STRAKS HEERST ER VOEDSELSCHAARSTE…

(Door: “Driek”)

De lezers zullen mij wel een misantroop vinden, doch ik zie dat hele racecircus op Zandvoort als één grote afleidingsmanoeuvre. Geef het volk brood en spelen en je hebt geen kind aan ze. Want er gaat werkelijk geen dag meer voorbij of ik lees over het wel en wee van autocoureur Max Verstappen. Ik word er een beetje onpasselijk van.

Maar ondertussen worden er maatregelen genomen die mij doen denken aan de jaren dertig, toen menig burger moeite had om zijn hoofd boven water te houden. Het zal niet lang meer duren eer burgers met uitgemergeld gelaat en hongeroedeem de straten bevolken. Ik zie dan ook geen enkele reden om uitbundig te feesten voor een autocoureur. Langzaamaan gaan wij terug naar de tijd van weleer, toen wij bedelend om een hap eten de boer op gingen. En tot overmaat van ramp hangen veel gemeenten de vlag uit om hun sympathie met de Nieuwe Wereldorde te betuigen.

Onze regering en leden van ons koningshuis schijnen het maar normaal te vinden dat wij worden teruggeworpen in de tijd, toen ons Vaderland gebukt ging onder bittere armoe. Maar, lezer van deze opstandige site, begint de macht van het Haagse schorremorrie niet langzaamaan zichtbaar te worden? De energiecrisis en de vreselijke gevolgen daarvan zullen straks niet alleen de eigen huis bezitters treffen, doch ook de talloze huurders van woningcoöperaties. Maar blijkbaar hebben de Nederlanders zich in hun lot geschikt. Als slachtvee gaan ze gelaten naar de slachtbank.

Aan het begin van de twintigste eeuw was Nederland een rijk land met veel armen. De welgestelde elite maakte zich in de jaren dertig weinig zorgen over de sociale misstanden die zich in Nederland afspeelden. Het waren gefortuneerde lieden die zich kostelijk vermaakten, bijvoorbeeld een hinderniswedstrijd voor automobielen. Auto’s waren een absoluut luxeproduct in die tijd.

Maar in dezelfde tijd waren er mensen die leefden in plaggenhutten in de veenkoloniën. Een kale vlakte waarop de arbeiders leefden op de rand van de hongersnood. Mensen kwijnden er weg van ellende. In de grote steden heerste eveneens een hoge nood, van een armzalig weekloon moest een heel gezin worden onderhouden.

Pas in de jaren zestig is de grote armoede met zijn maatschappelijke ontwrichting voorgoed verdwenen.

Met voorbedachten rade worden de Nederlandse burgers beroofd van lijf en goed, het zijn sadistische figuren die het wurggetouw voor de burgers langzaam aantrekken. Wij gaan terug naar de tijd van voedselbonnen en gaarkeukens. Die hele racerij van Prins Bril is één grote misleiding.

Het volk wordt met die hele kermis in Zandvoort op het verkeerde been gezet. Maar de Nederlander trekt zich er niks van aan, die wil feesten en bier drinken. Ik wens die feestvierende Nederlander veel sterkte voor de toekomst.

Ik wens U allen nog een feestelijke dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2022. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

41 reacties op STRAKS HEERST ER VOEDSELSCHAARSTE…

 1. jos zegt:

  Ik denk dat de mensen dondersgoed weten wat er aan de hand is, maar men wil ook hun plezier en vertier. Als je dat ook niet mag hebben in deze tijd, dan wordt het helemaal somber.

  Like

  • Olie bol zegt:

   Klopt velen kunnen nog op vakantie en sommige niet, 105.000 man hebben vandaag een mooie dag op Zandvoort gehad, koste wel wat 620 euro.

   Like

   • Julia zegt:

    Olie bol Dus dat plezier is niet voor iedereen weggelegd. Die vervuilende races zijn puur een miljoenen verdienmodel uiteraard goed voor de horeca en economie maar men mag er toch wel heel grote vraagtekens bij zetten. Ineens was er geen personeelstekort bij de NS konden treinen af en aan rijden, bussen konden worden ingezet en nu nu hoort men al dat er in de toekomst minder treinen zullen rijden. Het is maar wie de hoofdrolspeler is namelijk Prins Bril een oranje kapitalist die mensen uitbuit met zijn pandjes en minder belasting betaalt dan wie dan ook. Gelukkig maar dat er nog zoveel mensen zijn die op een dag zoveel geld kunnen besteden dan kunnen zij in ieder geval de hoge energie rekening en voedselprijzen betalen wat velen nu al niet meer is gegund.

