Het begin van het einde van de EU

(Door: Henryk M. Broder)

De EU in actie: in Madrid wordt door de politie op demonstranten ingeslagen, terwijl Brussel iets nieuws bedenkt betreffende het programma “gender equality”. Merkwaardige prioriteiten!

Woensdag was het begin van het einde van de Europese Unie. De dag begon zo goed.

De president van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, was als vroeg op kantoor om een toespraak bij te schaven over hoe men van de EU een “statenbond van nationale staten” zou kunnen vormen; de Luxemburgse minister-president Jean-Claude Juncker maakte bekend, dat hij begin 2013 zou stoppen als voorzitter van de eurogroep; de president van het Europese Parlement, Martin Schulz, gaf een ontvangst voor 15 Europese staats- en regeringschefs uit Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Kroatië, Estland, Hongarije, Letland, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Cyprus, Griekenland, Litouwen, Malta en Spanje, die naar Brussel waren gekomen om met elkaar te overleggen over de “EU-cohesiepolitiek”.

Alles “business as usual” in het epicentrum van de EU. Maar toen werd het serieus, ook al was het ver weg van de Brusselse conferentieruimtes, cafés en achterkamertjes.

In Madrid trad de politie met knuppels en rubberen kogels op tegen demonstranten, die niets anders misdaan hadden dan luidkeels tegen de bezuinigingspolitiek van de regering demonstreren.

Wie de beelden van de meppende agenten op televisie zag, die willekeurig op de demonstrerende burgers van Madrid insloegen en ook niet stopten toen deze al op de grond lagen, moest vrezen dat de in 1975 overleden dictator en generaal Franco weer uit zijn graf zou zijn opgestaan om het commando over zijn Guardia Civil over te nemen.

Brussel was met belangrijkere zaken bezig

Vanuit Brussel, waar men graag over mensenrechten i.v.m. thema´s zoals geld witwassen en emissiehandel spreekt, kwam geen woord van ontzetting, zelfs geen enkel woord van medelijden voor de slachtoffers van het Spaanse staatsgeweld. Want men was met belangrijkere zaken bezig.

Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie, Fundamentele rechten en burgerschap, trad voor de camera´s en verkondigde met trillende stem dat de EU-commissie haar voorstel zou hebben aangenomen dat tot het jaar 2020 in beursgenoteerde bedrijven 40% van de bestuursfuncties door vrouwen moeten worden bezet. Het zou “een historische dag voor de evenwichtigheid en de gelijkheid van de geslachten”, zei ze, een “doorbraak” en een “overwinning voor de vrouwen”.

Ook mevrouw Reding, de dienstoudste EU-commissaris, vond de geweldsorgie in Madrid geen woord waard. Daarbij zou ze minstens hebben kunnen vaststellen dat de gender-rechtvaardigheid in Madrid niet werd toegestaan. De geüniformeerde meppers waren 100% mannen.

In plaats daarvan werd in Brussel een nieuwe grap uit het programma “gender equality” voorbereid. Zoals de Londense krant “Daily Mail” bericht, zou de commissie voor vrouwenrechten en seksegelijkheid de rolpatronen in kinderboeken op zich hebben genomen.

Het doel zou zijn om lesmateriaal te verbieden dat aan leerlingen een traditioneel rollenbegrip van de geslachten doorgeeft, dus meisjes die met poppen en jongens die met auto´s spelen.

Ja, dat zijn taken die op EU-niveau opgelost moeten worden. Dan moet het demonstratierecht achteraan sluiten.

Echter: als dat de prioriteiten zijn die gelden in de EU, dan zal de weg naar een “statenbond van nationale staten” een hele korte zijn. De 14e november 2012 markeert een ommekeer. Van nu af aan gaat het bergaf.

Bron:

http://www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article111172543/Der-Anfang-vom-Ende-der-Europaeischen-Union.html

Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EU, Socialisten, Spanje. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het begin van het einde van de EU

 1. Reblogged this on Linsky's Place and commented:
  Zie ook:
  Het ‘gezin’ verdwijnt

  Zij willen onze kinderen!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Wat mij betreft, mag het een hele steile weg zijn, “”bergaf””. Wordt tijd dat dit monster genaamd EU ontmanteld wordt.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De EU is een gigantische samenzwering, om de europese burgers te degraderen tot slaven. In het artikel wordt generaal Franco ten tonele gevoerd, maar ik pleit nu wel voor deze dictator, omdat hij SPANJE heeft behoed voor het COMMUNISME! En god betere het, de RODE SCHOFTEN hadden altijd iets te mekkeren over deze persoon, terwijl linkse dictators als Pol Pot, Mao-tse-tung, en Stalin heel wat meer mensen hebben vermoord. En aangezien de EU uit RODEN bestaat, is voor mij de gevolgtrekking, als het leger in diverse europese landen de kant van de burgers kiezen tegen het POLITBURO BRUSSEL, ik dat alleen maar zou toejuichen. En dan wil ik voor de goede orde hieraan willen toevoegen, dat Franco uiteraard geen lekkere vent was, maar hou mij op over de “linkse kerk”, die ik als LANDVERRADERS beschouw, en dat was Franco in ieder geval niet!

