Robert Spencer: De “onthoofding” van de EDL

Screenshot_41

V.l.n.r.: Robert Spencer, Kavin Carroll, Pamela Geller, Tommy Robinson

Het onderstaande statement heeft Robert Spencer samen met Pamela Geller geschreven en op zijn blog “Jihad Watch” gepubliceerd: moet dat de islamitische handreiking zijn?

Tommy Robinson heeft heel serieus toenadering gezocht tot de Quilliam Stichting, heeft zijn leven op het spel gezet, werd een paria (terecht) en zo leggen ze ons dat uit? Onthoofding klinkt als Jihad, niet als hervorming, aldus Spencer.

Tommy´s distantiëring van extremistische stromingen die de EDL geïnfiltreerd hebben, is volgens Spencer in orde, maar zijn samenwerking met de Quilliam Stichting uiterst problematisch.

De oprichters van Quilliam waren voormalige leden van de radicaalislamitische beweging Hizb ut-Tahrir, die een wereldwijd kalifaat eist.

Ze zeggen weliswaar dat ze dit nu allemaal afwijzen en “gematigd” zouden zijn, maar er bestaan signalen dat ze dit niet zijn.

De Quilliam Stichting werd genoemd naar de Britse bekeerling William “Abdullah” Quilliam, die niet “gematigd” was.

Hij nam een duidelijke positie in tegen een Engelse expeditie in Soedan en was voorstander van de oprichting van een wereldwijd kalifaat. Quilliam is dus geen goede naam voor een zogenaamd gematigde islamitische organisatie. Als een waarschuwing om geen steun te verlenen aan een Britse expeditie in Soedan in 1896, schreef hij: “Iedere ware gelovige die de wapens opneemt en tegen een andere moslims vecht, handelt in strijd met de sharia en tegen de wet van Allah en zijn heilige profeet.”

Haar oprichter Ed Husain viel o.a. Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq en Robert Spencer aan – zou een eerlijke tegenstander van de Jihad en van de islamitische hegemonie dat doen, vraagt Robert Spencer zich af?

Een misleidende groepering zoals deze zou Tommy Robinson om de tuin kunnen leiden, die heel veel moed bezit en de mensenrechten verdedigt, en de islamitische leren niet zo goed kent. Het zou kunnen zijn dat hij denkt dat de islam een vredesreligie zou zijn, die alleen maar misbruikt wordt door een kleine minderheid van “extremisten”.

Erger nog: Mo Ansar, met wie Tommy al 18 maanden lang contact heeft, zei in een interview dat Mohammeds kinderbruid Aisha 18 of 20 zou zijn geweest toen ze door Mohammed werd ontmaagd. Een pure leugen.

Dat zijn de mensen met wie Tommy Robinson samenwerkt. Hoewel het goed was antisemitisme, racisme en fascisme te veroordelen, is het helemaal niet goed om te capituleren voor de Jihad en de islamitische hegemonie.

Door zich ermee op de borst te kloppen de EDL “onthoofd” te hebben, hebben deze “gematigden” hun ware gezicht getoond.

Bron:

http://europenews.dk/de/node/72658

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.jihadwatch.org/2013/10/beheading-the-edl.html

Auteurs: Robert Spencer & Pamela Geller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in English Defence League, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad. Bookmark de permalink .

16 reacties op Robert Spencer: De “onthoofding” van de EDL

 1. Marc Bouwman zegt:

  EJ, als je het goed vind zet ik hieronder mijn reactie die ook al bij Fotoshopper stond. Komt wellicht beter uit.

  Hieronder een link naar een artikel op de site van de BBC. In dit artikel is een bijna tien minuten durend interview met Robinson.

  Het ziet ernaar uit dat hij enerzijds niet langer aangekeken wil worden op woorden en daden van extreemrechts die telkens, tegen zijn wil en bedoeling in, oproepen tot gewelddadig verzet tegen de islam, waaronder het afbranden van moskeeën. Daarnaast zijn er kennelijk idioten die zijn volledige naam en adres op het internet zetten, met als resultaat dat hij en zijn gezin bedreigd worden. Iedereen weet natuurlijk dat zulke dreigementen welgemeend zijn.

  Als derde reden voert hij dat hij samenwerking zoekt met Quilliam. Dit is een moslimorganisatie met veronderstelt gematigde moslims. Een blik op Wikipedia (Engels) leert dat deze organisatie onderscheid maakt tussen islam en islamisme. De laatste zou de radicale islam vertegenwoordigen, uit op het vestigen van sharia en wereldkalifaat, met recht overal ter wereld niet-moslims te bestrijden. Quilliam zou deze vorm van islam bestrijden, onder andere door vestiging van een zogenaamde westerse islam. Islam zou dan de religie zijn, islamisme de politieke ideologie.

  Quilliam wil volledige vrijheid voor de islam als religie, incluis het dragen van hoofddoek, burqa, etc, maar niet de sharia. Wikipedia haalt een open brief aan van leden van Quilliam, waarin gesteld wordt dat oorzaak van het islamitisch verzet tegen Engeland gelegen is in de bezetting van ‘muslimlands’ en de ‘desastreuze Engelse buitenlandse politiek’ waarin dictators gesteund worden die hard optreden tegen ‘veronderstelde radicalen’.
  Verder zegt Quilliam dat het mogelijk is een politiek betrokken moslim te zijn zonder vliegtuigen in gebouwen te willen vliegen. Quilliam verzet zich tegen alle vormen van politieke islam, extremisme en terrorisme.

  Kennelijk, de wijze van redeneren van Quilliam volgend, geldt dit niet voor andere westerse landen. Terwijl toch ook daar moslimextremisme voorkomt. Je zou kunnen stellen dat ook deze landen op een of andere wijze moslimlanden ‘bezet’. Dan is al gauw de Uruzganmissie een daad van agressie tegen de moslimwereld.

  Wat moeten we nou van het vertrek van Robinson uit de EDL begrijpen? In ieder geval is Quilliam zelf de aloude verkapte versie van ‘islam is vrede’. Het lijkt bijna onmogelijk dat Robinson zich door hun argumentatie laat leiden. Anderzijds is het mogelijk dat hij minder slim is dan hij lijkt.
  Robinson blijft verzet aantekenen tegen de radicale islam, en blijft een lans breken voor al die gewone Engelsen die zich vervreemd en bedreigd voelen in eigen land.

  Het lijkt er het meest op dat het argument van weerzin tegen extreemrechts een welgemeend argument is. Maar van de drie redenen lijkt mij dit het minst doorslaggevend. De bedreiging van zijn gezin lijkt wel een dringende reden te zijn de EDL te verlaten. Zijn deelname aan Quilliam is alleen te begrijpen door aan te nemen dat hij over minder intellectuele vermogens beschikt dan tot nu toe aangenomen. Maar ik vrees dat er iets heel anders speelt.

  Robinson heeft achttien weken gevangen gezeten op last van, dat kan niet anders, Cameron zelf. Zelf zegt Robinson dat zijn organisatie na die achttien weken veranderd is en buiten zijn controle is komen te staan, waardoor extreemrechts de organisatie min of meer over zou hebben genomen. Dat kan natuurlijk. Maar het kan ook zo zijn dat hij helemaal moegestreden is. Dat hij in de cel, en met de bedreigingen aan het adres van zijn gezin, het allemaal niet meer trekt. Dat zou zeer begrijpelijk zijn.

  Ik stel mij zo voor dat Robinson zelf over tien jaar denkt: ‘Toen heb ik mij nog eens in de luren laten leggen!’

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-24442953

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Om mijn bovenstaande reactie in een zin samen te vatten: ik denk dat Robinson onder ongelooflijke druk is gezet en dat hij, samen met zijn partner Kevin Carroll, daaronder bezweken is.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat is dan, hoe begrijpelijk ook, tragisch, doodzonde en een ongelooflijk slecht teken aan de wand.
    En overigens vind ik het een schande dat Cameron ook weer rustig toelaat, dat het gezin van Tommy Robinson en meer van dat soort mensen bedreigd wordt!
    Hij zou de BRITTEN op de eerste plaats veiligheid en zekerheid moeten bieden in plaats van de moslims. Ja, open deur, ik weet het, maar toch is dat, wat hij zou moeten doen!
    Duidelijk, dat Robinson moegestreden is. Anders zou hij beseffen, dat er geen gematigde Islam bestaat! Ze hebben tenslotte toch een strijder klein gekregen; dit is werkelijk heel, heel erg!

    Like

 2. luckybee zegt:

  Islamisten zijn nooit te vertrouwen, denk aan de takkeyah , dat kan heel erg ver gaan hoor!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Dus slappe knieën? Dat is de conclusie m.i.! Weg ermee.Niet meer indoctrinatie.

  Like

   • Rudi zegt:

    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit slappe afkooksel van de Muppetshow een maskerade is voor iets helemaal anders dan de aandacht vestigen op doven, namelijk: islam.
    “Kijk, ik draag een hoofddoek, maar ik ben niet dom” schijnen de gehoofddoekte dames te zeggen, terwijl ze de aandacht volledig op hun hoofddoek (en dus ideologie) vestigen.
    “Wij willen verandering” zeggen ze op een gegeven moment. wel, dat ze dan bij zichzelf beginnen en ‘hun kap over de haag gooien’ zoals wij in Vlaanderen zeggen.

    Bedankt voor de post, Republikein.

    Like

 4. Republikein zegt:

  The Commonwealth Games are to be continued!
  http://lordashcroftpolls.com/category/immigration/

  Like

 5. Maja zegt:

  Het is zoals fundamentalist Erdogan het verwoordde: “er is maar EEN koran, er is maar EEN islam. Een gematigde islam bestaat NIET”. Daar is geen woord Spaans bij!

  Like

 6. dgneree zegt:

  agressieve doven zeg.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Tommy Robinson heeft ook zijn ware gezicht getoond.

  Like

 8. dgneree zegt:

  Introducing W.H. “Abdullah” Quilliam
  gatesofvienna.net/2013/10/introducing-w-h-abdullah-quilliam/

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Deze ontwikkeling komt mij bijzonder vreemd voor.
  Zou het misschien zo kunnen zijn dat Tommy Robinson tijdens zijn gevangenschap een hersenspoeling heeft ondergaan, ernstig bedreigd is geworden, of dat hij met bepaalde stoffen, psychopharmaca of wat ook, is ‘behandeld’?

  Like

 10. lucky9 zegt:

  Dat het Britse islamofiele establishment de mensenrechten en de regels van de geciviliseerde rechtsstaat schond staat buiten kijf.
  Zijn verwijzing naar Quilliam is een boodschap voor de actieve EDL namelijk dat hij zelf noodgedwongen of onder dwang handelde. Een eenvoudiger encryptie is ondenkbaar. Dat wordt bevestigd door de gelijktijdige terugtrekking van Kevin Caroll. Mijns inziens gaat de EDL ondergronds en gaan de stemmen van haar aanhang naar de partij van Paul Weston. Althans dat hoop ik. Politieke versplintering was geen nuttige optie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s