    Geliked door 3 people

   • Olie bol zegt:

    Nou Julia aan de ene kant is het vervuilend dat klopt, ook word uit Formule 1 daar komt ook een hoop techniek uit vandaan voor de moderne auto. waar maak u zich zo druk om de prins Bernard junior deze man is zeker een kapitalist, is in een goud baby bedtje geboren, zijn dure boot is nog duurder dan de boot van prins pils 🍺 Willem.
    Als we alle vervuilend aan pakken dan blijft elke Nederland thuis, niet meer met het OV niet meer Vliegen niet meer met de auto naar het werk Leeuwarden en fonkel nieuwe meer vliegen.
    Ook de marine stil liggen.
    Boeren en vissers hebben de toekomst nodig, helaas alles word om zeep geholpen door dit kabinet.
    Kijk Julia even wat anders de gasprijs is weer gestegen, nu krijgt Poetin de schuld, NEE de schuld ligt al bij Trump en Biden zij verboden Duitsland die pijpleiding uit Rusland, dit kost de Duitsers miljarden mevrouw Merkel heeft het contract op gezegd, niet Rusland 🇷🇺 van wegen de chantage van usa 🇺🇸 we moeten Gas kopen uit usa je zou die yankees een grote schop onder hun kont moeten geven.
    Zij regeren ook in Europa samen met de EU.

    Like

  • Oliedom zegt:

   Klopt, maar er zijn er ook nog teveel die denken, ik heb nog geen last dus gaat mijn deur wel voorbij, van die: ikke ikke soort, Zoals bij een staking b.v. Ik moet nu ergens heen en IK heb er last van en IK wil er geen last van hebben.
   Maar O wee als het wel bij hun deur aanklopt, dan moet iedereen er begrip voor hebben.

   Geliked door 3 people

 2. Niek zegt:

  Beste Driek wat ben je weer zwartgallig, maar je hebt wel gelijk. Ook ik maak mij zorgen om de onderlaag in de samenleving die de middenlaag wil voorkomen door te helpen, ook ik kom bij de voedselbank om te helpen of de weggeef winkel die daar is voor de aller armste want het is best moeilijk om een 2e hands onderbroek aan te trekken en gevoelsmatig een belediging voor je mens zijn, stel het je maar eens voor dat je echt niets meer hebt? Dan is het fijn als mensen kunnen helpen met spullen of onderdak en een matras. Maar tegelijkertijd ook triest en een verhaal aan het worden zoals I Daniel Blake.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Niek op 4-9-2022 om 19.46 u.
   Met u eens. Ook ik heb enige tijd in een Voedselbank kunnen helpen, maar ik trok me de ellende van de “klanten” te persoonlijk aan, daarom ben ik daarmee gestopt. Het zou voor mensen die zijn aangewezen op de Voedselbank óók wel prettig zijn als de “leiders” van dit ééns zo rijke en gave landje, zouden stoppen met het doorlopend blèren dat wij in NL, in een rijk landje leven; het klopt n.l. niet ! En de Voedselbank-klanten weten dat ook !
   Onze voormalige rijkdom is verkwanseld door 4 kabinetten Rutte + aanhangers !

