Nee, Bontes, de PVV wordt geen normale partij

Screenshot_22

Louis Bontes en Geert Wilders

Het Tweede Kamerlid Louis Bontes treedt vandaag in de publiciteit met kritiek over interne partijpolitiek. De demonstratie op het Malieveld zou uit het verkeerde potje betaald zijn. En hij is nu verantwoordelijk, gezien zijn bestuursfunctie, voor iets waarover hij niets te zeggen had.

 ’De PVV moet open worden, een normale politieke partij.’

Dat klinkt natuurlijk heel redelijk. Een open partij. Congressen. Bestuur dit, bestuur dat. Zo doen we dat hier, toch? Maar we leven niet in normale omstandigheden. De PVV wil iets wat regelrecht in gaat tegen de wensen van de zittende elite. De PVV wil dat er een einde aan de massa immigratie komt. De PVV wil uit de EU. De PVV vindt de islam een verwerpelijke ideologie die aan banden gelegd moet worden.

Dat is niet zomaar een afwijkend standpunt, zoals de ChristenUnie een ander standpunt heeft over winkelen op zondag of D66 over euthanasie. Of zoals, zeggen ze, de PvdA op sommige punten anders zou zijn dan de VVD.

Nee, de PVV staat voor een totaal andere koers van deze maatschappij. Wanneer een partij als de PVV de grootste is in de peilingen, dan is hier dus sprake van een zeer groot spanningsveld.

De gevestigde media zullen in deze situatie alles doen om de PVV uit elkaar te spelen. Iedere vorm van openheid wordt onmiddellijk bestraft. Iedere Prinsenvlag op een demonstratie wordt benoemd als NSB-vlag. Ieder zelfontbrandend ego in een gemeenteraad krijgt het nationale mediapodium om zich te beklagen.  Iedereen die zegt namens de PVV te spreken, en die een afwijkend geluid laat horen, zal worden gebruikt om uitgespeeld te worden tegen Wilders.

Screenshot_23

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nee, Bontes, de PVV wordt geen normale partij

 1. Martien Pennings zegt:

  Goeie analyse.
  Een paar vragen:
  1) Hoe komt het dat Wilders wéér zo’n figuur heeft gekozen (Bontes) die nét een béétje te ordinair praat en die het vereiste niveau domweg niet heeft.
  2) Hoe komt het dat Wilders geen mensen om zich heen verzamelt die hem wél verder helpen, met name met een doorbraak naar de middenklasse en de mobilisatie van zijn achterban op een veilige manier.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, Martien, daar waren we na de nodige discussies van laatst nèt zo’n beetje achter: Wilders heeft zijn medewerkers indertijd kennelijk in een bepaalde kring gezocht en is nu bang om de boel meer open te gooien, wat zou betekenen dat hij mensen van buiten die kring binnen zou moeten halen.
   Daar heeft-ie ook best zijn redenen voor -de Nieuwe Realist benoemt er nog een paar, maar er zitten aan dit geval nu eenmaal twee kanten. Een passende oplossing vinder is niet eenvoudig.
   Misschien, als die Bontes ècht moeilijk gaat doen -wat enerzijds natuurlijk niet te hopen valt; ze hebben dit geintje nèt even te vaak- dat Wilders gaat inzien, dat hij er nog eens zijn gedachten over moet laten gaan. Want het is toch een impasse waar de PVV uit moet zien te komen.
   Geef hem anders een duwtje in de rug en stúúr hem nog eens een open sollicitatie-mail!

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    Die suggestie heb je al vaker gedaan, Theresa – solliciteren – namelijk onder dit artikel http://bit.ly/1fQEF5x per comment van 3 oktober 2013 om 16:25 en toen heb ik je geantwoord per comment van 4 oktober 2013 om 08:19.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Martien Pennings, 19.18u. Dat is me bekend, Martien, dat weet ik nog heel goed.
    Ik zei dan ook: nog ééns. Maar ik geef toe, dat het een zwakke suggestie is. Toch is het duidelijk dat, als Wilders deze impasse niet zelf weet te doorbreken, de kans groot is, dat de partij vroeg of laat blokkéért.
    Want jij hebt wèl gelijk, als je stelt, dat al die figuren om hem heen een zeker niveau missen, dat zie ik zelf ook. Ik herinner me, dat we hier alweer een tijdje geleden een video hadden van het optreden van een Limburgs parlementslid -naam is me even ontschoten. Nou, wat hij zei, dat onze regering het lot van verkrachte vrouwen in oorlogsgebied meer prioriteit moest geven of zo, hield best steek, maar hoe het er uit kwam……Tikkeltje plat, tikkeltje ordinair en de man at daar in de Kamer met slierterig haar en een baard van drie dagen. Uiterlijkheden natuurlijk, maar dat doet toch al gauw afbreuk aan iemands geloofwaardigheid, dat is nou eenmaal zo. Ze zouden mensen in hun midden moeten hebben, die hen tips in die richting gaven en hen van wat media-training voorzagen. En een paar medewerkers uit íets andere kringen zouden misschien al een goed voorbeeld zijn; Als je het mij vraagt, zitten ze daar te veel onder ons. Ik weet het, dat constateerde jij ook al. Ik vraag me alleen af wat er aan te doen valt: Ze hebben immers meer nodig dan zo’n 33 zetels…..

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler om 20:40

    Bij de PVV passen nu eenmaal geen ‘Spekman-figuren’.

