Saoedi´s onthullen: VS wilden besluit van de OPEC+ met een maand uitstellen vanwege de tussentijdse verkiezingen in Amerika

Joe Biden en Mohammed bin Salman.

(Vertaling: E.J. Bron)

De stemming tussen de VS en Saoedi-Arabië heeft een nieuw niveau van escalatie bereikt. De Saoedische regering verklaart dat de VS er bij het koninkrijk op aangedrongen zouden hebben om om een besluit over de verlaging van de olieproductie door de OPEC+ met een maand uit te stellen om de gehoopte verkiezingsuitslag van de “Democratische Partij” bij de komende verkiezingen voor het Congres in november niet in gevaar te brengen.

Saoedi-Arabië verklaarde donderdag dat de VS er bij het koninkrijk op zouden hebben aangedrongen om een besluit over de verlaging van de olieproductie door de OPEC en de bondgenoten in de alliantie OPEX+ – inclusief Duitsland – met een maand uit te stellen, omdat te hoge olieprijzen het gehoopte verkiezingssucces van de Democratische Partij in de VS bij de komende tussentijdse verkiezingen in november in gevaar brengen. De alliantie OPEC+ onder leiding van Saoedi-Arabië en Rusland besloot onlangs een drastische vermindering van de olieproductie met twee miljoen barrel (159 liter per barrel) per dag voor de maand november. Deze vermindering van het aanbod zou nu een negatief effect kunnen hebben op de verkiezingsuitslag van Biden´s Democratische Partij bij de in november plaatsvindende tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres, die voor het behoud van de nipte meerderheid van de Democratische Partij in het Congres beslissend zijn.

In een verklaring van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken werden de Amerikaanse verkiezingen echter helemaal niet genoemd. Men zei echter nadrukkelijk dat de VS zouden hebben “voorgesteld” om het besluit tot de vermindering van de olieproductie uit een maand uit te stellen, in plaats van deze plannen bij de OPEC-vergadering op 5 oktober in Wenen uit te voeren.

Het Witte Huis in Washington heeft alle vermoedens afgewezen dat de Amerikaanse regering haar eis aan de OPEC-landen om de olieproductie te verhogen of in ieder geval op hetzelfde niveau te houden in verband gebracht zou hebben met de Congres-verkiezingen in Amerika. De zeldzame verklaring van Saoedi-Arabië maakt echter duidelijk hoe gespannen de betrekkingen tussen de beide landen op dit moment blijkbaar zijn.

In de verklaring van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt in elk geval genoemd dat het koninkrijk überhaupt met de VS over een mogelijk uitstel van de in de vorige week aangekondigde vermindering voor de hele OPEC+ met 2 miljoen barrel gesproken zou hebben.

“De regering van het koninkrijk heeft bij haar constante consultaties met de Amerikaanse regering duidelijk gemaakt dat alle economische analyses erop duiden dat een verschuiving van het besluit van de OPEC+ over de vermindering van de olieproductie met een maand, zoals deze werd voorgesteld, negatieve economische gevolgen zou hebben”, aldus het ministerie en zijn verklaring. Saoedi-Arabië verklaarde dat men er weliswaar naar zou streven om de kracht van zijn betrekkingen met alle bevriende staten te behouden, bevestigde echter zijn afwijzing van welke dictaten, handelingen of pogingen die erop gericht zouden zijn de Saoedische strategie ter bescherming van de wereldeconomie voor de “volatiliteit van de oliemarkt” in gevaar te brengen.

De VS en Saoedi-Arabië lijken zich steeds meer van elkaar te vervreemden. Met de nieuwste beslissing van Saoedi-Arabië in het kader van de OPEC+ om de geproduceerde hoeveelheid olie te verminderen, valt zienderogen een oude deal tussen de VS en Saoedi-Arabië uit elkaar: de Saoedi´s leverden tot nu toe “voordelige olie”, de VS leverden daarvoor “veiligheid”. Biden heeft er op basis van deze traditie bij de Saoedische leiding tevergeefs op proberen aan te dringen om d.m.v. een doelgerichte daling van de wereldwijde olieprijzen nog meer olie in de markt te pompen, wat zonder twijfel ten koste van Ruslands export en financiële opbrengsten gegaan zou zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Saoedi´s onthullen: VS wilden besluit van de OPEC+ met een maand uitstellen vanwege de tussentijdse verkiezingen in Amerika

  1. saddy zegt:

    Mocht er een saoudier meelezen hier:

    Mijn dank voor iets wat eigenlijk normaal zou moeten zijn: Een stukje openheid van zaken. En voor een stukje lik op stuk jegens soros en blackrock.

    Een stukje openheid en opeens vallen er weer een aantal puzzelstukjes op hun plaats.

    Geliked door 2 people

  2. Groene Leeuw zegt:

    En na die maand alsnog bij winst de Arabieren als een baksteen laten vallen. De Yanks kennen maar één belang: Eigen belang !!!

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    De hele niet westerse wereld weet sinds het invoeren van het sanctie en inbeslagname beleid tegen Rusland en haar burgers dat het westen in het algemeen en de US in het bijzonder een zowel onbetrouwbare als gevaarlijke partner is.
    Daarbij zullen de avances van de Iraanse doodsvijand bij Rusland en China in Riyad niet onopgemerkt zijn gebleven.
    De Saoedisch hadden er dus alle belang bij van kamp te wisselen, en doen dat nu dus op een wijze die hen zowel in Moskou als bij de US Republikeinen een hoop “brownie points” oplevert.
    Een win win situatie noem je zoiets, en dat Biden & Co dit niet van verre hebben zien aankomen toont prima aan met wat voor arrogante nitwits we hier van doen hebben.

    Geliked door 2 people

    • LUCIA zegt:

      @ Ravian; Ik wou dat dit echt zo was ; “De hele niet westerse wereld” er lopen helaas heel veel hersenloze garnalen rond.. meer dan goed is voor de zaak ( overleving).
      “De Saoedisch hadden er dus alle belang bij van kamp te wisselen, en doen dat nu dus op een wijze die hen zowel in Moskou als bij de US Republikeinen een hoop “brownie points” oplevert.”
      Als die stomme Amerikanen slim geweest waren en de Saoedi’s lang van tevoren geslijmd en ingeolied hadden…. dan hadden ze nog een kans gehad maar dit is zo oliedom ( pun intended).Door hun domheid en arrogantie glijdt de macht zo door hun vingers heen

      Like

  4. ronjaspers zegt:

    Die corrupte kinderverkrachter biden is een onwettige,illegale,criminele president.Hij is d.m.v. stemfraude president geworden.

    Geliked door 2 people

  5. Htskday zegt:

    Joe Biden – My Mind’s Going Blank Now

    Geliked door 3 people

  6. mooinique zegt:

    Mooi zo. Het wordt tijd dat Amerika eindelijk snapt dat ze niet meer de baas zijn. 🤪

    Geliked door 1 persoon

  7. koosv8 zegt:

    De klootzakken hebben twee Kennedy’s vermoord, Reagan, net niet, maar is er nou niemand die toch terminaal is, of er sowieso een eind aan wil maken, om deze seniele corrupte smeerlap zijn kop eraf te knallen. Op film graag.

    Like

Plaats een reactie