De islamitische toekomst van Groot-Brittannië

Screenshot_41

(Door: Soeren Kern)

Op het moment dat de Britse samenleving een minderheid wordt, zal dit een enorme transfer van macht symboliseren – cultureel, politiek, economisch en religieus – een “onomkeerbare verandering in de Britse samenleving, zoals we die op z´n minst duizend jaar niet hebben gezien” – David Coleman, professor voor demografie aan de universiteit van Oxford.

De islam ligt op koers om binnen de volgende generatie de dominerende religie in Groot-Brittannië te worden.

De cijfers tonen aan dat het christendom nog steeds de belangrijkste religie in Groot-Brittannië vormt – meer dan 50% van de bevolking omschrijft zichzelf als christelijk –, bijna de helft van alle christenen in Groot-Brittannië is ouder dan 50 jaar en voor het eerst omschreef minder dan de helft van de personen onder de 25 jaar zichzelf als christen.

Daarentegen zijn de aantallen bij de moslims onder de 25 jaar de afgelopen tien jaar verdubbeld: één op de tien personen onder de 25 jaar is moslim, dat is een stijging tegenover het jaar 2001, toen nog één op de twintig moslim was.

Als de huidige trend zich voortzet – een snelle toename bij de islamitische bevolking in combinatie met een vergrijzende christelijke bevolking en een toenemende secularisering van de oorspronkelijke Britse bewoners – dan zal de islam, volgens informatie van demografen, zeer zeker binnen de komende 20 jaar het christendom in Groot-Brittannië inhalen.

Een nieuw onderzoek, dat in mei 2013 door het Nationale Bureau voor de Statistiek (ONS) werd gepubliceerd, biedt extra analyses van de volkstelling uit het jaar 2011, die in december 2012 werden gepubliceerd.

Bij het officiële onderzoek in 2011 was het christendom nog steeds de grootste religieuze groepering in Engeland en Wales met 33,2 miljoen mensen ( 59% van de bevolking). De tweede grootste groep was de islam met 2,7 miljoen mensen (5% van de bevolking). Het aandeel van de mensen die zeiden geen religie te hebben, bereikte 14,1 miljoen mensen, een kwart van de bevolking (25%).

Hoewel de totale bevolking van Engeland en Wales tussen 2001 en 2011 met 3,7 miljoen toenam tot op dit moment 56,1 miljoen mensen, waren er in het jaar 2011 4,1 miljoen mensen minder, die zeiden dat ze christenen zouden zijn (van 72% tot 59% van de bevolking). Daartegenover zeiden 1,2 miljoen mensen meer dat ze islamitisch zouden zijn (van 3% naar 5%) en 6,4 miljoen mensen zeiden dat ze geen religie zouden hebben (van 15% naar 25%).

Uit het nieuwe onderzoek blijkt echter dat het aantal Britse christenen in werkelijkheid veel sneller daalt dan men eerst had aangenomen. De vroegere analyse van de statistiek toonde een teruggang van ongeveer 15% van het aantal christenen in de afgelopen tien jaar, maar ONS kwam er achter dat dit aantal kunstmatig beïnvloed werd door de komst van christenen uit landen zoals Nigeria en Polen.

Screenshot_5

Volgens het nieuwste onderzoek daalde het aantal blanke Britse christenen in werkelijkheid met 5,8 miljoen mensen tussen 2001 en 2011. De teruggang werd versluierd door een stijging van het aantal christenen dat niet in Groot-Brittannië geboren werd in dezelfde periode, maar dat er desondanks was op grond van de immigratie.

Bij de volkstelling in het jaar 2011 bezaten de christenen het hoogste ouderdomsprofiel van de belangrijkste religieuze groeperingen. Meer dan één op de vijf christenen (22%) was 65 jaar of ouder (22%) en bijna één op de twee (43%) was 50 jaar of ouder; slechts een kwart (25,5%) was jonger dan 25 jaar.

Daartegenover bezaten de moslims het laagste ouderdomsprofiel van de belangrijkste religieuze groeperingen. Bijna de helft van alle moslims (48%) was jonger dan 25 jaar (1,3 miljoen) en negen op de tien (88%) waren jonger dan 50 jaar (2,4 miljoen).

