De Groene Rekenkamer en het gevecht tegen windmolens

Screenshot_8

(Door: Martien Pennings)

Een paar dagen geleden was er bij Nieuws-uur nog een enthousiast verhaal over de vergroening en de verwindmolenparking  van de Duitse deelstaat Baden Württemberg. (De video van de uitzending staat aan de rechterkant van de pagina steels-stiekempjes opgesteld om te voorkomen dat u hem direct vindt.)

Ook in Nederland is de windmolen nog steeds aan een opmars bezig. Toch is bewezen dat windmolens niet rendabel zijn en het milieu extra belasten.

“De Groene Rekenkamer” legt uit dat ook de Duitse windparken niet rendabel zijn, net zo min als de Nederlandse. Maar waarom dan tóch en tegen beter weten in . . . . . . . . tsja, daar vraagt u me wat!

Waarom, behalve “klimaat” en “milieu”, ook nog Europese Unie, multikul, islam, als Israël-kritiek vermomde Jodenhaat en “redding van de banken”? Het antwoord luidt: omdat er een steeds krankzinniger wordende linkse nep-elite aan de macht is die alle touwtjes van alle netwerken in handen heeft en elke subsidie-niche in de politiek, de media en het onderwijs bezet houdt. En die nep-elite bepaalt het bewustzijn van de hele Europese bevolking, en in toenemende mate ook van de Amerikaanse. Die nepelite wordt dus steeds weer aan de macht geholpen door misleid stemvee. Ze zullen zich niet laten verdrijven dan door geweld en apocalyptische catastrofes.  Het wachten is dus gewoon op het Rijpen der Tijden.

Enfin, intussen blijven wij proberen de geestelijke volksgezondheid te verbeteren via het toetsenbord en wijzen wij dús op het bestaan van de website van De Groene Rekenkamer.

Screenshot_1Theo Richel (spreek uit: riesjél) oprichter en directeur van “De Groene Rekenkamer”
Screenshot_2Kijk nou! Hij is echt groen, die kamer!

__________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, Graaien, Groenen, klimaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Milieu, Naïviteit, Nederland, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

25 reacties op De Groene Rekenkamer en het gevecht tegen windmolens

 1. fibronot zegt:

  De Groene Rekenkamer vecht natuurlijk niet echt tegen windmolens. De Groene Rekenkamer bekijkt niet alleen cijfermatig of windmolens wel of niet rendabel zijn, maar vooral wat de kosten voor de Nederlandse huishoudens zijn als er grootschalig wordt ingezet op windmolens.

  Lees maar:
  http://www.groenerekenkamer.nl/1191/rapport-groene-rekenkamer-bom-onder-nationaal-windenergie-beleid/

  en

  http://www.groenerekenkamer.nl/1371/energieakkoord-welk-energieakkoord/

  Like

 2. benkok zegt:

  Hi Martien,
  Goed antwoord op de heersende ellende.
  Hoewel, als rechts aan de macht komt, heb je ook ellende, maar dan anders.
  Of je nu door de kat of de hond gebeten wordt………….
  De oplossing vind ik minder sterk:”wachten op het Rijpen der tijden”.
  Of je moet er een diepere gedachte achter hebben, zo ja, communiceer die dan, dat geeft de burger moed.
  Ik vind het wel een mooie term, mijn uitleg is daarbij dat JHWH komt als Koning in de gestalte van Yeshua ha Mashiach ben David, zie Zacharia 14.
  Maar ik hoor graag jouw “achterliggende gedachte” bij genoemde term “Rijpen der tijden”.
  “Eindtijd” is daar de Bijbelse term bij.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 3. Het doordrukken van allerlei onzinnige miljoenen kostende projecten, (alle door het clubje achter de heg verzonnen), is zoals Martien al zei:: “omdat er een steeds krankzinniger wordende linkse nep-elite aan de macht is” die van geen ophouden weet als het om hun eigen zakken vullen gaat!

