Twee derde deel van de Duitsers wil immigratie beperken

Screenshot_30

Immigratiebeperkingen voor EU-burgers: in een door FOCUS in opdracht gegeven enquête spreekt de meerderheid van de Duitsers zich uit voor een beperking van de immigratie. Migratieonderzoeker Klaus J. Bade geeft tegengas – en waarschuwt voor paniekzaaierij.

In het debat rondom de zogenaamde armoedevluchtelingen uit Roemenië en Bulgarije wil twee derde deel van de Duitsers immigratiebeperkingen voor EU-burgers invoeren. In een Emnid-  enquête voor het nieuwsblad FOCUS was 27% er voorstander van dat alle EU-burgers naar Duitsland mogen immigreren. 28% wil de immigratie uit bepaalde EU-landen beperken. 41% pleit ervoor om beperkingen in te voeren voor immigranten uit alle EU-landen. TNS-Emnid ondervroeg eind februari voor FOCUS 1004 personen.

In het debat rondom de stijgende sociale kosten voor Roma-immigranten uit de EU-probleemlanden Roemenië en Bulgarije bekritiseerde de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) de steden en gemeentes: “De gemeentes moeten in hun eigen belang op een strikte naleving van de wetten letten”, zei hij tegen FOCUS. Als iemand een uitkering zou aanvragen, dan moet hij daar de redenen voor kunnen geven. “Wie wegens poging tot bedrog betrapt wordt, misbruikt het recht van vrije vestiging en moet vertrekken. Daarin voorziet de wet op het recht van vrije vestiging nu al.”

Screenshot_31

Migratieonderzoeker geselt “politiek van gisteren”

De eis van Minister van Binnenlandse Zaken Friedrich dat de steden en gemeentes scherper zouden moeten controleren, zorgde bij migratieonderzoeker professor Klaus J. Bade voor zware kritiek. “Dat wakkert in de bevolking achteloos een afweerhouding tegen ongewenste immigratie aan, die men echter gewoon niet kan verbieden.” De migratiedeskundige waarschuwde voor hysterische reacties op de komst van Roma uit Zuidoost-Europa.

Tegelijkertijd wees hij de indruk van de hand dat Duitsland op dit moment een massale armoede-immigratie zou meemaken. “Dat is paniekzaaierij. Dat is opnieuw het appel om een negatieve coalitie van de afweer in plaats van een coalitie van de vormgeving te creëren”, zei Bade. Wat hem betreft gaat het appel van politici om kinderbijslagregelingen en de vrije vestiging te controleren in de verkeerde richting: “Zo maakt men het systeem Europa kapot. Begrippen zoals immigratieaansturing zijn uitgediend binnen de EU. Dat is politiek van gisteren”, bekritiseerde de emeritus professor.

De deskundige binnenlandse zaken van de CDU, Wolfgang Bosbach roept de EU ertoe op “de vraag te beantwoorden of het er op den duur bij moet blijven dat onder het zich beroepen op het recht van vrije vestiging voor werknemers” ook de vrije toegang “in de sociale systemen van andere landen mogelijk gemaakt moet worden.”

Screenshot_32

Hannelore Kraft: “Duitse regering moet actief worden in Brussel”

De minister-president van de deelstaat Nordrhein-Westfalen Hannelore Kraft (SPD) ziet het vooral als een taak van de Duitse regering “dat zij eindelijk actief meedoet aan het overmeesteren van de problemen in plaats van de verantwoordelijkheid af te schuiven.” De EU zou bovendien in de gebieden van herkomst van de armoedemigranten effectief tegen armoede, buitensluiting en discriminatie van vooral Roma moeten optreden, “die een deel van de migrantengroep vormt. In de landen van herkomst gebeurt nog veel te weinig. De desbetreffende EU-programma´s worden nauwelijks door de EU-landen gebruikt”, zei Kraft afkeurend. “hier moet de Duitse regering actief worden in Brussel, opdat de druk op de landen van herkomst enorm vergroot wordt.” Kraft richtte een werkgroep op, die tot de zomer voor bijzonder gedupeerde gemeentes “een handelingsplan moet ontwikkelen.”

Volgens informatie van het Duitse agentschap voor arbeid maakten in januari 2013 in totaal 12.236 Bulgaren en 15.808 Roemenen in Duitsland aanspraak op kinderbijslag. Bij de Bulgaarse staatsburgers steeg dit aantal in vergelijking met 2010 met 138%. Het aantal Roemeense ontvangers van kinderbijslag steeg tussen april 2012 en januari 2013 van 11.736 naar 15.808 personen.

Screenshot_33

Bron:

http://tinyurl.com/adh279d

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Bulgarije, Duitsland, Immigratie, Roemenië, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

7 reacties op Twee derde deel van de Duitsers wil immigratie beperken

 1. oogenhand zegt:

  Misschien moet Duitsland Roemenië onder druk zetten een verzorgingsstaat in te voeren. Diederik Samsom is voor een Europese verzorgingsstaat. Samen met zijn aanvallen op de babyboomers ga ik Diederik Samsom een steeds geschiktere vent vinden.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  “Samen met zijn aanvallen op de babyboomers ga ik Diederik Samsom een steeds geschiktere vent vinden.” Hopenlijk is deze zin van jouw sarcastisch bedoeld?

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Oogenhand en wie moet dat dan allemaal betalen???????????????????????????????????
  Die Klaus Bade kan dat gemakkelijk roepen.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Saoedi-Arabië en Qatar gaan dat betalen. “Islamofobie” wordt veroorzaakt door armoede en onderontwikkeling. Alleen als er geld, en veel geld wordt gegeven in het kader van de ontwikkelingssamenwerking aan Europa, kan terrorisme zoals dat van Breivik worden tegengegaan.
   Overigens, als islamkritiek uit zou lopen op massamoord, dan zou islamkritiek erger zijn dan Anti-Semitisme. Alle moslims afmaken zou een dodental van anderhalf miljard opleveren, meer dan het aantal Joden. Dit ervan uitgaande dat moslims evenveel waard zijn als Joden, iets wat links ons voortdurend voorhoudt. Er is geen enkele manier waarop links kan volhouden dat islamkritiek en Anti-Semitisme vergelijkbaar zijn. Altijd zal één vorm het ergste zijn.
   Ironisch genoeg legt links hetzelfde verband tussen moslims en Joden als de figuren die beweren dat de Joden de moslims hierheen gehaald hebben.

   Like

 4. Pingback: Duitse minister dreigt met veto tegen Akkoord van Schengen | E.J. Bron

 5. Tom Hendrix zegt:

  Het is evident dat, de verzorgingsstaat in stand houden, en tegelijk de massa-immigratie toe laten, volslagen onmogelijk is! De econoom Milton Friedman heeft daar eerder al voor gewaarschuwd!
  Maar door de schepping van het GEDROCHT EU, met een mafdoos als Ashton, die de hele wereld in europa binnen wil halen, is dat een heilloze weg.
  Verder is het hoopvol, dat er nu flink “herrie in de tent EUSSR”, is. Hopelijk flikkert de EUSSR gauw om, the sooner, the better!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s