Halve gare voelt zich thuis bij antisemiet: Rik Torfs & Eva Brems

Screenshot_5

Eva Brems geeft de omvang van haar denkraam aan

(Door: Martien Pennings)

Middels een citaat uit een eerder stuk van mijzelf stel ik Rik Torfs aan u voor:

“Hij is ‘kerkjurist’ van zijn vak, wordt de nieuwe rector magnificus van de Leuvense universiteit en is geestelijk gestoord. Want wie voor vrijheid van boerka is, geeft ruim baan aan een symbool dat tegelijk Swastika en Jodenster is en daarenboven ook nog eens fysiek ultiem repressief. De boerka en de niqaab zijn de meest extreme symbolen van de racistische onderdrukking en het onderdrukt zijn in de oerste manifestatie van wat wij samenvatten onder “nazisme”, namelijk de islam. Anders gezegd: de islam is een nazisme avant, pendant et après la lettre. ( . . .) Je kan natuurlijk ook veronderstellen dat de gekte van Torfs inhoudt dat hij de nazistische helle-ideologie die islam heet gewoon onderschrijft. Maar waarschijnlijker is dat het gewone domheid is, gekoppeld aan de diepe hang naar zelfmanifestatie die de “linkse” hedonistische narcist kenmerkt. Kijk mij eens goed en ruimdenkend zijn! En dat heerlijk schuldgevoel van waaruit ik zielige moslims aan het hart druk! Proud to be ashamed! Oh, wat is het toch fijn in mijn eigen hoofd!”

Vrienden uit Vlaanderen mailden mij vandaag juichend: “Goed nieuws! Eva Brems stapt uit de politiek !” Ik weet niet of dat goed nieuws is, want nu kan Brems zich voluit gaan storten op het misvormen van jonge geesten aan de universiteit. Dat lijkt me minstens zo schadelijk als promotie van de pensée unique via de politiek. Geestverwant Rik Torfs, zo leer ik uit “De Morgen” heeft haar gefeliciteerd met haar volledige terugkeer naar het instituut dat ooit bedoeld was voor de bevordering van onafhankelijk denken. Torfs twitterde: “Eva Brems verlaat de politiek. Welkom thuis aan de universiteit”. Helemaal goed, want waar de islamofiel Torfs thuis is, moet de antisemiet Brems zich ook als een vis in het water voelen.

Waarom is Brems een antisemiet? Ik volsta opnieuw met een citaat van mezelf uit een eerder stuk over Brems en wel onder de titel “Als ik Eva Brems tegenkom kan ik alleen maar hopen dat ik haar niet doodsla”:

“Het Jodenhatende rotzakje met de lieflijke oogopslag is natuurlijk al vele malen, en niet alleen door mij, echte kennis aangeboden over Israël. Maar ze wil niet beter weten. En het is die wil-tegen-beter-weten-in die haar tot een echte antisemiet maakt. Ze houdt van de islam en wel zodanig dat ze de meest ontmenselijkende dracht die dat helle-geloof heeft voortgebracht propageert: de boerka.

Terwijl Israël van alle kanten bedreigd wordt door de meest reactionaire ideologie die de wereld ooit gekend heeft, terwijl de terreur, de moorddadigheid, het racisme, de uitbuiting, de onderdrukking, de rechteloosheid, het fanatisme versterkt door de islamitische wereld razen, houdt Eva Brems het oog strak op Israël gericht om te bezien of de Joden, in hun pogingen zich staande te houden in die hel, zich wel precies genoeg aan alle nuances van de Mensenrechten houden. Het grappige is: dat lukt de Joden inderdaad en Eva Brems heeft leugens nodig om Israël zelfs maar van kleine foutjes te kunnen beschuldigen.