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Nou ik in ieder geval niet, vind hem geen misantroop veel eerder een REALIST.
  ( maar ik denk ook dat er velen hier zijn die de opmerking “racecircus” niet zo fijn vinden, maar allah, het gezegde: “geef ’t volk brood en spelen etc, etc, geldt nog steeds. ))
  Ik meen hij is van begin jaren 30, ik ben van eind jaren 30 en ik herinner me van m’n moeder zij dingen vertelde uit jaren 30 [ begin jaren ! ]
  over armoede in R’dam en dat komt overeen met hetgeen hij hier verhaalt.
  Zij zelf, m’n ouders hebben nooit die armoede gekend omdat ze al begin jaren ’30 uit NL weggingen en m’n vader in de olie-industrie kwam en die stond in de beginfase.
  Het leven is heel raar, terwijl men in de [ bezette] landen in Europa ellende beleefde, hadden wij ’t redelijk goed, ze zouden ’t nu welvarend noemen.
  Ik heb dus nooit die armoede die er toen in NL was en Europa nooit meegemaakt.
  Toen ze in 1950 weer in NL terug kwamen na 20 jaar buitenwaarts, wilden ze eigenlijk gelijk weer weg, [ Australië ! ].
  Dat begreep ik pas na hun dood in de jaren ’60 toen ik allelei documenten vond.
  In de vroegere [ ouderwetse ] jaren werden de kinderen niet overal in betrokken, het :”dan gooien we ’t op tafel voor een kringgesprek met de kindertjes” moest nog worden bedacht.
  En het waren in de jaren ’50 ECHT migranten, je kwam niet zomaar die z.g.n Emigratie-landen binnen, papieren, diploma’s alles en alles moest vertaald worden en een gezondheids-verklaring was ook nodig en goed gedrag.
  Als je dan nu bijv. die foto’s ziet van voornamenlijke jongemannen uit ’t Oosten ( vroeger kwamen de 3 Wijzen uit ’t Oosten , wat er nu komt………? ? ? ), lachende met de duurste mobieltjes, z.g.n Asieligerts, wel die komen wat NL betreft het land echt niet opbouwen, ze komen om hun meer dan ACHTERLIJKE ideologie op-te-dringen en te profiteren van de Kafirs, die mag je n.l. uitbuiten/ belazeren.
  Als ik dat zo allemaal bekijk, ben ik eigenlijk blij ik ben oud………………..

  Geliked door 9 people

  • Olie bol zegt:

   En zijn ze naar Australië gegaan, vele familie leden van mijn vrouw hebben daar ook gewerkt en gewoond op latere leeftijd toch weer terug gekomen. En in Nederland aan hun end gekomen.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Nee m’n ouders zijn niet gegaan anders zou ik nu misschien ’n Australiër zijn.
    Anderen uit familie wel, allemaal jaren ’50
    In begin is er nog contact, maar dat verflauwt ook later naar mate de jaren verstrijken.
    Al dat soort mensen van vroegr zouden ook totaal niet begrijpen van de IMPORT “kennis-immigranen” in NL momenteel en zouden zich waarschijnlijk verraden voelen ………

    Geliked door 1 persoon

 4. Olie bol zegt:

  Tja alles komt nu uit Oekraïne, hoe bestaat het.

  Like

  • karton zegt:

   @ Olie bol op 4-9-2022 om 19.47 u. U heeft gelijk ! Zélfs koffie en thee, kokosnoten, roze koeken en aardappel-schilmesjes; nooit geweten dat dat alles daar vandaan komt.

   Geliked door 1 persoon

  • oliedom zegt:

   Maar kunnen wij dan, dat “Fijne Corrupte Ukraine” ook iets terug geven?
   B.V. Tsaar Prutte de Vierde/Madam Kak en co., want Nederland is dit Pluriszooitje meer dan zat.
   PS: en als kado kunnen zij dat EU shit in Brussel er Gratis bij krijgen.

   Geliked door 2 people

   • Olie bol zegt:

    Maak u geen zorgen de EU gaat pas weg als elke Nederlander aan de bedelstaf zit want de Nederlander is zeer dom wanneer komt het volk in opstand.

    Like

 5. Olie bol zegt:

  Kaartje voor het volk kost 620 euro voor driedagen bivakkeren op Zandvoort, dat is voor een AOW’ers 2/3 maanden etensgeld.
  620 euro dat kan een AOW’ers met een kleinpensioen NOOIT betalen.
  En hun kinderen maar janken bij hun ouders dat ze niet rond kunnen komen.
  Bent u nou zo gek of doet u het erom.

