Europa wankelt

Screenshot_25

Regeringscrises in talrijke EU-landen vergroten instabiliteit van het systeem. Omdat de EU-landen inmiddels zo nauw met elkaar vervlochten zijn, dreigen er domino-effecten. Europa gaat onzekere tijden tegemoet: Italië wordt opnieuw door elkaar geschud door een zware regeringscrisis, in Oostenrijk behaalde de regeringscoalitie van sociaaldemocraten en christendemocraten nog net 50% van de stemmen. Ooit wonnen de beide partijen samen meer dan 90%. Het klassieke partijensysteem van Oostenrijk bevindt zich in ontbinding. Bijna een derde deel van de kiezers van de Alpenrepubliek stemde op een eurokritische partij, de rechts-liberale FPÖ behaalde bijna net zoveel stemmen als de christendemocraten.

In Portugal leed de in 2011 gekozen regeringspartij bij de gemeenteraadsverkiezingen een gevoelig verlies. De oppositie had ertoe opgeroepen de verkiezingen in de gemeenten te benutten als afrekening met de “bezuinigingspolitiek” – met succes.

In Griekenland werden afgevaardigden van de rechts-extreme partij “Gouden Dageraad” in handboeien naar de gevangenis gebracht. Of dat een signaal van de kracht van de staat is of de uitwas van de pure paniek van de regerenden, blijft een kwestie van interpretatie. In ieder geval is het optreden een zware schok voor het politieke systeem.

In Frankrijk staat de regering met de rug tegen de muur. Ondanks een verlammende conjunctuur zal ze vermoedelijk haar toevlucht nemen tot belastingverhogingen, omdat de stijgende werkloosheid de sociale kosten doet exploderen. Daarmee sluit zich de vicieuze cirkel van (nog)  hogere belastingen, daardoor een nog verder afnemende consumptie en zodoende een nog zwakkere economie, wat opnieuw zorgt voor werkloosheid en exploderende sociale kosten. De Franse export is, net als die van Italië, door de knieën gegaan, omdat de euro de mogelijkheid heeft verstikt om de eigen valuta naar buiten toe te devalueren en daarmee internationaal concurrentievermogen te herwinnen. Tegelijkertijd staan ook Portugal, Griekenland, Spanje of Slovenië aan de rand van de afgrond.

Duitsland wordt in de eurozone niet alleen de rol van betaalmeester toegedicht. Berlijn moet ook als anker van stabiliteit fungeren. Nu echter dreigen wellicht maandenlange onderhandelingen over een nieuwe regeringsmeerderheid. Daarmee drijft het “anker” tot nader order heen en weer, wat niet zonder effect zal blijven op de stabiliteit van de EU en de eurozone.

De situatie was zelden zo onoplosbaar. Regeringscrises zijn weliswaar niets nieuws. Nieuw is echter dat ettelijke landen via de EU en de euro zo nauw met elkaar vervlochten zijn, dat de crisis van de een ook onmiddellijk de ander aangaat, omdat de kosten uiteindelijk “samen gedeeld” worden via reddingsparaplu´s, de ECB en andere systemen. Het komende jaar met de EU-verkiezingen in mei zou wel eens uitermate turbulent kunnen gaan verlopen. Dat zullen ook de Duitsers gaan merken.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/europa-taumelt.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

29 reacties op Europa wankelt

 1. Jean zegt:

  Gelukkig worden steeds meer Europeanen wakker en schudden ze dat misdadig EU gedrocht van de schouders want dat dat EU gedrocht een ballast is is een vaststaand gegeven.
  Het enige wat ze, de EU misdadigers, tot op heden gerealiseerd hebben is de vernietiging van onze beschaving en dat allemaal in het voordeel van achterlijke gewelddadige barbaren ook wel islamieten genoemd.
  Door het misdadig knuffelbeleid van allochtonen zijn in heel Europa de sociale kassa’s, die opgezet waren voor de eigen bevolking, tot op de bodem leeggeroofd.
  Het is dan ook niet 5 voor 12 maar reeds 15 over 12 met dat allochtonen parasitisme, het MOET verboden worden nog één eurocent te besteden aan die allochtonen en zeker met ze te knuffelen, wie illegaal is en of een crimineel strafblad bezit en wie niet voor zichzelf kan zorgen hoort hier niet thuis, punt.
  Wij hebben géén belastingen betaald om vreemdelingen te onderhouden en wij staan ook niet te wachten op perverse barbaren die bezeten zijn van een achterlijke idioterie.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ik weet het, Mijnheer Deckzeijl: Dat noemen die beesten juist ‘halal.’ (Zoals de Meiden van Halal, weet U wel).
   Kennelijk is het ‘goed’om dieren onuitsprekelijk leed aan te doen.
   Daarmee is het wangedrag van Marokkaanse ettertjes in kinderboerderijen ook meteen verklaard.
   Schei uit! Liever vandaag dan morgen er uit met al dat tuig!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Vreselijk, vreselijk, vreselijk… 😦
   Wat moet ik hieraan nog toevoegen?

   Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Wat ik hier van moet denken… ik weet ’t echt niet meer. Als dat allemaal klopt zie ik het heel somber in.
  http://www.eenvandaag.nl/politiek/47341/_de_pvv_is_geen_partij_maar_een_sekte_

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik heb die reportage gezien, bij ‘één vandaag.’..
   Het hersenspoelen van de kiezer en het vuilspuien is weer begonnen.
   Als er hierdoor minder mensen op de PVV gaan stemmen, pas dán zal het somber worden.

   Like

 3. Jan zegt:

  @G.Deckzeijl zegt:
  2 oktober 2013 om 20:05

  ‘Man tortures mouse that ate his money’ in Palestine, puts it on Facebook
  http://www.news.com.au/world-news/man-tortures-mouse-that-ate-his-money-in-palestine-puts-it-on-facebook/story-fndir2ev-1226724836906

  Like

 4. wim van rooy zegt:

  Lees daarover het boek dat Sam en Wim van Rooy en Remi Hauman samenstelden: ‘Europa wankelt. de ontvoering van Europa door de EU’ (Van Halewyck, 2012). In een tijd waarin over niets anders werd en wordt gesproken dan over de val van Europa en de malaise in de EU, werd het boek in geen enkele Vlaamse krant gerecenseerd.

  Like

 5. Q zegt:

  Zit er misschien toch meer in de maya kalender, het begin van een nieuw tijdperk.

  Het word of een ijzeren diktatuur.
  Of chaos, oorlog, en armoe.
  Of een sprankelend economisch wonder en blije mensen in een vrije samenleving.

  Wat dat betreft beseft iedereen dat we in spannende tijden leven.

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Moslims ruiken graag wanhoop. Geef niet toe aan wanhoop.
  Zowel China als de Islamitische wereld hebben ernstige problemen die opgelost kunnen worden door een nieuwe ideologie die euthanasie toelaat en haar vijanden op de eeuwige hel wijst. Deze ideologie eist echter wel dat China en de Islamitische wereld honderden miljarden dollars aan ons levert. Maar wie geeft de voorkeur aan zelfvernietiging door onderlinge oorlogen en/of vergrijzing, niemand toch?

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  “Deze video bestaat niet”

  E.J.

  Like

 8. freddy de biscop zegt:

  enkele gedachten
  het blijft hangen in mijn beperkte herinneringen… maar in 1974 had ik al door dat europa een verloren continent zou worden.. ook los gelaten door amerika. het lijkt er nu wel op. maar ik denk dat mensen ook weerbaar zijn.
  we zijn zo geëvolueerd, zodanig tolerant geworden dat het soms de spuitgaten uitloopt, maar aan alles komt een eind. wie de geschiedenis wat kent weet dat alle culturen kunnen vergaan, overspoeld kunnen worden, verkracht kunnen worden. maar niet zonder slag of stoot.
  europeanen verliezen hun identiteit, en stilaan zal de waanzin weer de bovenhand nemen, de wreedheid ten toon gespreid van ik tegen jou. het is dan maar zo. sla de geschiedenisboeken open over europa, het bloed vloeit er uit. het wordt niet anders nu.
  het is niet dank zij de na-oorlogse eu dat er geen oorlog meer zal zijn, integendeel, de “elite” werkt het in de hand. machtswellust, blindheid, schuldgevoel, domheid? en nog veel meer kan men aanhalen. ik vrees voor de vrede in ons avondland. de teleurgang, de aftakeling, de armoede, het fanatieke, de vrees, en de noodzaak om je te verdedigen.

  om af te sluiten… toen mijn moeder mij vertelde … dat van alle oorlogen, de burgeroorlog de wreedste was, verstond ik haar nog niet goed.. nu begint het verdorie dichter te komen. mag ik vrezen? mag ik bezorgd zijn? ja ik mag.

