Oorlogszuchtige globalisten hebben de oorlog in Oekraïne met Rusland al verloren

(Door: “Balkanske priče”)

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump gelooft dat “de huidige leider Joe Biden de wereld op de rand van de Derde Wereldoorlog heeft gebracht. Na de levering van westerse tanks aan Oekraïne kan het conflict nucleaire proporties aannemen.” Hij riep op tot onmiddellijke beëindiging van het conflict. Er is maar één schuldige aan de huidige oorlog in Oekraïne en dat is Washington. Het conflict in Oekraïne begon al in 1990, tijdens de ontbinding van het Warschaupact. Toen zegden de NAVO, de Amerikanen bij monde van minister Baker en de Duitsers bij monde van minister Genscher, Sovjet-president Michaïl Gorbatsjov en minister Eduard Sjevardnadze toe dat de NAVO zich geen duimbreed verder oostwaarts dan West-Duitsland zou uitbreiden. ‘Not one inch.’ Een dag later, op 10 februari 1990, verzekerde de Duitse bondskanselier Helmut Kohl aan Gorbatsjov: ‘Wij zijn van mening dat de NAVO het werkterrein van haar activiteiten niet moet uitbreiden (Bron). Het Warschaupact was weliswaar uiteengevallen, maar de militaire tegenpool van weleer, de NAVO, bleef intact. Dit was problematisch, omdat er zich aldus een asymmetrische mondiale machtsverhouding begon voor te doen, waarvan de breuklijn dwars door Europa liep. De NAVO slaagde erin om, nu met Oekraïne aan haar kant, een directe grens met de Russische buur te creëren, en aldus vergrootte zij uit ‘veiligheidsoverwegingen’ het risico op een confrontatie met Rusland…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oorlogszuchtige globalisten hebben de oorlog in Oekraïne met Rusland al verloren

  1. Boike zegt:

    Donald Trump verkondigt dus precies hetzelfde, als wat ik hier al diverse keren heb aangegeven.
    De oorlog van het Westen met Rusland begon al in 1990.

    Geliked door 1 persoon

  2. ronjaspers zegt:

    The Balkans Chronicles.Duidelijk en goed artikel,de “deepstate” zijn de eigenaren van amerika.Ze hebben ook macht over israel,de “deepstate” is verantwoordelijk voor alle oorlogen,armoede en ellende van de laatste eeuwen.

    Geliked door 2 people

  3. joojootje zegt:

    Een modern leger is uitgeschakeld als het geen Brandstof en munitie meer heeft, de Navo is onze eerste verdedigingslinie, terwijl wij stoer wapens en munitie leveren zijn we onze verdediging aan het afbreken, idd we hebben de oorlog al verloren voordat het begonnen is.

    Geliked door 3 people

  4. joojootje zegt:

    Ik ga ervanuit dat die directe oorlog in Europa er gaat komen, zorg ervoor dat je genoeg voorraad hebt.

    Geliked door 4 people

    • LUCIA zegt:

      @ Joojootje; moet niet alleen genoeg hebben je moet het ook spreiden, zodra ergens de militairen het voor het zeggen hebben gaan ze van deur tot deur en leggen overal beslag op. Goeie tip begraaf het, wel waterdicht doen.Zodra mijn re-pols en schouder genezen zijn moet ik dat ook gaan doen.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie