Johnny Quid (GeenStijl) slaat de plank weer volledig mis

Screenshot_42

Op het zogenaamd politiek-incorrecte blog GeenStijl heeft Johnny Quid weer eens een stukje broddelwerk gepubliceerd. Onder de veelzeggende kop ‘Afrikaner apartheidsblanken bezoeken de PVV’ beticht Quid de Partij Voor de Vrijheid onder andere ten onrechte van ‘Racisme.’

Afrikaners

Wat wil namelijk het geval? Op 29 april jongstleden ontvingen drie PVV-parlementariërs een afvaardiging van de Zuid-Afrikaanse Orania Beweging. Deze beweging heeft als doelstelling het stichten van een eigen volksstaat voor Afrikaners. Het in Zuid-Afrika regerende communistische ANC stelde reeds in 1993 in een communiqué ‘ter dege rekening te willen houden met de wens van vele Afrikaners tot zelfbeschikking’ (Trouw, 21/12/1993). Hiermee is echter nooit iets gedaan. Deze wens van de Orania Beweging lijkt mij daarom niet alleen geheel terecht, maar ook volstrekt legitiem.

Screenshot_44

‘Blanke Afrikaners’

Terug nu naar het GS-artikel van Johnny Quid. Quid schrijft – net als andere gevestigde media trouwens – dat de Orania Beweging een ‘blanke volksstaat voor Afrikaners’ nastreeft. Dit gebruik van het expliciete begrip ‘blanke’ suggereert dat Quid hiermee een sterke, op feiten gebaseerde uitspraak zou doen over deze beweging. Niets is echter minder waar. Onder het kopje ‘Wie is ons’ schrijft de beweging zelf op haar website: ‘Die Orania Beweging is ’n Afrikaanse kultuurpolitieke beweging wat hom beywer vir die herstel van die Afrikaner se vryheid in ’n eie, demokratiese Republiek wat ingerig word op grond van Christelike waardes en oortuigings en wat die toepaslike vorm en mate van selfstandigheid in verhouding tot ander staatseenhede nastreef.’ Volgens mij staat hier niks over uitsluitend ‘blanke Afrikaners’. Johnny Quid blijkt dus totaal verkeerd ingelicht. Wikipedia schrijft dan ook verder over dit thema: ‘Het zijn niet alleen blanken die Afrikaans spreken. Nog net iets talrijker zijn de ongeveer 4 miljoen zogenaamde Kleurlingen van Zuid-Afrika, van wie ongeveer 80% eveneens Afrikaanssprekend is. Overigens zijn de raciaal-blanke Afrikaners vaak nauw verwant aan Kleurlingen.’ Hoppa! Een stukje (bewust?) verkeerd geformuleerde anti-PVV-‘voorlichting’ van Johnny Quid en GeenStijl dus.

Apartheid

In het GS-stukje is één van de verdere verwijten die Quid de PVV’ers maakt dat ze koffie hebben gedronken met ‘de discipelen (en schoonzoons) van het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.’ Nu wil ik best geloven dat Carel Boshoff jr. (voorzitter van de Orania Beweging) een schoonzoon is van Hendrik Verwoerd. Verwoerd was de voormalige premier van Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Volgens mij kun je een schoonzoon van een – niet meer levende – politicus echter nooit verantwoordelijk stellen voor het handelen van het apartheidsregime of de Orania Beweging van vandaag. Om de Orania Beweging te definiëren als ‘apartheidsblanken’ of ‘apartheidsboeren’ lijkt mij dus een stap te ver, en bovendien feitelijk volkomen onjuist. We dragen immers familieleden van diverse verschillende, niet meer levende dictators toch ook niet alle wandaden van hun vaders of opa’s na?

Screenshot_45

Plaasmoorden

Wat er tijdens de ontmoeting van de PVV-Kamerleden met de Afrikaner-afvaardiging exact besproken is zullen we nooit weten. Aangenomen mag worden dat er waarschijnlijk veel over de Plaasmoorden is gesproken. Deze brute moordpartijen op blanke, Afrikaanse boeren worden uitsluitend door niet-blanken gepleegd. Volgens diverse tellingen – onder andere uitgevoerd door Genocide Watch – zijn er vanaf 1994 tussen de drie- en vierduizend blanke boeren vermoord. Deze moorden worden op extreem gewelddadige manier gepleegd en zijn vaak racistische, anti-blanke pogingen tot verovering en het inpikken van land.

Deze anti-blanke Plaasmoorden blijven in de traditionele ‘kwaliteitsmedia’ vaak onbesproken. Ze zijn en blijven een blinde vlek op de politiek-correcte kaart. ‘Zwart is goed, blank is fout’, blijkt in deze kwestie het structurele credo. Kennelijk ook voor Johnny Quid, die een overleg van enkele PVV’ers met een afvaardiging Afrikaners op een goedkope en onterechte manier afdoet als ‘racisme’. Zo kennen we de gevestigde media weer, waartoe jammer genoeg nu ook al enkele GeenStijl-bloggers behoren.

Link: het GeenStijl-artikel van Johnny Quid staat hier:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/pvv_orania.html

Screenshot_43

Door:

Yoni de Wolff

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", Censuur, Linkse Kerk, mainstream-media, Racisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

19 reacties op Johnny Quid (GeenStijl) slaat de plank weer volledig mis

 1. Jade zegt:

  Die Johnny Quid is gewoon een hondelul.
  Bij elke gelegenheid zit hij de PVV af te zeiken.
  Dat, en een ban van bijna een jaar, is de reden
  dat ik daar niet meer plemp.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Johnny Quit wordt nu eenmaal verteerd door PVV haat.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Johnnnnny Quid is een lege huls die volgens mij op een combinatie van speed, coacaïne en hasj schrijft en volstrekt opportunistisch is.
  Ik heb hem een paar keer bij zijn mini-balletjes gepakt:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/11/22/de-morele-porno-van-johnnnny-quid-oorlogsgeile-joden/

  https://ejbron.wordpress.com/2012/09/21/de-oordeelskracht-van-geenstijler-johnnie-quid/

  http://martienpennings.wordpress.com/2012/02/18/johnny-quid-is-een-laffe-hondelul-die-reclameteksten-schrijft/

  Like

 4. Verleden jaar mocht GeenStijl mee met de tourbus tijdens de Herdenking van Pim Fortuyn. Ondanks dat ze de Herdenking een jaar daarvoor belachelijk hadden gemaakt. Op voorwaarde dat ze zouden betalen. Mooi dat ze nog steeds niet betaald hebben. Dus ze mogen niet meer mee. Ik heb verleden jaar hun filmpje van de Herdenking bekeken. Duurde maar een minuut of zes. Maar daar werden we toch weer belachelijk gemaakt. Het stond op de site van GeenStijl. Daar stonden heel wat laagdunkende reacties van reaguurders op. Zoals één over mij; “Wat een maffe vent zeg die de hele dag met een schilderij van Pim op zijn borst loopt, dat is niet iets in de geest van Pim, Pim zal zich in zijn graf hebben omgedraaid als ie dat wist”! Maar er waren ook mooie reacties zoals; “Toch zijn die mensen er maar om Pim te herdenken, je kunt zeggen van ze wat je wilt, respect”!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ondertussen, Heren, lijkt het mij toch meer dan raadzaam om de handel en wandel van deze Johnny Quid nauwlettend in de gaten te blijven houden. Wat als hij nog meer van die verdraaide waarheden de wereld in stuurt? Hoe ontzenuw je die bijtijds? Uiterst bedenkelijk, zo’n heerschap!

  Like

 6. bobzelf zegt:

  Vraag dan ook effe aan dat stuk vuil , of hij ook nog wat leuks weet van
  bea bilderberg en de vader van haar schoondochter ???
  U weet wel van die cursus leren vliegen in 20 seconden !!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Bobzelf, 22.52u. Ja! Dàn zou hij tenminste nog eens nuttig werk doen!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf 22.52. uur, op 13/5. Precies Bob, maar daar zal de PVV HATER Johnny Quid absoluut niet op ingaan. Deze persoon volg ook ik al een tijdje, en alles wat hij doet is de PVV afzeiken waar hij maar kan. Het is zoals het artikel ook al aangeeft, het volste recht van de PVV om te praten met wie zij willen. Want als dat al niet mag, zou ik tegen de RODEN en HUICHELAARS willen zeggen; BEA BILDERBERG kan dus wel met de NAZIE ISLAMISTEN haar gang gaan, om haar OLIEBELANGEN veilig te stellen, maar een democratisch gekozen PVV kamerlid c.q. kamerleden mogen niet praten met wie ze willen. Dat tekent weer de huidige RODE MENTALITEIT van de MSM.