    Bij de PvdA kan men niet aso genoeg zijn, maar Geert Wilders kan zich dergelijke medewerkers niet permitteren; zelf ziet hij er uit als een heer en hij spreekt ook als een heer.
    Ik begrijp niet waarom hij geen ‘mensenbronnen’ met meer karakter aanboort.
    Zonde, jammer, spijtig…

    Geert, pas toch op je tellen! Het zou zo vreselijk zijn als je nu de grip op alles wat je hebt bereikt, zou verliezen!

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Hoewel ik Wilders altijd zal blijven steunen en zeker weer op hem ga stemmen, moet ik bekennen dat ik het ook jammer vind dat hij mensen om zich heen heeft verzameld die ‘boerenlullig’ overkomen. Ik bedoel het niet verkeerd, maar het kan een ongewenst effect hebben op de twijfelende -al dan niet ‘strategisch’ stemmende’- kiezer hebben.
   Ik ben absoluut geen liefhebber van kaklui die keurig spreken en die ons tegelijkertijd voorliegen en bedriegen, maar het kán beter bij de PVV.
   Ik wil me niet plaatsvervangend hoeven schamen als er weer een persoon als Bontes aan het woord is; want ik schrok wél toen ik hem hoorde spreken.
   Er gaat totaal niets van die man uit.
   Geert moet mensen zien te werven die net zo ‘vurig’ en net zo representatief zijn als hij.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  Pvv en geert is de enige normale partij , met een echte ruggengraat !!
  en de rest ??
  Komt het woord LANDVERRADERS U bekend voor !!
  Dus daarom is geert een kanjer !!!

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “Zo’n 7000 euro kostte de hele dag bij het Malieveld, aldus Bontes. Plus enkele duizenden euro’s voor een trip door het land.”

  Een schijntje vergeleken met de totaal nutteloze en peperdure uitstapjes van ‘onze’ hebberige ‘koning’ en z’n eveneens hebberige gemalin.

  Like

 4. Ergens te gek voor woorden als je leest dat mensen, zodra die uit een partij zijn getrapt, hun zgn. solidariteitsmasker laten vallen en met modder beginnen te gooien! Is er dan geen 1 ECHT EERLIJK? Ik denk dat je deze in de hele politiek op de vingers van 1 hand kunt tellen!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik heb vertrouwen in Geert Wilders en ik blijf op hem stemmen ondanks de diaboliceringen van de Elite Partijen en de Media.

  Like

 6. star zegt:

  Ja hoor, de zoveelste die zich eerst heeft verzekerd van een flink wachtgeld, dan aan zijn hakken trekt en gaat schoppen naar de partij omdat hij misschien ergens zijn zin niet kreeg.
  Van trouw hebben dergelijke slapjanussen nog nooit gehoord. Staan ze niet genoeg in het licht en de belangstelling, dan gaan ze janken en treiteren.Ze worden iets dankzij Wilders- voordien waren ze niet zo veel- en dan gaan ze weg. Mijn hond is verstandiger die plast niet in zijn mand. Geef dergelijke figuren de vinger en ze willen de hele hand ten koste van alles en iedereen. Uitbuiters, narcisten,Net als de beginnende idioten van de LPF. Is er nou niemand die dergelijke idioten onder hun broek trapt?

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Ik geloof er niet meer in.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Goh, iedereen weer met de mond vol tanden?
  Keyboards kaduuk..???
  Probleempjes met de feiten?

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Klik de link van 22-10, 00:07 aan klik daarna op vorige.
  Zo denk ik erover.

  Like

 10. Helena zegt:

  De man is toch niet opgestapt uit de PVV zelf, alléén ui zijn bestuursfunctie.
  Vertrouwen doe ik het ook niet helemaal het lijkt bijna een machtsgreep.

  Like

 11. schnoebel zegt:

  Qua intelligentie en opleiding is er niets mis met Bontes. Meneer is een aan de universiteit Utrecht cum laude afgestudeerde bestuurskundige. Wat hem dwars zit is het feit dat hij in de schaduw van Wilders moet staan. Hij wenst aan de touwtjes te trekken i.p.v. zich te voegen. Meneer is een machtswellusteling. Vandaar dat hij nu de “schijnwerpers” opzoekt. In de ogen van PVVers zal hij gekenmerkt worden als verrader. Wat mij betreft is “meneer” Bontes door het ijs gezakt.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Leden of geen leden: het zal altijd blijven rommelen binnen die partij en ik hou er dus rekening mee dat het op dezelfde manier spaak loopt zoals 11 jaar geleden met de LPF het geval was.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21992668/___Maak_van_PVV_een_ledenpartij___.html
  Tip voor PVV-ers op het Haagse en gemeentelijke pluche die toevallig deze site bezoeken: als je zaken wilt veranderen in dit land moet je gvd niet meestemmen met wetten/regelingen/verordeningen* die er expliciet op gericht zijn de vrijheid(kijk in je vaandel..!!!) van je achterban en daarmede het electoraat te beperken.
  En omdat Nederlanders over het algemeen snel overgaan tot de orde van de dag, niet zelden liever lui dan moe zijn en -buiten een klein aantal uitzonderingen- te belazerd zijn om van leer te trekken, deze herinneringsinfo:
  *>> http://tinyurl.com/ll66g8a en>> http://tinyurl.com/oefyobv

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s