IJsland zegt “nee” tegen EU-toetreding

Screenshot_13

Vandaag kreeg de EU flink de kous op de kop en wel van het kleine oer-Germaanse volk op het verre eiland van de goden, op IJsland. Vorig jaar nog was het Brussel op de een of andere manier met valse beloftes gelukt om de Kroaten te verleiden met een kleine meerderheid voor de EU-toetreding te stemmen. En bij de Serviërs heette het vorige week dat men de toespraak van de Servische staatspresident terloops herinterpreteerde om hierin een teken van verontschuldiging voor Srebrenica en onderwerping aan Brussel te kunnen lezen.

Maar uit de stemming van de IJslanders kunnen zelfs niet eens de in de verdraaiing van feiten gespecialiseerde journalisten van de Süddeutsche Zeitung, van “Der Spiegel” e.a. een overwinning voor de EU lezen:

De sociaaldemocraten van IJsland werden niet herkozen. De conservatieven wonnen de verkiezingen met de belofte de EU-toetreding te stoppen en de crisislasten anders te verdelen.

Na het tellen van ongeveer twee derde deel van de stemmen had het bondgenootschap van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij en de liberale Vooruitgangspartij 37 van de 62 parlementszetels. De sociaaldemocraten van minister-president Jóhanna Sigurdardóttir verloren de helft van hun zetels en behaalden met hun huidige coalitiepartner, de Links-Groenen, nog maar 17 zetels.

Die Zeit

Een duidelijke boodschap aan Brussel. Maar tot troost hebben Merkel, Schäuble, Barroso en Van Rompuy een toetredingskandidaat die hen niet uit handen zal glippen, hoe hard de financiële crisis ook drukt: Turkije, dat Europa sowieso veroveren wil, of met het zwaard, de EU-toetreding of met de immigratie en geboortecijfers.

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/04/28/island-wahlt-gegen-den-eu-beitritt/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, IJsland. Bookmark de permalink .

20 reacties op IJsland zegt “nee” tegen EU-toetreding

  1. bobzelf zegt:

    wHAHAHAHA, HET WAS BRUSSEL GELUKT OM MET VALSE BELOFTES , KROATIE TOE TE LATEN TREDEN TOT DE EU ?????????????
    Nou zal het even uitleggen , de ongekozen klootzakken Baroso en von Rompuy hebben voor
    “slechts 350 miljoen Euro de regering omgekocht , van ONZE centen .
    En daarna diverse ‘VOOR ” stemmers een goede baan in Brussel aangeboden !!!
    Dus deze bandieten van de kroatische regering gingen qua salaris van euro 400 naar 12.000 euro per maand , zonder de bekende onkosten vergoedingen natuurlijk !!!
    Donderstraal toch een bom naar binnen daar in Brussel.
    Wel effe onze PVV mensen en NIGEL van te voren effe waarschuwen .
    Mocht ook De volgevreten VVDer HANS VAN BAALEN aanwezig zijn , dan mag U voor 2 bommen gaan , om alle risico’s uit te sluiten !
    En IJSLAND , geweldig toch , maar wij hebben PINOKKIO EN ZWAMZAM , OOK LEUK !!
    TOCH ???????????

    Like

    • louis-portugal zegt:

      HaHaHa helemaal eens met de actie en vooral tegen van Baalen

      Like

    • Tiny zegt:

      De islammetjes zijn instaat gebleken een soort van drone in elkaar te knutselen die ook nog eens wat vuurwerk kon laten vallen. Misschien een ideetje voor de technisch begaafden hier. Zo’n drone zal hier al niet meer opvallen, er zweven er meer dan genoeg door het luchtruim. Dus er zijn kansen 🙂

      Like

  2. Tom Hendrix zegt:

    Hoe eerder het GEDROCHT en DRAAK de EU kapot gaat ,hoe liever! Leve Ijsland! Leve de ijslandse bevolking, die het techt verrekt om zich in een dictatuur te begeven. Weg met alle EUROFIELEN en ISLAMOFIELEN!

    Like

  3. Petrossa zegt:

    En vanzelfsprekend wordt dat niet geaccepteerd en tekent de regering e.o.a. ‘verdrag’. Dat kennen we nu wel.

    Like

  4. Tom Hendrix zegt:

    On topic, net een stukje gehoord van de toespraak van Nigel Farage, waarin hij zelfs Frits Bolkesteijn noemde en prees, met betrekking tot de waanzin van de EU, en Nigel zei terecht: citaat; De EU is het nieuwe COMMUNISME! En dat konden we weten, want dat had de oud leider van de Sowjet-Unie, tijdens een bezoek aan West-Europa ook zo aangegeven toen hij hoorde van de EU zei hij woordelijk: ” Wij zijn gestopt met dat HEILLOZE EXPERIMENT -communisme- en jullie beginnen eraan”. De pluche klevers en andere laffe politici kunnen NIET zeggen WE HEBBEN HET NIET GEWETEN. Ze dienen allemaal berecht te worden, allemaal!

    Like

  5. Theresa Geissler zegt:

    ÏJsland zegt nee tegen EU toetreding.
    En groot gelijk hebben ze!

    Like

  6. peter selie zegt:

    Het eerste land met verstand. In het oude joegoslavie staan de republieken te dringen om erbij te komen. Ja, geen wonder voor hen is Europa een Luilekkerland. Voor hen zal er altijd volop geld
    zijn behalve wat zij van onze armoe krijgen toebedeeld komen en masse halen bij ons thuis!

    Wat een geweldig idee die EUSSR . Laten we die toren van Babel snel slopen.Wij Noord-europeanen zijn intussen armer als die zuiderlingen die het werken niet zo zien zitten. Dankzij Europa is dat ook niet meer nodig. Wie kan dit het eigen volk aandoen??

    Like

  7. Jan zegt:

    Mooi, Brünhilde wint eindelijk. Verloor 1000 jaar geleden van de valse Gunther. Soort slapjanus Van Rompuy

    Like

  8. Henk.V zegt:

    Een verstandig besluit van IJsland dat door de afwijzing iedere burger die de EU kritisch benadert een grote dienst bewijst!

    Like

  9. Petrossa zegt:

    Maar, maar. Frankrijk, Nederland, Tsjechie en Ierland heben ook nee gezegd. En waar zijn die nu?

    Like

  10. Pieter Nokkio zegt:

    In IJsland begint de victorie: eerst met de afschaffing van het corrupte bankensysteem, nu met een duidelijk NEE tegen Europa. Ik bevind me momenteel in Spanje (Mallorca) en constateer t.o.v, enkele jaren geledeneen enorme achteruitgang: lege winkels, verwaarloosde puien, onverschilligheid, zwervers slapend in bankkantoren (..) en wat dies meer zij. EU is failliet, geef maar toe Merkel/hitler

    Like

  11. guusvelraeds zegt:

    IJsland zegt nee tegen de EU en zegt ja tegen:

    Democratie. Nationale onafhankelijkheid. Baas in eigen land. Baas over eigen grenzen. Baas over eigen monetair beleid. Baas over eigen nationale uitgaven en begroting. Baas over eigen buitenland beleid. Verantwoordelijkheid voor eigen regelgeving, wetgeving en uitvoering. Kortom IJslanders zijn een trots volk dat de slavernij onder een moreel verwerpelijke EU afwijst.

    Like

  12. louis-portugal zegt:

    Het zal niets helpen tegen het crapule uit Brussel.
    Want ze hebben geen greintje intgriteit.

    Like

  13. Claudia zegt:

    Ben het eigenlijk helemaal eens met al deze reakties hier
    Al die klootzakken in Brussel zijn omgekocht door het groot-kapitaal
    De koopman aan de macht
    Het ergste wat een land,kan overkomen
    Verkoopt het touw waar zijn eigen Moeder aan wordt opgehangen
    Dus verwacht van hem geen enkel sociaal meegevoel
    Alleen zijn eigen portemonnee is belangrijk
    Al gaat dat ten koste van het levensgeluk van miljoenen
    EUROPA ONTWAAK
    AVE MARIA

    Like

  14. Jean zegt:

    Nu nog de poten wegzagen onder dat EU gedrocht en hopen dat de lafaards die er rondlopen deftig op hun bek gaan want wij zijn die laffe uitgerangeerde volksverraders spuugzat.
    laten we het financieel maar eerst droogleggen zodat ze zelf hun vreten moeten betalen, die klaploperij is degoutant én schadelijk.
    Weg met ‘dit’ Europa, leve ‘het’ Europa waarin landen onderlinge afspraken maken zonder bemoeizucht van despoten, verraders, parasieten en klaplopers en religiefanatici resp. -idioten.
    Geef nooit een stem een klaplopers liggend in dat kot van profitariaat én verraad.

    Like

Plaats een reactie