   Like

 7. Tiny zegt:

  Jullie hebben allemaal en helemaal gelijk voor wat betreft die Quid. ergiftigd door alles wat hij spuit en slikt, weet hij niks anders meer uit z’n toetsenbord te rammen als verzonnen vuiligheid over de PVV, PVVers in het algemeen en natuurlijk over GW. Er is geen topic, al gaat het over heel iets anders waar hij het niet voor elkaar krijgt de PVV erbij te halen, Tenminste als hij toevallig wakker is. Toch zie je dat ondertussen steeds meer reaguurders daar op GS er balen van hebben.
  Laat dat figuur toch stikken in z’n eigen gift, het is het eigenlijk niet waard er een woord over vuil te maken. Daarom kan men hem tch wel in de gaten houden, daarom lees ik zijn proza wel.
  En wat GS betreft, het kan daar vriezen, het kan dooien, maar iemand moet toch in het weekend uiterst gestoorde stukjes produceren als de rest het niet doet en vrij heeft.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Paul Kruger was een gelovige Gereformeerde, en geloofd dat alle mensen gelijk zijn.Hij heeft de Sulu’s tijden de trek naar het Noorden eerst in de Draken gebergte ontmoet die naar het Zuiden trokken.Eerst toen hadden ze de Afrikanen leren kennen.En de Bantu’s dat hebben de Engelsen naar Zuid Afrika geimporteerd.Waar om Paul Kruger de appartheid heeft ingevoerd moet een andere reden zijn, als Rassisme.

  Like

 9. Pingback: Desinformatie sluipt blogsfeer in. | Golfbrekers

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad. Marokkaanse grootverdiener stapt op. (ook wachtgeld zeker..???)
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21561216/__Directeur_FORUM_stapt_op__.html

  Like

 11. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  En nog iets ter overdenking voor Bessems: Aan het feit dat 35% van de Nederlanders nu antisemitische denkbeelden koestert kun je zien hoe effectief een strategisch bestrijden van een bepaalde boodschap (in dit geval de waarheid over Israel) is.
  Diezelfde kracht moet je durven inzetten tegen het tuig dat moordend en brandschattend door de wereld gaat. Als je dat niet durft ben je ook werkelijk de vrijheid niet waard.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Die naam alleen al riekt naar een zak stront!

  Like

 13. De statistieken zijn als volgt. ZA heeft meer of minder 50 miljoen inwoners. Per jaar zijn er 17.000 moorden. (Net als overal maar minder zijn er ook in ZA veelvouden van verkeersdoden, verkrachtingen, mutilaties etc.) Het statistische quotum 100.000 zit 500 keer in 50 miljoen Zuid Afrikaanse burgers.
  Men moet 17.000 moorden delen door 500 en dat levert het moordcijfer op van 34
  In Zuid Afrika zijn er dus 34 moorden per 100.000 inwoners. Maar dat is voor alle inwoners en NIET uitgesplitst naar respectieve bevolkingsgroep.

  In de 50 miljoen Zuid Afrikaanse burgers zitten ongeveer
  40 miljoen zwarte negers.
  3 miljoen blanken
  2 miljoen Aziaten en
  6 miljoen bruinmensen. (veel Bruinmense hebben overigens Nederlands bloed en genen en voorvaderen [vrijwel geen moeders he he] en hebben Nederlandse namen zoals Fortuyn en Matroos en 90 % van de bruinmense spreken het Nederlandse Afrikaans) Het zijn dus gebruinde Nederlanders met een negroide overgrootmoeder.

  In dat cijfer van 17.000 moorden en 34 per 100.,000 zijn er van die 40 miljoen zwarte negers (Bantoe stammen) 15.000 doden per jaar !!! Dat zijn dus negers die weer slachtoffer zijn van (het meest) zwarte neger ANC bewind. Het quotum 100.000 zit 400 keer in 40 miljoen. We moeten nu 15.000 delen door 400 en dat levert een moordcijfer op van 375 moorden op negers per 100.000 negers. !!!!!

