Wapens uit de Oekraïne bij ISIS en Boko Haram in Afrika opgedoken

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De vrees dat de door het Westen aan de uitermate corrupte Oekraïne geleverde wapens op de internationale zwarte markt opduiken en naar terreurbewegingen gaan, is niet nieuw. Europol heeft er al in mei voor gewaarschuwd dat de aan de Oekraïne geleverde wapens op de zwarte markt opduiken en in de VS bekritiseren de Republikeinen dat er geen controle is op de aan de Oekraïne geleverde wapens. Dat de Republikeinen daarin gelijk hebben, werd van vele kanten bevestigd. Nu heeft de president van Nigeria alarm geslagen, want er zijn bij de terreurbewegingen “ISIS” en “Boko Haram” wapens uit het Oekraïne-conflict in Afrika opgedoken. Daar heeft het Russische persbureau TASS over bericht. Hieronder de vertaling van de TASS-melding:

Nigeria verklaart dat er wapens uit de Oekraïne naar terroristen in de landen van het bekken van het Tsjaadmeer stromen

Muhammadu Buhari heeft de landen van de Tsjaadmeer-regio opgeroepen om de controle over wapentransporten op hun grondgebied op te voeren

Het conflict in de Oekraïne heeft tot de doorvoer van wapens aan terreurbewegingen geleid, die opereren in de regio van de landen van het bekken van het Tsjaadmeer. Dit zei de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari op de topontmoeting voor het bekken van het Tsjaadmeer (LCBC) in de hoofdstad Abuja.

“Het bewapende conflict in de Oekraïne en de situatie in de Sahel-zone zijn belangrijke bronnen voor wapens en strijders, die zich aansluiten bij de terroristen in de Tsjaadmeer-regio”, citeerde de Nigeriaanse krant “Vanguard” Buhari woensdag. “Een groot deel van de voor de oorlog in Libië aangeschafte wapens en munitie stroomt nog steeds naar de Tsjaadmeer-regio en andere delen van de Sahel-zone. In het Oekraïne-conflict ingezette wapens beginnen eveneens de regio binnen te sijpelen.” De Nigeriaanse president heeft de landen rondom het Tsjaadmeer opgeroepen om de controle van de apentransporten op hun grondgebied op te voeren.

Aan de topontmoeting, die op 29 november onder het voorzitterschap van Buhari plaatsvond, namen de presidenten van Tsjaad, Niger, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Benin deel, evenals vertegenwoordigers van de regeringen van Kameroen en Libië. De commissie voor de Tsjaadmeer-regio werd in 1964 opgericht en omvat zes Afrikaans elanden.

Het aan het Tsjaadmeer grenzende gebied is in de afgelopen jaren het epicentrum van de activiteiten van de grootste terreurgroepen in West-Afrika geworden – “Boko Haram” en “Islamitische Staat in West-Afrika”. Hun belangrijkste bolwerken bevinden zich in het zuidelijke en zuidwestelijke deel van het Tsjaadmeer, waar de grenzen van Nigeria, Tsjaad, Kameroen en Niger bij elkaar komen.

De landen van de regio voeren in het kader van een multinationale Task Force regelmatig grotere militaire acties uit tegen de terreurgroepen. In de Task Force zijn regeringstroepen uit Niger, Kameroen, Tsjaad, Nigeria en Benin vertegenwoordigd.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wapens uit de Oekraïne bij ISIS en Boko Haram in Afrika opgedoken

 1. bobzelf zegt:

  The West United for Russia
  Nick Larsson ·
  ·
  🇷🇺⚡️Russian fighters took control of the road to Chasov Yar
  Now we can talk about complete control of the situation along the Ozaryanovka-Kurdyumovka-Zelenopole line.
  This triangle is strategically important as it is the height above Artemovsk, Chasovy Yar and Konstantinovka.
  But the main thing is the control of the supply route of the Ukrainian invaders to Chasov Yar. Now it is under the control of the Russian Army.
  Now the forces of the neo-Nazis are being pulled back beyond Chasov Yar, regrouping and retreating to bases in Kramatorsk. #istandwithrussia

  OOM BOBBIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  Geliked door 1 persoon

 2. Marijke zegt:

  Willen degenen die dit niet verwacht hadden hun hand opsteken?

  Geliked door 1 persoon

 3. Sobieski zegt:

  Ja…wie had dat gedacht…

  Like

 4. Sobieski zegt:

  Ja…wie had dat gedacht…het verwachte fatale “boemerang” effect treft in. Eerst van Amerika en de EU landen naar Ukraine, dan van Ukraine naar het Midden Oosten en Afrika, en vervolgens, via de terroristen van ISIS, Al Qaida, Al Nusra etc. van daaruit weer terug naar het Westen. Dat noemen ze ook wel “kringloop”. Maar nu in gevaarlijke vijandige handen. Ons eigen geweer is nu tegen ons gericht. Dank u, dames en heren politici uit o.a. Washington, London, Brussel en Den Haag.

  Geliked door 1 persoon

 5. jungleelephant zegt:

  Dat zat er dik in!

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Tjonge men moet toch wel een betonnen plaat voor het hoofd hebben die dit niet hebben voorzien. In ieder geval gaat de ondersteuning van wapens namens de NAVO, VS en EU verder dan naar de corrupte Okeraïne dat terreurorganisaties dit in handen zouden krijgen lag er van begin af aan al dik boven op. Maar goed hieruit blijkt wat een stel leeghoofden er binnen de EU, VS en NAVO zitten vandaar dat ook Nederland de meest waardeloze D66 zogenoemde minister van Defensie Ollengren zonder enige kennis van zaken op deze functie heeft geduwd. Dag miljarden aan belastinggeld.

  Geliked door 1 persoon

 7. Willem zegt:

  Was ocraine niet veel beter afgeweest door neutraal te blijven. Geen aansluiting met e.g. En nato. Kijk maar naar Zwitserland. Die doet het beter dan menig Europees land. Nu kunnen ze niet meer terug, met zo,n president die niet gekozen is. Wij westerse landen gaan overal naar toe om de democratie te herstellen!!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s