Italië niet in staat tot asiel: Rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stellen Afghaans gezin in het gelijk

Screenshot_13

(Door: Markus Gärtner – Vertaling: E.J. Bron)

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) wrikt met een explosief vonnis aan de Europese asielpolitiek. De rechters in Straatsburg stelden een gezin met zes kinderen uit Afghanistan in het gelijk, dat een aanklacht had ingediend tegen hun uitzetting uit Zwitserland naar Italië.

De familie Tarakhel was in 2011 via Italië de EU binnengekomen en daar een asielaanvraag ingediend. Daarna reisde het gezin door naar Oostenrijk, waar zijn asielaanvraag werd afgewezen. Uiteindelijk wilden de Tarakhels in Zwitserland als asielzoekers worden erkend.

De Zwitserse autoriteiten wezen de aanvraag onder verwijzing naar het eerste opnameland Italië af. Het gezin diende een aanklacht tegen deze beslissing in, omdat het vanwege de toestanden in het Italiaanse asielstelsel een menswaardige onderbrenging en behandeling niet gegarandeerd zag.

Het EHRM stelde het gezin nu in het gelijk en berispte Zwitserland dat het voor voldoende garanties uit het eerste opnameland Italië moet zorgen dat het gezin menswaardig wordt ondergebracht.

Achtergrond van deze ruzie is de zogenaamde Dublin-verordening. Hierin staat dat het EU-land waarin bij binnenkomst het eerst asiel wordt aangevraagd verantwoordelijk is. Vluchtelingen die in een ander land asiel aanvragen, worden teruggestuurd naar het land waar ze het eerst zijn binnengekomen.

De verordening wordt ook in het niet tot de EU behorende Zwitserland toegepast

De Tarakhels waren in een boot via de Middellandse Zee Italië binnengekomen en werden provisorisch in een schoolgebouw ondergebracht. Later werd hen een klein onderkomen toegewezen, waar in een heel kleine ruimte 50 asielzoekers woonden.

De rechters van het EHRM zijn van mening dat in ieder geval in het geval van een gezin met kinderen de uitzetting naar Italië niet verenigbaar is met de mensenrechten als er geen individuele garantie van Italië bestaat dat er een aan de leeftijd van de kinderen aangepaste verzorging en gezamenlijke onderbrenging mogelijk is.

De zaak van het Afghaanse gezin is niet een op zichzelf staand geval. In Duitsland dienen talrijke asielzoekers en vluchtelingen een klacht in tegen de uitzetting naar Italië. Ze vrezen daar dakloosheid en armoede. Duitse administratieve rechtbanken hebben al talrijke van zulke uitzettingen gestopt.

De Zwitserse autoriteiten hebben als reactie op het vonnis van het EHRM aangekondigd  bij de verantwoordelijke Italiaanse instanties te zorgen voor de door de rechters geëiste garanties.

De uitspraak van de rechters van Straatsburg maakt het voor asielzoekers gemakkelijker om eerst via Italië de EU binnen te komen om daarna een ander land zoals Duitsland uit te zoeken en zich daar te verzetten tegen een uitzetting naar Italië.

Daarmee is een gelijke verdeling van de lasten binnen de EU niet geholpen. Vluchtelingenorganisaties zoals “Pro Asyl” verwelkomen desondanks het vonnis, omdat het beter de aandacht vestigt op de situatie in Italië.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Markus Gärtner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, EUSSR, Immigratie, Italië, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Italië niet in staat tot asiel: Rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stellen Afghaans gezin in het gelijk

  1. elisamad2013 zegt:

    Je kan dus serieus beweren dat ons OPPERHOOFD wat boven allen regeert beslist en staat in Brussel de eerste viool speelt WIJ en zelfs Zwitserland hebben NIETS te zeggen!

    Like

  2. Drs.P. zegt:

    Gek, geschift, compleet geschift, volledig debiel dat Europese hof.
    Afschaffen kan alleen door uit de gesloten inrichting EU te stappen.
    Hoe komen al die uitvreters aan zulke ratten van advokaten terwijl ze niets hebben?
    Voor ze ter schepe gaan weten ze al precies welke “rechten” ze (denken) hebben.
    Niets betalen en alle rechten hebben, precies het omgekeerde van de allochtonen.
    Waar blijft die wal toch die het schip moet keren, is dit nog niet genoeg idioterie???
    Volgens mij wordt de hele EU opgeofferd aan dit gespuis.
    MINDER / MINDER / MINDER / MINDER

    Like

    • Cathja zegt:

      @ Drs.P.

