Jordan Peterson waarschuwt voor dreigende hongersnood

(Vertaling: E.J. Bron)

Het zou me niets verbazen wanneer er tot 2025 een miljard sterven”

De mislukte klimaatpolitiek en de catastrofale Duitse “energietransitie” zullen tot een wereldwijde hongersnood leiden, waardoor vooral de armsten in de wereld getroffen zullen worden, en die vluchtbewegingen naar de rijke landen zullen veroorzaken die alles tot nu toe in de schaduw zullen stellen, aldus bestsellerauteur en psycholoog Jordan Peterson (foto).

“Op grond van het Oekraïne-conflict, en het feit dat we een groot deel van de kunstmest- en tarwelevering van de wereld doen verdwijnen, verwacht ik dat vanaf de herfst ongeveer 150 miljoen mensen blootgesteld zullen worden aan intensieve levensmiddelenschaarste”, aldus Peterson in een gesprek met de journalist Michael Yon (video).

“Dat zal op zijn beurt weer een migratiedruk veroorzaken, die de vorige migratiegolf compleet in de schaduw stelt.” De dreigende crisis zou vooral de armsten treffen, want “er zijn veel mensen in de wereld, die net de touwtjes aan elkaar kunnen vastknopen. Wanneer men de prijzen van essentiële goederen zoals energie, kunstmest en voedingsmiddelen verdubbelt, dan zullen deze mensen onder ongelooflijke druk gezet worden en in de hongersnood worden gedreven.”

Net zoals de milieudeskundige Michael Shellenberger wijst Peterson er in een opstel voor de “Telegraph” en de daarbij behorende video op dat de actuele, Apocalyptisch-utopische klimaathysterie hoofdzakelijk ten koste van de armsten in de wereld gaat. In 2012 werkte Peterson mee aan een VN-rapport over “duurzame ontwikkeling”, “waar het ons gelukt is de grootste onzin te verwijderen”, schreef hij in de “Telegraph”.

In Sri Lanka zouden 21 miljoen mensen voor de honger-catastrofe staan, nadat de linkse regering op grond van “ESG-standaards” kunstmest verboden had, aldus Peterson. “Het zal op de middellange termijn niet mogelijk zijn om deze mensen allemaal te voeden. Het enige dat deze ecologische standaards bereiken, is dat je er zeker van kunt zijn dat deze arme, honger lijdende mensen elk die rop dit eiland zullen opeten en alles zullen verbranden om vuur te maken. Wat rest hen dan ook anders?”

Het idee dat men de wereld zou kunnen redden door de energieleveringen te verminderen en de mensen honger en kou te laten lijden, “is het meest achtergebleven idee die de grootste idioot ooit zou kunnen formuleren”, aldus Peterson.

“Als de mensen honger hebben, zullen ze binnen 48 uur de straat opgaan en ermee beginnen winkels te plunderen, vrachtwagens, goederentreinen en schepen leeg te roven”, aldus de journalist Michael Yon. “De regeringen zullen zich dan naar de boeren wenden om al hun voedingsmiddelen af te pakken, zoals in Egypte, waar de regering de boeren dwingt om alleen maar te leveren aan centrale depots. En de mensen beginnen de boeren te beroven. Dan houden de boeren ermee op voedingsmiddelen te produceren, want ze worden immers alleen maar beroofd. Zo creëert hongersnood nog meer hongersnood.”

De hongersnood in landen zoals Sri Lanka zou dan tot epidemieën leiden, want de natuurlijke afweerkrachten van de bevolking nemen af als ze niet genoeg te eten hebben, aldus Yon, vooral tyfus en cholera. De lijdensdruk zou oorlogen en conflicten produceren.

“Het zou mij niet verbazen wanneer er in 2025 een miljard mensen gestorven zijn. We staan voor een van de grootste hongersnoden die de wereld ooit heeft gezien”, zei Yon.

Energie zou hetzelfde zijn als arbeid, en arbeid betekent voeding en onderkomen, aldus Peterson. “Wanneer men energie duurder maakt, laat men de armen verhongeren. En het gaat heel snel dat ze wanhopig worden. Dan hebben we een vicieuze cirkel, zoals Michael die beschrijft.”

“Wanneer we deze verdomde utopische globalisten over de noodzaak van energiebeperking horen praten, dan moet men er aan denken dat de prijsstijging direct ten koste van de armsten in de wereld gaat.”

Politici die voorstander zijn van hoge benzineprijzen, omdat die het bewustzijn voor de “klimaatverandering” aanscherpen, zijn niet diegenen die door de schaarste in hun bestaan bedreigd worden, aldus Peterson. “en dat is alleen maar in het rijke Westen. In Europa zijn ze ongelooflijk stom dat ze op grond van hun idiote milieuplannen het continent op ziekelijke wijze van Rusland afhankelijk gemaakt hebben. We zullen zien waartoe dat leidt. In Duitsland worden nu weer kolen gestookt, omdat de schandalig dure en contraproductieve energietransitie een pure catastrofe is geworden.”

