Saoedi-Arabië heeft gebrek aan beulen – desnoods i.p.v. onthoofding ook fusilleren toegestaan

Screenshot_23

In het Saoedische koninkrijk worden ter dood veroordeelden onthoofd met het zwaard, zoals voorgeschreven door de islamitische wet, de sharia. Vanwege het grote aantal doodvonnissen heeft de wahabitische staat echter een gebrek aan beulen. Daarom laat het ministerie van Justitie onderzoek doen naar nieuwe vormen van terechtstelling. De ambtenaren tenderen ernaar om de onthoofding te vervangen door fusilleren. Aan de ideeën op het ministerie ligt noch een bevlieging van mededogen noch een “humanisering” van de terechtstelling ten grondslag. Het gaat erom het tekort aan beulen op te heffen en het executiesysteem efficiënter vorm te geven. Sinds het begin van dit jaar werden er al minstens 40 executies uitgevoerd. De laatste, voor zover bekend, op 14 mei. In 2012 werden er 76 doodvonnissen uitgevoerd.

Het ministerie van Justitie beklaagt in een circulaire dat er onder de Saoedi´s nog maar weinig mannen zijn die met een zwaard kunnen omgaan. De opleiding in de omgang met het kromzwaard is hard en bovendien is er de nodige koelbloedigheid voor nodig. Daardoor zou de rekrutering van beulen sterk beperkt worden.

De weinige beulen moeten door het hele land reizen om de openbare onthoofdingen uit te voeren. Het ritueel zou vanwege het openbare schouwspel met precisie moeten worden uitgevoerd. Het geringe aantal “beulen” zou het justitiesysteem blokkeren, beklaagt het ministerie van Justitie. In dezelfde circulaire wordt daarom aan de rechtbanken toestemming verleend om, eerst provisorisch, desnoods mensen te fusilleren. Deze executiemethode, aldus het ministerie, is niet tegenstrijdig aan de islamitische voorschriften, zoals uit een onderzoek zou blijken.

Het tekort aan beulen schijnt de executiebedrijvigheid echter niet echt te blokkeren, zoals de 40 terechtstellingen in het jaar 2013 bewijzen. De laatst bekende onthoofding vond op 14 mei plaats in Najran in het zuidwesten van het land. Maneh al-Daen werd onthoofd. Hij werd ervan beschuldigd een ander lid van zijn stam te hebben neergestoken.

Screenshot_22

Al jarenlang zetten vooraanstaande mensenrechtenorganisaties, ondersteund door westerse regeringen, zich in voor rechtvaardiger processen en minder wrede executievormen in Saoedi-Arabië. Het rijke Arabische land met zijn soennitische wahabitische islam is het enige land ter wereld, waarin doodvonnissen op een openbaar plein worden uitgevoerd. De doodstraf wordt opgelegd bij delicten zoals moord, gewapende roof, verkrachting, drugshandel, hekserij en homoseksuele handelingen.

De straffen voor minder ernstige delicten zoals diefstal en opiniedelicten zijn niet minder wreed. Naast een gevangenisstraf bestaan ze bovendien uit het afhakken van een hand of een voet of zweepslagen in het openbaar. Onlangs nog werden een Libanese christen en een Saoedi tot zweepslagen in het openbaar veroordeeld, omdat zij een Saoedische vrouw, die zich tot het christendom had bekeerd, geholpen hadden het land uit te vluchten (zie hier). De rechters verklaarden dat de mannen de vrouw zouden hebben gedwongen de islam de rug toe te keren en zich te laten dopen. De Libanees moest zes jaar de gevangenis in en kreeg 300 zweepslagen, die werden uitgedeeld op een openbare plaats met toeschouwers. Het hielp de mannen niets dat de jonge vrouw, die in Zweden asiel had gevonden, meerdere keren bezwoer zich uit vrije wil tot het christendom te hebben bekeerd.