  Er zijn nu onder de 3 miljoen blanken nog 20 tot 30.000 blanke boeren. Onder de blanke boeren worden er 80 vermoord per jaar. 20.000 is een vijfde van 100.000 Dus 80 moet vermenigvuldigt worden met 5 en dat levert een moordcijfer van 400 moorden per 100.000 blanke boeren.

  Dus 375 moorden per 100.000 zwarte negers en
  400 moorden per imaginaire 100.000 blanke boeren
  In Nederland zijn er 5 moorden op 100.000 Nederlanders !!!!

  Dit is dus genocide in Zuid Afrika. En het gaat dus niet om blank of zwart maar om slachtoffers van het socialistische ANC bewind onder alle etnische groepen. Nu heeft onlangs een bekende Zuid Afrikaanse blogger zich ineens pro Zuma opgesteld vanwege de samenwerking van Zuma met Rusland en dat is wel te billijken vanwege de geo politieke sluipmoord die de Moslim Hussein Obama, CIA director Moslim John Brennan en anderen plegen op de Noord Afrikaanse en midden Afrikaanse bevolkingen met een heimelijke steun aan islamisering onder het mom van een strijd tegen de Islamisering. Het stoken en instigeren door de CIA is voor de gemiddelde Afrikaan of Europeaan niet te volgen (zie Hollande) Ook in Zuid Afrika is inmiddels bekend dat al Qaeda training kanpen actief zijn
  http://ewn.co.za/2013/05/14/Locals-linked-with-terrorism—Cwele

  Ik houd met regelmaat Tweede Kamerleden Joel Voordewind en Cees van der Staaij en Joram van Klaveren op de hoogte van de toestanden in Zuid Afrika omdat zij voortdurend moties aan de Tweede Kamer voorleggen over de moorden op Blanke boeren.

  Like

 14. Gert Boordmans zegt:

  Na 6 jaar met veel plezier Geen Stijl te hebben gevolgd ben ik daar onlangs als reaguurder verwijderd. Door Matthijs van den Beukel alias Johnny Quid.
  Quid heeft daarin een naam hoog te houden. Slaat stoer en wild om zich heen in zijn stukjes maar als iemand hem het vuur aan de schenen legt wordt hij of zij zonder hoor of weder hoor verbannen. In een laatste artikel over Wilders werden ik en ongeveer nog 5 reaguurders verbannen. Ja je leest het goed, 6 man op basis van hun reacties op slechts één artikel. Quid is een literaire psychopaat en vermoord hele reaguurder volkeren. Ik vraag me ook af, wat zouden de adverteerders hiervan vinden?
  Ik heb de reacties op basis waarvan andere mensen werden verbannen allemaal gelezen en er was er niet één bij die het verdiende om te worden verbannen. Ik heb Johnny Quid gevraagd om een reactie en om mij weer toe te laten. Zonder enig resultaat. Ik vermoed dat de man een ego als een olifant heeft en zijn fijn ontwikkelde narcismekwab verdraagt geen tegengeluid. Er is mij nu veel plezier ontnomen en daarom ga ik vanaf vandaag ieder ander platform anders dan GS gebruiken om mijn onvrede te uiten. Quid is echt een dictator en feitelijk een machtswellusteling van het ergste soort. Zijn stukjes staan bij Geen stijl lezers bekend als zeer middelmatig of soms ronduit amateuristisch. Dit commentaar valt hem in de reacties ook ten deel. Hij reageert dan als een echte ploert. Je krijgt slechts de reactie “weggejorist en opgerot”. Mensen hebben ook een bloedhekel aan hem omdat hij zoveel mensen monddood maakt op Geen Stijl. Omdat ik het vrije woord aanhang laat ik me door niemand monddood maken en al helemaal niet door Matthijs van den Beukel die bij deze ongezien de buikgriep kan krijgen en nog niet van mij af is.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Gert Boordmans

   U verkeert in goed gezelschap. Ook de webmaster van deze site heeft door Johnny Quid een “weggejorist en opgerot” aan zijn broek gehad vorig jaar.
   Quid is gewoon een egocentrische klootzak die geen weerwoord duldt. Gelukkig wordt zijn bagger op GeenStijl ruimschoots gecompenseerd door mevrouw Nanninga, die écht goed bezig is!!

   Webmaster E.J. Bron

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s