Ook waren de moslims etnisch meer divers dan christenen. Twee derde deel van alle moslims (68%) had een Aziatische achtergrond, inclusief Pakistani (38%) en mensen uit Bangladesh (15%). Het deel moslims dat zwart/Afrikaans/Caribisch/zwarte Britten was (10%), was gelijk aan diegenen die “andere” etnische groepen werden genoemd (11%). 93% (13,1 miljoen) van alle mensen zonder religie hadden een blanke achtergrond.

Screenshot_6

Het aantal moslims steeg in alle etnische groepen, maar vooral onder de Arabische moslims was sprake van een sprong naar voren. De Pakistaanse moslims namen met 371.000 (van 685.000) naar meer dan een miljoen) toe en de moslims uit Bangladesh met 142.000 (van 260.000 naar 402.000).

Iets meer dan de helft van alle moslims (53%) was buiten Groot-Brittannië geboren. Hun aantal is binnen tien jaar bijna verdubbeld, met een stijging van meer dan een half miljoen (559.000) van 828.000 naar 1,4 miljoen in het jaar 2011. Eenzelfde patroon kan men herkennen bij het aantal moslims dat in Groot-Brittannië geboren werd, ook bij hen was er een stijging van meer dan een half miljoen (560.000) van 718.000 naar 1,2 miljoen in het jaar 2011.

De moslims hadden de laagste graad aan economische activiteiten (55%) in vergelijking tot christenen (60%). Het cijfer is niet helemaal correct, de leeftijd is echter de belangrijkste factor  bij de economische activiteit. Omdat de meeste christenen in Groot-Brittannië van een oudere jaargang zijn, betekent dit dat een groot deel van de christenen zich niet meer in het arbeidsproces bevindt en “met pensioen” is. (69%).

Daartegenover bezitten de moslims het jongste ouderdomsprofiel en waren economisch ook het meest inactief, omdat “ze thuis waren en de familie verzorgden” (31%) of omdat ze “studenten” (30%) waren. Volgens deze cijfers was slechts 13% van alle moslims in Groot-Brittannië “met pensioen”.

In een interview met “The Telegraph” zei professor Fraser Watts, die theologie aan de universiteit van Cambridge doceert, dat het “absoluut mogelijk” zou zijn dat christenen binnen de volgende tien jaar een minderheid zouden worden. “Het is behoorlijk duidelijk”, zei hij, “en het is een verontrustende trend, die bevestigt wat iedereen kan zien – dat in veel kerken de meerderheid van de gemeente ouder is dan 60 jaar.”

David Coleman, professor voor demografie aan de universiteit van Oxford, zei dat de resultaten zouden aantonen dat het christendom met iedere generatie afneemt. “Iedere grote leeftijdsgroep”, zei hij, “vindt bij het voortschrijden van de tijd minder verankering in het christendom dan de generatie van tien jaar daarvoor.”

Coleman plaatste de teloorgang van het christendom door de generaties tegenover datgene dat er onder de moslims plaatsvindt. “We hebben een islamitisch geloof, waarover de meeste onderzoeken beweren dat het aanhangen van de islam niet via de generaties wordt overgedragen, maar sterker schijnt te worden”, zei hij. “Er schijnen inderdaad bewijzen voor te bestaan dat de tweede generatie moslims in Groot-Brittannië islamitische is dan haar ouders.”

In een onlangs gepubliceerd onderzoek voorspelt Coleman dat tot 40% van de bevolking van Groot-Brittannië binnen de volgende 50 jaar buitenlands of uit een etnische minderhedengroep afkomstig zal zijn als de huidige trend zich voortzet. Op dat moment zal de Britse bevolking op het punt staan een minderheid te worden.

Screenshot_42

Volgens Coleman zal rondom 2070 deze gecombineerde bevolking van etnische minderheden groter zijn dan de blanke Britten. De niet-blanke bevolking zou tot 24 miljoen kunnen toenemen en andere tot 7 miljoen tot het jaar 2050.

Op het moment dat de Britse bevolking een minderheid wordt, zal dit voor een enorme transfer van macht zorgen. Coleman zegt dat dit een wisseling van nationale identiteit zou betekenen – cultureel, politiek, economisch en religieus. “Een oudere blanke bevolking zou moeten samenleven met een jongere etnische bevolking, die zonder twijfel voor haar ondersteuning nodig zal zijn”, zegt hij.