Bron:

http://www.katholisches.info/2013/06/08/saudi-arabien-hat-mangel-an-scharfrichtern-notfalls-statt-enthauptung-erschiesung-erlaubt/

Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Mensenrechten, Saoedi-Arabië, Sharia. Bookmark de permalink .

18 reacties op Saoedi-Arabië heeft gebrek aan beulen – desnoods i.p.v. onthoofding ook fusilleren toegestaan

 1. maria zegt:

  Vergeleken met die minutenlange bottemessen-onthoofdingen van tegenwoordig is zo’n klap met een scherp zwaard eigenlijk best netjes. Maar ja, wie had een paar jaar geleden gedacht dat we schoften als Gadaffi, Mubarak en Assad terug wensten? We zien nu dat het altijd NOG erger kan…
  Volgens de “weledelgeleerde” Antoinette Vlieger (u weet wel, die bij haar promotie een islamitische abaja droeg, als “statement”) gaan verkrachte en mishandelde dienstmeisjes in de Golfstaten er bij invoering van sharia juist op vooruit…. Nou zij heeft gestudeerd dus ze zal het wel weten, toch?

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier hoe wreed de muzelmensen zijn. En met dit soort mensen doet de familie BILDERBERG zaken, en dan bedoel ik het koninklijk cocktail trio. Saoedi Arabië is met voorsprong het meest islamitische en meest wrede land ter wereld. Ik hoop dat er zo spoedig mogelijk een vervanger voor olie komt, zodat we van dit vreselijk volk afkomen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tom Hedstix 21.13u. Dat zou inderdaad een zegen zijn, Tom! Wat de Bilderberg familie/het Cocktail Trio aangaat: Die zijn te afgestompt om over zoiets na te denken. Je herinnert je toch nog wel, hoe Bea de hoofddoekenkwestie in Oman afdeed met een eenvoudig ‘Onzin”? En dat Argentijnse “Licht” voegde er, geloof ik, nog aan toe,dat vrouwen in Oman heus ook studeerden. Mèt hoofddoek. Alsof het daarom gaat! Maar voor de rest sluiten ze hermetisch de ogen, dat is wel zo gemakkelijk. Om te beginnen moesten we ze eens belasting laten betalen, net als iedereen.De huidige toestand kàn gewoon niet!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Sorry, Tom, HENDRIX natuurlijk. In de vroege morgen functioneert mijn linker arm nog beroerder dan anders.

    Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Theresa Geissler zegt:
    10 juni 2013 om 07:12
    …………Je herinnert je toch nog wel, hoe Bea de hoofddoekenkwestie in Oman afdeed met een eenvoudig ‘Onzin”? En dat Argentijnse “Licht” voegde er, geloof ik, nog aan ……..

    Ik kwam pas nog een oude Elsevier tegen waarin een foto staat van Beatrixs bezoek in Abu Dhabi.
    Van de vier vrouwelijke bezoekers – 2 moslima’s, maxima en bea – is bea de enigste vrouw die zwarte handschoenen draagt.
    En dan ontkent die valse trien NOG dat het een provocatie was.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Dat “Ärgentijnse licht” zei niet alleen dat de vrouwen daar ook studeren, maar erger was:: ze hebben net zoveel kansen als mannen!!!!!!!! In NL werd de kwestie afgedaan als een::hoofd-doeken-relletje. Daar hadden ze toch iets verder op in moeten gaan. Ze (de konnegin ) dostte zich uit in een soort abaja,dat is zo,n zwart, vormeloos VOD en bovendien met zwarte handschoenen. Ik vond het gewoon denigrerend t.o.v vrouwen aldaar. Die zijn hun hele leven gedwongen er zo (buitenshuis) bij te lopen. EN DAT werd dan afgedaan als::hoofddoekenkwestie.
    “She overdid it”, zoals de Engelsen plegen te zeggen. Ik moet dan denken aan bezoek van de Engelse Koningin, vond ik wel waardiger. Enkele jaren eerder was er een bezoek van zo,n hooggeplaatst figuur uit S.A ( uiteraard zonder zijn vrouw(EN). Het gewone völk werd op 100-en meters afstand gehouden, zo geliefd zijn ze.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Theresa Geissler: Beste Theresa, dat is geen probleem hoor. Together we stand. Met vriendelijke groet.