Michaël Freilich, hoofdredacteur van het Vlaamse “Joods Actueel”, heeft nu de laatste vuiligheid van Eva Brems te kijk gezet voor wat het is. De kwestie betreft de uitgifte van land. Brems beschuldigt in Knack de Israëlische regering van discriminatie bij die uitgifte. Ik zou zeggen tegen Brems: zelfs als het waar is dan hebben de Israëli’s daar ongetwijfeld goede redenen voor. Ik zou Brems vragen: heb je niks anders om je druk over te maken in het Midden-Oosten? Maar het mooiste is dat wat ze beweert ook nog flagrante leugens zijn. Freilich moet daartoe een moeizaam verhaal vol feiten en geschiedenis en nuances en procenten opschrijven om de gemakkelijke leugens van Brems te ontzenuwen. Zeer adequaat eindigt hij met een alinea waarin erop gewezen wordt dat de Israëli’s niet discrimineren bij de uitgifte van land en de Palmaffia’s wel moorden bij het kopen van land.”

Tot zover een van mijn eerdere eulogieën op Eva Brems. Wie zin heeft in nog meer walgings-verwoording mijnerzijds inzake Brems kan terecht onder de titels: “Eva Brems: een onbekwame hoogleraar mensenrechten belastert Israël” en “Eva Brems wekt de Breivik in mij”.

Maar de lezer kan zich ook de moeite besparen, want in die stukken staat voor de rest droge weerlegging van haar smerige lasterlijkheden over Israël. Voor de smullers nog dit commentaartje dat ik onder een van die eigen stukken zette:

“Dit wijf wekt alles wat ik in mijn onderbuik aan moordlust voorradig heb liggen, alles wat mijn reptielenbrein-residu aan wreedheid kan bedenken. Ik durf hier de moordfantasie niet op te schrijven die ik laatst in een conversatie met een vriendin moest bekennen gehad te hebben ten aanzien van Eva Brems. God, wat háát ik die serene, domme, plompe ploertigheid waarmee ze het Kwaad beschermt en het Goede demoniseert.”

Maar zoals gezegd: Brems krijgt nu de tijd om zich volledig toe te leggen op de indoctrinatie van die adolescenten die haar als spraakmakers in de pensée unique moeten opvolgen. En let eens op die foto’s in zowel De Morgen als De Standaard: stralend en gelukkig als een koe in een lentewei.

Screenshot_6“Kerkjurist” Rik Torfs in aanbidding voor de Hoogste Rechter

___________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, België, Islamofilie. Bookmark de permalink .

13 reacties op Halve gare voelt zich thuis bij antisemiet: Rik Torfs & Eva Brems

 1. Jean zegt:

  Dat groen kutwijf heeft ze op het droge, daar alleen gaat het om bij dat verraderszootje muskusratten.
  Wat een walgelijk kutwijf.
  Vrouwen staan bij mij heel hoog geplaatst maar niemand van dat politiek zootje huichelaarsters komt er in voor.

  Like

 2. Jean zegt:

  Wat die simpele van geest Torfs betreft, eenmaal een oen eeuwig een oen. Meer woorden zijn aan dergelijk achterlijke zaadcel niet nodig verknoeit te worden.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Katholieke clerus? ze weten niet eens dat de Vader op Jezus Christus lijkt.
  Johannes 14,1-14

  Christus vertroost Zijn discipelen
  Op de vraag van Fillipus Toont ons de Vader, heeft Jezus gezegd, wie mij heeft gezien heeft de Vader gezien.
  Als dat zo is wie is dan de oude man dat Michel Angelo op de koepel van het Sictijnse kappell heeft geschilderd?Jezus Christus was het in ieder geval niet.Jupiter mischien?De Vader aller Romeinse goden?De Pantheon lig ja niet ver van de Vaticaan vandaan.