  Geliked door 2 people

  • @ Oliebol.
   Maar ze hebben Max gezien en dat de honger later komt willen ze niet zien. Neef van mij die jaren terug op zijn Yamaha naar de TT in Assen ging en zich flink dacht te moeten uitsloven en nou aan de geeuwhonger hangt en ondertussen allesverkocht heeft wegens schulden heeft nou commentaar op mij want Ik ben naar een goedkoop land gegaan.
   Hij niet wetende dat hij jaren geleden al zijn eigen ruiten in geflikkerd heeft.
   Maar gelukkig heeft de gek nu een uitlaatklep gevonden in mij.
   Dat hij wat mij betrefd maar eens een gaskraan gaat pijpen

   Geliked door 2 people

   • Olie bol zegt:

    O ik hoor en lees het al jaloezie komt om de hoek kijken dan moet ik aan mijn eigen familie denken we wonen in een zeer klein stadje/ dorp met mooie grote huizen, als ze op bezoek kwamen dan zijden ze zo het Flodder dorp, dus de familie band is wel meteen gestopt. Wat een rust nu Henk geniet waar je zit doen wij ook. Gr

    Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    heeft nou commentaar op mij want Ik ben naar een goedkoop land gegaan. Kijk Henk zulke uitlatingen hoor ik ook op wuz van de Telegraaf, dan krijgt daar te horen dat Nederland ons AOW moet afpakken, let wel op dit zijn personen die elke maand hun handophouden en nog geen 65 jaar zijn + dat het VVD’ers zijn.

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Je lijkt me niet de man die zich dit veel aantrekt, de onvrede van ’n
    [ ver] familie-lid, het is eerder de Nijd dat je ’t zelf anders hebt aangepakt………….

    Like

   • Ik trek me daar inderdaad ook niet veel of niks van aan @ Delamontagne omdat Ik zo’n figuur ben die zich nogal makkelijk aan past aan zijn omgeving en mensen in hun eigen waarde laat wat om een of andere reden mij niet gegund word.
    Lang geleden is een song gemaakt en het lijkt of die voor mij speciaal geschreven is.

    papa was a rolling stone van de temptations.
    Dat is ook de reden dat Ik de halve wereld over gereisd ben en daar naartoe ging waar het werk riep.

    Like

  • dutchess43 zegt:

   Nee Oliebol, dat bedrag is niet voor 3 dagen, maar voor 1 dag. De vriend van mijn zoon was met 3 collega’s door zijn baas uitgenodigd om zondag de hele dag op Zantvoort door te brengen, all inclusive, een goede zitplaats, drank de hele dag, dinner etc, behalve de reis daar naartoe. Kosten per persoon….€ 1100,-.

   Like

 6. paulien zegt:

  inderdaad ze storten ons express willens en wetens de afgrond in

  Geliked door 1 persoon

 7. joojootje zegt:

  De meeste mensen weten dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren en feesten om er niet aan herinnerd te worden, als we net doen of het er niet is dan gaat het weg, een beetje de laatste dagen in Berlijn 1945, hoeren snoeren en feesten tot het einde, ik ben al aan het preppen en mijn uitrusting in orde aan het maken, dit gaat fout en ik ga er niet als een kip zonder kop op wachten, mijn fiets heeft nieuwe banden alles wat slecht was is vervangen, extra bagage rekken gemonteerd nieuwe zadeltassen, 2 nieuwe olijfgroene tentjes, 2 mummiezakken, gedroogd voedsel, een peroleumstel, mijn oude meskit, brandstof, gedroogd en ingeblikt vlees ,wapens en bivak gereedschap ik ben er klaar voor,als het zover is ben ik weg uit de chaos, onderweg naar mijn zeewaardige zijlboot beybey het gaat jullie goed, ik ga richting het noorden Scandinavië en dan zie ik wel, het oude plan over land richting oost is geschrapt, maar maak dat je weg komt als de honger en chaos gaat losbreken onder de miljoenen mensen is niets meer veilig.

  Geliked door 2 people

 8. Meine zegt:

  Voedselschaamte ?????

  Like

 9. BosscheBol zegt:

  Driek, ik denk dat je gelijk hebt. Ook als je zegt dat het “met voorbedachten rade” is.