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Dit soort beelden zullen in het Nederland van 2040 met grote waarschijnlijk tot de normaliteit gaan behoren. Ziet U het al voor U? Openbare onthoofdingen op de dam. Overal in het land gaan moslim enclaves ontstaan waarin alle geneugten van de islam tot volle bloei zullen komen.

  http://nieuws.thepostonline.nl/2013/05/01/meerderheid-moslims-wereldwijd-wil-invoering-sharia/

  Like

  • Republikein zegt:

   2040?Veel eerder Guus, met de leipe bende hiero. maar dan zou ik 90 zijn, en hopelijk toch wel dood en begraven.Jammer voor mijn nazaten.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds 21.46. uur. Met al onze landverraderlijke partijen Guus, geloof ook ik dat het eerder zal zijn dan 2040. Ik HOOP het NIET MEER mee te maken!

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het zal wel aan mij liggen, maar telkens als ik zoiets lees als ‘300 zweepslagen’ of daaromtrent denk ik er achteraan: “Bestaat niet, dat iemand daarna nog in leven is.”Alleen hoor je daar nooit iets over. Ik krijg sterk de indruk dat die straffen volgens Sharia-recht méér zijn dan straf, dat wil zeggen, dat de wetgevers, de uitvoerders en de gelovigen in het algemeen er een wreed, pervers,sadistisch genoegen aan beleven. Ik herinner me een cartoon-kwinkslag, ooit, in het Noordhollands Dagblad, waarin onder meer dus gezegd werd: “Wilders’haren rijzen te berge als hij het woord Sharia hoort. Inderdaad. En het zou niet meer dan normaal zijn als dat bij iedereen het geval was. Iedereen in het westen dan, wel te verstaan. Over de moslims maak ik me allang geen illusies meer.Grote God, wat een mentaliteit!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Dit zijn werkelijk walgelijke mensen, en mensen uit die landen laten we (moeten we) gewoon toelaten. Straks hebben we geen rechtsstaat meer maar krijg je meteen een zwaard langs je nek.
  Het nieuwe koninklijke koppel komt ook mijn stad bezoeken, nou mooi niet dat ik daar naar ga kijken. Ik heb wel wat beters te doen, walgelijke tonelen, klootjes volk.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Avidia. God, nou ik ben nèt de dans ontsprongen.In Hoorn zijn ze geweest. Alkmaar zal de organisatoren nèt te ordinair geweest zijn: Provinciaal en tóch niet gezellig-boers genoeg. Hartstikke blij! Ik had er niet aan moeten denken, om nóg een dag binnen te blijven, zoals op 30 April.-Maar ik zou het wèl gedaan hebben.

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    In mijn woonplaats is pasgeleden, een op water drijvend chinees restaurant deels naar de bodem gezonken.
    Ik hoop niet, dat als er een nieuw restaurant gebouwd wordt, dat lex en max dan een lintje komen doorknippen.

    Like

 6. BertG. zegt:

  Misschien moeten ze eens een uitzendbureautje in Syrië openen.
  Ze zijn daar flink aan het oefenen om het een beetje onder de knie te krijgen.

  Heel eerlijk gezegd kan ik er niet meer van wakker liggen wat ze daar allemaal met mekaar uitspoken. Is ook veel beter voor me gemoedstoestand.

  Like

 7. Helena zegt:

  Misschien kunnen we een paar van “onze jongens” die hier geen baan kunnen vinden vanwege de “discriminatie” alvast daarheen sturen. Leren ze een vak waar ze later nog wat aan hebben.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  … en dan moeten die jurkendragers óók nog checken of ’t slachtoffer wel echt dood is…
  Vraag me af wat er gebeurt alstie nog één keer met z’n ogen knippert of een gekke bek trekt…

  Like

 9. luckybee zegt:

  Zo te zien nemen ze hun cultuur naar ons toe mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s