      Zwitserland is geen EU land, maar moet zich desondanks inspannen om goed onderdak voor dit gezin te vinden. Als wij uit de EU zouden stappen, krijgen we met dezelfde regels te maken (kennelijk).
      Verder ben ik het eens met uw reactie. Het is werkelijk te idioot voor woorden wat er tegenwoordig allemaal gebeurt met ‘vluchtelingen’! Het lijkt er sterk op dat zij meer rechten hebben dan wij.

      Like

  3. Sjun zegt:

    Het wordt steeds interessanter om met burgers uit diverse Eurolanden dossiers te gaan delen en actie te ondernemen tegen zulke juridische oordelen die de toch al overvraagde solidariteit nog wat verder op scherp zetten. Misschien wordt het gewoon tijd om het hele Europese zooitje terzijde te schuiven en de soevereiniteit in eigen land te (her)claimen. Revolte tegen Europese bezetters en hun slippendragers die maar structureel rekeningen door blijven schuiven. en niet alleen de eigen begroting maar ook die van anderen gewoon op laten lopen.

    Like

  4. Hans zegt:

    En autochtone Nederlanders met een betalings achterstand en een arbeidsverleden worden hier hun huis uitgeflikkerd.
    Dat is zeker wel verenigbaar met de rechten van de mens.

    Like

  5. Peter Selie zegt:

    Dat Hof moet worden opgeruimd, het praat recht wat krom is en voert uitsluitend de wil van de EU uit. Alle vonnissen zijn tegen het etnische Europese publiek gericht. Het is de bedoeling Europa zo snel mogelijk te laten ontsporen om de club koppensnellers hier de lakens kan uitdelen.
    Weg met het EHRM en de EU.

    Peter

    Like

  6. Jade zegt:

    De foto boven het artikel wordt waarschijnlijk een historische foto
    met de titel: “De invasie van Europa vlak voor WOIII “.

    Like

    • Kraftavilqa zegt:

      Dat zit er wel in. Bovenstaand artikel sterkt mij in mijn mening dat die invasieboten onmiddellijk tot zinken gebracht dienen te worden zodra ze de Europese territoriale wateren binnenvaren.Geen overlevenden! Het aan land brengen in Europa van die azielige zoekers getuigt van suïcidale waanzin.

      Like

  7. Future Child zegt:

    De mensen die hier asiel zoeken die kunnen aanspraak maken op mensenrechten. Belachelijk. Het zijn geen mensen voor mij, maar randdebielen met een doel, de vernietiging van Europa en de welvaart.

    De oorspronkelijke bevolking heeft geen mensenrechten, en op hen wordt nu een stille genocide uitgevoerd. Geen eigen grond, eigen ras, eigen taal en eigen cultuur. Alles moet multi van Europa naar het lokale gehucht van 140 inwoners dat 500 asielzoekers moet opvangen. Omdat die asielzoeker mensenrechten hebben, en die 140 inwoners niet. Die kunnen alleen betalen en buigen. Allemaal om ” het nieuwe uitvolkoren volk” te dienen: de asielzoekers, de buitenlanders, de bruine mensen.

    Like

  8. Future Child zegt:

    Aan een ieder die dit leest: kunnen wij ons niet verenigen?

    Like

  9. Drs.P. zegt:

    @ Future Child,
    Natuurlijk kan dat, maar vergeet niet dat Nederland een land is van veel laffe nsb-ers. Na WW2 had ineens “iedereen” zogenaamd in het verzet gezeten, terwijl dat er maar een paar duizend waren, zoniet maar een aantal honderden. Het aantal nsb/ers was vele malen groter.
    Hoe denk je infiltranten te kunnen herkennen? Een kennis wilde jaren geleden booslims in Gouda gaan meppen met een groepje van 15 en daar zat ook al weer een gore lafbek nsb-er bij die …………………… je raad het al natuurlijk.
    Je kunt helaas alleen in je directe omgeving starten waar je iedereen persoonlijk moet kennen, maar niet met onbekenden!!!!!

    Like

  10. Charles Martel zegt:

    Het is niet de eerste maal dat EHRM doordraait. Opdoeken is de enige oplossing.

