Wat echter wanneer de “vriend” de ware vijand is?

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaan Seymour Hersh is niet de een of andere buitenstaander of zelfs complotdenker, maar de beroemdste onderzoeksjournalist ter wereld. Steeds opnieuw in zijn lange, weldra 86-jarige leven heeft Hersh staatsmisdaden van de VS gedocumenteerd. Hij werd in 1970 met de begeerde Pulitzer-prijs voor zijn onthulling van het Bloedbad van Mỹ Lai door het Amerikaanse leger onderscheiden en heeft ook daarna veel criminele acties van zijn land in het buitenland, zoals het folterschandaal in de Irakese Abu Ghraib gevangenis, openbaar gemaakt. Zijn bronnen zijn excellent, zijn naam en roem legendarisch.

Dat zou men allemaal moeten weten om zijn nieuwste onthulling te kunnen beoordelen: Hersh zou erachter zijn gekomen dat de VS met toestemming van president Biden en Noorse hulp het opblazen van de Nord Stream pijpleidingen in de Oostzee bewerkstelligd zouden hebben. Vanzelfsprekend werd deze voorstelling van zaken in Washington direct een “leugen” genoemd. Maar de oude Hersh hoeft geen journalistieke beker meer te winnen, hij kan hoogstens zijn naam beschadigen. Er bestaat echter geen reden waarom hij dat zou moeten doen. Daarom moet er van uitgegaan worden dat de veelgeprezen winnaar van de Pultzer-prijs ook in dit actuele geval een betrouwbare hoge bron voor zijn bewering heeft.

Voor veel kritische mensen juist in Duitsland kan het Amerikaanse daderschap van de grootste politieke misdaad ten nadele van Duitsland sinds 1945 ook geen echte verrassing zijn. Want het was in de eerste plaats in het politieke, militaire en economische belang van de Biden-VS om Duitsland met het opblazen van de Nord Stream pijpleidingen te schaden en zijn economische betrekkingen met Rusland lange tijd te verwoesten. Tot nu toe hebben ook overweldigend veel aanwijzingen voor het Amerikaanse daderschap gesproken.

Toch zijn zowel Washington als de Duitse vazallenregering in Berlijn er absoluut niet in geïnteresseerd om het ware daderschap openbaar te maken. Want dan zou voor vele miljoenen Duitser pijnlijk duidelijk zijn: de Amerikaanse “vriend” is de ware vijand. En dit besef zou de relatie tussen beide landen langdurig ongeneeslijk belasten. Weliswaar zou dat figuren als Annalena Baerbock of de oorlogsfurie van de FDP, Strack-Zimmermann, in hun activiteiten, die als landverraderlijk beoordeeld kunnen worden, niet belasten. Maar de geschiedenis staat niet stil. Weldra kan er een nieuwe situatie ontstaan, waarin het door de vermoedelijke Amerikaanse staatsmisdaad gezaaide wantrouwen dramatische gevolgen zou kunnen hebben.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wat echter wanneer de “vriend” de ware vijand is?

 1. En zoals te verwachten is het in de MSM oorverdovend stil over deze onthullingen.
  Ik vraag me af wat ON laat horen hierover.

  Geliked door 2 people

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Europa zit al 80 jaar te slapen.
  Amerika heeft na WW2 269 oorlogen gevoerd om regiem change door te voeren en daar Amerikaanse marionetten te plaatsen. Of en dat gebeurde het vaakst, een oorlog om het land in chaos te laten belanden en hun olie gas, mineralen en goud te stelen. Of om FALSE FLAG operaties uit te voeren als 9/11 en de MH17 of het opblazen van North Steam pijpleidingen.

  Amerika deep state is het meest gruwelijke wat je maar kunt bedenken. Zij zullen nietsontziend en alles doen om de hele wereld bevolking slaaf te maken.

  Ik weet het de zombies onder ons snappen geen reet wat ik hier vertel , die zien het gebeuren en halen hun schouders op. Zij staan klaar bij de GGD om hun gifprik te halen zodat ze hun groen vinkje krijgen. Aan hen wil ik ook geen tijd besteden, die zijn toch al verloren.

  Maar ik roep iedereen op zijn geld van de bank te halen voordat het te laat is. Het garantiestelsel stelt geen ene moer voor.
  Stel dat 12 miljoen Nederlanders 500 euro op hun bankrekening hebben dat is 6000 miljard. Denkt u werkelijk dat banken dit hebben 😀😃🙂🙃😊😇😀 als u dat denkt kunt u solliciteren bij de Efteling.

  In de Iceland zaak heeft het Europees hof een belangrijke uitspraak gedaan die maar weinig mensen kennen : de banken garantstelling geldt alleen als een bank in financiële problemen komt ….. MAAR …. bij een systeem crisis is het aan het land of ze die garantie regeling uitvoeren.
  Wat denkt u zou de Nederlandse Staat samen met de Nederlandse banken in staat zijn om 6000 miljard op te hoesten ? …… het antwoord is NEE

  Geliked door 3 people

 3. Johan zegt:

  Wat iedereen met een beetje gezond verstand eigenlijk al kon concluderen, wordt nu door steeds meer feiten en onderzoek bewaarheid :

  Onze ‘sympathieke’ en ‘geliefde’ Amerikanen blijken een stelletje nietsontziende criminelen te zijn. Het is onvoorstelbaar dat de VS er niet voor terugdeinsde om in het geniep voor miljarden schade aan te richten aan de Duitse en dus Europese energievoorziening.

  Welke consequenties gaat dit hebben, wanneer men in Duitsland eindelijk eens wakker wordt en de waarheid onder ogen gaat zien ?
  Herstelbetalingen door de VS ?
  De daders voor een tribunaal ?

  Voor heel wat minder kun je tegenwoordig al een flinke gevangenisstraf oplopen, maar de VS kan zich dit ongestraft permitteren ? Hoe kan dat ?

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Omdat de VS de macht heeft en de EU niet. De macht komt nog steeds uit de loop van een geweer en dat is het USAgeweer. Nederland heefgt niets om macht mee te tonen, het tegendeel is waar. Nederland is een land van lafaards, geregeerd door de ergste soort schijtlijsters . Smerige christenen zonder praktische kijk op de gang van zaken

   Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Dit verschaft Duitsland ALLE munitie die het nodig heeft om de Amerikanen hun land uit te flikkeren, en schadevergoeding te eisen, het verschaft ze zelfs het recht om zowel de VS als Noorwegen de oorlog te verklaren.
  Gebeuren gaat dat niet, vooral dat laatste niet, omdat Duitsland geregeerd wordt door een linkse regering die schijt heeft aan de belangen van Duitsland en de Duitsers.
  Het enige waar die in geïnteresseerd zijn dat is een wereldwijde socialistische dictatuur installeren.
  En als de Duitse bevolking daar tegen in opstand komt dan zet “Berlijn” de politie en het leger in, daarin bijgestaan door “Brussel”, en het vers door de VS aangeleverde “EU leger”.
  Welkom in de EUSSR…

  Geliked door 3 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Dan moet heel Europa dat verzet coördineren dan is er geen politie of leger die dat kan smoren. Ze kunnen niet overal zijn.

   Als je dan in alle plaatsen los gaat in plaats van in de hoofdstad. Hoe moeten ze dat in toom houden.

   Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  De staat is je ergste vijand

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s