Wat CBS niet wil horen

Palestijnse moslims vallen christelijk dorp aan en niemand bericht er over.

Enkele weken geleden berichtte CBS-correspondent en veteraan Bob Simon over het leed van de christenen van het Heilige Land, die al jarenlang uit de regio vertrekken. Over ´t geheel genomen maakte Simon Israël voor de christelijke exodus verantwoordelijk.

Maar als Simon het christelijke dorp Taybeh op de Westelijke Jordaanoever bezocht zou hebben, dan zou hij “de andere kant van het verhaal” te horen hebben gekregen.

Taybeh is een dorp met een 100% christelijke bevolking. Het wordt omringd door een serie islamitische dorpen, waarvan sommige extreem vijandig zijn.

Het aantal in Tabyeh wonende christenen wordt op minder dan 2000 geschat. De inwoners zeggen, dat er nog eens 15.000 dorpsbewoners in Amerika, Canada, Europa en Zuid-Amerika leven. De afgelopen jaren leefden de christelijke inwoners van Tabyeh in voortdurende  angst door hun islamitische buren te worden aangevallen. Zulke aanvallen, zeggen ze, zouden niet ongebruikelijk zijn.

Ze maken zich meer zorgen over de intimidatie en het geweld van moslims dan over Israëls veiligheidsbarrière of een checkpoint. En de reden, dat velen van hen wegtrekken, is, dat zij zich niet langer veilig voelen in een dorp, dat door duizenden vijandige moslims wordt ingesloten, die christenen als ongelovigen en verraders identificeren.

Vorige week nog viel een menigte islamitische mannen uit de omringende dorpen, enkelen van hen bewapend met pistolen en knuppels, Taybeh aan. Er raakte gelukkig niemand gewond en er werd geen schade aangericht aan grondeigendom of onroerende goederen.

Palestijnse politieagenten, die snel naar het dorp toekwamen, moesten in de lucht schieten om de islamitische aanvallers terug te dringen en een bloedbad te verhinderen.

De inwoners zeggen, dat de aanval kwam, nadat een islamitische man geprobeerd had zich toegang te verschaffen tot een eindejaarsfeest van een meisjesschool in Tabyeh. De man was niet voor het feest uitgenodigd; hij klaagde, dat christenen hem zouden hebben aangevallen. Later die dag bestormden hij en nog een tiental andere moslims het dorp om wraak te nemen voor de “vernedering”. Zonder het snelle ingrijpen van de Palestijnse politie zouden de aanvallers een aantal huizen en auto´s in brand hebben gestoken en vermoedelijk ook enkele christenen verwond of gedood hebben.

De Palestijnse regering en politieke officials eisten later dat de christenen een delegatie naar de omringende dorpen zouden sturen om zich te verontschuldigen voor de “belediging” van de islamitische man. Om verdere escalatie te voorkomen, gaven de leidinggevenden van Tabyeh gehoor aan deze eis.

De Palestijnse regering verlangde ook van alle inwoners van het dorp om niet met de media te praten over het incident. Zelfs enkele vooraanstaande persoonlijkheden van de christelijke gemeenschap op de Westelijke Jordaanoever drongen er bij de inwoners van Tabyeh op aan om niet teveel ophef te maken over het incident.

Het was niet de eerste keer dat Tabyeh werd aangevallen. In september 2005 gingen honderden islamitische mannen in het dorp tekeer, staken huizen en auto´s in brand en vernielden een standbeeld van de maagd Maria, nadat ze er achter waren gekomen dat een islamitische vrouw een relatie met een christelijke zakenman uit het dorp gehad zou hebben.

De 30-jarige vrouw werd door haar familie gedood.

Westerse journalisten in Jeruzalem en Tel Aviv hebben geweigerd om te berichten over het incident; waarschijnlijk, omdat het verhaal niet beschikt over “anti-Israëlische perspectieven”. Net zoals Bob Simon geven  de meeste westerse journalisten er de voorkeur aan om slechts één kant van het verhaal te zien. Alles, wat zij willen, is verhalen vinden, die een negatief licht op Israël werpen.

Simon heeft overigens nog nooit van Tabyeh gehoord.

De volgende keer, wanneer iemand iets over de echte problemen te weten wil komen waartegenover de christenen in het Heilige Land geplaatst zien, zou hij of zij naar Tabyeh moeten gaan en vertrouwelijke en privé-interviews met de dorpsbewoners moeten houden.