  Like

 4. Elk Nederlands huisgezin betaalt over enige jaren een bedrag van € 1200 per jaar bovenop de 130 miljard euro die opgebracht moet moeten worden door de Nederlandse huishoudens. Een groep die verantwoordelijk is voor 23% van het elektriciteitsverbruik, maar slechts 2,8% van het totale energieverbruik in Nederland.energienota. Dat is € 100 per maand nog voordat er 1 kilowattuur elektriciteit is gebruikt.
  Langzaam maar zeker wordt dit volk figuurlijk de keel doorgesneden…

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Het is maar goed, Fibronot, dat jij er bent om de mensen die door mijn rare stukjes op het verkeerde been worden gezet ernstig voor te lichten.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  In de jaren tachtig van de vorige eeuw is men gaan denken dat windmolens een belangrijk onderdeel van die nieuwe energiebronnen zouden worden. Die gedachte is echter achterhaald, windenergie is peperduur en een heel belangrijk deel van die kosten bestaat uit energiekosten om die dingen te fabriceren en om ze ter plaatse neer te zetten (waarbij de fundering heel veel cement kost – en voor het maken van cement is ook veel energie nodig). Als we kijken naar hoeveel energie het kost om een windmolen te maken en te plaatsen, dan is dat meestal drie keer zo veel energie als die monsters ooit in hun vrij korte leven (de gemiddelde levensduur is zo’n twintig jaar) zullen opleveren. Daar komt nog bij dat de wind een heel onbetrouwbare bron van energie is. Bij vlagen wordt er soms wel en dan weer geen energie geleverd. Dit stelt grote eisen aan het elektriciteitsnet en aan de zgn. (meestal gasgestookte) “backup-centrales”. Op vrij ondoelmatige wijze moeten gasgestookte reservecentrales de energie leveren die nodig is als de windmolens het weer eens laten afweten. Tot slot staan we in de nabije toekomst voor hoge kosten om de verouderde windmolens weer op te ruimen. Al met al blijkt windenergie vooral een energiebron van het verleden te zijn en niet van de toekomst. Windmolens draaien alleen maar op subsidie en leveren geen zinvolle bijdrage aan de energie van de toekomst. Onder vogels en vleermuizen richten die windmolens hele slachtingen aan. Een bekend gezegde is dat ieder windmolenpark twee “groene banen” oplevert, twee mensen die constant bezig zijn de dode vogels en vleermuizen in de omgeving op te ruimen.

  Zonnecellen leveren nog veel minder rendement op dan windmolens. Bovendien moeten er voor de fabricage van zonnecellen en voor de permanente magneten in windmolens allerlei grondstoffen gebruikt worden die vaak heel zeldzaam en duur zijn. Neodymium bijv. is een zeldzaam aardmetaal uit China dat steeds duurder en schaarser wordt en dat nodig is voor de permanente magneten in de rotors van de windmolens. Dit materiaal zal vermoedelijk nog eerder opraken dan kolen (nog voor 2000 jaar voldoende) en gas (nog voor 250 jaar voldoende aanwezig). Dat is uit oogpunt van duurzaamheid dus het paard achter de wagen spannen.

  De meeste groene energie is gewoon flauwekul en weggegooid geld. Dat is het grote probleem van deze tijd. De mensen zijn vergiftigd met groene propaganda en wie daar tegenin durft te gaan, verliest de verkiezingen. Waar ik mij nog het meest aan erger, is de grote leugen dat de menselijke uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 (koolzuurgas, dat iedereen uitademt en dat goed is voor de planten) zou leiden tot een gevaarlijke opwarming van de aarde. De aarde warmt helemaal niet meer op, al 14 jaar niet meer. Die onzin, die ook door Bea Bulderbilderberg wordt uitgekraamd, kost ons kapitalen die we hard nodig hebben om de economie weer op orde te brengen.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  In het onland.be zijn windmolenparken de speeltjes van rode socialistische politici die er zelf de nodige vennootschappen voor hebben opgericht. De groenen hadden allicht nog niet de juiste methodes te pakken om geld te scheppen.
  Waar de collectivisten het geld vandaan haalden is een zorgvuldig bewaard geheim.

