Zelfs de “New York Times” constateert eindelijk: Ruslandsancties werken niet

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Zelfs bij de niet echt als Ruslandvriendelijk bekend staande “New York Times” constateert men dat de sancties niet de gewenste effecten hebben. De economie van het grootste land ter wereld zal dit jaar zelfs weer groeien.

Als je de algemene propaganda van de westelijke mainstream media volgt, dan staat de Oekraïne vlak voor de “onvermijdelijke” overwinning op Rusland, dat bovendien als gevolg van de westelijke sanctie in elkaar zou storten. Maar de zelfbenoemde “waarheidspers”, die zichzelf in de afgelopen jaren zo vaak als propagandistische spreekbuis van de heersende elites presenteerde, zit ook hier duidelijk fout. De constante herhaling van propaganda en onwaarheden, evenals het verdraaien van feiten (die we bijvoorbeeld meemaakten met betrekking tot Covid-19) maken beweringen gewoon niet meer waar.

Maar enkele van de westelijke media, respectievelijk hun redacteurs, lijken in ieder geval af en toe een helder moment te hebben. Zoals bijvoorbeeld Ana Swanson van de “New York Times”. In haar artikel “Rusland omzeilt westelijke bestraffingen. Met de hulp van vrienden” (achter betaalmuur) citeert ze westelijke experts en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), die nauwelijks “Russische propagandisten” genoemd kunnen worden. En deze constateren zonder uitzondering dat het sanctieregime van het Westen tegen Rusland genadeloos faalt. Dit ligt er ook aan dat landen zoals China, India, Turkije, Iran enz. er geen interesse in hebben om vanwege de oorlog in de Oekraïne hun eigen economie te vernietigen.

Swanson citeert bijvoorbeeld het IMF, dat er van uitgaat dat de Russische economie dit jaar een reële groei van 0,3% zal behalen. Daarvoor werd nog van een daling van de economische prestatie met 2,3% uitgegaan. Natuurlijk, de sancties hebben de Russische economie ook schade toegevoegd, maar blijkbaar lijden de westelijke sanctieopleggers meer onder de door hen opgelegde strafmaatregelen tegen Moskou dan de gesanctioneerde landen.

Het officiële narratief begint echter langzaam te wankelen. En zoals ook de geopolitieke analist Pepe Escobar in een artikel opmerkt, lijkt men in Washington al aan een “exit”-strategie te werken, die Moskou echter koud laat. Waarom zou het Kremlin daar ook op moeten ingaan wanneer het collectieve waardenwesten zichzelf schaadt en zo de unipolaire wereldorde onder leiding van de Verenigde Staten verzwakt?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Zelfs de “New York Times” constateert eindelijk: Ruslandsancties werken niet

 1. BosscheBol zegt:

  Nou, ik zou zeggen de New York Times geeft HALF toe dat de sancties niet werken.
  Wat ze EIGENLIJK zeggen, is dat die sancties op zich geweldig zijn maar dat een stel landen (India, China, Turkije en Iran) er geen zin in hebben om zich door en voor Amerika economisch kapot te laten maken en, integendeel, zelfs een centje bij willen verdienen. En dus omzeilen ze de sancties en drijven lekker handel met Rusland. DE ROTZAKKEN!
  En Rusland doet natuurlijk lekker mee! En ontwijkt op die manier zijn verdiende straf!! DE ROTZAKKEN!

  Het is dus echt zo: als het zogenaamde westen zijn eigen volkeren of externe tegenstanders wil straffen, worden die geacht om in een hoekje te gaan liggen met de pootjes omhoog en zich zonder enig protest in elkaar te laten slaan of schieten. BEK HOUEN!
  Het zogenaamde westen is compleet psychopatisch: ze denken echt dat ze god zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Ton Ruygrok zegt:

  Ursula ,Biden, Zelenski.., wef vn who enz. Staan gewoon in dienst van Putin en worden dik door hem betaald… voor de bühne tegen.. maar werkelijkheid is Rusland groot maken en het westen om zeep helpen .
  Daarna krijgen ze een mooi Datsjhja aan de Zwartezee…
  Ik ben niet dom…, heb zo juist het boek “” Complotdenkers “” uit gelezen.
  Ton

  Like

 3. Is het een helder moment van dit dagblad of kunnen ze niet meer onder de waarheid uit en zullen de media toe moeten geven dat ze er naast zaten Ofwel hun leugens niet langer houdbaar zijn.
  Ook in de leugenpers is men uiteraard op de hoogte dat er drie complete legers klaar staan om voor eens en altijd een einde te maken aan het door het westen gesponsorde nazi regime van Kiev en op korte termijn de grote klap gaat uitgedeeld worden waarbij hun leugens geexposed gaan worden.
  Dus links en rechts beginnen ze op de hoofdredacties bij te draaien want verder gaan met liegen gaat klanten en dus geld kosten, iets waar graaiers een pesthekel aan hebben.
  Het worden interessante mediatijden denk Ik.

  Geliked door 2 people

 4. Mooi dat Rusland een rijk land is, kan nu veel betekenen voor de hulp / wederopbouw van de getroffen gebieden in Turkije!

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Onwaarheden is de “politiek correcte” benaming voor leugens.

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  The New York Times ?
  Is zéér goed bij-de-tijd !
  Wij, waren via “The Bron Times” reeds veel eerder hiervan op de hoogte.

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  Ze constateren niets bij The New York Times, ze pogen enkel hun geloofwaardigheid bij het linkse publiek te redden.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s