Hisham Jarallah is journalist met zetel op de Westelijke Jordaanoever.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/55187

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3078/cbs-christians-israel

Auteur: Hisham Jarallah

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Israël. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wat CBS niet wil horen

 1. Linsky zegt:

  Godverdomme!
  Vuile lafaards.
  Verontschuldigingen???
  Naïviteit en lafheid zijn geen deugden!
  Laat die klootzakken zich verdomme eens gaan verdedigen.
  Het is gewoon tijd voor zware wapens!
  Laat ze strijdend ten onder gaan, inplaats van laf te leven!

  Dan wordt er wel over ze geschreven……… 😦

  Like

 2. Daniel Deblaere zegt:

  De selectieve blindheid van de pers, de zogenaamde waakhond van ” de vierde macht” is een op sterven na blinde en kreupele hond, uitgewreten door bacteriën, microben e.a. ongezellige parasieten. Nadat hij eerst werd murw geslagen door zijn rijke eigenaar.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, ik voel mee met uw boosheid. Het is intriest dat de LINKSE KERK, hier weigert over te praten. Het wordt allemaal verdoezeld, om de aanhangers van MO te gerieven, en als je zulke zaken meld, zelfs aan een partij als het CDA, krijg je een zwak antwoord retour. Ook de roomse en protestantse kerken schijnen geinfiltreerd te zijn door het “rode virus”. Wat een land hierzo.

  Like

 4. Linsky zegt:

  Tom,
  ik wordt zo langzamerhand kotsmisselijk van al dat slappe laffe gedoe!
  laat ze godverdomme eens woedend worden en die schooiers op hun flikker slaan en schieten!
  Ze zijn daar verdomme toch met complete samenlevingen.
  Ze staan niet alleen.
  Maar da’s hier exact zo hetzelfde hoor.
  Hier zijn de burgers ook te lafom zichzelf te verdedigen.
  “je mag geen eigen rechter spelen” is dan een mooie dooddoener hè!

  Nou, het is eigenlijk gewoon net goed.
  Eigen schuld…dikke bult.

  Iedereen heeft toch wel een pijpje ijzer liggen of zoiets?
  En anders wat breekijzers, hamers etc… dan was je toevallig toch net aan het werk met dat gereedschap, niet dan?
  Ik kan goed janken, weet je…… 😦

  Like

 5. Linsky zegt:

  Tom,
  om duidelijk te maken dat ik niet zomaar wat zit te lullen, ik heb behoorlijk ervaringen gehad met ‘vredelievend’ afval!
  Het zit me sowieso al behoorlijk dwars dat al die klootzakken hier in NL zich laten ringeloren door dat geteisem.
  Laat ze godverdomme eens een pijp ijzer meenemen en zelf de kinderen naar school brengen!!!
  Misschien heb je deze nog niet gelezen, omdat die er al op stonden voor je op het blog kwam:

  Kijk wat verder in het verhaal naar; Once upon a time in the west of Eindhoven;
  https://ejbron.wordpress.com/2011/11/29/elk-volk-heeft-de-leiders-die-het-verdient/
  https://ejbron.wordpress.com/2012/03/03/eendrachtde-laatste-kans/

  Like

 6. Linsky zegt:

  Weet je,
  het interesseert me eigenlijk helemaal geen barst of de Israëlische historische claims rechtvaardig zijn of niet.

  Da’s allemaal mooi om zo eens te weten, maar het doet gewoonweg geen flikker af van het recht wat de Israëlisch van nature en door hun enorme werken hebben verworven, gewoon omdat ze een daadwerkelijk nuttig volk zijn wat niet alleen ouwehoert, maar met daadkracht laat zien dat ze het niet alleen kunnen, maar ook doen!!!

  Het is een volk wat heel dapper met ongelooflijk doorzettingsvermogen hun land hebben opgebouwd en een schitterende samenleving, op democratische wijze, waar het hele verdomde westen een puntje aan kan zuigen.

  Van door woestijnen hebben ze oases gemaakt, rosten hebben zij tot nut van hun verdediging gemaakt en de dooie grond is nu vruchtbaar als nergens ter wereld!
  Iedereen doet zijn of haar deel en samen staan ze verdomd sterk!

  Zelfs al ben je het met veel aspecten niet eens, dan nog is het een grof schandaal als je de onvoorstelbare inzet en sociale waarde van dat volk niet erkend!
  MY BEAUTIFUL ISRAEL

  Like

 7. Marijke . zegt:

  Lafbekken zijn die journalisten om het in de doofpot te stoppen.Maar ze kunnen er hier ook wat van he.Kijk wat er op de dam gebeurt is en wat een grote schande is en wij staan er bij en keken er naar.En wat hoor je er op tv over of van uit den Haag.Nou bitter weinig he.Ik ben het wel zo spuug zat.Bah.

