Spaanse varkens hebben Oekraïens graan harder nodig dan hongerende Afrikanen

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

In de zomer werd het graanakkoord gesloten dat miljoenen tonnen Oekraïense tarwe aan hongerende mensen in de wereld moest leveren, omdat Rusland zogenaamd de honger als wapen ingezet zou hebben. Het graan is echter ergens anders naar toe gegaan.

Kunt u zich nog herinneren hoe politiek en media in de zomer van 2022 beweerd hebben dat Rusland de honger in de wereld zou inzetten, omdat het zogenaamd de graanexport uit de Oekraïne verhindert? Dit was vanaf het begin gelogen, want het was Kiev dat de graanexport pas wilde vrijgeven in ruil voor westelijke antischeepsraketten.

Maar ook na het sluiten van het graanakkoord ging de leugen door, want de Oekraïense tarwe ging niet naar bijvoorbeeld de armsten in de wereld, maar grotendeels naar de EU. Daar heb ik vaak over geschreven. Dat is geen Russische propaganda, iedereen kan dat lezen op de site van de VN controleren, die pijnlijk nauwkeurig elk schip met lading en haven van bestemming registreert en ook grafisch laat zien welke landen veel graan hebben gekregen

Deze huichelarij van het Westen was de Russische televisie in zijn wekelijke nieuwsoverzicht afgelopen zondag een sarcastisch commentaar waard, dat ik heb vertaald:

Hoe Spaanse varkens miljoenen tonnen Oekraïens graan kregen

Spaanse varkens vreten Oekraïens graan. Bijna 3 miljoen ton Oekraïens graan kwam in Spanje terecht, een land dat toonaangevend is in de wereld wat betreft de productie van varkensvlees. De Spanjaarden behandelen varkensbouten op een speciale manier om de beroemde Jamón (gedroogde ham) te krijgen. In de beginjaren van de EU probeerde men in Brussel zelfs om Jamón te verbieden, omdat de productie niet in overeenstemming van de hygiënestandaards van de EU. Maar Spanje stond op de zogenaamde “culturele uitzondering”. Dat betekent dat het land bij wijze van uitzondering zijn eigen ham zo mag laten rijpen. Anderen mogen dat niet, maar Spanje wel. Ze hebben er lang voor gestreden, maar Jamón is nu een delicatesse. Net zoals Oekraïens graan een delicatesse voor Spaanse varkens is.

Maar er is een nuanceverschil. Miljoenen tonnen Oekraïens graan zijn door bedrog bij Spaanse varkens terechtgekomen. Want toen de westelijke landen er in de afgelopen zomer op stonden een corridor voor de export van Oekraïens graan in te stellen, schreeuwden ze dat de armst elanden in de wereld brood nodig hebben. Zonder brood zal er hongersnood komen. Rusland zou zogenaamd de organisator van een wereldwijde hongersnood zijn.

De Oostenrijkse site “exxpress.at” schreef daar over: “Zonder tarwe uit de graanschuur van Europa, de Oekraïne, zouden de armste landen van Azië en Afrika massaal verhongeren. Dat was het belangrijkste argument van de EU in de onderhandelingen met Rusland toen het om de export van miljoenen tonnen Oekraïense tarwe door de corridor naar Turkije ging. Maar de armste landen van de wereld kregen het waardevolle graan niet. In plaats daarvan werd het rijke Spanje de belangrijkste afnemer. En dat, hoewel de Spanjaarden genoeg graan voor hun eigen behoefte produceren. Spanje is echter een van de grootste producenten van varkensvlees in de wereld, en precies daar kwamen 2,9 miljoen ton tarwe en mais uit de Oekraïne terecht.”

Dat betekent dat miljoenen tonnen Oekraïens graan gingen naar Spaanse varkens. Ethiopië, aldus “exxpress.at” verder, kreeg maar 167.000 ton Oekraïense tarwe en Soedan zelfs nog minder: 65.000 ton. Dat zijn kruimels voor een land met een bevolking van 150 miljoen mensen. Spaanse varken schijnen Oekraïens graan harder nodig te hebben…

Ach, hoe Europees!