Coleman waarschuwde voor de gevolgen van deze etnische transformatie, die op dit moment in Groot-Brittannië en andere delen van Europa plaatsvindt. “De historie is niet optimistisch wat betreft het opnamevermogen van etnische groeperingen of religies om hun moeilijkheden te overwinnen. De etnische transformatie, die in de huidige trends impliciet is, zou een gewelddadige, onvoorziene en onherstelbare verandering zijn in de Britse samenleving, die uniek is, in ieder geval sinds duizend jaar.”

Onafhankelijk daarvan werd onlangs bekend dat bijna een derde deel van alle kinderen die in Engeland en Wales geboren worden, nu in ieder geval, één in het buitenland geboren ouder hebben. In 2011 hadden 224.943 baby´s één of twee ouders die buiten Groot-Brittannië waren geboren – 31% van het totale aantal. Dit is een substantiële stijging in vergelijking met het jaar 2000, toen 21,2% van alle baby´s tenminste één ouder had die niet in Groot-Brittannië werd geboren.

Omdat Mohammed de meest populaire voornaam voor mannelijke baby´s in Engeland en Wales in het jaar 2011 was, kan men ervan uitgaan dat veel van deze in het buitenland geboren ouders islamieten zijn.

Het politiek correcte statistiekbureau ONS verklaarde dat Harry de meest populaire voornaam bij jongens was, met 7523 baby´s in het jaar 2011. Als je echter rekening houdt met de 22 verschillende schrijfwijzen van de naam Mohammed (Mohammed, Muhammad, Mohammad, Muhammed, Mahammad, Mohamud, enz.) dan levert dat een totaal aantal van 8146 mannelijke baby´s op, die in het jaar 2011 naar de islamitische profeet werden genoemd.

Sir Andrew Green, de directeur van Migration Watch, een denktank die zich gespecialiseerd heeft in migratie, zei samenvattend: “dit is het duidelijke resultaat van de massa-immigratiepolitiek van de Labour Party, die de aard van onze samenleving verandert, en wel met een snelheid die voor de burgers, die hiernaar uiteraard nooit gevraagd werden, onaanvaardbaar is.

(Soeren Kern is a Senior Fellow at the New York-based Gatestone Institute. He is also Senior Fellow for European Politics at the Madrid-based Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Follow him on Facebook)

Screenshot_7

Bron:

http://europenews.dk/de/node/68490

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.gatestoneinstitute.org/3735/britain-islamic-future

Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op De islamitische toekomst van Groot-Brittannië

 1. Het is toch geen pretje als je vernoemd wordt naar een moordlustige pedofiel die zich 1400 jaar geleden voor ‘profeet’ uitgaf!!!

  Like

  • BertG. zegt:

   Ja, Jack zo werkt het.
   Noem je kind b.v. hitler en je krijgt jeugd zorg achter je aan en waarschijnlijk nog veel meer gezeik.
   Maar je kind mo noemen, niks aan het handje.

   Like

 2. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2341805/Drug-dealers-lived-millionaire-lifestyle-drinking-Dom-Perignon-driving-Lamborghinis-5-5m-heroin-ring-jailed.html

  Weer een spannende film uit GB: een reactie had het over: “precies de ondernemende ‘entrepeneurs’.die we nodig hebben”.

  Volgens de regering waren er weinig of geen geen klaplopers.onder de immigranten, alleen maar actieve lieden.die goed voor zichzelf zorgden..

  Like

 3. Jade zegt:

  Jammer dat een mens geen eeuwig leven heeft…
  Heel benieuwd wat onze Churchill hier van zou vinden.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik ben bang dat de Britten voor hun Dominion politiek , door God in de steek wordt gelaten.Het is tegen de wil van onze heer wat de Britten deden.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Weer een bewijs, hoe funest de door Labour gevoerde immigratiepolitiek zal uitwerken op de Britse samenleving. Maar ze zullen van links tot rechts, ook in Engeland, blijven ontkennen dat er een probleem is met deze overweldigende aanwezigheid van moslims. Wegkijken, en de partijen die er wel voor waarschuwen, zoals de UKIP en de EDL vervloeken en verwensen. Zo zal het maar door blijven gaan met de Islamisering van Engeland. En laten we ons niet in slaap sussen, deze situatie gaat ook op voor de rest van Europa, dus OOK voor NEDERLAND!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Stacey Dooley was gisteravond op BNN op 3. Steengoeie docu over een Amerikaans bootcamp voor gestrafte vrouwen.

