na de 524 miljoen ton van vorig jaar.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op G7 wanhopig: Voorstander van anti-Russische maximum olieprijs – aardoliemarkt op punt van instorten

 1. Oliedom zegt:

  Gaat niet gebeuren zowel die Arabieren als de rest van die olieproducerende landen werken daar niet aan mee.
  Dit shit EU moet eens ophouden achter die yankees aan te hobbelen en Nederland helemaal er mee stoppen met de halve wereld te onderhouden en gelukszoekers op te vangen in dit landje en de Nederlanders te plunderen.

  Geliked door 2 people

 2. saddy zegt:

  Ik ben even vergeten of dat hier al genoemd is maar duitsland heeft take or pay contracten met rusland. Neem je niet af dan moet je toch betalen.

  Nederland ook?

  Like

  • Qvic zegt:

   Als je langlopende contracten afsluit, wat heel normaal is voor de olie en gas leveringen. Deze langlopende contracten zijn tussen tijds niet opzegbaar. Wat nu met de sancties gebeurt is dat die langlopende contracten gewoon doorlopen. Dan moet de kopende partij gewoon volgens het contract na komen, ook als zij niets afnemen moeten zij wel de betalingen nakomen. Andersom geldt het zelfde, Rusland moet leveren.
   De prijs waarvoor deze landen nu nog olie en gas importeren tot eind van het jaar is 40 doller per vat ruwe olie en 300 dollar per 1000 kuub gas. Maar berekenen het door aan de consument tegen de huidige marktprijs en daar bovenop de marktprijs zit ook nog energie belasting van 0,49 euro per kuub. Beide landen verdienen er nu een vermogen aan ten laste van hun eigen bevolking.

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Nog weinig mensen schijnen te beseffen dat het WEF hard bezig is om de hele wereld in armoede en honger te laten creperen………zelfs de Pays-Bah.

  Geliked door 1 persoon

 4. Frits zegt:

  Biden: dan weet je het wel👎

  Like

 5. Boike zegt:

  Deze 7 Globalisten zijn zo kortzichtig, dat ze niet eens in de smiezen hebben, wat ze de wereld en zichzelf met hun duivelsgespuis aandoen.

  Als ze na het tribunaal hangen te bengelen aan het touw en op weg zijn naar de hel, geloven ze nog satanisch in hun corruptie, leugens en bedrog.
  Ze zullen niets meer hebben en Satan getrouw, gehoorzaam en onderdanig prijzen, terwijl zij branden in het eeuwige vuur.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Nog meer links wensdenken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s