    Like

  11. delamontagne zegt:

    Vaticano: le migrazioni promuovono “la diversita’ culturale”
    …………In hetzelfde Italië………….
    In Italië, het Vaticaan, De “Osservatore Romano”
    Tijdens een of andere Pauselijke Conferentie gaf een Kardinaal blijk dat volgens hem de migranten geen;”synoniem zijn voor invaders of illegalen”.
    Hij vond dat de burgers zich niet zo over-rompelt moeten voelen door de import van deze mensen en men hen niet zo met wantrouwen, ((dat ze anders zijn en een andere cultuur hebben,)) tegemoet moet treden.
    .

    Like

  12. Dat hele Europese hof bestaat uit een grote pro-islam bende en moet maar heel snel opgedoekt worden;hun beslissingen gaan altijd in tegen ons belang,nooit tegen dat van die zogenaamde vluchtelingen.Die overigens wel elk jaar met vakantie gaan naar hun geboorteland.Maar dat willen die eikels die de beslissingen nemen dan weer niet weten!

    Like

  13. Tom Hendrix. zegt:

    Volkomen eens met de andere reageerders!

    Like

  14. alidas1 zegt:

    Australie doet het beter meteen rechts om keer

    Like

  15. Qvic zegt:

    Uit de politiek zowel landelijk, als op Europees vlak is geen medewerking tegen deze invasie te verwachten. Want deze eerste kwartiermakers hebben er al voor gezorgd, dat zij op belangrijke en invloedsbaren posities zijn gekomen, om hun soort massaal deze kant op te kunnen krijgen. De immigratie lobby is dan ook de meest snelgroeiende industrie binnen de E.U. Deze is ook het meest lucratieve van allemaal, dat deze gehele industrie drijft op de belastinggelden wordt niet benoemd. Ook hebben alle islamitische potentiële asielzoekers die naar Europa komen, alle rechten ook die op het juridische vlak. Deze zijn alle kosteloos voor deze (potentiële) asielzoekers. Want dat betekent erg veel werk voor advocaten en rechters. Hoe meer dit soort criminelen er komen, hoe meer werk. Dus gegarandeerd werk, met de bijkomende rijke beloningen er voor. Om nu deze massale import van islamieten af te kunnen remmen, moeten we niet deze islamieten weren, maar eerst ons richten op de organisatie die dit mogelijk maakt. Daar zit het werkelijke probleem, de islamieten maken er nu er massaal (mis)gebruik van en wie wil er niet gratis kost en inwoning zonder tegenprestaties en ook nog van alle gemakken worden voorzien. Dat smaakt toch alleen naar meer en meer, dan zou jij het toch ook een rotzorg zijn wie hiervoor moet bloeden. Het is het zelfde als het gezegde: dweilen met de kraan open. Dan kun je net zo veel dweilen tot dat je een ons weegt, maar het lost niets op. Maar zodra je eerst de kraan dicht draait en daarna pas gaat dweilen krijg je wel de gewenste oplossing. Daar komt bij dat het al in een erg ver gaande situatie is tegenwoordig, hier hebben enkel nog over de instroom, maar kijk eens wat er al binnen is en het nageslacht. Op de scholen is al 70% islamitisch, hun aanwas is 64% hoger dan die van de autochtonen bewoners. Daarmee kunnen ze binnen 20 jaar ons compleet wegzetten als een minderheidsgroep. We zijn nu al de slaaf van de islamitische medelanders, want de autochtoon betaalt bijna al hun kosten van deze nieuwkomers van de afgelopen 40 jaren en zal in de toekomst alleen maar meer moeten bijdragen voor deze snel groeiende bevolking.

    Like

  16. jitskesez zegt:

    Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
    Moslims moeten asiel aanvragen in Moslimlanden. Zat land, zat geld, wij zitten vol en hebben crisis.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Jitskesez: 15.07. uur. Juist! Dat zeg ik ook al tijden lang! De HAATJURKLANDEN, als Quatar en uiteraard Saoedie-Arabië, stikken van het geld, en hebben beduidend meer plaats als WIJ in Nederland en de rest van Europa. Maar het vreemde is, die STUREN ALLE BOOSLIMS ONZE KANT UIT. En Weet U waarom: DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG, mogelijk gemaakt door politici van de volgende origine: SOCIALISTEN, LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN!

      Geliked door 1 persoon

  17. Jan zegt:

    Zomaar een dag in Rome

    Like

Plaats een reactie