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Spaanse varkens hebben Oekraïens graan harder nodig dan hongerende Afrikanen

  1. karton zegt:

    Wat zouden de Afrikaanse varkens nu eten ?

    Geliked door 2 people

  2. Jules Vismale zegt:

    Tijdens WO I maakten de Duitsers alleen de grote fout door varkensvlees boven graan te verkiezen waardoor zij een gruwelijke hongersnood beleefden, in combinatie met de geallieerde blokkade, die toen aan 800.000 Duitsers het leven kostten! Velen van hen stierven namelijk hierdoor aan ondervoeding en de Spaanse Griep!
    In Spanje zijn het echter ook wilde zwijnen die dolgraag graan en mais willen consumeren en dit gaat halen bij de inwoners in afgelegen dorpen en steden waaronder zelfs Barcelona! Ik zou haast wensen dat die wilde zwijnen zelfs een keer radicale moslims gaan belagen omdat varkens en zwijnen namelijk voor hen onrein zijn!

    Geliked door 1 persoon

  3. R.C. Hagen van zegt:

    Je vergeet te vermelden dat ook Nederland vele tonnen graan heeft gekocht voor veevoer daar was rutje zo trots op de zakenman.

    Geliked door 1 persoon

  4. Harry zegt:

    Nou ja ,
    ik heb in Sudan gewerkt voor ontwikkelingshulp .
    Werd door mijn eigenlijke werkgever uitgeleend vanwege een expertise .
    Die lui zijn zó allejezus stom en lui , dat alles wat je ze geeft en voor ze doet weggegooid geld en moeite is .
    Dit geldt voornamelijk voor het islamitische gedeelte .
    Toentertijd woonden moslims en christenen nog samen .
    Later zijn de christelijken naar het zuiden vertrokken en hebben daar een eigen staatje gesticht .
    Maar naar goed Afrikaans gebruik werd dat ook weer een bende .

    We hadden daar 52 man op een werkplaats , op een goede dag waren er wel eens een stuk of twaalf , de rest was altijd kwijt , ziek of voor de vijfde keer dezelfde oma aan het begraven !
    De enige twee met enig verantwoordelijkheidsbesef waren twee christelijke broers .
    We hadden daar een enorm gebied waar graan werd verbouwd .

    GENOEG OPPERVLAK OM HEEL AFRIKA MEE TE VOEDEN , MAAR ZE HEBBEN DAT TOTAAL VERWAARLOOSD , DE KLOOTZAKKEN .

    Dus geef dat graan maar aan de varkens , is het nog érgens goed voor , met name pata negra is héérlijk vlees !
    En alles wat je voor zwarten doet is weggegooid .

    En laat die klotemoslims maar fijn verrekken , ze waren te lui om ook maar één poot uit te steken !
    Kan er wel vijf a4 tjes mee vullen !

    Geliked door 6 people

    • renato zegt:

      Jeff Geraaerds schreef er ook over tijdens zijn verblijf in Congo. Altijd lazerus van het Pombe Bier met hun rug tegen een dikke boom aan geleund. De enige activiteit was zoveel als mogelijk de plaatselijke vagina’s penetreren om het nageslacht zeker te stellen. Zo is Rhodesia naar de kloten gegaan en ZA is nu aan de beurt. Het was de miskleun van de toenmalige kolonisten om de zwarte stammen via Christelijke zendingsdrang te onderwerpen, het continent deels leeg te roven en agrarisch te exploiteren. Dat laatste heeft geleid tot voldoende productie om alle monden te voeden, maar is bij overdracht na onafhankelijkheid ingestort. . De geïntroduceerde gezondheidszorg heeft er toe geleid dat kindersterfte werd gereduceerd , maar het neuken en vermeerderen bleef in stand.

      Geliked door 1 persoon

    • Joost Visser zegt:

      Ivoorkust. Cacaoplantage. 150 man personeel. Belangrijkste taak ze te krijgen. Iedere dag weer.

      Geliked door 1 persoon

  5. Hovawart zegt:

    Het graan heeft liggen rotten op de kades en in gebouwen,…..als voer voor ongedierte.

    Geliked door 2 people

  6. Pingback: Letland blokkeert transport van meststoffen naar de Derde Wereld | E.J. Bron

Plaats een reactie