  Like

  • luckybee zegt:

   Mischien is ook Knevel al om gestapt,(bekeerd) hij luistert graag naar wat de Katholieken en de Anglicaanse kerk , en de Luthersekerken zei. Hij geloof ook dat onze koningshuis legitieme aanspraak heft op de Nederlandse troon,Hoewel Jezus Christus ons geleerd heeft dat alle mensen gelijk geschapen zijn en niemand hogerstaan als anderen, door geboorte alleen.Matheus 20 vers 20-28.De zonen van Zebedeus.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Mag zijn, dat dat er staat, Luckybee, maar dat is dan al eeuwen door geen enkele christen meer opgepakt, want juist de “Bijbelvaste gelovigen’ Staan doorgaans als een blók achter die zogeheten vorstenhuizen. Gezagsgetrouwheid, weet je wel……
    En dan zijn er nóg genoeg, die zouden willen dat je het “licht zag” en gelovig werd! Ik pieker er immers niet over; Ik heb bepaald niet de éne kerk verlaten om me aan een andere vast te ketenen!

    Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Nou, aan dit ‘goede nieuws’ te horen wordt het plaatje daar aan die KU van Leuven aardig compleet, Martien: Rik Torfs, Nadia Fadil, Eva Brems….. dé ultieme nachtmerrie voor de zelfstandig denkende, kritische mens. Nog even en je kunt die hele KU van Leuven wegens incompetentie en zelfs staatsgevaarlijkheid bij het grof vuil zetten! en dat voor een Hogeschool met zo’n eeuwenoude geschiedenis!
  Goeie God, waar zijn ze mee bezig?!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  @Theresa Geissler: 16.35. uur. Maar deze “dwarse zelfstandig denkende christen”, niet Theresa. Ik heb niets, maar dan ook niets op met deze fam. van A. Dan zou ik nog liever een Republiek willen hebben. Neen, voor mij echt geen oranje!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jij bent dan ook een ‘ware’ christen, Tom! Ik zei het al diverse keren eerder: Voor dezulken heb ik nu respect! Alleen niet voor de bigotte fundamentalisten die je het liefst de bijbel door de strot zouden duwen!

   Like

 6. Republikein zegt:

  Haat, dat is toch vreemd om te beseffen dat het bestaat.Ik wil dood!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Republikein; 20.06. uur. Vriend Henk, we kunnen je niet missen. Ik denk nog steeds terug aan ons samen zijn op de Koekamp. We staan pal voor elkaar Henk.

   Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Voorstanders van de niqaab en boerka moeten het 71 pagina’s tellende boekje lezen “”weg met de sluier”” van Chahdorrt Djavann. Een Iraans vrouw die tien jaar lang, na de machtsovername opgelegd door de Iraanse Ayatollah dictatuur, gebukt ging onder het dragen van de niqaab. Maar al zou je deze tevreden met zichzelf zijnde multiklutsers zover krijgen dat ze de moeite namen, dan noch zal het wellicht paarlen voor de zwijnen zijn.

  Korte weergave uit dit, althans voor mij indrukwekkende aanklagende pamflet:

  Het is onmogelijk niet de doordringende, priemende blik te zien van mannen in islamitische landen. De wellustige, ongeoorloofde blik, de glurende blik, de blik die dwars door de sluier heen kijkt. En de terechtgewezen meisjes, want ondanks hun sluier en aan het oog ontrokken lichaam hebben ze de ongeoorloofde blikken aangetrokken. De angst voor de blik en de gevaren die deze inhoudt wordt de dochters door de moeders ingeprent. Meisjes worden al vanaf de vroegste kinderjaren vertrouwd gemaakt met het idee dat hun bestaan een bedreiging vormt voor de jongens en de man, die bij het zien van een deel van hun huid of haar elke zelfbeheersing kunnen verliezen. In de meest traditionele milieus blijven de moeders dezelfde van generatie tot generatie overgeleverde dogma’s herhalen. Vreesachtig als ze zijn , zijn ze bang te breken met de godsdienstige heerschappij, bang de schakel die hun, hun identiteit verleent te verbreken en durven ze de mening van de andere moeders in hun gemeenschap niet te trotseren. Ondanks het sluieren van de vrouw richten verkrachting en prostitutie in de moslimlanden verwoestingen aan. Pedofilie is er wijdverbreid, want al is een vrijwillige seksuele relatie tussen twee ongehuwde volwassenen verboden en al wordt deze door de wetten van de islam streng gestraft, er is geen enkele wet die kinderen beschermt. En er zijn in deze landen voldoende aan zichzelf overgelaten kinderen om op te draaien voor de dringende seksuele behoeften van de mannen. Wie heeft het recht te spreken over de schaamte in een schandelijk, gesluierd lichaam, de angst in een schuldig lichaam te leven, schuldig omdat het bestaat? Wie heeft het recht te spreken over deze schuld, deze ingeboren schuld? Misschien degenen die al vóór hun tienerjaren de traumatische gevolgen van de islamitische dogma’s hebben ondervonden. Maar juist zij die de blikken van de mannen in hun familie, van de andere mannen en van hen die hen van buitenaf beschouwen als vreemde zombies, op zich gericht voelen, hebben noch het recht noch de kracht om te spreken. Ze hebben meegemaakt hoe vernederend het is geen man te zijn en de sluier, deze wandelende gevangenis, te dragen als een brandmerk, de gele ster van het vrouw-zijn. Het vernederende, schandelijke lichaam van de vrouw, die bedreigende, vuile, onzuivere bron van onrust en angsten, die bron van onbehagen en zonde, dat ongezonde, begeerde, gewenste en verboden voorwerp, verborgen en blootgesteld, opgesloten, verkracht, draait als een schim om de man heen. Het lichaam van de vrouw is een lustobject dat wordt verborgen, gedenigreerd, een beetje als een seksueel hulpmiddel waarvoor je je schaamt dat je het gebruikt. Vanaf hun kinderjaren voelen deze gesluierde meisjes zich schuldig, net als de slachtoffers van een verkrachting. De gewelddadigheid die ze hebben ondergaan lijkt inderdaad op een verkrachting, ze is een vorm van verkrachting. Een voorvaderlijke verkrachting waarvan islamitische moeders het stempel dragen en dat zij op hun beurt op het lichaam van hun dochters drukken. Een voorvaderlijke verkrachting waarvoor de moeders goeddeels verantwoordelijk zijn. De islamitische dogma’s overgeleverd door de moeders, overgenomen door de kinderen, krijgen een intrinsiek karakter, alsof ze van binnenuit komen en niet van buitenaf zijn opgelegd.

  Ieder die volhoudt dat het dragen van een de hoofddoek, sluier, niqaab en boerka gerespecteerd en getolereerd dient te worden is inderdaad of een domkop, of een laffe kruiperige ploert die zich koestert in de behaaglijke warmte van het erbij horen en loopbaan en aanzien een hogere prioriteit geeft dan het bewandelen van de moeizame weg van het ontrafelen van recht en onrecht.

  Like

 8. Jan zegt:

  Eva Brem’s voortdurende kruistocht tegen Israël (lees: Joden)

  In verschillende artikels die in de media verschenen wordt het Joods Nationaal Fonds ervan beschuldigd discriminerend te werk te gaan omdat de organisatie, samen met de Israel Land Authority (ILA) 93% van het grondgebied in Israël zou beheren en dit enkel toegankelijk zou maken voor Joden. Dat schreef Eva Brems (Groen) in Knack en ze hernam dat betoog gisteren in het federaal parlement. Ook anderen namen deze argumentatie , afkomstig van anti-Israël ngo’s, over niettegenstaande deze informatie manifest onwaar is.
  http://joodsactueel.be/2013/06/21/de-leugens-van-eva-brems-groen-pieter-brems-amnesty-en-ludo-abicht-ontmaskerd/

  Like

 9. Pingback: Atheïst Dirk Verhofstadt blijkt een linkse christen en bezig de islam te faciliteren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s