  Een klein groepje wil NOG meer geld en NOG meer macht. En ze hebben besloten het volk stap voor stap naar de godverdommenis te stampen. Het ziet er naar uit dat het ze gaat lukken. Uiteindelijk zullen zij daar ook aan ten onder gaan, maar het zijn psychopaten zonder geweten en zonder ziel. Ze letten alleen op de korte termijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. Skarsgärd zegt:

  De jaren ’30 zijn bijna een eeuw geleden, een tijd zonder al te veel techniek.
  Wat ze nu willen is veel geavanceerder, iets als in de SF-film Elysium uit 2013, moet je echt zien, is erg profetisch; kijk dan even door de actiescenes heen en zie de wereld die geschilderd wordt, hoe de massa moet leven en het paradijs dat de verhevenen zichzelf geschapen hebben, letterlijke (bijna) onbereikbaar voor het plebs: https://www.moviemeter.nl/film/87117

  Geliked door 1 persoon

 11. Qvic zegt:

  Zodra de elektriciteit langer dan 1 dag uit is gevallen (bewust gesaboteerd in opdracht van de overheid) breekt er al een totale chaos uit in het land. Zou de stroom storing meer dan 3 dagen duren hebben we al een burger oorlog, de koning met familie, de politici van de regeringen zijn dan al het land uit en de overheden zijn niet bekwaam meer om orde te handhaven. Dan geldt het recht van de sterkste, dan breekt het plunderen van elkaar uit als een woeste horde beesten, die geweld niet schuwen. Want iedereen is dan elkaars vijand geworden. Want zonder stroom geen voedsel meer in de winkels, geen brandstof meer om de auto’s te tanken, geen verlichting en verwarming en water meer in onze huizen. Je kunt niets meer betalen met je pinpas of telefoon, geen contant geld meer pinnen. Veel mensen hebben nagenoeg geen voedsel voorraad meer door de nu al hoge voedsel prijzen. Zo flinterdun is onze samenleving verwijdert van een burgeroorlog.

  Geliked door 6 people

 12. johannes zegt:

  ik moet altijd denken aan dat verhaaltje uit pinokkio (misschien voor de non-religieus een aanrader) , waar de kinderen feest vieren in de kermis, totdat het hek dicht gaat en de ezelsoren gaan groeien…….en ze veranderen in lastezels die nog heel hard moeten werken.

  Like

 13. boorzalf zegt:

  620 euro voor een paar dagen stinkende herrie. Duur grapje.

  Like

 14. Sinyo zegt:

  Voor Driek
  honni soit qui mal y pense
  BETEKENIS & DEFINITIE
  wee degene die er kwaad van denkt.

  Maar wijlen mijn lieve oma maakte daarvan
  HONGER MAAKT SMALLE PENSEN

  Toestand in den Niederlanden:
  Mijn energiekosten zijn toegenomen met 80%.- per maand.

  De inzet van mijn ouders was destijds.
  We voeden onze kinderen op, dat zij het beter krijgen dan wij.
  Wij: dat onze kinderen het net zo goed hebben als wij.
  Onze kinderen nú: ik godsnaam laat onze kinderen het niet slechter krijgen dan wij. Dat is realistisch gezien de binnenstroomde massas, de eigen mensen hebben het al slechter.
  De verdiende BOM duiten gaan naar buiten
  Onverdroten gaat het eigen volk naar de . . . . . .

  Geliked door 1 persoon

 15. Harry zegt:

  Ooit een boek gelezen over de systeem crash in Argentie destijds, de schrijver vertelde daarin dat op het moment wanneer de winkels niet meer bevoorraad worden en de brandstof op raakt het 2!!! dagen duurt alvorens je lieve buurman die je al 25 jaar kent jou vermoord om zn hongerige kinderen te voeden als ze weten dat jij eten hebt! Hou dat maar in je achterhoofd mewnsen. Die asielzoekers zijn hier voor een hele goede reden;’ de chaos compleet maken, want die gaan zich verenigen op dat moment en als plunderende bendes alles wat niet moslim is afslachten! Je bent pas veilig op 2 dagfen loop afstand van grote steden als er geen vervoer meer is las ik ook.

  Geliked door 2 people

 16. boorzalf zegt:

  Die honderdduizend mensen hadden beter naar het binnenhof kunnen gaan, hadden ze in ieder geval een hoop euries bespaart. Nee, allemaal naar Zandvoort dus is er nog geld zat onder de deugschapen. Dus die worden verder uitgemolken. Misschien is het te hopen dat we een hele strenge winter krijgen, misschien dat de bevolking eindelijk wakker wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s