  Like

 8. Jan zegt:

  Hein de Kort, windpark

  Like

 9. Jan zegt:

  Een week terug was in het Nieuws van de NOS, zo heet dat geloof ik, Nieuws, dat Nuon verlies maakt, net als Essent omdat ‘groene stroom en energie opgewekt door windmolens ‘goedkoper’ is’. Dat werd gezegd alsof het waar is. Overigens is ‘groene stroom’ ook stroom opgewekt door windmolens. Ja, dat dat goedkoper geleverd wordt dan stroom van Nuon is logisch aangezien de windhandel gesubsidieerd wordt, ofwel, de staat is bezig met Samsom’s ‘eerlijk delen’, stelen dus. Dat ik al betaald heb dmv belasting wordt niet gezegd en ik steek mijn hand er voor in het vuur dat zeker 75% van het volk dit nog geloofd ook, dat het goedkoper is.

  Wat cijfers:
  Energie Onderzoekscentrum Nederland (ECN), het grootste onderzoeksinstituut in Nederland op energiegebied, heeft informatie beschikbaar gesteld waarin een investeringsprijs wordt gegeven van €1325 per kW geïnstalleerd vermogen, voor windturbines op land. Deze prijs is exclusief btw. Voor 2008 rekende men nog met €1250/kW.
  Dit komt dan neer op ongeveer €2.650.000 voor een 2 MW windturbine en €3.975.000 voor een van 3 MW.
  http://www.olino.org/articles/2010/01/28/windmolen-faq#aanschafprijs
  Ik heb gelezen dat 60% van dit gigabedrag gesubsidieerd wordt. Alleen al in de havens van Amsterdam-West staan zeker 40-50 vanaf Buitenhuizen tot Sloterdijk. En dan wil de Arabierenpartij nog een heel park in zee die volledig stil ligt bij de herfststormen. Komt bij onderhoud vanwege zeewater.

  Wat de ‘milileuvriendelijke’ zonnepanelen betreft, ofwel fotovoltaïsche cellen zoals eens door Trip genoemd (ik wed dat hooguit 1 op de 10 dit woord kent) die dingen worden met subsidie inelkaar gezet in China en natuurlijk tegen extreem lage lonen, maar bovendien wordt als het eventueel mogelijk is al het gif dat vrijkomt bij de productie gewoon in de nabijgelegen rivier gekieperd.
  http://www.nytimes.com/2011/09/19/world/asia/chinese-protesters-accuse-solar-panel-plant-of-pollution.html?_r=0

  Like

 10. Republikein zegt:

  Gorki Park, the wind of change, Scorpions.

  Like

 11. Anneke zegt:

  De Groene Rekenkamer….wat een term. De Zwarte Rekenkamer, of de Rooie Rekenkamer klinkt in mijn oren toepasselijker. De domheid viert nog even hoogtij; althans in die waan toeft men nog steeds. De laatste pogingen deze wereld om de gloeiende grijpklauwen van Lucifer te winden worden hyperactief benut, maar we zijn nu al heel wat verder in de tijd. De demonische krachten hebben géén lang leven meer èn dat voelen ze heel goed aan. “Beter dan de grote burger-massa, van deze wereld”.

  Like

 12. fibronot zegt:

  Ben je van de NLVOW?

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  http://www.cinecrowd.nl/wonen-het-paradijs-leven-de-hel

  Heel wat erger en ernstiger dan allochtone homo’s die door hun eigen ‘culturen’ niet worden geaccepteerd! https://ejbron.wordpress.com/2013/08/03/geld-voor-project-homoacceptatie-allochtonen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s