Messenhoofdstad Berlijn: 2777 mes-aanvallen in één jaar

(Vertaling: E.J. Bron)

In heel Duitsland is de messencriminaliteit in de afgelopen jaren drastisch toegenomen. In de voetgangerszone of in de ICE, op jaarmarkten of in het warenhuis – de onveiligheid is dramatische gestegen, omdat inmiddels overal gerekend kan worden op agressieve messentrekkers. Daarbij is het een publiek geheim dat de daders buitenproportioneel vaak uit migrantenmilieus afkomstig zijn.

Volgens interne statistieken van de Berlijns politie is uitgerekend de Duitse hoofdstad ondertussen onbestreden de messenhoofdstad. Afgelopen weekend was de politie nog bezig met twee gevallen, waarbij messen werden gebruikt. Zo werd een 27-jarige op 25 november in de Warschauer Straße in Friedrichshain eerst door twee 26-jarigen in elkaar geslagen en daarna door meerdere steken in het bovenlichaam en de buik zwaar verwond. Een van de daders kon door de politie gepakt worden in de buurt van de plaats delict, zijn handlanger werd later in zijn woning in hetzelfde district door een speciaal politiecommando (SEK) overmeesterd.

In de daaropvolgende nacht pakte de politie drie jongeren van 15, 16 en 17 jaar op, die daarvoor twee 15-jarigen in Pankow met een mes bedreigd en beroofd hadden.

Mes-delicten behoren in Berlijn al lang tot het leven van alledag, ook als de politie lang niet alle daden in haar berichten en persmededelingen vermeldt. Maar nu werden interne politieberichten en hun beoordeling openbaar – en laten de ontstellende omvang van de ware messencriminaliteit in de hoofdstad zien. Alleen al in de periode tussen 2 september en 14 oktober werden er 84 gevallen door de politie geregistreerd – daarbij gaat het echter alleen maar om een deel van het daadwerkelijke gebeuren, omdat veel slachtoffers zich niet bij de politie melden. Er waren gewonden en zwaargewonden.

Nu wordt opnieuw de discussie over geweld in de openbare ruimte aangewakkerd – en wat je er aan kunt doen. De Berlijnse chef van de Duitse politievakbond, Bodo Pfalzgraf, eist een mes-verbod op alle openbare plaatsen. “Niemand, die naar de bioscoop of een kerstmarkt gaat, hoeft een me sop zak te hebben.” Een algemeen verbod beschouwt hij echter als moeilijk – omdat de politie überhaupt niet in staat zou zijn dit te handhaven. “Dat moet gecontroleerd worden, daarvoor is de politie te zeer ingesloten”, geeft Pfalzgraf toe.

In de genoemde periode staken de districten Pankow en Berlin-Mitte er bovenuit, direct gevolg door Neukölln en Kreuzberg. In 34 gevallen is de identiteit van de daders niet bekend, omdat ze of gemaskerd waren, konden vluchten of gearresteerd werden. In 19 gevallen werden de daders als “Turken” of “Arabieren” omschreven, twaalf hadden volgens de beschrijving van slachtoffers een “zuidelijk” uiterlijk. In vier gevallen was sprake van een “donkere huidskleur”.

De slachtoffers zijn kinderen, jongeren en volwassenen. Belangrijkste motief: bedreiging en roofzuchtige afpersing. Maar ook politieagenten staan steeds meer blootgesteld aan mes-aanvallen.

De woordvoerder binnenlandse zaken van de CDU, Frank Balzer, komt tot een schokkende conclusie: “Vorig jaar stierven er in Berlijn 33 mensen door mes-aanvallen. De politie telde 2777 desbetreffende delicten – ongeteld zijn de delicten die niet in de statistieken verschijnen, omdat daders en slachtoffers zwijgen.” Zo zou het niet verder kunnen gaan. De politie zou in staat gesteld moeten worden om beter op te treden tegen het dragen en het bezitten van messen. Bijzonder alarmerend zou het aantal kinderen en jongeren zijn die met steekwapens betrapt werden – het ging om 236 jonge volwassenen, 252 jongeren en 91 kinderen.

Een ervaren politieagent, die de “Berliner Zeitung” in vertrouwen nam, heeft er weinig vertrouwen in: “Iedereen is het openlijk met elkaar eens, maar uiteindelijk zal er niets veranderen. Hoe lang wordt er al niet over dit onderwerp gediscussieerd.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Messenhoofdstad Berlijn: 2777 mes-aanvallen in één jaar

 1. karton zegt:

  “Vroeger” had je in Duitsland de “Nacht v.d. lange messen”.
  Tegenwoordig hebben ze daar één heel jaar voor uitgetrokken.

  Geliked door 6 people

 2. ronjaspers zegt:

  De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de criminele corrupte bilderberg/WEF regeringen in europa.Voor 1 keer de waarheid hebben gesproken,er zouden veel artsen en chirurgen met de islamitische invasie naar europa komen.Hun specialiteit,opereren zonder te verdoven.

  Geliked door 1 persoon

  • Oliedom zegt:

   Yep, maar WIR SCHAFFEN DAS (NICHT)!!!
   Voor die gelukzoekers is-lam invasie wast al niet zo best met o.a.
   Libanon/yugo/turkse/zigeuners/oostblok clans in berlin en omgeving en het wordt nu nog veel erger in dat, veel te tolerante, Duitsland en de rest van Europa.

   Geliked door 1 persoon

  • Jan J zegt:

   Er zijn zeer veel gynaecologen in opleiding gekomen, waarschijnlijk meer dan artsen en chirurgen. Meestal stellen vrouwen en meisjes deze behandelingen niet op prijs

   Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  “De Berlijnse chef van de Duitse politievakbond, Bodo Pfalzgraf, eist een mes-verbod op alle openbare plaatsen. “Niemand, die naar de bioscoop of een kerstmarkt gaat, hoeft een me sop zak te hebben.””

  We gaan dus weer eens aan een algemeen zakmessen verbod werken terwijl de daders altijd uit dezelfde probleemgroep afkomstig zijn en de 5 Euro Aldi of Lidl keukenmessen die er altijd bij deze akkefietjes gebruikt worden nooit in een broekzak passen.
  Het enige verbod dat hier werkelijk soelaas gaat bieden is een islamieten verbod.
  Gewoon het land uit met al dat crapuul, en dan kunnen de normale mensen weer gewoon een mes op zak hebben.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s