Radicaalislamitische religieleider wil aan de macht in Pakistan

Screenshot_12

Muhammad Tahir-ul-Qadri

In Pakistan komt het tot een machtsstrijd. De islamitische kernmacht met 185 miljoen inwoners zit midden in een regeringscrisis. Het hoogste gerechtshof in het land heeft begin deze week opdracht gegeven tot de arrestatie van minister-president Raja Pervez Ashraf. De reden: zogenaamde smeergeldbetalingen in miljoenenhoogte. Nu weigert echter de aan de regering ondergeschikte anticorruptie autoriteit het arrestatiebevel tegen de minister-president ten uitvoer te brengen. Tegelijkertijd roept Muhammad Tahir-ul-Qadri, een nieuwe radicaalislamitische religieleider, ertoe op dat het volk de macht moet overnemen.

Minister-president Ashraf onder zware verdenking van corruptie

De huidige minister-president Raja Pervez Ashraf staat onder zware verdenking als Minister van energie tussen maart 2008 en februari 2011 miljoenen dollars aan smeergeld voor de verstrekking van energieprojecten te hebben geïnd. Bij de projecten ging het om kleine krachtcentrales, die in werkelijkheid nooit gebouwd werden. De president van het gerechtshof, Iftikhar Chaudhry, gaf daarom opdracht om de regeringschef onmiddellijk te arresteren. Daartegen verzet zich nu echter Fasih Bokhari, de leider van de landelijke anticorruptie autoriteit in Islamabad.

Volgens Bokhari zijn de bewijzen tegen de minister-president “niet steekhoudend” genoeg. Dit, hoewel zijn eigen autoriteit het voorwerk voor de beslissing van het hoogste gerechtshof had geleverd. Nu twijfelt de leider van de autoriteit zelf aan de bewijzen. Het hoogste gerechtshof op zijn beurt roept de anticorruptie autoriteit ertoe op om de daar bewaarde bewijsmiddelen onmiddellijk en volledig aan de rechtbank ter beschikking te stellen.

Prediker Muhammad Tahir-ul-Qadri roept tot volksopstand op

Van dit politieke en juridische conflict maakt de religieleider Muhammad Tahir-ul-Qadri gebruik en organiseert de volksopstand. Tahir-ul-Qadri riep bij manifestaties, waarbij de laatste keren meerdere tienduizenden aanhangers bijeenkwamen, op tot het onmiddellijke aftreden van de volledige regeringstop en het parlement. Tegelijkertijd gaat het bij zijn eisenpakket om een kiesrechthervorming en om de onmiddellijke uitschrijving van nieuwe verkiezingen. Met zijn eisen heeft hij in zoverre succes dat de regering het met hem eens werd over de te volgen route naar nieuwe verkiezingen, die uiterlijk midden juni moeten plaatsvinden.

De prediker Muhammad Tahir-ul-Qadri was pas in december 2012 na een meerjarig verblijf in Canada naar Pakistan teruggekeerd. Binnen enkele weken klom de Pakistaans-Canadese staatsburger met twee paspoorten met behulp van een miljoenen kostende campagne op tot de landelijk meest bekende religieuze leider.

Screenshot_15

De Pakistaanse minister-president Raja Pervez Ashraf

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0011423-Islamistischer-Religionsf-hrer-will-Pakistan-die-Macht

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamitisch fundamentalisme, Pakistan. Bookmark de permalink .

3 reacties op Radicaalislamitische religieleider wil aan de macht in Pakistan

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hoppa er moet weer een HAATBAARD MOEZELMAN in het zadel geholpen worden. En met steun van de verrader en renegaat in het “Witte Huis”, gaat het deze haatbaard dadelijk nog lukken ook.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  @Tom Hendrix

  Hi Tom het lijkt wel dat het vrije Westen het startschot en carte blanche heeft gegeven voor de wereldwijde terreurorganisatie genaamd de Islam om haar gang te laten gaan.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie 1 12.38. uur. Hoi Peter, inderdaad de weerzinwekkende volgers van de ideologie van de HAAT te weten de ISLAM, worden geen strobreed in de weg gelegd. De hele politieke bende van LINKS in heel Europa, zijn de 5e colonne van de GEITENNEUKERS!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s