  Like

 8. Linsky zegt:

  Marijke,
  ik wordt er met het uur kwaaier om!

  Als die rifratten weten dat je ze met alle man op hun godverdomme slaat met een staaf ijzer, denk je dat ze dan nog steeds een grote smoel op je eigen terrein komen opzetten?
  Dat kan alleen omdat er te veel laffe klootzakken zitten die zich laten ringeloren door dat ‘vredelievende’ geteisem.

  In Eindhoven hebben we natuurlijk ook wat plaatselijk stamkroegen. Daar was het voor een aantal lieden altijd goed toeven. Tot er islamieten ´vrede´ kwamen brengen…steeds vaker en met steeds meer aanhang. In sommigen kroegjes kwam het regelmatig tot gevechten, na de onvermijdelijke discussies en frustraties. In een ervan heeft men mijn suggestie van zwijgen en weggaan opgevolgd.

  De eigenaar van dat café was niet in staat zelf iets te bedenken, waardoor hij dat schorem kon weigeren. Maar de vaste gasten ging steevast, als er van dat ‘vredelievende’ moslimvolk binnenkwam, gewoon weg! Keer op keer! Het probleem van de kroegbaas is namelijk dat ie niet de enige kroeg in de buurt heeft!

  Het gevolg was dat het bedrijf al heel snel failliet ging en uiteindelijk zit er nu een Turkse eigenaar in…maar heel vreemd, er komen nu maar een handvol Allah-schreeuwers. Dus erg lang zal hij het ook niet maken.
  Een ander positief gevolg is dat de ander kroegjes in de buurt nu veel gezelliger zijn, heel wat meer klanten hebben, sterker staan en openlijk hun mening kunnen ventileren waardoor er een absolute saamhorigheid heerst nu….en dat daar dus geen enkele moslim binnen durft te komen….!

  Zij hebben wel éénmaal een opportunistische poging ondernomen. Dat doen ze dus nooit weer!
  https://ejbron.wordpress.com/2012/04/01/negeren-distantieren-en-doodzwijgen-reprise/

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Eigenlijk wil niemand, behalve enkele bezorgde realisten, dit soort verhalen horen.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky, heel veel dank voor de links die U doorgegeven heeft. En ik ben het volledig met U eens.
  Ook dank voor het mooie you tube filmpje over Israel. Ik hoop dat we groeien en groeien, en als ware patriotten 12 september afrekening zullen houden met de partijen die ons zo belazerd hebben.

  Like

 11. Marijke . zegt:

  Linsky ook al ben ik dan met een buitenlander getrouwt,maar hij is geen lafaart.Zat laats in de tram in Amsterdam.Drie jongens zaten een oude man te jennen en niemand die wat zei.mijn man geen kleine jongen stont op en zei in het engels take me you ass……Het is met een sisser af gelopen maar mijn punt is niemand die zijn mond open deed.Je weet mijn man is een yank maar zei dat kan ik gewoon niet laten gebeuren.Ik was helemaal verbaast dat niemand iets deed of zei.Kan er nog niet bij.En dat brengt mij terug naar dat geval met die haardbaarden op de dam en dat er maar een zijn mond open deed en die werd nog afgevoert ook.Wat zijn wij toch gekeldert in holland.Foei foei

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Het is mij nog steeds een raadsel hoe snel snel Nederland is afgezakt:
  De kranten = Een waardeloze zooi, door links ‘gehersen’ spoelde jounalisten.
  Die de waarheid verdraaien en verkrachten en het nieuws censureren.
  De televisie met het zelfde sop overgoten als de kranten.
  Een ‘rechtspraak’ waar je droevig van wordt.
  Een regering waar je nog droeviger van wordt.
  Een bevolking van droeftoeters en afwachters, murm of schijndood.
  Het moet allemaal een voor opgezet plan zijn geweest.
  Als ik om me heen kijkt schaam ik me omdat ik Nederlander ben.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @koddebeier, ik sluit mij bij uw gevoelen aan. Wat is er geworden van de jongens van Jan de Witt, week -en slap dat is het, en daarom kan de islamisering doorgaan, en wordt criminelen niets in de weg gelegd. Ook ik schaam me kapot!

  Like

 14. lucky9 zegt:

  Zo werkt fascisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s