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Engeland word Islamitisch….Tientallen eeuwen Christendom, en dan in pakweg 75 jaar tijd is Engeland zomaar opeens veranderd in een Sharia staat. Je zou bijna geneigd zijn te denken; Hardlopers zijn doodlopers, ware het niet dat het toch anders zal lopen. Nog vreemder; de hele aarde word Islamitisch. Hier kun je toch echt niet meer bij met je verstand. Waarom krijgen die Islam barbaren van jan en alleman toch zoveel speelruimte. Ook nog nooit vertoond in het hele bestaan van het mensdom, dat barbaarse Islam nitwits de hele mensheid onder het knoetje krijgen. Dat iedereen alsmaar jaknikt en toegeeft, en zich niet verweert. Zijn verstand op nul zet met dezelfde mentaliteit als voor de tweede wereldoorlog; Laat die Duitsers nu maar hun gang gaan, wij blijven toch weer neutraal net als tijdens de eerste wereldoorlog. Terwijl ons leger alsmede de politie wegbezuinigd worden ten behoeve van een bepaald doel, en er maar niet genoeg Islamieten Nederland kunnen overspoelen. Een nachtmerrie is nog vriendelijker, je word dan op een gegeven moment nog wakker.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je stelt het goed. Dit is voor mij ook het grootste raadsel in de wereld.
   Waarom vind iedereen ineens alles goed en ga vooral je gang en leef je uit.
   Dit is niet iets wat vanzelf over gaat. Het wordt elke dag erger.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn 18.33. uur, op 15/6. Heel eenvoudig twee woorden: BILDERBERG en NWO John.

   Like

 8. Jan zegt:

  Teachers ‘denied schoolboy, 10, water on the hottest day of the year to avoid upsetting Muslim pupils during Ramadan’
  Many pupils at Charles Dickens Primary School, Portsmouth, Hampshire, are fasting during Ramadan, which means they refrain from taking food or water between sunrise and sunset for around 30 days, depending on the moon.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2361932/Teachers-denied-schoolboy-10-water-hottest-day-year-avoid-upsetting-Muslim-pupils-Ramadan.html#ixzz2YqU9i246

  Geen smeriger volk dan socialisten

  Like

 9. Jan zegt:

  Het verwoesten van GB gaat maar door

  Inside the migrant Shed City: Immigrants living in cramped and illegally built garden sheds

  EU immigration was undercounted by the Office for National Statistics by 600,000 over a 13-year period
  Hounslow has 20,000 gardens with ramshackle sheds a lot of them rented out illegally
  The official Hounslow population is 250,000 but one councillor says it is really more like 300,000

  In Hounslow, the official population figure from the 2011 census is close to 250,000 — but Councillor O’Reilly thinks the true number is 300,000.
  ‘There may easily be 50,000 people living in beds in sheds in this borough alone. They are in gardens everywhere — even the posh parts of Hounslow.’
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2362393/Inside-migrant-Shed-City-Immigrants-living-cramped-illegally-built-garden-sheds.html

  Like

 10. Jan zegt:

  Cameron zet islamisering van GB in sneltreinvaart voort

  Cameron launches bid to attract more Arab money to Britain as he defends foreign takeovers of our football clubs
  David Cameron today launched a bold pitch for more investment from Muslim countries, insisting Britain had nothing to fear from foreign money,

  The Prime Minister defended overseas investors buying up UK businesses, infrastructure and even football clubs insisting it ‘creates wealth, jobs and growth’.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2478727/Cameron-launches-bid-attract-Arab-money-Britain-defends-foreign-takeovers-football-clubs.html#ixzz2j75hLoMk

  Cameron, krankzinnig bij geboorte

  Like

 11. Jan zegt:

  Aangezien moslim zich niet aanpassen dienen Britten zich aan moslims aan te passen en het Christendom op de vuilnisbelt te storten:

  The Blueprint to Islamise State Education
  That is why the Muslim Council of Britain’s (MCB) demanded produced recommendations in the ‘Towards Greater Understanding’ brochure, included the topics “collective worship, communal changing, swimming, halal meals and sex education.”
  http://chersonandmolschky.com/2013/11/08/blueprint-islamise-state-education/

  Like

 12. Jan zegt:

  Living in the Last days of Christianity in Britain

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s