  Like

 4. Marcel zegt:

  Hopeloos…

  Het enige wat tegen het €U beleid nog te doen is
  -vrees ik-
  zullen publieke terechtstellingen,
  galgen,
  en guillotines zijn. En zo.

  Zolang die er niet zijn
  zal de dictatuur van de 51 & de ongekozenen doorgaan.

  Huiveringwekkend vooruitzicht.

  Like

 5. Videosamenvatting van de afgelopen 3 dagen: http://vimeo.com/53613490

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 22.03. uur, en dan te weten dat de LINKSE TROLLEN weer op powned bezig zijn om Wilders te bashen. Alles wordt uit de kast gehaald, om deze vent met ballen, te demoniseren, belachelijk te maken en te bedreigen. Rode honden, dat zijn het!

  Like

 7. 2Crazy2bTrue zegt:

  Rooie honden zijn erger dan de rode hond.

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Schaf de kinderbonus af, you idiots! Geld strooien lokt ratten aan!
  Comprende?

  Like

 9. Hellen zegt:

  He , das een tijd geleden 2Crazy2bTrue , alles oke ?
  Goed om je hier te zien !

  Like

 10. JooJootje zegt:

  Wanneer schiet de burger de politie voor hun flikker?
  Is niet zo moeilijk hoor wij zijn altijd met meer.

  Like

 11. Henk der Niederländer zegt:

  Zoe niet goed zijn JooJootje dan is binnen de kortste keren het leger paraat maar Ik kan je vraagstelling zeer goed begrijpen na het zien van een aantal beelden.

  Like

 12. Hier heb ik maar 1 woord voor: DEGENERATIE (benaming voor allerlei veranderingen in cellen en weefsels waardoor hun normale functie aangetast wordt. Een langzaam, geleidelijk proces van afsterven van bepaalde groepen (hersen)cellen.)

  Like

 13. daiyu-ninja zegt:

  Wanneer beginnen wij met die europese vlag te verbranden als protest?
  Ik moet elke dag tegen die land en volksverradersvlag aakijken. BAH!

  Ben van mening dat de politie/het leger achter de eigen bevolking moet staan en niet achter die geesteszieke kliek van brussel.
  Door zich tegen de autochtonen bevolking te keren, zijn het net zulke criminelen als de brusselse elite..

  Like

 14. Lucky9 zegt:

  Over dat gender gedoe in Brussel kan men hoogstens zeggen dat het uw verdomde zaken niet zijn, bende onbekwame clowns!

  Maar de dreiging is groter dan men denkt: twee Californische lesbiennes laten hun geadopteerde zoon ombouwen tot een meisje als geschenk voor zijn elfde verjaardag. Sinds hij 8 jaar was slikt het kind hormonen om de ombouw mogelijk te maken.
  Voor het artikel in het Frans en de film in het Engels huiver: http://24heuresactu.com/2012/11/12/deux-lesbiennes-transforment-leur-fils-adoptif-en-fille-video/

  Nu ben ik redelijk breeddenkend maar dit vind ik echt misdadig. Ben er nog niet goed van.

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @daiyu-ninja 12.19. uur, het zal nog erger worden. De EU schoften zullen opdracht geven, om het leger en de politie tegen de eigen bevolking op te zetten. Nu is het ook duidelijk waarom wij geen wapens mogen hebben als burgers.

  Like

 16. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2229022/Now-Brussels-takes-aim-Famous-Five-Books-portraying-traditional-families-barred.html

  De EU bemoeit zich ook al met de lesboeken:

  o.m. geen plaatjes van traditionele gezinnen en bepaalde kinderboeken mogen niet.

  Like

 17. Henk der Niederländer zegt:

  Een duidelijke les A nooit met de EU inlaten Levert allen maar voordelen op.

  Like

 18. louis-portugal zegt:

  Wat hoop ik dat Henryk M. B. gelijk krijgt. hoe sneller hoe beter.
  Ik ben er nog steeds verwonderd over hoe het zover heeft kunnen komen en nog altijd verder gaat in deze tijd.

  Like

 19. waarom zal je wapens dragen ,erg genoeg al .
  Maar ik stem toch wel mee eens want in deze wereld weet je het niet meer .
  buitenlanders lopen er al mee waarom wij dan niet!!

  Like

 20. Ik heb het een keer mee gemaakt in Spanje waren wij op er vakantie.
  Eenmaal daar gingen we wandelen en op gegeven moment door dat
  ik medicatie had maar die toen wel wat zwaar waren om mij te kalmeren kwamen we 2spaanse Agenten tegen en die dachten dat ik een junly was ja,ja en als ik geen spans had gekent en niet gezegd had dat ik een Epilepticus was hadden ze me totaal in elkaar geslagen me ouders waren er ook bij gelukkig dus het was met een sus en een vriendelijkgebaar van hun goed afgelopen..

  Altijd gegevens bij je hebben ik buitenland en een special brief van je dokter mee nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s