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Eerst chaos, oorlog, en armoe.en dan een ijzeren dictatuur, je moet wel het plan blijven volgen hoor.

  Like

 10. William McCoy zegt:

  Wel een secte heeft leden de PVV heeft geen leden,dus een secte is het zeker niet ¨
  Boven dien heb ik geen religieus toontje gehoord Wat de PVV wel heeft is de steun van over een milioen mensen in NL. Soms denk ik wel eens of die leuke PVVers die als ze de partij vaarwel zeggen zich geroepen voelen om de PVV zo zwart mogelijk en in een zo slecht mogelijk dag licht te zetten. Daar niet expres geplant zijn om de partij van binnen uit te laten imploderen. Dat de gevestigde politieke partijen hun hand niet omdraaien voor dat soort streken met de dood soms to gevolg(PF) staat vast. Er worden smerige spelletjes gespeelt, dag nadat die hufter met zijn gal komt, al een documentaire, beetje snel allemaal. Nu krijgen we alle praat programmas die dat broekje natuurlijk zijn woordje willen laten doen,Propaganda in het kwadraad
  Die hele PO moet worden opgeheven. geen presentator meer van de belasting centen Propaganderen.

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  De EU is niet meer of minder dan het werk van de duivel. Als U in Straatsburg bent, kunt U zien voor het gebouw van de EUSSR bojaren, een beeld van een STIER waarop een VROUW gezeten is.
  Dat is zonder meer het BEELD genoemd in Openbaring: 17 vanaf vers 21. Waarin staat: “Ik zag een VROUW zitten op een scharlaken ROOD BEEST”, hoe frappant ROOD is de kleur van de SOCIALISTEN en COMMUNISTEN. De EUSSR = DE HOER VAN BABYLON!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Dit gedeelte van het hoog symbolische Bijbelboek Openbaring is ook heel interessant, Tom:

   “Hier komt het aan op de intelligentie die wijsheid heeft: De zeven koppen betekenen zeven bergen, waarop de vrouw gezeten is. En er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, één is er, de andere is nog niet gekomen, maar als hij gekomen is, moet hij een korte tijd blijven. En het wilde beest dat was maar niet is, is ook zelf een achtste [koning], maar spruit voort uit de zeven, en het gaat de vernietiging tegemoet.”

   Like

  • oogenhand zegt:

   Dat is inderdaad zeer frappant. Daarom moeten we afstappen van de idee dat Europa bevrijd moet worden van de islam. Eurabië moet bevrijd worden van de islam.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  Mooi, als de Europese Unie in elkaar dondert maken we er een nationale feestdag van !

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Zie comment van 2-10-2013, 22:58
  Dat heb ik pertinent NIET gepost…!!!!
  Wie geeft zich voor mij uit..???

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Heel Nederland is voorbereid, dat weet ik 100% zeker.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21942365/__Harderwijk_voorbereid_op_Volkert__.html
  En dan heb ik het niet alleen over al degenen die in maart 2002 in Rotterdam op Leefbaar Rotterdam en daarna met de landelijke verkiezingen op de LPF hebben gestemd.
  Allerlaatste debat van 5-5-2002:
  http://tinyurl.com/n55d5zr

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Niet hierheen komen en denken dat je bedje gespreid is, nee…
  gewoon daar blijven waar je bent, keihard werken en de eigen economie op poten zetten zoals alle ECHTE Europeanen dat in de afgelopen eeuwen gedaan hebben.
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1715989/2013/10/03/Tientallen-migranten-verdronken-voor-kust-van-Lampedusa.dhtml

  Like

 16. Republikein zegt:

  Ik ben wat los geld kwijt! Maar 700.000.000. Kan ik van u wat lenen?
  http://www.geennieuws.com/2013/10/ecb-directeur-mario-draghi-sjoemelt-voor-de-3e-keer/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s