Niemand weet hoe duur energie nog zou worden, aldus Peterson. “Bereid je maar voor, want dat komt er op ons af.” In Duitsland zou brandhout verzameld worden, aldus Yon, want de mensen verwachten een koude, donkere winter. “Laat de armen in het donker bevriezen, zo redden we de wereld”, merkte Peterson scherp op. Wanneer Duitsland in elkaar zou storten, zou dat het einde van de EU zijn, aldus Yon.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Jordan Peterson waarschuwt voor dreigende hongersnood

 1. BosscheBol zegt:

  Links zou het zeer toejuichen: 1 miljard doden. Liefst nog veel meer.
  Want er zijn (volgens links) teveel mensen op moeder aarde en moeder aarde heeft daar veel pijn en verdriet van (!)
  Zo’n paar miljoen mensen op moeder aarde, dan is alles weer “in evenwicht”. En zeker geen vervuilende techniek meer. Terug naar de steentijd.

  Dus het creëren van energietekort en voedseltekort gebeurt bewust en stelselmatig.
  Het energietekort bestrijden door het snel bijbouwen van kernreactors wordt gefrustreerd. De kapitaalvernietiging door windmolens en zonnecellen wordt toegejuicht: er mag geen geld overblijven voor alternatieven en zeker niet voor kernenergie.

  Links is bezig de laatste klappen uit te delen. Nog een paar en er is geen weg terug meer. Terug naar de steentijd!

  Geliked door 1 persoon

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Allemaal met dank aan WEF, WHO, UN, EU SANCTIES, MOORDENAARS ZIJN HET !!!

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  De ene “deskundige” na de andere verschijnt in beeld en waarschuwt ons voor een Hongerwinter, de tweede “deskundige” waarschuwt voor een Hongersnood, wielrenners krijgen een absolute Hongerklop; ik zie ook geen uitweg meer uit deze misère en schuif daarom maar een paar belegde broodjes naar binnen, zo rond ’t middaguur.
  Wie wil mee-eten is welkom !

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Karton; smakelijk gelachen om jouw down to earth conclusie, het is ook raar dat Peterson alles goed lijkt te zien maar toch erg blijft steken in een naïef idee:” Wanneer we deze verdomde utopische globalisten over de noodzaak van energiebeperking horen praten,”

   Peterson verdenkt de globalisten dus van utopische energiebeperkende ideeën, kijk dat is het punt dat ik Peterson niet meer serieus neem

   Geliked door 1 persoon

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Die paar duizend demonstranten doet ze in Den Haag niets, daar lachen ze om.
  Maar als het er een half miljoen zijn en het neemt alleen maar verder toe dan zitten ze in Den Haag met het zweet tussen hun billetjes. Dan weten ze dat de vlam zo in de pan kan slaan en dan zijn er niet voldoende agenten en militairen want ook steeds meer van hen zullen zich bij het volk aansluiten.

  Een een kudde wilde stieren zijn met niets te stoppen die razen zo over jullie heen heren en dames politici !!!

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  De groene Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck schijnt het verschil niet te kennen tussen insolventie en bedrijfssluiting. Hij is zich niet bewust van de omvang van de golf van insolventies die op hem en ons afkomt. Ik ben er zeker van dat deze golf hem eerst zal wegspoelen. Aangezien hij ook een Deens staatsburger is, kan hij zich beschermen tegen de woede van zijn vroegere Duitse onderdanen in een behoorlijk bestuurd land.

  Citaat uit de krant “Die Welt:
  Dinsdagavond had Habeck op de vraag in het ARD-programma “Maischberger” of hij aan het eind van deze winter een golf van insolventies verwachtte, geantwoord: “Nee, dat verwacht ik niet. Ik kan me voorstellen dat bepaalde sectoren voorlopig gewoon stoppen met produceren.” Als voorbeeld noemde hij bloemenwinkels, biologische voedingswinkels en bakkerijen, omdat deze winkels “afhankelijk zijn van mensen die geld uitgeven”. Dergelijke bedrijven zouden dan echte problemen krijgen omdat er een terughoudendheid zou zijn om te kopen. “Ze zijn niet automatisch insolvabel, maar ze kunnen wel stoppen met verkopen,” zei Habeck.
  https://www.welt.de/politik/deutschland/article240911281/Robert-Habeck-Wirtschaftsministerium-verteidigt-Aussagen-zu-Insolvenzen.html

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  De satanische globalistische elite willen 90% van de wereldbevolking uitmoorden.Het zal die monsters een rotzorg zijn of wij door de dodelijke corona vaccinazi,s sterven,of door oorlog,of door uithongeren.De NWO (great reset) moet en zal er komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s